76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Как да изберете най-добрите платформи за търговия?

Време за четене: 12 минути

Най-добрите платформи за Форекс търговия

За всички трейдъри избраните от тях платформи за търговия със сигурност са най-често употребяваните инструменти. Именно тези платформи за търговия осигуряват достъпа на трейдърите до финансовите пазари, следователно изборът на най-добрата платформа за търговия е много важен за бъдещите резултати. В тази статия ще намерите пълна информация за това какво трябва да имате предвид, когато избирате платформа за онлайн търговия.

Разбира се, има много решения, някои по-трудни от други, но изборът на платформа за търговия не е нещо, което начинаещ в трейдинга трябва да направи без достатъчно напътствия. Има много различни платформи за търговия с акции, валути, криптовалути и други финансови инструменти. Избора на платформа за онлайн търговия може да е основен фактор при избора и на Форекс брокер.

Какво представляват модерните платформи за търговия?

Всъщност модерните платформи за борсова търговия са основния инструмент в арсенала на всеки трейдър. Просто без тях няма да можете:

 • да търгувате на финансовите пазари
 • да анализирате графиките на отделните финансови инструменти
 • да изпълнявате поръчките си на финансовите пазари

Именно днешните платформи за търговия позволяват на инвеститорите и трейдърите да поставят своите поръчки за търговия на пазарите. Освен това, тези платформи служат за технически анализ и доставят икономически новини. Някои от по-модерните платформи за търговия позволяват търговия с алгоритми наречени експертни съветници, които автоматизират стратегиите за търговия.

Като цяло платформите за търговия с валута, акции и други финансови инструменти биват два вида: уеб базирани платформи за търговия и софтуер за търговия, който трябва да инсталирате на Вашето устройство (компютър, таблет или смартфон). И двата вида имат своите предимства и недостатъци.

Платформи за онлайн търговия

Когато инвеститор или трейдър реши да направи своите първи стъпки на Форексили фондовия пазар, той трябва да избере своята платформа за онлайн търговия и своя брокер, с който иска да инвестира или спекулира.

Изборът на платформа за онлайн търговия винаги е важна стъпка за всеки инвеститор или трейдър. Той ще трябва да прекарва часове използвайки го често, в някои случай дори ежедневно. Въпреки това, има доста различни видове платформи за онлайн търговия и това може да затрудни избора, особено на начинаещите пазарни участници. Все пак тази стъпка може да се окаже ключова за бъдещото представяне на трейдъра.

Преди да вземете решение, каква платформа ще изберете ще трябва да проверите дали избраната платформа за търговия е безплатна или платена, отговаря ли на Вашите нужди, дава ли възможност да анализирате графиките и позволява ли да изпълнявате поръчките си бързо и безпроблемно.

Тествайте възможностите на най-добрите платформи за търговия на финансовите пазари без риск за Вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Търговия без риск с Admiral Markets

Уеб базирани платформи за онлайн търговия

Основното предимство на уеб базираната платформа за електронна търговия е тяхната достъпност. При този тип платформи единственото, от което се нуждаете от устройство - компютър, таблет или смартфон, както и интернет връзка. След което правите своя анализ и поставяте поръчките си.

Тъй като не е нужно да инсталирате софтуер, ако вашето устройство няма достатъчно памет, това няма да повлияе на вашата търговия.

Основният недостатък на тези платформи за търговия е липсата на аналитична мощност. Тъй като всичко е онлайн няма да можете да използвате във Вашия анализ някои по-модерни индикатори, защото това би забавило връзката и изпълнението на поръчката.

Освен това, този вид софтуер е неподходящ за трейдъри, които използват алгоритми и експертни съветници в търговията си. Уеб базираните платформи не предлагат използване на друг външен софтуер.

Платформи за онлайн търговия свързани с инсталиране на софтуер

Основното предимство на този тип платформи е тяхната аналитична мощност. Всъщност след като са инсталирани на Вашия компютър или друго устройство, те могат да използват цялата аналитична мощност на процесора за извършване на анализи. Факт е и че инсталирането намалява натоварването върху интернет връзката, тъй като голяма част от инструментите за търговия използват мощността на компютъра. По този начин понижават изискванията към онлайн връзката и ускоряват скоростта на зареждането на пазарните данни в реално време.

Един от най-големите недостатъци на този тип платформа за електронна търговия е, че имат изисквания за хардуер. Например изискват свободно място на твърдия диск, както и минимална мощност на процесора, за да може може да функционират индикаторите и експертните съветници. Все пак, трябва да отбележим, че производителите на платформи за борсова търговия (като MetaQuotes) се опитват да оптимизират работата на платформите си, така че да няма прекалено големи изисквания към хардуера на устройствата.

Така представихме двата основни вида платформи za онлайн търговия с техните предимства и недостатъци. Всеки от тях може да e подходящ за различен търговски стил. Ето защо е важно да вземете информирано решение при избор на платформи за борсова търговия.

Платформа за електронна търговия - WebTrader

Безплатната платформа за търговия на WebTrader е най-простата, достъпна и надеждна алтернатива за поставяне на Вашите поръчки на фондовия пазар и Форекс. Това е платформа за електронна търговия, достъпна за всеки потребител с демо сметка или реална търговска сметка MetaTrader 4 и MetaTrader 5 с Admiral Markets.

Това е уеб базирана платформа, която улеснява достъпа до света на търговията на финансовите пазари. Ето списък на неоспоримите предимства на безплатната онлайн платформа на WebTrader:

 1. Не се изисква сваляне
 2. Не се изисква инсталация
 3. Стартиране за секунди
 4. Лесна и бърза връзка
 5. Съвместимост с PC и MAC
 6. Възможност за търговия от всеки компютър навсякъде по света
 7. Постоянни подобрения и актуализация.

Започнете да търгувате на финансовите пазари без да изтеглят и инсталирате, какъвто и да било софтуер с WebTrader от Admiral Markets.

WebTrader от Admiral Markets

Нека сега да погледнем и към безплатните платформи за борсова търговия, които са свързани с изтегляне на софтуер.

Платформи за Форекс търговия - MetaTrader 4

Това може би е една от най-старите и популярни платформи за Форекс търговия, които са напълно безплатни за потребителите. Разработена от MetaQuotes тя се превърна в емблема на търговията на финансовите пазари. Благодарение на специфичните функции, предлагани на MetaTrader 4 или MT4 станахме свидетели на истинска революция и достигнахме до днешните платформи за търговия с валута, акции и криптовалути.

Това беше първата безплатна платформа за Форекс търговия, която позволи на всички инвеститори, независимо дали са професионални или непрофесионални, да се насладят на пълна свобода по отношение на проектирането на потребителски индикатори и алгоритми.

В настоящите платформи за Форекс търговия MetaTrader 4 са включени редица различни технически индикатори групирани в 3 основни категории:

 • Трендови
 • Осцилатори
 • Инерционни

В MT4 са включени и множество възможности за настройки, конфигурация и персонализация. Екипът на MetaQuotes са помислили за всички инвеститори. Защото тяхната платформа за търговия с валута е особено подходяща за трейдъри разчитащи на технически анализ. Платформата MetaTrader 4 предлага и много инструменти за анализ на графиките и ценовото движение.

Освен че ви предоставя богат набор от инструменти, които ще ви помогнат да анализирате цената и да поставяте и управлявате вашите сделки, MetaTrader 4 също така позволява разработването и използването на автоматизирани системи за търговия.

Много брокери по целия свят използват платформата MT4 за търговия на Форекс и не само, с или без добавки и персонализиране. Обикновено тези брокери предлагат изтегляне на платформата директно от уебсайта си, което улеснява трейдърите още повече.

Платформа за търговия с акции и валути - MetaTrader 5

От гледна точка на безплатните платформа за търговия с акции и валути, MetaTrader 5 е най-новата версия на MetaTrader. Тази нова платформа за търговия завършва започнатото от предшественика си MetaTrader 4 и решава някои проблеми, изведени от инвеститорите.

Всъщност основният дефект на платформата MT4, ако можем да наречем това дефект, е, че тя не бе достатъчно добре настроена за инвеститорите, които правят първите си стъпки на фондовите пазари. По-скоро повечето платформи за търговия с акции, валути и други финансови деривати бяха ориентирани към професионалните инвеститори.

За да отговори на нарастващото търсене на непрофесионални инвеститори, MetaQuotes реши да пусне нова версия с подобен дизайн, но по-актуална и преди всичко много по-лесна за употреба. MetaTrader 5 предлага много инструменти за технически анализ и запазва способността на инвеститорите да разработват свои собствени инструменти за анализ.

Следователно е трудно да определим, коя е най-добрата платформа за търговия - MetaTrader 4 или MetaTrader 5, тъй като двата софтуера имат различни предимства. В същото време, MT5 бързо се утвърди на финансовите пазари и особено при начинаещите трейдъри.

Новата платформа позволява хеджирането на позиции. За разлика от стандартната система при повечето платформи за онлайн търговия, на нетиране на позициите, хеджирането позволява на трейдърите да държат насрещни позиции по един и същ инструмент.

Въпреки това, брокерите, които предлагат платформа за търговия MetaTrader 5 не са много. Admiral Markets е един от малкото финансови посредници, които предлагат възможност за търговия с MT4 и MT5 едновременно.

Най-добрите платформи за търговия на финансовите пазари

Софтуерът помага за напредъка на всеки елемент от живота и финансовите пазари въобще не са изключение. Днес възможностите пред трейдърите са много по-разнообразни, благодарение на използването на платформи за търговия. По-долу ще Ви представим едно изключително приложение за най-популярните платформи за търговия в света MT4 и MT5 – MetaTrader Supreme Edition.

MetaTrader Supreme Edition (MTSE) е специално приложение, разработено от Admiral Markets за платформите за онлайн търговия Metatrader. Благодарение на приложението MTSE ще имате достъп до 60+ допълнителни възможности за анализи, които не се предлагат от стандартните платформи MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Добрата новина е, че плъгинът MetaTrader Supreme Edition е безплатен за инсталиране, както за MT4, така и за MT5. Това означава, че можете спокойно да тествате, която искате от двете платформи, без притеснения.

Софтуерът MTSE предлага широк набор от възможности и предимства, пред чистите версии на MetaTrader. Ето кратък списък с допълнителните възможности:

 1. Global Opinion показва настроенията сред трейдърите на финансовите пазари в световен мащаб.
 2. Mini Terminal е удобно средство за контрол и управление на цялата Ви сметка от едно място.
 3. Trade Terminal е ефективен начин да управлявате всичките си сметки и поръчки от едно място.
 4. Tick Chart Trader Ви дава възможност да следите движението на цената, директно от тиковата графика, да пренасяте графики и да използвате различни графични типове.
 5. Останете свързани с всички важни и водещи новини, директно в търговската си платформа.
 6. Indicator Package съдържа ценна колекция от индикатори, които да Ви подпомогнат в търговията.
 7. Trading Simulator Ви дава възможност да тествате вашите стратегии.
 8. Mini Chart Ви позволява да визуализирате няколко времеви рамки и типове графики на едно място.
 9. Correlation Matrix Ви позволява да определите корелацията между различните валутни двойки, което ще Ви помогне при взимането на решения и управление на риска.

На първо място, както вече споменахме със своите над 60 допълнителни възможности, е много възможно MetaTrader Supreme Edition да подобри търговията Ви и да направи търговските Ви решения по-добре обосновани. Инструментите, които ще се ползват от трейдърите, разбира се варират в зависимост от личните предпочитания на всеки – неговият рисков профил и толерантност към риск.

Някои трейдъри, могат да отдадат най-голяма стойност на тиковите графики; или пък на търговския симулатор; а защо пък не на пакета от индикатори…

Най-добрият начин да разберете кои възможности и индикатори, в най-голяма степен ще отговарят на Вашите предпочитания е да тествате платформата. Инструменти и индикатори, като Admiral Markets Pivot Points, Keltner Channel и Mini Terminal много често могат да бъдат от полза ако присъстват на графиките Ви.

Определено е препоръчително за всички трейдъри да погледнат по-отблизо MetaTrader Supreme Edition, защото възможности като Mini Terminal например, могат да предложат изключително лесно управление на цялата търговска сметка, наблюдение на позициите, бързо влизане и излизане от позиции, когато това се налага!

Както виждате приложението MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets, предлага много ползи за трейдърите. Защо да не се възползвате още сега. То е безплатно, както за реални, така и за демо сметки! Вземете вашия MTSE просто като кликнете на банера отдолу!

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Платформи за търговия с криптовалути

По дефиниция платформите за търговия MetaTrader могат да поддържат много различни видове активи:

Освен това и всичките и всичките им еквиваленти в CFD (Договори за разлика): CFD-та върху акции, CFD-та върху борсови индекси, CFD-та върху суровини, CFD-та върху криптовалути и тн.

Трябва да се разбере, че MT4 и MT5 не са само платформи за търговия и анализ, те не ограничават инструментите, с които можете да търгувате. Само брокерът може да ги ограничи.

Admiral Markets направи избор да предлага CFD-та върху всички описани по-горе активи и на двете платформи MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Освен това, от Admiral Markets предлагат и сметка с реални акции и ETF-и на MT5 - Invest.MT5.

С платформи за търговия с криптовалути - MetaTrader 4 и MetaTrader 5 получавате достъп от всяко устройство, свързано в глобалната интернет мрежа. Можете да търгувате с Биткойн и други криптовалути отвсякъде – в удобно за вас време и място, напълно сигурно!

Ето и някои предимства на модерните платформи за търговия с криптовалути на MetaQuotes:

 • Лесен и бърз достъп до платформи за търговия с криптовалути
 • Съвместимост с основни софтуери като Windows, MacOS, Linux
 • Надеждна защита на данните
 • Всякакъв тип търговски поръчки и режими за изпълнение достъпни при платформите за търговия с криптовалути
 • Търговия с един клик
 • 30 индикатора и 24 графични обекта за технически анализ
 • 9 времеви рамки, от едноминутна до едномесечна графика
 • Котировки на криптовалутите в реално време в „Състояние на пазара"
 • Пълна история на търговските операции и сделки на платформата за търговия с криптовалути.

За Admiral Markets

Admiral Markets Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Започнете да търгувате с платформа номер 1 света за търговия с множество активи предоставена от Admiral Markets. Изтеглете безплатно Вашата MetaTrader 5 платформа като кликнете на банера отдолу!

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Още по темата:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.