Най-добрият софтуер за Вълнови анализ на Елиът

Admirals

Търговията може да е изключително тежка работа. Дори и да сте открили стратегия, която ви дава добро конкурентно предимство, ръчното влизане и излизане от пазара, изисква сериозно време и усилия.

Много трейдъри, се опитват да облекчат тежестта на търговията, като автоматизират процеса на анализиране. Автоматизираният търговски софтуер, Ви позволява да въведете променливите, които следвате и просто да стоите и да чакате. Вашият компютър, след това ще върши тежката работа да наблюдава пазара, вместо вас, в изчакване на сигнал за търговия.

Това е залегнало в много от популярните индикатори. През последните години е налице повишено търсене и интерес към Вълновия анализ на Елиът, както и на търговски софтуери, свързани с този конкретен начин на търговия.

Вижте още: Кой е най-добрия софтуер за бектестване на стратегии?

В допълнение, ползването на вълновия анализ на Елиът е доста трудна задача, особено за новите инвеститори. Освен, че прилагането му изисква много време, необходими са и сериозни знания от трейдърите.

Не всички софтуери обаче, са еднакво добри. Често компаниите производители на софтуер, обещават изключително добри технологични продукти, но се провалят в разработването и предоставянето им на трейдърите.

Истината е, че ако една автоматизирана система за търговия не печели пари, а губи, то тя е абсолютно ненужна.

В тази статия, ще се опитаме да обясним какво представлява Вълновия анализ на Елиът и ще обсъдим, с какъв софтуер може да се прилага.

Какво е Вълнови анализ на Елиът?

Вълновият принцип на Елиът, е широко разпространен тип технически анализ, разработен от Ралф Нилсън Елиът.

Елиът е бил счетоводител, прекарал години в изследване на фондовия пазар. Той публикува много книги и статии, в които представя своя метод за прогнозиране на поведението на финансовите пазари.

И макар теорията да е доста сложна, основната й идея е, че пазарът се движи нагоре и надолу, следвайки вълнови модел. Според теорията вълните се състоят от импулсивна и корективна част.

Импулсивните движения, са съставени от пет вълни, а корективните – от три. Тези вълни се състоят от собствени по-малки вълни, с тяхна си собствена структура.

Основната концепция на теорията е, сравнително проста за разбиране. В основата й, стои схващането, че пазарът не е случаен. Вместо това, той следва предначертан модел за поведение.

Детайлите, свързани с метода обаче, бързо се усложняват. И както вече споменахме, за начинаещите инвеститори, може да става много трудно, правилно да идентифицират импулсивните и корективните вълни.

Вълновият анализ на Елиът, разчита изцяло на изучаването на движението в цената. А както вече споменахме, това е един процес, отнемащ сериозно време, освен ако не го автоматизирате.

Как да изберете софтуер за Вълнови анализ на Елиът във Форекс и CFD търговията

Кой е най-добрият софтуер за вълнови анализ? Отговорът е прост – този, който ще ви помогне да търгувате по-добре на финансовите пазари.

Разбира се, добре е да пробвате различни варианти, преди да изберете кой софтуер, в най-голяма степен, подхожда на вашия стил на търговия.

При всички положения, всеки уважаван софтуерен продукт, би следвало да позволява на трейдърите с интерес към него, да го тестват, преди да решат да го имплементират в търговската си стратегия.

Изключителната MetaTrader Supreme Edition

Изтеглете най-мощния пакет от плъгини за любимата си търговска платформа!

 

Добре е също така, да изберете софтуер, с плъгин за платформата за търговия MetaTrader 4. Още по-добре би било, да погледнете към нашата усъвършенствена версия на софтуера - MT 4 Supreme Edition. По този начин, ще избегнете необходимостта от инсталиране на няколко програми, които могат да натоварват вашия компютър.

Когато стане въпрос, за избор на софтуер за Вълнови анализ на Елиът, следвайте старото правило:

"Ако нещо звучи твърде хубаво, за да е истина, то най-вероятно е."

За съжаление, в търсенето на най-добрия продукт, може да се натъкнете на компании, които ще ви предлагат „изключителни оферти", като например отплащане в рамките на 40-60%, срещу цена от 25 долара. По-добре е да избягвате компании, с големи обещания, срещу минимални разходи. Много често, тези предложения, могат да ви вкарат в „измамни схеми".

Обикновено качествените софтуери, се отличават с по-висока цена. Не е нетипична месечна такса, за подобен софтуер от 100-200 долара.

MotiveWave преглед

Този софтуер е разпознат сред трейдърите, практикуващи Вълновия анализ на Елиът. То предлага ефикасни анализи и автоматизирана функционалност за търговия.

Разработването на софтуера MotiveWave започва в началото на 2008-ма година. Подобно на много други изобретения, той е плод на нужда, от страна на инвеститорите. Основателят на компанията, зад софтуера, осъзнава липсата на надежден софтуер, използващ Вълновия анализ на Елиът, който да му предлага всичко необходимо, за този тип анализ.

Какво прави полезен софтуера MotiveWave?

MotiveWave посреща съвременните инвеститорски нужди. Потребителите му имат възможност да избират, всичко необходимо, при търговията, което да им е в помощ. Това означава и да не плащат за възможности на софтуера, които не ползват.

Опциите на MotiveWave предлагат различни възможности, включващи еднократно плащане в размер на 99 долара, до еднократна цена от 1 595 долара. Лицензионната такса за ползване на софтуера е еднократна, като покрива безплатни ъпдейти за първата година на ползване.

Добре е всеки трейдър да разгледа различните възможности и такси за ползване на софтуера и да подберат най-удачния за техните нужди вариант.

MotiveWave предлага осем допълнителни модула, за обогатяване на софтуера. Сред тях са:

1. Прост Elliott Wave

2.Автоматизиран Elliott Wave

3.Gann

4. Напреднал Fibonacci.

Когато избирате вашия софтуер за вълнови анализ на Елиът, за Форекс търговия, е добре да обмислите допълнителните материали, които се предлагат.

Една от силните страни на MotiveWave, са големите образователни възможности, предлагани на инвеститорите. Приложението предоставя и много видео-материали, които да ви съдействат по пътя ви на търговия:

1.самият софтуер

2.Elliott Wave теория и анализи

3.Forex търговия като цяло

Има и още. Ползването на MotiveWave, съвместно с MT4 Supreme Edition е особено подходящ вариант за всички трейдъри. Можете да тествате софтуера за Вълнови анализ на Елиът, като го имплементирате в платформата MT4 Supreme Edition, при това без риск от релана загуба на капитал с безплатна демо сметка в Admirals.

Демо Сметка Без Риск

Тествайте стратегията си на безплатна демо сметка

 

Безплатен тест

Както споменахме по-рано, добре е да тествате всеки един софтуер, преди да вземете решение да си го купите. Едно от предимствата на MotiveWave е, че идва с възможност за 14-дневен безплатен тест. Това ще ви помогне да разберете, дали този софтуер отговаря на вашите нужди, като трейдър.

Не вземайте думите ни за „даденост" и пробвайте софтуера безплатно. Ако не сте готови да плащате за софтуер, не се притеснявайте, в Admirals ще намерите много безплатни анализи и обучения.

Вижте още:

Форекс стратегии за търговия

Най-важните индикатори във Форекс и CFD търговията

Най-добрият софтуер за бектестване на стратегии

ТОП СТАТИИ
MetaTrader 5: Ръководство за употреба на платформата
Един от най-използваните инструменти от всеки трейдър и инвеститор е платформата за търговия. Независимо дали вече сте опитен трейдър или все още сте начинаещ, който иска да разбере и овладее търговската платформа MetaTrader 5 (MT5 или МетаТрейдър 5), Вие имате нужда от ръководство и ние Ви го предо...
Най-добрите платформи за търговия на финансовите пазари [2024]
За всички трейдъри и инвеститори избраните от тях платформи за търговия са най-често употребяваните инструменти, тъй като именно тези трейдинг платформи осигуряват така нужния им достъп им до финансовите пазари. Така изборът на платформа за онлайн търговия се превръща в ключов за бъдещите резултати...
Как да инсталирате MetaTrader 5 на Mac?
Софтуерът за търговия, който използвате може да има сериозен ефект върху успеха Ви на финансовите пазари, затова е добре да изберете доказан и широко разпространен доставчик на търговски платформи като компанията MetaQuotes. Когато става въпрос за Форекс и ДЗР търговия една от водещите платформи, ко...
Виж Всички