79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Как да изберем най-добрия трейдинг симулатор през 2020?

Вероятно много начинаещи трейдъри се питат какво е трейдинг симулатор и имат ли нужда от него? За да станете успешен трейдър, трябва да можете да анализирате пазара и да следвате надеждна стратегия за търговия на финансовите пазари. Но откъде да започнете? И как можете да тествате Вашите стратегии преди да рискувате реални средства? Ето тук идва ролята на всеки трейдинг симулатор и в тази статия ще разгледаме неговата в роля в търговията на финансовите пазари.

Как да изберем най-добрия трейдинг симулатор през 2019?

Независимо от това какво търгувате, дали Форекс, акции, индекси, суровини или криптовалути, практиката ключът към успеха. И най-добрия начин да започнете да практикувате търговия на финансовите пазари е с трейдинг симулатор на Форекс или фондовия пазар. Всъщност можете да се регистрирате и да тествате нашия безплатен трейдинг симулатор още днес!

Всички знаем, че практиката ни прави по-добри и всички сме чували как трябва да отделите 10 000 часа, за да усвоите дадено умение. Търговията на финансовите пазари не се различава и броят часове, които един трейдър влага е това, което отличава начинаещите от професионалистите в индустрията. Именно затова практиката в търговията е по-важна дори от теоретичните познания.

Добрите новини са, че един симулатор за онлайн търговия може да Ви помогне. Тъй като едва ли искате да губите пари, докато трупате необходимите практически умения, използването на трейдинг софтуер на демо сметка Ви позволява да научите някои специфики, без да подлагате на риск трудно спечелените от Вас средства.

В тази статия ще разгледаме какво е трейдинг симулатор, ползите от използването на симулатор за търговия на Форекс и онлайн симулация на фондовия пазар, сравнение на различните видове симулатори, как да изберем най-добрия софтуер за симулатор и други. Да започваме!

Какво е Форекс трейдинг симулатор?

Форекс трейдинг симулатор или симулатор на търговия с акции е софтуер, който "симулира" реалните пазарни условия. Това позволява на трейдърите да да търгуват и практикуват своите стратегии с виртуални пари, преди тестват уменията си на реалните пазари.

Някои симулатори използват прост алгоритъм, за да имитират широка пазарна активност, докато други са платформи за търговия, които отразяват реалните пазарни данни. Вторият тип симулатори предлагат далеч по-реалистичен пазарен опит. Въпреки че и двата вида трейдинг симулатори могат да от полза на търгуващите на финансовите пазари, то последния осигурява много повече стойност.

Но нека сега да видим кои са основните характеристики на Форекс симулаторите:

 • Реална симулация и актуални пазарни условия
 • Демо сметка за търговия без риск
 • Всички функции и характеристики на търговията
 • Възможност за тест на всяка Форекс стратегия

Повечето симулатори на търговия с акции предлагат виртуален баланс на стойност от 5000 до 100 000 евро. Оттам трейдърите могат да търгуват с редица финансови пазари, включително акции, облигации, Форекс, суровини, индекси и криптовалути.

Често симулаторите са кръстени на активът, с който ви позволяват да търгувате, като симулатори на фондовия пазар (акции), симулатори на Форекс трейдинг, симулатори на търговия с бинарни опции и т.н. Други компании могат да наименуват своите симулатори на устройствата, на които се използват:

 • Трейдинг симулатор за персонален компютър (PC)
 • iPhone симулатор за търговия
 • Трейдинг симулатор за iPad
 • Трейдинг симулатор за Mac
 • Симулатор за търговия на Android

Поради това вместо да се фокусираме върху името е по-добре да се съсредоточим върху функционалността на всеки отделен симулатор за търговия.

Функционалността на всеки трейдинг симулатор трябва да бъде същата като на всяка търговска на реална сметка, включително как да отваряте, променяте и затваряте сделки. Това включва таксите, които биха били начислени в реална сметка, като комисионни, спредове, суапове и т.н. Таксите на фондовия пазар могат значително да повлияят на възвръщаемостта на инвестициите, затова е важно те да бъдат включени във всяка сметка за симулация на свободна търговия.

За да започнете търговия на един от най-популярните безплатни Форекс симулатори в света, кликнете на банера отдолу и си отворете безплатна демо сметка с Admiral Markets!

Демо търговия без риск с Admiral Markets

Трейдинг симулатори или платформи симулатори

С толкова много възможности гравитиращи наоколо може да е много трудно да разберете къде и за какво да се регистрирате. Например, лесно е да объркате демо сметки, които са симулатори в рамките на търговска платформа, с чисти симулационни платформи.

Ето бърз преглед на разликите:

 1. Демо сметките са от съществено значение, когато искате да започнете да оперирате с реални пазари, но първо искате да практикувате новите знания или стратегии. Все пак ако стратегията Ви е успешна на демо сметка, това не гарантира, че ще бъде на реална сметка, тъй като пазарните условия винаги се променят, както и различните емоции при търговия с виртуални и реални пари.
 2. Платформи симулатори, които симулират опита на други трейдъри. Целта е потребителят да се учи от трейдърите, тъй като преодолява различните нива и предизвикателства, с които идва всяко следващо ниво.

В тази статия ще се съсредоточим основно върху демо сметките.

Трейдинг симулатори: предимства и недостатъци

За да намерите най-добрия симулатор за търговия на финансовите пазари е важно да знаете предимствата и недостатъците от употребата им. И така, какви са плюсовете и минусите на използването на Форекс симулатор или симулатор на търговия с акции.

Само някои от предимствата включват:

 • Можете да се научите как да използвате платформа за търговия и да избегнете обичайните грешки като поставянето на поръчки погрешка
 • Можете да тествате стратегии за търговия без да подлагате на риск реални средства. Ако една стратегия се провали на демо сметка, не сте загубили нищо. Ако работи, ще имате стратегия, която можете да използвате за реална търговия.
 • Реалният симулатор на пазара на акции Ви позволява да разберете по-добре финансовите пазари и инструментите, в които искате да инвестирате.
 • Симулатор на пазара на акции или на Форекс също Ви позволява да тествате софтуер за автоматизирана търговия, преди да поверите Вашите пари на определена система за автоматизирана търговия.

Основният недостатък на употребата на безплатен трейдинг симулатор е, че той по никакъв начин не може да бъде заместител на реалния пазарен опит. Когато търгувате с реални пари има множество фактори, които могат да повлияят на Вашите търговски и инвестиционни решения:

 • Вашата толерантност към риск и инвеститорски профил
 • Вашия първоначален капитал
 • Инвестиционният Ви хоризонт
 • Данъчното облагане във Вашата страна
 • Напрежението да рискувате реални пари
 • Стратегии за риск мениджмънт и управление на капитала

Това кара трейдърите (особено начинаещите от тях) да вземат различни решения, когато търгуват на демо сметка и с реални пари. Например, открихме, че при безплатни трейдинг надпревари трейдърите предприемат неоправдани рискове, за да постигнат най-добро представяне и да спечелят наградата.

Симулаторите на търговия с акции или демо сметките не трябва да бъдат използвани за подобни цели, а по-скоро за тестване на нови стратегии за търговия и нови инструменти и опознаване на софтуера за търговия (платформата).

Форекс трейдинг симулатор

Как да изберете най-добрия Форекс симулатор?

Ако сте готови да опитате трейдинг симулатор, за да започнете да практикувате търговия с Форекс търговия или търговия с акции, има няколко неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате най-добрия за Вас софтуер за симулатор.

1. Отразява ли симулаторът реалната пазарна среда?

MetaTrader Supreme Edition симулатор

Идеалната платформа за научаване как да търгувате онлайн валутна търговия и търговия с акции трябва да Ви предоставя пазарни данни, така че да можете да видите колебанията на пазара.

С данните в реално време можете да видите колко дълго остават налични възможностите за търговия. Ако търгувате в рамките на няколко дни можете да видите разликата, която ще направи оставянето на позиция отворена за допълнителен ден или два. Ако сте дневен трейдър или скалпър, можете да видите разликата за няколко часа или дори минути.

Симуалторите за Форекс търговия или търговия с акции също могат да Ви покажат как би се представила дадена сделка ако е на реална сметка, тъй като пазарните движения в софтуера за симулация е абсолютно същото като това на пазара. Единствената разлика е, че търгувате с виртуални средства.

Най-просто казано търговията с реални пазарни данни е единствения начин за Вас да прогресирате и да се учите да търгувате. В противен случай Вашите търговски решения няма да бъдат базирани на реалното поведение на пазарите и колкото и да практикувате вероятно няма да подобрите уменията си в търговията.

Не забравяйте, че целта на този софтуер е да Ви подготви да търгувате и печелите с реални пари. Следователно най-добрите симулатори са тези, които доставят пазарни данни в реално време.

2. Предоставя ли симулаторът гъвкава сума за депозит?

Много симулатори за безплатна търговия предлагат виртуални депозити от 5000 до 100 000 евро. Въпреки че това може да звучи като чудесна възможност да получите много търговски практики, истината е, че ако не планирате да депозирате тези суми в реална сметка, няма да симулирате истинските условия за търговия, които ще имате.

Помислете за това - ако имате 100 000 евро на демо сметка, можете да направите много загубени сделки и все още да имате достатъчно виртуални пари в сметката си, за да продължите да практикувате. Ако обаче отворите реална сметка с депозит от 1000 евро, ще трябва да управлявате тези пари много по-различно, защото имате по-малко възможности за загуби.

За съжаление, тъй като сте тренирали с много по-голям баланс по сметката, няма да научите управление на риска, управление на парите и стратегии за търговия, които са подходящи за по-малкия баланс, който имате в реалната си сметка.

Ето защо е много важно да започнете да симулирате търговия със сума, която е близка до очакваният от Вас депозит, след като решите да започнете да търгувате на реална сметка. Например, ако планирате да търгувате с 10 000 евро, трябва да започнете да търгувате и с виртуален капитал от 10 000 евро.

3. Кои инструменти и функции предлага трейдинг симулаторът?

Има доста налични трейдинг симулатори за онлайн валутна търговия и търговия с акции, и много от тях предлагат много различни функции и характеристики. Ако се фокусирате върху най-опростената или базова платформа може да се наложи да повишите възможностите на по-късен етап, поради липсващи функции.

С други думи, по-добре е да изберете по-напреднала и сложна платформа, за да имате добра основа за бъдещата си търговия. Забравете симулаторите за търговия с бинарни опции, които ви обещават бързи печалби. Бинарните опции са инструмент, който е предмет на рестрикции от много регулаторни органи по света (включително и Европа) и се предлагат основно от нерегулирани брокери.

Ето защо стартирането с усъвършенствана платформа, като MetaTrader Supreme Edition може да ви спести време в дългосрочен план. Въпреки това, напредналата платформа за безплатна търговия наистина е необходима, само ако планирате да сте Форекс трейдър в рамките на деня. Ако сте дългосрочен трейдър и не се нуждаете от подробни анализи всеки ден може да изберете най-достъпната за Вас платформа.

Независимо от това, вашата по-опростена платформа винаги трябва да Ви предоставя пазарни данни в реално време и други допълнителни функции, за да успеете в дългосрочната търговия.

MetaTrader симулатор

Една специфична особеност, която трябва да се търси при сравняване на симулатори за онлайн търговия, е възможността да тествате ръчно своите стратегии за търговия въз основа на исторически данни - това е известно като бектестинг.

Ползата от този подход е, че можете да намерите определени пазарни събития, за да тествате определени стратегии за търговия, вместо да чакате подобно събитие да се случи в реално време и да загубите ценно време за практика. Затова не забравяйте да търсите популярни търговски стратегии и да ги изпробвате. Никога не знаете колко ефективни ще бъдат тези стратегии, докато не ги изпробвате.

4. Предлага ли е симулаторът от надежден Форекс брокер?

Повечето симулатори за Форекс и търговия с акции се предлагат от различни онлайн брокери. Поради тази причина е важно да се уверите, че брокерът, който сте избрали е достатъчно надежден, тъй като вероятно това ще бъде Вашия избор за платформа, след като натрупате достатъчно търговски опит на демо сметка.

Онлайн брокерите са разнообразни и предлагат различни платформи, различни налични инструменти, различни разходи за търговия и различна поддръжка. Някои от нещата, които трябва да имате предвид при избор на брокер, включват:

 • Регулиран ли е брокерът?
 • Разделя ли клиентските средства от собствените?
 • Каква гама от инструменти за търговия предлага? Само Форекс? Само акции? Или микс от различни видове финансови инструменти и деривати?
 • Каква платформа и какви добавки към нея предлага?
 • Има ли местно обслужване на клиенти? Как можете да се свържете с тях?

Научете повече затова как да изберете надежден Форекс брокер в тази статия.

Кой е най-добрият Форекс симулатор?

След като вече знаете какво е трейдинг симулатор за търговия на финансовите пазари, ползите от използването на такъв симулатор и какво точно да търсите, може би се чудите кой симулатор ще Ви препоръчаме?

В Admiral Markets смятаме, че платформата за търговия MetaTrader - професионален софтуер за търговия, е една от най-добрите налични трейдинг симулатори. Това е и най-популярната платформа за търговия в света, с голяма общност за поддръжка и най-модерната функционалност за оналйн валутна търговия и договори за разлика (ДЗР). Това прави MetaTrader най-добрия вариант за някой, който иска да започне да търгува с безплатен симулатор за онлайн търговия.

Само някои от функциите на MetaTrader и демо сметката на тази платформа за търговия включват:

 • Можете да получите достъп до хиляди финансови пазари в света - включително Форекс, акции, индекси, суровини, криптовалути и други - чрез една единствена платформа.
 • Имате възможност да търгувате с дълги позиции (което означава, че смятате, че цената на избраният от Вас актив ще се увеличи) или с къса позиция (което означава, че смятате, че цената на активът ще се понижи).
 • Тъй като MetaTrader е една от най-популярните платформи в света, има много поддръжка, налична онлайн, включително форуми, както и онлайн пазар с различни функции за повишаване нивото на търговията ви.
 • Много инструментите за търговия се предлагат в микролотове, което означава, че можете да правите по-малки сделки, докато научите основите.
 • Всички графики са изпълнени с реални пазарни данни като котировките достигат до Вас в реално време и могат да бъдат следени от редица индикатори за търговия, тренд линии и бележки.
 • Платформите MetaTrader Ви позволяват да практикувате ултра-краткосрочна търговия (скалпиране) с един клик.
 • Стандартната платформа включва повече от 50 технически индикатора за подробен анализ.

В допълнение към всичко това Admiral Markets предлага и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition, което е безплатна за всички търгуващи на Admiral Markets. MTSE включва набор от разширени функции, които помагат на клиентите да постигнат най-добрите търговски резултати, включително:

 • Съвременни инструменти за технически анализ и представени идеи за търговия, предоставени от Trading Central.
 • Обширен пакет от индикатори с над 16 индикатора за подобряване на търговията на клиентите.
 • Приставка за глобалното мнение, за да помогне на клиентите да преценят пазарните настроения.
 • Приставки Мини Терминал и Търговски Терминал за по-ефективно от всякога управление на сделките.
 • Tick Chart Trader, за да улесняване на клиентите да следят движенията по графиката и да намерят най-точната точка за вход и изход от сделка.
 • Пазарни новини в реално време, така че клиентите никога да не изпускат възможности за търговия.
 • Трейдинг симулатор, така че клиентите да могат да изпробват нови стратегии за търговия.
 • Мини графики, които позволяват на клиентите да виждат множество времеви рамки и видове графики наведнъж.

След като знаете всичко това вече сте готов да започнете търговия на безплатен Форекс симулатор. Кликнете на банера отдолу и свалете безплатно платформа номер 1 в света за търговия с множество активи.

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Как да свалите безплатно MetaTrader симулатор?

За да получите достъп до MetaTrader симулатор (достъпен и на двете платформи MetaTrader 4 и MetaTrader 5), ето стъпките, които трябва да следвате:

 • Отворете демо сметка от тук.
 • Проверете Вашия имейл за данни за сметката за търговия.
 • Изтеглете платформата за търговия MetaTrader (ние препоръчваме MetaTrader 5 за по-широк диапазон от финансови пазари) и я инсталирайте на Вашия компютър.
 • Отворете MetaTrader на Вашия компютър и влезте в демо сметката, която регистрирахте по-рано, с данните, които получихте по имейл.

Сега вече можете да започнете търговия на платформа със симулатор и виртуални средства.

Как да изтеглите MetaTrader Supreme Edition?

След като вече имате MetaTrader демо сметка, всичко, от което се нуждаете, е да започнете симулативна търговия. Все пак има някои допълнителни функции от MetaTrader Supreme Edition, които могат да Ви помогнат за по-напреднали симулации.

За да изтеглите и инсталирате MetaTrader Supreme Edition следвайте стъпките:

 1. Ако платформата MetaTrader е отворена на Вашия компютър, тогава я затворете.
 2. Изтеглете MTSE от тук.
 3. Стартирайте инсталационния файл.
 4. Отворете платформата MetaTrader и ще намерите допълнителните функции в прозореца Навигатор, под Индикатори и Експертни Съветници.

Ръководство за употреба на трейдинг симулатор

MetaTrader Supreme Edition се предлага с два полезни симулатора на Форекс и на фондовия пазар. Единият е тестер на стратегии за търговия, който ви позволява да тествате различни стратегии спрямо исторически данни за цените. Вторият е симулаторът за деня за търговия, който специално тества стратегии за деня за търговия.

Тестер на стратегии за търговия

Тестерът на стратегии в MetaTrader Supreme Еdition, според над е най-добрият трейдинг симулатор. Ето как можете да го използвате за тестване на стратегии за търговия с акции и валутни двойки:

 1. След като сте инсталирали платформата MTSE можете да започнете като натиснете Ctrl+R или като кликнете на бутона (както е показана на примера по-долу).
 2. Изберете предпочитания от Вас шаблон, базиран на стратегията за търговия, която искате да тествате.
 3. Изберете предпочитаната времева рамка и се убедете, че имате достатъчно заредени исторически данни. За стратегия на дневна времева рамка, започнете са данни за поне три години. За повечето стратегии за търговия в рамките на деня, данни за 6-12 месеца биха били достатъчни.
 4. Коригирайте баланса по сметката си, за да съвпада с този, който имате в реалната сметка за търговия.
 5. След като приключите с тези стъпки кликнете бутона Старт.

В този пример ще използваме шаблона Master Candle и ще симулираме приблизително шест месеца търговия (имайте предвид, че този шаблон не е добавен към стандартния MetaTrader Supreme Edition, следователно ще трябва да напишете кода с правилата на тази стратегия в MQL4, наемете програмист или намерите шаблон онлайн).

Master Candle шаблон за трейдинг симулатор

За да подсигурите най-добрата скорост и качество приложете следните настройки:

 1. Модел: Open Prices или Every Tick
 2. Визуален режим: Checked (за да сте сигурни в тестваните данни);
 3. Период: Изберете период, който отговаря на търговската ви стратегия;
 4. Спред: Current.
Съвети за тестването:
 1. Слайдер Ви позволява да ускорявате, или забавяте визуализирането на тестваните данни.
 2. Ако използвате моделът Every Tick, за да тествате стратегията си, имайте в предвид, че може да отнеме доста време, за да завършите бектестинга.
 3. Every Tick e най-точния метод за тестване, но и най-бавния.
 4. Бектествайте и след това бектествайте отново – докато не откриете печелившата комбинация за вашия стил на търговия.

MetaTrader 4 Supreme Edition

След като приключите с визуалния бектест, кликнете Резултат или Доклад и прегледайте резултатите. В примера по-долу можем да видим, че стратегията Master Candle е донесла възвръщаемост на инвестицията (ROI) от 6,72% по време на периода на тестове.

Трейдинг симулатор - резултати от бектест

След като сте приключили с тестването ще имате възможност за публикуване и принтиране на резултатите (вижте отдолу).

Trading strategy tester report

Симулатор за дневна търговия

Симулаторът за дневна търговия (дай трейдинг), Ви позволява да поставяте пазарни и чакащи поръчки; пълзящи стопове, поръчки за ограничаване на загубите и прибиране на печалбите (само с клик върху графиката); да запазвате сложни поръчки за търговия с валутни двойки, като шаблони, които да използвате в бъдеще; бързо да затваряте всички отворени поръчки, както и безброй други възможности, които са заложени в стандартната MetaTrader 4.

След като изберете Вашите исторически данни, симулаторът за дневна търговия ще върви свещ по свещ през пазара и Вие ще можете ръчно да го спрете и да отворите сделка. След това той ще сумира тези сделки в отчета за печалбата и загубата в края на периода.

Ето и как можете да го направите:

 1. Отворете MetaTrader 4
 2. Отворете Strategy Tester като кликнете иконата или натиснете Ctrl+R.
 3. Изберете експертен съветник със заглавие Admiral – Trading Simulator.ex4, след което настройте Вашия инструмент за търговия и времева рамка.
 4. Ако не знаете кой модел на тестване да използвате изберете само Open Prices. Използвайте други настройки ако достатъчно опит
 5. След това изберете предпочитания времеви прозорец, убедете се, че съществуват достатъчно исторически данни за този период.
 6. За да направите симулацията по-автентична, коригирайте първоначалния баланс по сметката в опциите на експертния съветник, така че съответства на Вашата реална сметка. Можете да направите това като кликнете Expert Properties в прозореца на симулатора и след това като кликнете върху раздел Testing.

Симулатор за дневна търговия

За да подсигурите най-добрата скорост и качество приложете следните настройки:

 1. Модел: Open Prices или Every Tick
 2. Визуален режим: Checked (за да сте сигурни в тестваните данни);
 3. Период: Изберете период, който отговаря на търговската ви стратегия;
 4. Спред: Current.

Дей трейдинг симулатор

След това можете да приложите различни шаблони, да добавите индикаторите си, да търгувате нормално и да видите дали стратегията ви работи или не. Основното предимство на симулаторите за дневна търговия е възможността да бектествате стратегията си през различни периоди от време.

В примера по-долу можете да видите примера за повторно тестване с помощта на персонализиран шаблон. Крайният резултат беше 1748 евро печалба.

Дневна търговия - симулатор на бектест

Симулаторът за дневна търговия също Ви позволява да анализирате подробно Вашата търговска дейност, ако натиснете бутона "Analyse" в прозореца Mini Chart.

Съвети за употреба на MTSE

Умни линии

Инструментът умни линии очертава обекти нарисувани на графиката на MT4 като стоп лос и тейк профит на позиции. Те предоставят три основни характеристики:

 1. Тренд линия, стоп лос или тейк профит.
 2. Множество частични стопове на различни цени (частични затваряния на различни ценови нива).
 3. Времеви стопове (например затваряне на позициите в полунощ).

Когато се използва със симулатора за дневна търговия, инструментът Умни линии може да прави ръчно сделки, които в последствия да бъдат проследени от симулатора.

За да създадете умна линия просто трябва да следвате стъпките:

 • Начертайте хоризонтална линия или тренд линия на графиката
 • Задръжте клавиша Alt, докато кликвате върху нея

След това ще Ви се покаже прозорец (подобен на този в примера отдолу), който ще Ви даде възможност да изберете кое действие искате да предприемете.

Умни линии в MetaTrader 4

Съвети, за да спестите време в търговията

Друг полезен инструмент в MetaTrader Supreme Edition е параметърът SpeedFactor, който забавя симулацията. Колкото по-голяма е стойността, толкова по-бавна е симулацията. Основният начин за контрол на скоростта на симулатора е да използвате плъзгача до полето Visual Mode, който съдържа стойности между 1 и 32.

Ефектът от слайдера зависи от:

 • Колко е мощен компютърът Ви
 • Колко индикатори сте добавили в симулатора
 • Колко тика има във всеки симулиран бар

Като основно правило:

 • Стойност 32 на слайдера ще бъде изключително бърза
 • Стойности между 28 и 31 ще бъдат между 10 и 20 пъти по-бързи от реалните (например бар на минутна графика ще бъде симулиран за около 1 минута)
 • Стойности между 20 и 27 ще бъдат между 2 и 5 пъти по-бързи, отколкото в реалния живот.
 • Стойности под 10 ще бъде приблизително сходни с реалната скорост (например един 15 минутен бар ще бъде симулиран за 15 минути).

Можете също да експериментирате със слайдера, за да намерите най-добрата комбинация за вашия компютър и колко бързо искате симулацията да стартира. Освен това можете също да контролирате скоростта на симулацията допълнително, като използвате свойството SpeedActor на експертния съветник.

Това задавате, като щракнете върху бутона Експертни свойства в тестера на стратегии и след това като промените свойството Стойност в раздела Входни данни.

Speed Factor в MetaTrader 4

Източник: Admiral Markets Трейдинг симулатор MT4

Други онлайн трейдинг симулатори: Трейдинг игри

Друг тип Форекс симулатор, освен демо сметката на платформа като MetaTrader са трейдинг игрите. Ето някои примери:

 • Най-добрите брокери: В този симулатор на търговия с акции започвате с 25 000 долара и трябва да увеличите тази сума, като изградите портфолио, с над 60 000 акции и криптовалути, от които да избирате. Симулаторът идва и с емисия финансови новини.
 • Bux: Bux е приложение за iOS и Android, което Ви дава 1000 виртуални долара ("bux"), които можете да използвате за онлайн търговия с акции на добре познати компании като Facebook и Amazon. Приложението използва реални данни за пазара и можете да преминете към реална сметка, след като опитате виртуалната опция.
 • Stock Wars: Това приложение Ви позволява да управлявате виртуално портфолио от акции и да поставяте поръчки в реално време с виртуални пари
 • Invstr: Invstr Ви позволява да поставяте виртуални залози на пазара на акции като в същото време Ви предоставя финансови новини и социални форуми. Въпреки че приложението е безплатно, само част от информацията е достъпна без да се извърши плащане.
 • Stock & Forex Trading Game: В тази игра можете да търгувате на световните пазари, докато се конкурирате с приятели. Играта е насочена към начинаещи, с тестове и карикатури, а всички симулации за търговия се случват в реално време.

Нашето мнение за безплатните софтуери за трейдинг симулатори

Въпреки че игрите за Форекс и търговия с акции могат да бъдат забавен начин да започнете търговия и инвестиции, най-добрият вариант е да започнете да използвате софтуер, който евентуално ще ползвате и когато започнете да търгувате на реална сметка.

Лесен и бърз вариант да направите това е като се регистрирате за демо сметка или Форекс симулатор при брокер, който също предлага реална търговия, както Admiral Markets прави чрез MetaTrader 4 и Metatrader 5.

Платформите MetaTrader са най-популярните платформи за търговия в света и една от най-модерните платформи за онлайн търговия с валута и ДЗР. Поради тази причина има голям шанс да продължите да търгувате с реална сметка на MetaTrader след тестване на безплатния симулатор.

Опитахте симулатор, време ли е за реална търговия?

Докато симулаторите на Форекс и търговия с акции предлагат чудесна възможност да практикувате Вашата търговия, най-добре е да не правите твърде много демо операции в симулатор за търговия. Защо? Просто защото може да бъде лесно да третирате демо сметка като патерица - такава, която ви пречи да натрупате опит да търгувате на пазарите на живо, използвайки реални пари.

Това е една от причините много брокери да имат срок на годност на своите симулатори - обикновено 30 дни след откриване на демо сметка.

След като изберете Вашия софтуер за трейдинг симулатор на Форекс и търговия с акции, първата стъпка за преминаване към реална сметка е да си поставите цели. Какво искате да постигнете на демо сметка преди да преминете на реална търговия? Например може да искате просто да се запознаете с платформата за търговия, да постигнете определена процентна възвръщаемост или определена сума пари.

След като започнете реална търговия не се страхувайте от провал. Трейдърите и инвеститорите често претърпяват загуби, особено в началото на своите кариери. Ако упражнявате управление на риска в рамките на търговията си, можете да управлявате рисковете ефективно и да ги ограничите максимално.

Има много случаи на трейдъри, които се провалят в даден момент, но в крайна сметка правят значителни печалби. Например Джеси Ливърмор е станал известен като е направил богатството си чрез къси позиции на фондовата борса през 1929 година.

Въпреки това Ливърмор е преживял, както огромни успех, така и грандиозни провали по време на своите начинания, след като фалира три пъти се превръща в легенда на Уол Стрийт и събира богатство от над 100 милиона долара чрез спекулативни сделки.

Не всяка трейдърска история е толкова драматична и вълнуваща, колкото тази на Джеси Ливърмор. Добрата новина е, че ако не се страхувате от неуспех, можете да натрупате опит и увереност, като използвате безрисков софтуер за симулация на Форекс и търговия с акции. Преди да търгувате професионално на финансовите пазари е задължително да натрупате опит като загубите възможно най-малко пари по време на този процес.

Можете да постигнете това като се обучавате в търговията на пазарите и практикувате това, което сте научили, както обсъдихме вече в тази статия.

Особено важно е да не се притеснявате от загуби, когато използвате симулатор за търговия на финансовите пазари. Ние сме забелязали, че някои трейдъри и инвеститори отварят позиции и ако инкасират загуби отварят друга демо сметка, за да възстановят първоначалния си баланс. Може обаче да нямате възможност да правите това постоянно, когато търгуват на реална сметка. По този начин показвате, че не сте готов да се сблъскате с неизбежните загуби, до които води търговията и инвестициите на финансовите пазари.

Работата със симулатор за безплатна търговия не трябва да влияе на Вашата покупателна способност. Вместо това, ние все още ви насърчаваме да работите така, както бихте го направили на реалния пазар.

Следващата област, която трябва да се разгледа, е създаването на стратегия. Много търговци трудно започват да търгуват с реална търговска сметка, тъй като им е трудно и рисковано да се занимават с търговия без стратегия за търговия. За щастие можете да видите нашите най-добри стратегии за стартиране на търговия и инвестиции тук.

Най-добрите платформи за търговия

Както вече споменахме изборът на най-добрите платформи за търговия може да има голямо значение при преходът към търговия на реална сметка, както и сериозен ефект върху търговското преживяване като цяло. Затова е добре да се насочите към симулатор, който Ви предлага възможност за реална търговия и Ви допада. В тази част на статията ще видим кои според нас са най-добрите платформи за търговия на финансовите пазари.

MetaTrader 4

MetaTrader 4 е може би е една от най-старите и популярни платформи за Форекс търговия, които са напълно безплатни за потребителите. Разработена от MetaQuotes тя се превърна в емблема на търговията на финансовите пазари. Благодарение на специфичните функции, предлагани на MetaTrader 4 или MT4 станахме свидетели на истинска революция и достигнахме до днешните платформи за търговия с валута, акции и криптовалути.

Това беше първата безплатна платформа за Форекс търговия, която позволи на всички инвеститори, независимо дали са професионални или непрофесионални, да се насладят на пълна свобода по отношение на проектирането на потребителски индикатори и алгоритми.

В MT4 са включени и множество възможности за настройки, конфигурация и персонализация. Екипът на MetaQuotes са помислили за всички инвеститори. Защото тяхната платформа за търговия с валута е особено подходяща за трейдъри разчитащи на технически анализ. Платформата MetaTrader 4 предлага и много инструменти за анализ на графиките и ценовото движение.

MetaTrader 5

MetaTrader 5 е най-новата версия на платформите за търговия MetaTrader. Тази нова платформа за търговия завършва започнатото от предшественика си MetaTrader 4 и решава някои проблеми, изведени от инвеститорите.

Всъщност основният дефект на платформата MT4, ако можем да наречем това дефект, е, че тя не бе достатъчно добре настроена за инвеститорите, които правят първите си стъпки на фондовите пазари. По-скоро повечето платформи за търговия с акции, валути и други финансови деривати бяха ориентирани към професионалните инвеститори.

За да отговори на нарастващото търсене на непрофесионални инвеститори, MetaQuotes реши да пусне нова версия с подобен дизайн, но по-актуална и преди всичко много по-лесна за употреба. MetaTrader 5 предлага много инструменти за технически анализ и запазва способността на инвеститорите да разработват свои собствени инструменти за анализ.

Следователно е трудно да определим, коя е най-добрата платформа за търговия - MetaTrader 4 или MetaTrader 5, тъй като двата софтуера имат различни предимства. В същото време, MT5 бързо се утвърди на финансовите пазари и особено при начинаещите трейдъри.

Новата платформа позволява хеджирането на позиции. За разлика от стандартната система при повечето платформи за онлайн търговия, на нетиране на позициите, хеджирането позволява на трейдърите да държат насрещни позиции по един и същ инструмент.

Въпреки това, брокерите, които предлагат платформа за търговия MetaTrader 5 не са много. Admiral Markets е един от малкото финансови посредници, които предлагат възможност за търговия с MT4 и MT5 едновременно.

MetaTrader Supreme Edition

Софтуерът помага за напредъка на всеки елемент от живота и финансовите пазари въобще не са изключение. Днес възможностите пред трейдърите са много по-разнообразни, благодарение на използването на платформи за търговия. По-долу ще Ви представим едно изключително приложение за най-популярните платформи за търговия в света MT4 и MT5 – MetaTrader Supreme Edition.

MetaTrader Supreme Edition (MTSE) е специално приложение, разработено от Admiral Markets за платформите за онлайн търговия MetaTrader. Благодарение на приложението MTSE ще имате достъп до 60+ допълнителни възможности за анализи, които не се предлагат от стандартните платформи MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Добрата новина е, че плъгинът MetaTrader Supreme Edition е безплатен за инсталиране, както за MT4, така и за MT5. Това означава, че можете спокойно да тествате, която искате от двете платформи, без притеснения.

Софтуерът MTSE предлага широк набор от възможности и предимства, пред чистите версии на MetaTrader. Част от тези възможности вече описахме по-рано в статията.

Определено е препоръчително за всички трейдъри да погледнат по-отблизо MetaTrader Supreme Edition, защото възможности като Mini Terminal например, могат да предложат изключително лесно управление на цялата търговска сметка, наблюдение на позициите, бързо влизане и излизане от позиции, когато това се налага!

Изтеглете изключителната приставка MetaTrader 5 Supreme Edition напълно безплатно като кликнете на банера по-долу!

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

За Admiral Markets

Admiral Markets Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Още по темата:


Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.