76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

MetaTrader 5: Пълно ръководство за работа с платформата

Независимо дали вече сте опитен трейдър или все още сте начинаещ, който иска да разбере и овладее MetaTrader 5, това пълно ръководство за работа с безплатната платформа MetaTrader 5 ще обхване всеки детайл, който трябва да знаете! В статията ще дискутираме и MetaTrader 4 или MetaTrader 5 да използваме и кои са основните MetaTrader 5 преимущества.

MetaTrader 5: Пълно ръководство за работа с платформата

Как да изтеглите MetaTrader 5?

 1. Отидете на страницата за сваляне на MetaTrader 5.
 2. Попълнете формата за вход.
 3. Изтеглянето ще започне автоматично.

В зависимост дали теглите платформата за компютър с работен плот (desktop) или мобилно устройство, тази страница ще Ви предложи версията, от която имате нужда: Android, Apple iOS, Mac, or Windows.

Как да инсталирате MetaTrader 5 на Windows?

След като изтеглянето е завършено, можете да намерите файла или в лентата за изтегляне в долната част на прозореца на браузъра, или в директорията за изтеглени файлове.

 1. Кликнете изтегления файл mt5setup.exe.
 2. Следвайте инструкциите на Windows за инсталация.
 3. Изберете инсталационна директория.
 4. Кликнете Finish, когато е готово.

Веднъж, когато инсталацията е завършена, можете да кликнете иконата на MetaTrader 5, която е току-що създадена на Вашия работен плот и да заредите търговска платформа MetaTrader 5.

Как да инсталирате MetaTrader 5 на Mac?

 1. Изтеглете версия Mac OS на платформа MetaTrader 5.
 2. Копирайте файла Admiral Markets в папката на приложението.
 3. Кликнете два пъти, за да активирате инсталационния файл.
 4. Одобрете всички запитвания за потвърждение и сигурност.
 5. Въведете администраторска или потребителска парола.
 6. Отворете платформа MetaTrader 5.

След като програмата е инсталирана, можете да я заредите по всяко време и да влезете в работния плот на MetaTrader и да започнете търговия!

Как да отворите сметка в MetaTrader 5 и да започнете търговия?

 1. Отидете на страница Кабинет на Трейдъра и въведете данните си за вход.
 2. След като сте влезли, отидете на раздел "Dashboard"
 3. Кликнете върху "Отворете сметка" или "Отворете демо сметка" с MetaTrader 5.
 4. Търговските условия и предложения са различни за непрофесионални и професионални клиенти. Научете повече за тези видове сметки.
 5. Различните видове сметки предлагат достъп до различни инструменти. Admiral.MT5 за широк спектър от CFD MetaTrader 5 инструменти или Admiral.Invest за инвестиции в акции и ETF-и.
 6. Изберете и следете валутите на Вашата сметка.
 7. Изберете ливъридж, който искате да използвате.

За да активирате сметката си ще получите имейл за потвърждение със следващите стъпки нужни за верификацията на сметката и употребата и.

Как да добавите средства във Вашата MetaTrader 5 сметка?

В раздела за трансфер на уебсайта на Admiral Markets можете да видите опциите за прехвърляне на средства от вашата банка към вашата търговска сметка.

Депозиране в MetaTrader 5 сметка

След като Вашата сметка е верифицирана и сте прехвърлили средства, вие сте готови да започнете да търгувате! Вие сте готови да търгувате на работната платформа MetaTrader или в браузъра си с WebTrader.

Как да се свържете с MetaTrader 5?

 1. Заредете платформа MetaTrader 5.
 2. Кликнете върху падащото меню Файл горе вляво.
 3. Изберете опцията "Вход в сметка" .
 4. Въведете Вашите номер на сметка и парола, когато бъдете подканени.
 5. Изберете сървъра посочен в имейла за потвърждение.
 6. Кликнете ОК.

Влизане в MT5 сметка

Затваряне на MetaTrader 5

За да затворите Вашата платформа MetaTrader 5 може да влезете отново в падащото меню Файл и след това да изберете Изход.

Ако не искате MT5 да запази Вашите данни за вход убедете се, че сте премахнали отметката в полето "Запази парола".

MetaTrader 5 преимущества с Admiral Markets?

Admiral Markets е един от малкото и най-добри Форекс и CFD брокери, които предлагат търговска платформа MetaTrader 5 за персонален компютър или Mac OS.

Насладете се на тези предимства, когато търгувате с Admiral Markets:

 • Насладете се на тесни спредове на всички основни инструменти: 0,6 пипса на валутна двойка EUR/USD; или 0,8 пипса на DAX30 CFD и CAC40 CFD.
 • Гарантиран достъп до ливъридж до 1:500 за клиенти, които са категоризирани като Професионални клиенти, който позволява на трейдърите да отварят позиции до 500 пъти по-големи от капитала, с който разполагат. Препоръчваме Ви да се запознаете с управление на риска ако го правите.
 • Индивидуални непрофесионални клиенти могат да ползват ливъридж до 1:30, достъпна защита от негативен баланс.
 • Достъп до безплатни, професионални графики за търговия в реално време и множество инструменти предлагани в приставката MetaTrader 5 Supreme Edition.
 • Скорост, комфорт и елегантност - търговия с един клик с MiniTerminal.
 • Инвестиционните фирми на Admiral Markets са регулирани от FCA, ASIC, CySEC и EFSA.
 • Безплатни депозити и тегления чрез банков превод и кредитна карта.
 • Всички стилове за търговия са достъпни: хеджиране, скалпиране и експертни съветници (EAs) са разрешени.

MetaTrader 4 или MetaTrader 5

MT4 и MT5 са най-популярните платформи а търговия в света и много трейдъри се колебаят дали да изберат MetaTrader 4 или MetaTrader 5. Но все пак някои MetaTrader 5 преимущества:

 1. По-лесно за употреба, опростена и с подобрен интерфейс.
 2. Налични са нови, персонализирани единици за време и измерване.
 3. Икономически календар интегриран в платформата.
 4. Кратка история на автоматизираните поръчки, които могат да се виждат директно на графиката на индекса.
 5. История на пазара (подобно на регистър на ордерите).
 6. С Admiral Markets ще получите достъп до над 7000 инструмента, включително CFD търговия на над 3000 инструмента и традиционни инвестиции в акции и ETF-и на 4000 инструмента на сметка Admiral.Invest.

Други MetaTrader 5 преимущества са актуализации на представянето и оптимизации над MetaTrader 4:

 1. По-бърза и по-стабилна връзка със сървърите.
 2. По-голяма стабилност на платформата спрямо MT4.
 3. По-бърза и по-точна екзекуция.
 4. Разрешено хеджиране, за да може да покривате позициите си.
 5. Достъпна на PC, Mac OS и iOS, Android и чрез всеки поддържан браузър.

MetaTrader 5 не само е по-нова и значително по-мощна от MetaTrader 4, която е по-стара, но в момента, по-широко използвана, MT5 има по-разширена функционалност главно поради технологичните промени, които MetaQuotes са разработили. Като цяло търгуващите с експертни съветници предпочитат MT4, докато MT5 допада повече на търгуващите ръчно и дискреционните трейдъри.

Ако не намерите отговорите на всички ваши въпроси чрез този наръчник на MetaTrader 5, не се колебайте да се свържете с нас за чата!

Търгувайте на MetaTrader 5 с Admiral Markets

Admiral Markets предлага възможността да търгувате с MetaTrader 5 директно във Вашия браузър или да свалите цялата платформа БЕЗПЛАТНО! Получете достъп до пазарни данни в реално време, технически анализи, прозрения от професионални трейдинг експерти и хиляди финансови инструменти за търговия и инвестиции.

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Как да търгувате с MetaTrader 5?

 1. Отворете прозореца "Състояние на пазара" от менюто "Изглед" или като натиснете Ctrl+М.
 2. Кликнете два пъти на избраният от Вас инструмент.
 3. Натиснете някой от бутоните "Продажба на пазара" или "Покупка на пазара".

Най-лесният начин да отворите сделка на MetaTader 5 е да използвате бутона "Нова поръчка", за да поставите моментално поръчка на инструмента, който сте избрали. Когато Вашата търговска графика е показана в MetaTrader 5 също така можете да отворите поръчка използвайки прекия път в лентата с инструменти в горния ляв ъгъл, наречена "Нова поръчка".

След като кликнете върху бутона „Нова поръчка" в лентата с инструменти или отворите нова поръчка с клавиша за бърз достъп F9, можете лесно да въведете желаната сума на ордера.

За да отворите сделка, трябва да въведете желания размер на търговията, в лотове, в полето за обем, след което да кликнете върху Купи или Продай. Опцията 'Пазарно изпълнение' позволява незабавни поръчки с MetaTrader 5.

Можете също да използвате опцията 'One Click Trading', намираща се в контекстното меню, което се отваря всеки път, когато щракнете с десния бутон на мишката върху графиката за търговия на MT5. Този метод на отваряне на позиции е много бърз и идеален за дей трейдинг и стратегии за скалпиране. Единственият параметър, който трябва да въведете е колко лотове желаете да изтъргувате.

Освен това, много лесно може да поставите стоп лос и тейк профит ордери на Вашите позиции. Когато поръчката Ви е станала позиция, кликнете и изтеглете входящата линия нагоре или надолу, в зависимост от посоката на сделката Ви.

Как да поставите stop loss и take profit на MT5?

Ордерите stop loss и take profit са инструменти, които можете да използвате, за да затворите автоматично отворените си сделки. Стоп лос помага да се намалят загубите от сделка, а тейк профит помага да подсигурите печалбите си. Съществуват два начина за поставян на тези ордери: още при отварянето на сделката или да бъдат добавени към вече отворена сделка.

Как да ги поставите при отваряне на сделка:

 1. Кликнете върху бутона „Нова поръчка" в лентата с инструменти в горната част на екрана.
 2. Насочете се към полетата stop loss и take profit.
 3. Въведете stop loss цена, която е по-ниска от сегашната продажна цена (това е цената над бутона "Продажба на пазар").
 4. Въведете take profit цена, която е по-висока от сегашната покупна цена (това е цената над бутона "Покупка на пазар").
 5. Кликнете върху бутона "Покупка на пазар").

Когато добавяте стоп лос и тейк профит на вече съществуваща сделка:

 1. На графиката на финансовите инструмент забележете а кое ниво е отворена сделката (зелената пунктирана линия).
 2. Забележете къде е стоп лос нивото (червена пунктирана линия под сделката),
 3. Забележете къде е тейк профит нивото (червена пунктирана линия над сделката)
 4. Опитайте да издърпате стоп лос поръчката на друго ниво.
 5. Приемете Общите условия (изскачащия прозорец).
 6. Преместете стоп лос ордера на други ниво.

Как да поставите плаващ стоп в MetaTrader 5?

Плаващите стопове са стоп лос поръчки, които ще се се коригират автоматично, когато сделката се задвижи в полза на трейдъра, за да се намали още повече риска от грешки в търговията. За да настроите плаващ стоп трябва просто да:

 1. Кликнете с десния бутон на мишката върху линията на Вашата позиция.
 2. Изберете "Плаващ стоп" от менюто, което се отваря.
 3. Изберете стойността, на която искате плаващия стоп да следва цената и потвърдете.

Ето и още един метод за поставяне на стоп лос:

 1. Отворете прозореца Лента с инструменти като натиснете Ctrl+T.
 2. Изберете раздела „Търговия" и след това кликнете с десния бутон върху линията, представляваща отворената ви позиция.
 3. Изберете плаващ стоп от менюто, което се отваря.
 4. Изберете стойността, на която искате плаващия стоп да следва цената и потвърдете.

Искате ли да останете възможно най-дълго в печеливша позиция?

Плаващият стоп е точно инструментът, от който се нуждаете. Този инструмент ще следи цените на търгувания актив в реално време и ще замрази позицията ви, когато пазарът се движи в обратната посока на Вашата сделка.

 • За дълга позиция инструментът плаващ стоп в MetaTrader 5 преследва цената на зададено от Вас разстояние и замръзва, когато цената спадне. Ако цената достигне нивото на стоп лос, позицията се затваря автоматично.
 • За къса позиция инструментът следва низходящата тенденция и замръзва, когато цената започне да се покачва.

Тествайте употребата на стоп лос, тейк профит и пълзящ стоп без да рискувате собствен капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Демо търговия без риск с Admiral Markets

Търговия с един клик с MetaTrader 5

Търговията с един клик е интуитивна и бърза възможност за отваряне на позиции. Тя е достъпна директно от активната графика и можете предварително да визуализирате позицията си, представен с пунктирана линия.

Няколко функции могат да бъдат достъпни, когато се навигира по графиката по този начин. Кликнете с левия бутон, за да отворите позиция, и щракнете с десния бутон и изберете опцията за затваряне.

Можете да отворите и опцията за редактиране тук, това ви позволява да:

 • Промените съществуващ стоп лос ордер
 • Промените съществуващ тейк профит ордер

Освен това, имате възможност да променяте позицията си чрез визуално кликване върху и плъзгане на червената линия на графиката, представяща нивото на вход.

За дълга позиция:

 • Плъзгането надолу променя нивото на Вашия стоп лос ордер
 • Изтеглянето нагоре променя стойността на Вашия тейк профит ордер

За къса позиция:

 • Плъзгането надолу променя нивото на Вашия тейк профит
 • Изтеглянето нагоре променя нивото на Вашия стоп лос

Всяка от тези опции Ви дава допълнителен контрол и гъвкавост на вашите сделки.

Прост графичен шаблон на MetaTrader 5

Искате лесно достъпна, опростена и сбита графика, за можете по-лесно да направите своя всекидневен анализ? Ето как имате графики като тези, които се използват от професионалистите

 • Използвайте бял фон на графиките, за повече видимост
 • Използвайте сини бичи японски свещи (повишение) и червени мечи свещи (понижение)
 • Използвайте приставката Expert Advisor от MetaTrader Supreme Edition Mini Terminal. Той ще идетифицира автоматично трендове, инерцията, силата и волатилността, последните върхове и дъна, в зависимост от периода от време и избрания инструмент.
 • Две експоненциални пълзящи средни с период от 20 до 50.

Как да добавите индикатори в MetaTrader 5?

Финансовите пазари често се държат по един и същи начин при определени условия. Това поведение се повтаря, което означава, че определени ценови модели ще се повтарят отново и отново. Най-добрите технически индикатори се опитват да разпознаят подобни ценови модели, докато се формират и да дадат на трейдъра предимство.

За да добавите технически индикатори на Вашата графика просто трябва да:

 1. Изтеглите и инсталирате платформа MetaTrader 5 Supreme Edition.
 2. Изтеглите индикатори от менюто "Пазар" в прозореца Лента с инструменти.
 3. Ръчно инсталирате индикатори от папката Indicators в инсталационната директория на MetaTrader 5.

Изберете от три различни вида индикатори, налични в платформата MetaTrader 5, с различни опции и функции за различни потребителски нужди. Добавете индикатори, експертни съветници или създайте свои собствени персонализирани инструменти. Можете да намерите персонализирани инструменти, достъпни за изтегляне в интернет, създадени в съвместимия език MQL5.

Ето защо MetaTrader 5: Supreme Edition е най-доброто и най-мощното решение за търговска платформа. Ще намерите много от водещите индикатори, като Pivot Point, Supertrend, Heikin Ashi и други, които вече са инсталирани. Добавянето на още е елементарно.

Ако искате да научите повече за наличните индикатори, можете да посетите форума MetaTrader 5. MT5 общността е активна и създава нови приставки и индикатори всеки ден.

Научете повече затова какво представляват техническите индикатори с безплатен Обучителен пакет от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets

Как да запазите шаблон на графика на MetaTrader 5?

МТ5 позволява да запазвате шаблони на графиките, на които търгувате. Основната полза от това е, че ви позволява бърз и лесен достъп до най-използваните графики, с предпочитаните от вас инструменти, готови за работа, по всяко време.

Един пример за запазена диаграма може да бъде любимата валутна двойка с три технически индикатора - 3 прости движещи се средни, индикатор Heiken Ashi и RSI.

За да създадете шаблон на графика на MetaTrader 5:

 1. Създайте своя собствена графика с индикатори и приставки.
 2. Кликнете на менюто "Графики" и изберете Шаблони'
 3. Кликнете запази Шаблон.
 4. Определете име на Вашия шаблон и натиснете Запази.

След като вече сте запазили Вашата предпочитана графика като шаблон вече ще можете да отваряте тази графика с всички инструменти и индикатори много лесно и бързо. Ако искате да заредите шаблон, когато се нуждаете, просто:

 1. Отидете в менюто Графики.
 2. Кликнете на Шаблони.
 3. Изберете моделът, който Ви приляга най-много.

Как да запазите Профил в платформа MetaTrader 5?

Вие също така можете да запазвате и Профили в MT5. Ползите от това са, че Ви дава директен достъп до всеки един от любимите ви инструменти за търговия, без да трябва да ги търсите отново и отново. Но нека дадем един пример, за да разберете какво може да Ви предостави един профил.

Да речем, че търгувате Форекс сутринта и американски борсови индекси следобед. Сутринта Вие можете да заредите своя Форекс профил и всички Ваши любими валутни двойки ще излязат пред Вас, както и индикаторите и експертните съветници, които сте прикачили. След това, следобед, зареждате Вашия профил за американски индекси и отново пред Вас ще се наредят само и единствено графиките, съответстващи на нуждите Ви.

За да запазите Профил в MetaTrader 5:

1. Изберете актив или инструмент, които Ви интересуват.

2. Поставете желаните от Вас индикатори на всяка графика.

3. Отидете на меню "Файл" и изберете "Профили".

4. Кликнете върху Запазване като .

5. Дайте име на Вашия профил и кликнете ОК, за да запазите.

Системата на профилите в MetaTrader 5 ви позволява да запазвате и записвате колекция от вашите предпочитани инструменти, прилагани индикатори и инструменти в един файл лесен за зареждане.

Как да видите информацията за графиките в MT5?

 1. Задръжте Вашата мишка върху индикатора, за да разберете неговата стойност.
 2. Можете да използвате и "Прозорец данни" от лентата горе в ляво на прозореца. Тя показва цялата информация от активната графика за търговия. Краткият път до този инструмент е Ctrl+D.


Обхватът на данните и информацията, които можете да получите от една карта, могат да бъдат прекалени, за да се опитате да намерите сами! Затова е удобно и полезно да се запознаете с прозореца с данни.

Ето пример за сценарий, в който това би било полезно:

Да речем, че търгувате с RSI, и трябва да изчакате кривата на индекса на относителната сила да премине 50-те, за да влезе в позиция. По-лесно е да се чете точната стойност в формата на данните, отколкото да се правят приблизителни предположения на базата на графиката. Това е особено важно с инструменти, които бързо променят стойността си.

Как да извадите нови времеви рамки в MetaTrader 5?

Знаете ли, че в MT5 можете да добавите свои персонализирани времеви рамки. MetaTrader 5 може да показва графики в голямо разнообразие от специфични времеви рамки, в допълнение към най-често използваните във всеки инструмент.

За разлика от MetaTrader 4, който може да използва само малък брой предварително зададени времеви рамки за всяка графика, MT5 позволява използването на потребителски рамки, като:

 • М2 за 2 минути
 • M3 за 3 минути
 • М4 за 4 минути
 • M6 за 5 минути
 • М10 за 10 минути
 • М12 за 12 минути
 • М20 за 20 минути
 • Н2 за 2 часа
 • НЗ за 3 часа
 • Н6 за 6 часа
 • Н8 за 8 часа
 • Н12 за 12 часа

За да изведете персонализирана времева рамки трябва да изпълните следните стъпки:

Използвайте лентата инструменти, която по подразбиране се намира горе вдясно на Вашата MT5 платформа. Щракнете с десния бутон върху графиката, отидете на "Времеви рамки" и изберете да промените единица време.

Как да се показва спреда в MT5?

Във Форекс търговията понятието спред означава разликата между курс купува и курс продава (Bid и Ask цени) за всяка валутна двойка. Например, ако цената на EUR / USD Bid е 1,16909, а цената на Ask е 1,16919, спредът е 1 пип. Ако цената на Bid е 1.16909 и цената на Ask е 1.16949, спредът ще бъде 4 пипса.

Във Форекс търговията трейдърът прави печалба, която се базира на движение в цената на дадена валутна двойка. Но е важно да се знае, че една сделка може да стане печеливша само ако цената подмине спреда.

За да видите какъв е спреда към момента на избрания от Вас финансов инструмент трябва да откриете линиите bid и ask на графиката или просто в прозореца Състояние на пазара намерете колоната Спред.

Спред в MetaTrader 5

Как да видите комисионните в MetaTrader 5?

При стандартна сметка Admiral.MT5, единствената комисионна, която трябва да платите за CFD търговия с суаповете, които се начисляват при прехвърляне на позиция за следващия ден. Тези такси се начисляват при всяка отнасяща се позиция. В този смисъл трейдърите, които търгуват в рамките на деня или скалпърите имат малко предимство, тъй като единствените разходи по сделката им е са единствено типичните, тесни спредове.

За да видите комисионите и суаповете в MetaTrader 5, направете следните стъпки:

 • Въведете клавишната комбинация Ctrl+T, за да видите MT5 лента с инструменти.
 • В раздела Търговия можете да видите отворените си позиции.
 • В колоната Exchange можете да видите комисионните, които се прилагат за позициите ви.

Как да видите тикова графика в MetaTrader 5?

Ако сте опитен трейдър и търсите по-специфични графики извън Вашата стандартна графика, MT5 Ви предоставя лесен достъп и до други графики като тиковата графика например. За да извадите тиковата графика трябва да

 1. Кликнете в прозореца Състояние на пазара.
 2. Кликнете на бутона "Тикове" най-долу в прозореца Състояние на пазара.

Сега, след като сте го намерили, имате възможност да преместите прозореца Състояние на пазара, в която и да е посока.

Как да извадите Range Chart в MetaTrader 5?

 1. Добавете индикатора Admiral MiniChart на графиката.
 2. Отидете на Входни параметри.
 3. Намерете полетата, от които да изберете времева рамка на графиката и типа.
 4. Изберете стойности на Range Chart от Standard на Stacked.
 5. Въведете размера на свещите.
 6. Натиснете Ок.

Примери за различни възможности за Range свещи:

 • Ако изберете 10, новата Range свещ ще бъде създадена, когато е регистрирано движение от поне 10 пункта.
 • Ако изберете 3, новата Range свещ ще бъде създадена, когато е регистрирано пазарно движение от 3 пункта.

Тази опция е достъпна само в MetaTrader 5 Supreme Edition!

Как да извадите Renko графика в MetaTrader 5?

Можете да видите всичките активи в прозореца Състояние на пазара, който в ляво на Вашата платформа за търговия MetaTrader 5.

 1. Натиснете Ctrl+M на Вашата клавиатура. Тази комбинация вади прозореца Състояние на пазара.
 2. Преминете през списъка с пазарите предлагани от Admiral Markets.
 3. За инструменти, които не присъстват в списъка, можете да ги добавите като използвате полето в дъното на списъка.

MetaTrader 5 Състояние на пазара

Източник: MetaTrader 5

Кои CFD пазари са достъпни на MetaTrader 5?

С Admiral Markets можете да търгувате следните инструменти със сметка за търговия Admiral.MT5:

 • Форекс (EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY) и 37 други валутни двойки.
 • CFD върху 26 борсови индекса (DAX30; CAC40; DJI30)
 • CFD върху 15 суровини (Злато, сребро, петрол)
 • CFD върху над 3000 акции (Daimler, Total AS, Amazon, Facebook)
 • CFD върху над 300 ETF-и (борсово търгувани фондове)
 • CFD върху над 32 двойки с участие на криптовалути (Биткойн, Етериум, Рипъл)
 • CFD върху облигации (американски, немски).

За да разгледате определен CFD инструмент в MetaTrader 5:

 • Кликнете с десния бутон в прозореца "Състояние на пазара"
 • Изберете бутона "Символи".

Това е най-лесния метод за бърз преглед и да изберете от пълния списък с инструменти, с които можете да търгувате чрез Вашата MetaTrader 5 сметка. Всичко, което трябва да направите е да намерите инструментът Ви и да кликнете два пъти върху него.

Да кажем, че сте избрали DAX30 от кеш индекси в "Cash Indices 1" и той е добавен в търговския Ви прозорец. Всичко, което трябва да направите, за да отворите графиката е да кликнете и да го издърпате в търговски прозорец или да кликнете с десния бутон и да изберете "Отвори графика".

Как да анализираме графики на криптовалути в MetaTrader 5?

 1. Изберете времева рамка, за да видите графиката (месечна, седмична, дневна...минутна).
 2. Оценете движението на цената във времето, за да установите тренд.
 3. Открийте нивата на подкрепа и съпротива чрез индикатора Pivot Points.

Много криптовалути могат да бъдат анализирани и търгувани с MetaTrader 5. Но нека споменем някои:

 • Биткойн
 • Етериум
 • Рипъл
 • Лайткойн
 • Биткойн Кеш

Как да инвестирате в акции с MetaTrader 5?

Сега вече можете да анализирате, наблюдавате и търгувате акции с платформа MetaTrader 5. Ако сте заинтригувани от това да изградите свое собствено портфолио от акции, Admiral Markets има идеалната инвестиционна сметка за Вас. Търгувайте на 15 от най-големите фондови борси в света и избирайте от хиляди акции и ETF-и с Admiral.Invest.

Списъкът на финансовите инструменти е достъпен на уебсайта на Admiral Markets. Нашите нови предложения включват първокласни акции от 15 от най-големите фондови борси в света , включително:

 • Франция (Euronext)
 • Германия (Xetra)
 • Холандия (Euronext)
 • Испания (BME)
 • Швеция (NASDAQ)
 • Швейцария (SWX)
 • Великобритания (LSE)
 • САЩ (AMEX, NASDAQ, NYSE)

В комбинация с по-старите предлагани инструменти, предложението на Admiral Markets без съмнение е едно от най-разнообразните сред онлайн брокерите. На търговската платформа MetaTrader 5, Admiral Markets предлага някои от едни от най-конкурентните условия за търговия на финансовите пазари.

Ето и условията, при който можете да инвестирате в акции с Admiral Markets чрез платформа MetaTrader 5:

 • Маржин ниво 1:1
 • Комисионни (по едната страна на сделката): Европейски съюз от 0,12% и минимум €5; Великобритания - 8GBP за акции и 0,07% за ETF-и и минимум 8GBP и за двете; САЩ - $0,01 при минимум от $1;
 • Дивиденти (изплащани на 100%)
 • Допълнителни такси: няма

За да инвестирате в акции и ETF-и с Admiral.Invest, първо трябва да влезете в MetaTrader 5 като използвате личния номер на реална сметка и парола. Отворете си реално сметка Admiral.Invest като кликнете на банера по-долу и започнете Вашата инвестиционна кариера.

Инвестирайте в акции и ETF-и с Admiral Markets

Ръководство за тестове с исторически данни с MT5

На MetaTrader 5 има няколко начина за извършване на тестове с исторически данни, за да се определи ефективността на дадена търговска стратегия.

Ръчен метод:

 • След като вече сте намерили стратегия и инструмент, на който да я приложите, можете да погледнете към историческите данни
 • Клавишът F12 ще Ви помогне да да преминете свещ по свещ, за да придобиете поглед отблизо върху ценовото действие.

Вторият метод за тестване на стратегия с исторически данни е автоматизиран т.е. чрез експертен съветник. След като съветника бъде инсталиран можете да избирате между различни опции за бекстестинг, които да се изпълняват през различни периоди от време, за да оценят определена стратегия.

Приставката MQL5 Strategy Tester е подобрено с цел по-лесна употреба и по-професионални резултати. Този инструмент извършва статистически анализ, който хем е детайлен, хем лесен за употреба.

За насочените към автоматизирана търговия трейдъри MQL5 е по-напреднал от MQL4:

 • Много по-лесно програмиране.
 • По-добро представяне и скорост.
 • По-малко натоварване на процесора на компютъра.
 • По-бързи тестове и оптимизации.

MT5 бектестинг

Как да изпълните бърз тест по исторически данни с MT5's Strategy Tester:

 1. Отворете MT5's Strategy Tester.
 2. Изберете индикатор или експертен съветник, който да тествате.
 3. Изберете времевата рамка, на която искате да направите историческия тест.
 4. Изберете инструмент за бектестинг.
 5. Изберете началната и крайната дата на теста.
 6. Изберете режима на изпълнение.
 7. Попълнете начален капитал, както и желания ливъридж
 8. Визуалният модел да е включен или изключен.

Имате възможността да пуснете теста във визуален режим ако искате да видите позициите, които са отворени на графиката, докато тества напредва.

Платформа MetaTrader 5 Android

 1. Изтеглете приложението MetaTrader 5 от Google Play
 2. Отворете приложението и влезте като използвате данни за вход в сметка Admiral.MT5 или Admiral.Invest.
 3. Кликнете иконката "+" в десния ъгъл на MT5.
 4. Изберете желаният от Вас инструмент за търговия.
 5. Изберете размера на поръчката (в лотове).
 6. Задайте желаният от Вас стоп лос (по желание) като въведете ценово ниво.
 7. Задайте желаният от Вас тейк профит (по- желание) като въведете ценово ниво.
 8. Влезте в къса позиция като натиснете "Продажба на пазар" (червен бутон).
 9. Влезте в дълга позиция като натиснете "Покупка на пазар" ( син бутон).

За да заемете позиция на пазара, трябва само да попълните всеки един от тези критерии и да натиснете бутона за продажба или покупка. Тази проста и интуитивна навигация прави MetaTrader 5 водещо мобилно приложение за търговия.

Как да използвате MetaTrader 5 на iPhone?

 1. Изтеглете приложението MetaTrader 5 от App store.
 2. Отворете приложението и влезте като използвате данни за вход в сметка Admiral.MT5 или Admiral.Invest.
 3. Кликнете иконката "+" в десния ъгъл на MT5.
 4. Изберете инструмента, с който искате да търгувате от падащия списък.
 5. Изберете обема на поръчката (в лотове).
 6. Задайте желания от Вас от стоп лос.
 7. Задайте желания от Вас тейк профит.
 8. Влезте в къса позиция като натиснете бутона "Продажба на пазар".
 9. Влезте в къса позиция като натиснете бутона "Покупка на пазар".

За да заемете позиция на пазара, трябва само да попълните всеки един от тези критерии и да натиснете бутона за продажба или покупка.

MetaTrader WebTrader

WebTrader е версия на MetaTrader базирана на браузър, която Ви позволява да търгувате в движение, без да сваляте някакъв софтуер. Тя е подходящо решение за трейдъри, които са постоянно в движение или нямат личен компютър, на който да инсталират платформа MetaTrader 5. WebTrader позволява да се търгува сигурно и за секунди.

WebTrader позволява и търговия от браузъра на Вашия смартфон, без да сваляте ново приложение, което може да отнеме ценно пространство на смартфона Ви.

За Admiral Markets

Admiral Markets предлага на професионалните трейдъри възможността да търгуват с персонализирана, модернизирана версия на MetaTrader 5, което Ви позволява да придобиете опит в търговията на значително по-високо и печелившо ниво. Насладете се на предимства като Карта за горещина на пазара, с която можете да сравнявате различни валутни двойки, за да видите които от тях могат да бъдат доходоносни инвестиции, достъп до безплатни данни в реално време и много други. Кликнете на банера по-долу, за да започнете БЕЗПЛАТНО изтегляне на MetaTrader 5 Supreme Edition.

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Още по темата:

Отказ от отговорност: Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания и други подобни преценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. То не е изготвено в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали или не е базирано на Анализи.

3. Всеки анализ е изготвен независим анализатор (Йенс Клот, професионален трейдър и анализатор, наричан по-долу Автор) и е базиран на личните преценки автора.

4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде нарушена, Admiral Markets е създал подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

5. Въпреки че са положени всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на всеки информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се отнасят до всяко минало представяне, което не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

6.Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или подразбиращо се обещание, гаранция или импликация от страна на Admiral Markets, че клиентът трябва да се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с тях могат или ще бъдат ограничени.

7. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или извод на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7. Прогнозите, включени в анализа, могат да подлежат на допълнителни такси, данъци или други такси, в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е публично достъпна от уебсайта на Admiral Markets.

Ливъридж продуктите (включително Договорите за разлика) са спекулативни по природа и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да е уверите, че разбирате всички тези рискове.