Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

MetaTrader 4 или MetaTrader 5? Коя платформа за Форекс и CFD-търговия е по-добра?

Форекс & CFD търговията, не е това, което беше преди 10, или дори преди пет години. Търговските платформи, които се появиха плахо през 90-те години на миналия век, еволюираха и се развиха изключително, като предоставят достъп до финансовите пазари на десетки милиони потребители по света.

Измежду всички софтуери за търговия, се откроиха няколко, които привлякоха сериозно вниманието на инвестиционната общност и се превърнаха в изключително популярни платформи за търговия, известни още като търговски терминали за форекс и CFD търговия. Благодарение на тези терминали, милиони хора по света получиха достъп до световните финансови пазари.

Напоследък, през търговските платформи, започнаха да се предлагат всякакъв род финансови инстурменти, включително и криптовалути. Биткойнът, Етериумът и Рипълът, бързо се превърнаха в част от най-популярните инструменти, при Форекс и CFD търговията.

Платформата MetaTrader 4 (MT4), създадена и предлагана от MetaQuotes Software Corp, е една от най-популярните търговски платформи, превърнали се в терминали за търговия, които се предлагат през последните десет години. Можете да я инсталирате напълно безплатно. Преди да направим това, е добре да знаете за какво можете да използвате платформата MT4.

MetaTrader 4 е търговска платформа за Форекс и CFD търговия и анализ на финансовите пазари. Тя предлага на трейдърите бърз, сигурен и надежден начин за търговия. А вече е факт и последната платформа - в лицето на Meta Trader 5.

Какъв Софтуер за Търговия да изберете?

MetaTrader 4 е най-добрият избор за всеки, който иска да започне търговията си първо с демо-сметка. Той е професионален, надежден и се е доказал с времето в глобалната общност на форекс-трейдърите.

Търговската платформа предлага много възможности за напреднали като:

1. възможност за детайлен технически анализ на цената с над 50 технически индикатори
2. възможности за „бързо скалпиране" с използването на търговския терминал с един клик
3. представяне на реалните цени на валутните двойки, за по-добро усещане за търговия в реално време

Шансовете да използвате платформата MT4 на по-късен етап, когато сте придобили знания и увереност, са големи. Така, че бихте си спестили време и усилия, ако ползвате платформата, в процеса на своето обучение.

Друга примамлива характеристика на търговския софтуер за търговия MetaTrader 4 е, че тя се предоставя за ползване безплатно от брокерите. С други думи, няма какво да губите, като си направите демо-сметка.

MT 4 - ключът към успешната демо търговия

След като изберете най-добрия Форекс симулатор, трябва да определите какви цели искате да достигнете, преди да преминете към реална търговия. Каквито и да са те, помнете – пазете се от свръхтърговия в демо сметката си.

Регистрирай безплатна демо сметка

Много трейдъри, срещат трудности, при преминаване от демо, към реална сметка.

На практика, изборът е ваш. Просто, създайте си собствени правила и критерии за преминаване към реална сметка. Например, при достигане на месечна доходност от 3%, или пък печалба от 100 долара, при три последователни месеци без загуба, или както по друг начин вие смятате, че би било удачно за вас.

Независимо дали използвате симулатор за Форекс и CFD търговия, или реална сметка, не се страхувайте от провал. Трейдърите често регистрират загуби, особено тези, които са в началото на своята търговски кариери.

Има много трейдъри, които се „препъват" някъде по пътя, но в крайна сметка успяват да регистрират съществени печалби в дългосрочен план.

Например, Джеси Ливърмор се превърна в истинска легенда сред трейдърите, известен с успешните си къси залози при кризата от 1929-та година. Той обаче, е търпял не само успехи в кариерата си. Ливърмор е фалирал три пъти, но също така се превръща в легенда на Уол Стрийт, натрупвайки богатство от 100 милиона долара, в спекулативни сделки.

Не всяка история на трейдър, е така драматична и вълнуваща, като тази на Ливърмор. Ако се страхувате от провала обаче, можете лесно и без риск да тренирате инвеститорските си умения с търговски форекс симулатор, подходящ за форекс и CFD търговия.

регистрирай се за безплатно онлайн обучение

Преди да се впуснете във валутната търговия професионално, важно е да натрупате знания и опит, при това за предпочитане, без да губите реални средства. Можете да практикувате всичко научено на демо сметка. Важно е да оценявате успеха, или неуспеха от всяка една сделка и да се учите от грешките си. И накрая, но не на последно място, вижте как търгуват легендарните трейдъри и почерпете от техния опит.

Използване на MetaTrader 4, като Форекс софтуер за Бектестове

Не би било пресилено да се каже, че форекс софтуерът MetaTrader 4 е най-добрият софтуер за Форекс Бектестове. Той е доказал се с времето и сигурен софтуер продукт за електронна търговия, както и най-популярния избор в инвестиционната общност. В допълнение, богатият на допълнителни индикатори и MetaTrader 4 Supreme Edition е предпочитана опция.

изтеглете безплатно MT4 Supreme Edition


МetaTtrader 4 е популярен и разпространен форекс софтуер за тестване на валутни стратегии, благодарение на вградената си опция за Тестване на Стратегии. Както и разбира се, заради безплатното ползване на платформата.

Не забравяйте обаче, че никоя стратегия няма да е успешна, ако не сте избрали правилния и надежден брокер. Не всички брокери са еднакви. Ето защо, най-добре е да отворите сметка в брокер, регулиран от Financial Conduct Authority (FCA) и MiFID .

По този начин ще придобиете реални гаранции, че ще можете да монетаризирате печалбите си от потенциално печелившата стратегия, имплементирана след бектестове на форекс стратегията. Вижте още причини, защо да изберете Admiral Markets за Ваш доверен партньор в търговията.

MetaTrader 4 - най-добрият софтуер за автоматизирана търговия

Като Форекс трейдър, най-вероятно знаете, че търговията на Форекс и CFD-пазарите, може да е особено изтощителна, особено ако нещо се обърка. Трейдърите, неимоверно са изложени на психологически фактори, които въздействат върху търговските им решения и резултати. Всичко за психологията в търговията, можете да научите от безплатния уебинар на Джак Швагер, направен специално за Admiral Markets.

Много трейдъри обаче, искат да избегнат „психологическите капани" в търговията. И в тази насока, много от тях търсят „Светия Граал" в инвестирането – как да създадат автоматизирана търговска стратегия (експертни системи), която избягва „човешкия фактор" и емоциите, при вземане на търговски решения. Неизбежно, за постигането на тази цел обаче (създаването на експертни системи), трейдърите се нуждаят от добър форекс софтуер за валутна и CFD търговия. Сега ще разгледаме вечния въпрос – кой е най-добрият софтуер за валутна търговия и какви са неговите характеристики?

На валутните пазари в момента, има „море от възможности" за трейдърите, както по отношение на валутни и CFD брокери, така и по отношение на търговски платформи, измежду които могат да избират. Всяка търговска платформа, си има своите предимства и недостатъци. Особено, що се отнася по отношение на създаване на автоматизирани стратегии за валутна търговия.

започнете реалната търговия с довере партньор

Основната функция на автоматизираните софтуери за валутна търговия е да функционират без нуждата от намеса на трейдъри, при вземане на решения за търговия. Те сканират валутните и CFD пазарите и вземат „решения" за търговия, на база на предварително зададени критерии и условия за търговия.

Най-общо казано, автоматизираните търговски стратегии за форекс търговия (експертни системи), оперират единствено при включен компютър и наличие на интернет връзка. Вие можете да сте на работа, на почивка, или навсякъде, без необходимост от това да стоите 24 часа на ден, пет дни в седмицата, пред своя компютър, за да правите пари. Или поне това е в основата на идеята на автоматизираните софтуери за валутна търговия.

Meta Trader 5 - естествената еволюция на платформата Meta Trader 4

Както най-вероятно вече знаете, финансовата индустрия бавно се премества към новата платформа за търговия Meta Trader 5 (МТ5). Тя се очертава като бъдещето на популярната сред инвеститорите платформа Meta Trader. Сега, нека да разгледаме по-подробно новата платформа Meta Trader 5 и да видим, дали си струва да преминете към нея, от добре познатата ви МТ4, която най-вероятно сте ползвали през последните няколко години.

Първо ще разгледаме какви са основните предимства на платформата МТ5. Ето и част от тях:

 • Позволява хеджиране
 • Няма правило за FIFO (първа купена, първа продадена)
 • Интегриран фундаментален календар
 • Търговска Интеграция
 • Подобрени графични възможности и възможности за чертане, както и времеви диапазони на графиките
 • Ексклузивни водещи индикатори
 • Възможност за няколко пазарни поръчки
 • Интеграция на MT5 Supreme Edition

Това са само част от нововъведенията при новата платформа МТ5. Трудно е да изброим всички от тях, защото списъкът би станал твърде дълъг.

Защо платформата Meta Trader 5 (MT 5) е по-добър избор?

Едно от основните предимства на новата платформа е, че трейдърите не са ограничени да използват само вградените аналитични източници. Висококачествения програмен език, използван в платформата, позволява трейдърите сами да създават техни собствени технически индикатори. Кодирането е много по-просто, в сравнение с предходната четвърта версия на софтуера. Така че трейдърите могат да създават свои собствени роботи за търговия, или Експертни Съветници. Роботите могат автоматично да следват различни търговски стратегии, базирани на голям брой входни данни. По този начин, трейдърите ще могат да правят много точни анализи и прогнози.

Новата платформа позволява хеджирането на позиции. За разлика от стандартната система при повечето платформи, на нетиране на позициите, хеджирането позволява на трейдърите да държат насрещни позиции по един и същ инструмент.

Ако трейдърите имат отворена позиция при определен актив и искат да сключат нова сделка с актива, няма проблеми за това, при новата платформа. Това е и основната идея зад хеджиращите възможности на новата платформа. Това е изключително полезно за всички трейдъри, следващи различни хеджиращи стратегии.

В допълнение, MetaTrader 5 предлага много по-добри възможности за управление на риска, включващи изпълнение на поръчки с използването на множествени сделки, включително и частично закриване на позициите.

MT 5 е многопазарна Платформа

Имайте в предвид, че МetaTrader 5 е платформа за много пазари, което означава, че можете да търгувате както на централизирани, така и на децентрализирани пазари.

Данни за Реалните Обеми

MT5 позволява да търгувате на база информация за реалните обеми, не само на тикови обеми. Тикови обеми, означава, че броят на ценовите промени се появяват в курса на бара и нищо повече от това. При платформата MT4, просто не знаете какви са реалните обеми (контракти, или лотове).

История на Тиковете, с възможност за сваляне

При платформата MT5, можете да свалите и да се консултирате с историята на тиковете на графиката на вашия брокер. За сравнение, при платформата MT4, можехте да запазвате данните за тиковете само ръчно, което носеше след себе си много ограничения. Трябваше да държите платформата си отворена 24 часа на ден и въпреки това... имаше много ограничения. При старата платформа, на практика никога нямаше как да знаете, каква е била най-търгуваната цена, или клъстър от ценови рейнджове. Трябваше да правите прогнози само на база на барове на едномунитунта графика, което сериозно да се различава от реалната история на тиковете на брокера.

Защо това е важно? Просто защото има много трейдъри, които използват инструменти като Пазарен Профил, Делта Обеми и други средства за анализ, за което им е необходима реалната история на цената, на база барове.

Допълнителни инструменти за подпомагане на трейдърите

Една от новите характеристики на платформата, която сериозно облекчава трейдърите, при изпълнение на сделки, е така наречената „Стълба на Търговия", която може да бъде открита в Мини Терминала, достъпна за платформата MT5 Supreme Edition.

С тази възможност можете да правите сделки само с няколко клика на мишката. Това, може да е изключително удобно, особено за скалпърите. Тази възможност позволява да се отварят и управляват позициите с изключителна прецизност, при това особено бързо. Трейдърите могат да отварят чакащи и пазарни поръчки, с ползването на новата стълба за поръчки. Рискът и печалбата от сделката, може да се определят също толкова лесно, колкото отварянето на позициите.

Например, за да отворите чакаща поръчка купува, трябва само да кликнете на синята стълба, при желаната от вас цена. След това да преместите мишката до нивото нагоре за поставяне на стопа за прибиране на печалбата и надолу за определяне на стопа за ограничаване на загубата, като ги посочите, само задържайки бутона SHIFT. Лесно нали?

платформа MT5

Източник: DAX30, M15 chart, Admiral Markets MT5SE

Разширени възможности на Мини Терминала на Supreme Edition.

С новата платформа Supreme Edition, разширения на MT5, трейдърите имат възможност да разширят Мини Терминала, до напълно функционален панел за контрол на цялата си сметка, с просто кликане на бутон. По този начин, ще можете да отваряте и затваряте позиции и да управлявате поръчките си изключително лесно, както и да получавате информация за предпочитаните от вас активи.

платформа MT5

Източник: DAX30, M15 Chart, Admiral Markets MT5SE

Както вече споменахме, изключително е трудно да представим всички нови възможности на новата платформа. Така, че можете да отделите малко свободно време и да се запознаете, с тези, които биха представлявали за вас и за вашия стил на търговия.

Ако Meta Trader 5 Ви харесва, то направо ще се влюбите в приложението Supreme Edition.

Всъщност, може би въпроса не е Meta Trader 4, или Meta Trader 5. Защото, която и да е от двете платформи да изберете, ще имате възможност да ги ъпгрейдните със специалното софтуерно приложение - Meta Trade Supreme Edition.

MetaTrader Supreme Edition е специално приложение, разработено Admiral Markets за търговската платформа Metatrader (MT) – MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Благодарение на приложението Supreme Edition ще имате достъп до 60+ допълнителни възможности за анализи, които не се предлагат от стандартната платформата MT.

Сега ще направим бърз преглед на предимствата на този допълнителен плъгин и какво може да предложи той на трейдърите.

Добрата новина е, че плъгинът SE е безплатен за инсталиране, както заMT4, така и за MT5. Това означава, че можете спокойно да тествате, която искате от двете платформи, без притеснения.

Софтуерът Supreme Edition, предлага широк набор от възможности и предимства, пред чистите версии на MT. Ето кратък списък с допълнителните възможности:

 1. Global Opinion показва сентимента сред трейдърите на финансовите пазари в световен мащаб.
 2. Mini Terminal е удобно средство за контрол и управление на цялата Ви сметка от едно място.
 3. Trade Terminal е ефективен начин да управлявате всичките си сметки и поръчки от едно място.
 4. Tick Chart Trader Ви дава възможност да следите движението на цената, директно от тиковата графика, да пренасяте графики и да използвате различни графични типове.
 5. Останете свързани с всички важни и водещи новини, директно в търговската си платформа.
 6. Indicator Package съдържа ценна колекция от индикатори, които да Ви подпомогнат в търговията.
 7. Trading Simulator Ви дава възможност да тествате вашите стратегии.
 8. Mini Chart Ви позволява да визуализирате няколко времеви рамки и типове графики на едно място.

Източник: YouTube видео относно Supreme Edition

Както виждате MetaTrader Supreme Edition, предлага много ползи за трейдърите. Защо да не се възползвате още сега. То е достъпно, както за реални, така и за демо сметки!

Как Meta Trader Supreme Edition ще облагодетелства Вашата търговия?

На първо място, както вече споменахме със своите над 60 допълнителни възможности, е много възможно търговската платформа да подсили позициите Ви в търговията и да направи търговските Ви решения по-добре обосновани.

Инструментите, които ще се ползват от трейдърите, разбира се варират в зависимост от личните предпочитания на всеки – неговият рисков профил и толерантност към риск.

Някои трейдъри, могат да отдадат най-голяма стойност на тиковите графики; или пък на търговския симулатор; а защо пък не на пакета от индикатори…

Най-добрият начин да разберете кои възможности и индикатори, в най-голяма степен ще отговарят на Вашите предпочитания е да тествате платформата.

Инструменти и индикатори, като Admiral Markets Pivot Points, Keltner Channel и Mini Terminal са винаги на моя монитор.

Можете да ги разпознаете без проблем на някои от нашите уебинари на живо, които ние от Аdmiral Markets провеждаме всеки ден.

Определено бих препоръчал на всички трейдъри да ги погледнат по-отблизо, защото възможности Mini Terminal, могат да предложат изключително лесно менижиране на цялата търговска сметка, наблюдение на позициите, бързо влизане и излизане от позиции, когато това се налага!

Финални Мисли

MT5 е по-бърза от MT4. Едва ли ще забележите каквито и да е „замръзвания" на платформата. Тя е 64-битова платформа, за разлика от MT4, която е 32-битова. Според наблюдения на експерти новата платформа е 100 пъти по-бърза, при бектестове.

Тествайте новата платформа с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Или може да се очаква, че финансовата индустрия ще продължи да се премества към новата платформа, според Антъни Папаевагору, ръководител на отдел Продажби на MetaQuotes. Фокусът на компанията е пълното преминаване към МТ5.

Успешно Инвестиране!

Вижте още:

Как да изберете най-добрия Форекс Симулатор?

Как да изберем качествен прогнозиращ софтуер?

Най-добрият автоматизиран софтуер за валутна търговия

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.