Как да отворите сметка MetaTrader 4 - демо, или реална?

Admirals

Искате да стартирате търговия на Форекс и CFD-пазарите, но не знаете от къде да започнете? Не се притеснявайте тази статия е предназначена точно за Вас! Първата стъпка е да изберете правилния брокер, като се предпазвате по всякакъв начин от измамни брокерски схеми. Изборът на подходяща и професионална платформа за търговия, е втората крачка, в пътя Ви като трейдър.

И тук нашете предложение е да се доверите на търговския софтуер MetaTrader 4 – най-ползвания софтуер за търговия в света. А ние ще Ви покажем, как можете да си откриете сметка в MetaTrader 4 и да започнете да търгувате с виртуални, или реални средства. Какво ще изберете, зависи само и единствено от Вас, като трейдър.

Да започнете да търгувате с търговската платформа MetaTrader 4, независимо дали става въпрос за реална, или виртуална сметка, изисква два ключови елемента. Първият – да инсталирате търговската платформа за валутна търговия, а вторият – да регистрирате и настроите търговската си сметка за търговия в MetaTrader 4.

Но нека да започнем малко по-отдалеч.

Какво е MetaTrader 4 и какви са неговите предимства?

Платформата MetaTrader 4 (MT4), създадена и предлагана от MetaQuotes Software Corp, е една от най-популярните търговски платформи, превърнали се в терминали за търговия, които се предлагат през последните десет години. Можете да я инсталирате напълно безплатно. Преди да направим това, е добре да знаете за какво можете да използвате платформата MT4 (MetaTrader4).

MetaTrader 4 е търговска платформа за Форекс и CFD търговия и анализ на финансовите пазари. Тя предлага на трейдърите бърз, сигурен и надежден начин за търговия. А вече е факт и последната платформа - в лицето на MetaTrader 5.

Какъв Софтуер за Търговия да изберете?

MetaTrader 4 е най-добрият избор за всеки, който иска да започне търговията си първо с демо-сметка. Той е професионален, надежден и се е доказал с времето в глобалната общност на форекс-трейдърите.

Търговската платформа предлага много възможности за напреднали като:

1. възможност за детайлен технически анализ на цената с над 50 технически индикатори
2. възможности за „бързо скалпиране" с използването на търговския терминал с един клик
3. представяне на реалните цени на валутните двойки, за по-добро усещане за търговия в реално време

Шансовете да използвате платформата MT4 на по-късен етап, когато сте придобили знания и увереност, са големи. Така, че бихте си спестили време и усилия, ако ползвате платформата, в процеса на своето обучение.

Друга примамлива характеристика на търговския софтуер за търговия MetaTrader 4 е, че тя се предоставя за ползване безплатно от брокерите. С други думи, няма какво да губите, като си направите демо-сметка.

MetaTrader 4 - ключът към успешната демо търговия (демо сметка)

След като изберете най-добрия Форекс симулатор, трябва да определите какви цели искате да достигнете, преди да преминете към реална търговия. Каквито и да са те, помнете – пазете се от свръхтърговия в демо сметката си.

Търгувайте с безрискова демо сметка

Практикувайте търговия с виртуални средства

 

Много трейдъри, срещат трудности, при преминаване от демо сметка, към реална сметка.

На практика, изборът е ваш. Просто, създайте си собствени правила и критерии за преминаване от демо сметка към реална сметка. Например, при достигане на месечна доходност от 3%, или пък печалба от 100 долара, при три последователни месеци без загуба, или както по друг начин вие смятате, че би било удачно за вас.

Независимо дали използвате симулатор за Форекс и CFD търговия, или реална сметка, не се страхувайте от провал. Трейдърите често регистрират загуби, особено тези, които са в началото на своята търговски кариери. За щастие, при демо сметката, загубата Ви е само на хартия.

Има много трейдъри, които се „препъват" някъде по пътя, но в крайна сметка успяват да регистрират съществени печалби в дългосрочен план.

Например, Джеси Ливърмор се превърна в истинска легенда сред трейдърите, известен с успешните си къси залози при кризата от 1929-та година. Той обаче, е търпял не само успехи в кариерата си. Ливърмор е фалирал три пъти, но също така се превръща в легенда на Уол Стрийт, натрупвайки богатство от 100 милиона долара, в спекулативни сделки.

Не всяка история на трейдър, е така драматична и вълнуваща, като тази на Ливърмор. Ако се страхувате от провала обаче, можете лесно и без риск да тренирате инвеститорските си умения с търговски форекс симулатор, подходящ за форекс и CFD търговия.

Преди да се впуснете във валутната търговия професионално, важно е да натрупате знания и опит, при това за предпочитане, без да губите реални средства. Можете да практикувате всичко научено на демо сметка. Важно е да оценявате успеха, или неуспеха от всяка една сделка и да се учите от грешките си. И накрая, но не на последно място, вижте как търгуват легендарните трейдъри и почерпете от техния опит. Преди да въведете стратегията си на практика пък, е почти задължително да я тествате с демо сметка.

Как да стартирате реална търговия с MetaTrader 4

За да започнете да търгувате реално с плътформата MT4, трябва да предприемете следните четири прости стъпки:

  1. Изтеглете MetaTrader 4;
  2. Инсталирайте платформата MetaTrader 4;
  3. Отворете търговската си сметка с брокер;
  4. Логнете се в платформата MetaTrader 4 с получените данни за Вашата реална сметка за търговия.

Нека да минем малко по-подробно през посочените четири стъпки.

Изтегляне на платформата MetaTrader 4

Това е толкова просто, колкото да посетите страницата ни MetaTrader 4 Изтегляне и да кликнете на линка, който отговаря на използваното от Вас устройство. Ако използвате настолен компютър, или Mac, изтеглете софтуера на Вашия компютър и завършете инсталацията.

Ако използвате мобилно устройство, просто изтеглете и активирайте съответното приложение. За устройства Apple, изтеглете приложението за операционна система iOS от Apple App Store. За Андроид Устройства, изтеглете приложението Android MetaTrader App от магазина за приложения Google Play Store, откъдето сваляте и останалите мобилни приложения.

Инсталиране на платформата MetaTrader 4

Веднъж, когато сте изтеглили платформата MetaTrader 4 на използавното от вас устройство, стартирайте инсталационния процес. Когато приключите с инсталирането, може да стартирате платформата, като кликнете два пъти на иконата създадена за платформата.

Как да отворите търговската си сметка на платформата MetaTrader 4

След това, трябва да видите как да си отворите сметка в MetaTrader. И макар вече да имате инсталирана платформата MT4 на своето устройство, за да търгувате реално, трябва да я свържете със сървъра на избрания от Вас брокер.

Имайте в предвид, че не можете веднага да отворите реална сметка за търговия в самия терминал на MetaTrader 4. Вместо това трябва да отворите сметка във форекс брокер.

Ако се чудите как да си направите сметка в някои от брокерите, предлагащи търговския софтуер MetaTrader, то най-лесно, можете да посетите Нашата страница за регистрация на реална сметка в MetaTrader 4.

От платформата MT4, можете да изберете бутона "File" в горната част и да изберете "Open an Account". Това ще Ви отворе прозорец, посочващ възможностите за избор на налични сървари, както е посочено на картинката по-долу:

Източник: MetaTrader 4 платформа, Януари 2018

Ако изберете сървър и кликнете на "Next", ще се появи следния прозорец:

Източник: MetaTrader 4 платформа, Януари 2018 г

Ако изберете "New real account", просто ще ви свърше със споменатата по-горе възможност Регистрирайте се за Търговска Сметка.

Когато си откриете сметка за търговия с брокер, предоставящ платформата MetaTrader, те ще Ви предоставят необходимите креденшъли за влизане в търговската Ви сметка.

Това включва:

  1. Вашия номер на сметка - ID number
  2. Вашата търговска парола
  3. Вашата инвеститорска парола
  4. Името на сървъра, който трябва да изберете.

Веднъж, когато сте открили реална сметка за търговия в MetaTrader 4, следващата стъпка е да използвате детайлите на сметката си, за да се логнете.

Влизане в сметката MetaTrader4

Процесът на влизане в търговската Ви сметка, на практика е свързване на избрания от Вас брокер, където сте си открили сметка, с търговската платформа MetaTrader 4.

Когато пуснете инсталираната платформа MetaTrader 4 за пръв път, трябва да въведете детайлите на сметката си. Просто трябва да въведете номера на акаунта (ID number), както и предоставената Ви парола. Имайте в предвид обаче, че трябва да въведете трейдърската си парола, а не инвеститорската, защото последната е само за наблюдаване на сметката Ви и няма да можете да търгувате. Бъдете също така сигурни, че сте избрали правилния сървър, на който да се логнете.

Източник: MetaTrader 4 платформа, януари 2018

Ако се чудите, за какво ви е инвеститорската парола, то отговорът е много прост. Тя Ви служи да виждате баланса по сметката си, отворените позиции и цените на активите в реално време - но без възможност да търгувате.

Това дава възможност, трети лица да наблюдават сметките, но без възможност да търгуват и да се месят в сметката. Това е удобно, когато става въпрос за управлението на пари.

Използване на MetaTrader 4, като Форекс софтуер за Бектестове

Не би било пресилено да се каже, че форекс софтуерът MetaTrader 4 е най-добрият софтуер за Форекс Бектестове. Той е доказал се с времето и сигурен софтуер продукт за електронна търговия, както и най-популярния избор в инвестиционната общност. В допълнение, богатият на допълнителни индикатори и MetaTrader 4 Supreme Edition е предпочитана опция.

Изключителната MetaTrader Supreme Edition

Изтеглете най-мощния пакет от плъгини за любимата си търговска платформа!

 


МetaTtrader 4 е популярен и разпространен форекс софтуер за тестване на валутни стратегии, благодарение на вградената си опция за Тестване на Стратегии. Както и разбира се, заради безплатното ползване на платформата.

Не забравяйте обаче, че никоя стратегия няма да е успешна, ако не сте избрали правилния и надежден брокер. Не всички брокери са еднакви. Ето защо, най-добре е да отворите сметка в брокер, регулиран от Financial Conduct Authority (FCA) и MiFID .

По този начин ще придобиете реални гаранции, че ще можете да монетаризирате печалбите си от потенциално печелившата стратегия, имплементирана след бектестове на форекс стратегията. Вижте още причини, защо да изберете Admirals за Ваш доверен партньор в търговията.

MetaTrader 4 - най-добрият софтуер за автоматизирана търговия

Като Форекс трейдър, най-вероятно знаете, че търговията на Форекс и CFD-пазарите, може да е особено изтощителна, особено ако нещо се обърка. Трейдърите, неимоверно са изложени на психологически фактори, които въздействат върху търговските им решения и резултати. Всичко за психологията в търговията, можете да научите от безплатния уебинар на Джак Швагер, направен специално за Admirals.

Много трейдъри обаче, искат да избегнат „психологическите капани" в търговията. И в тази насока, много от тях търсят „Светия Граал" в инвестирането – как да създадат автоматизирана търговска стратегия (експертни системи), която избягва „човешкия фактор" и емоциите, при вземане на търговски решения. Неизбежно, за постигането на тази цел обаче (създаването на експертни системи), трейдърите се нуждаят от добър форекс софтуер за валутна и CFD търговия. Сега ще разгледаме вечния въпрос – кой е най-добрият софтуер за валутна търговия и какви са неговите характеристики?

На валутните пазари в момента, има „море от възможности" за трейдърите, както по отношение на валутни и CFD брокери, така и по отношение на търговски платформи, измежду които могат да избират. Всяка търговска платформа, си има своите предимства и недостатъци. Особено, що се отнася по отношение на създаване на автоматизирани стратегии за валутна търговия.

Търгувайте Форекс & ДЗР

Получете достъп до над 40 ДЗР на валутни двойки

 

Основната функция на автоматизираните софтуери за валутна търговия е да функционират без нуждата от намеса на трейдъри, при вземане на решения за търговия. Те сканират валутните и CFD пазарите и вземат „решения" за търговия, на база на предварително зададени критерии и условия за търговия.

Най-общо казано, автоматизираните търговски стратегии за форекс търговия (експертни системи), оперират единствено при включен компютър и наличие на интернет връзка. Вие можете да сте на работа, на почивка, или навсякъде, без необходимост от това да стоите 24 часа на ден, пет дни в седмицата, пред своя компютър, за да правите пари. Или поне това е в основата на идеята на автоматизираните софтуери за валутна търговия.

Ако MetaTrader 4 Ви харесва, то направо ще се влюбите в приложението Supreme Edition.

Всъщност, може би въпроса не е MetaTrader 4, или MetaTrader 5. Защото, която и да е от двете платформи да изберете, ще имате възможност да ги ъпгрейдните със специалното софтуерно приложение - MetaTrade Supreme Edition.

MetaTrader Supreme Edition е специално приложение, разработено Admirals за търговската платформа Metatrader (MT) – MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Благодарение на приложението Supreme Edition ще имате достъп до 60+ допълнителни възможности за анализи, които не се предлагат от стандартната платформата MT.

Сега ще направим бърз преглед на предимствата на този допълнителен плъгин и какво може да предложи той на трейдърите.

Добрата новина е, че плъгинът SE е безплатен за инсталиране, както заMT4, така и за MT5. Това означава, че можете спокойно да тествате, която искате от двете платформи, без притеснения.

Софтуерът Supreme Edition, предлага широк набор от възможности и предимства, пред чистите версии на MT. Ето кратък списък с допълнителните възможности:

  1. Global Opinion показва сентимента сред трейдърите на финансовите пазари в световен мащаб.
  2. Mini Terminal е удобно средство за контрол и управление на цялата Ви сметка от едно място.
  3. Trade Terminal е ефективен начин да управлявате всичките си сметки и поръчки от едно място.
  4. Tick Chart Trader Ви дава възможност да следите движението на цената, директно от тиковата графика, да пренасяте графики и да използвате различни графични типове.
  5. Останете свързани с всички важни и водещи новини, директно в търговската си платформа.
  6. Indicator Package съдържа ценна колекция от индикатори, които да Ви подпомогнат в търговията.
  7. Trading Simulator Ви дава възможност да тествате вашите стратегии.
  8. Mini Chart Ви позволява да визуализирате няколко времеви рамки и типове графики на едно място.

Източник: YouTube видео относноSupreme Edition

Както виждате MetaTrader Supreme Edition, предлага много ползи за трейдърите. Защо да не се възползвате още сега. То е достъпно, както за реални, така и за демо сметки!

Как MetaTrader Supreme Edition ще облагодетелства Вашата търговия?

На първо място, както вече споменахме със своите над 60 допълнителни възможности, е много възможно търговската платформа да подсили позициите Ви в търговията и да направи търговските Ви решения по-добре обосновани.

Инструментите, които ще се ползват от трейдърите, разбира се варират в зависимост от личните предпочитания на всеки – неговият рисков профил и толерантност към риск.

Някои трейдъри, могат да отдадат най-голяма стойност на тиковите графики; или пък на търговския симулатор; а защо пък не на пакета от индикатори…

Най-добрият начин да разберете кои възможности и индикатори, в най-голяма степен ще отговарят на Вашите предпочитания е да тествате платформата.

Инструменти и индикатори, като Admirals Pivot Points, Keltner Channel и Mini Terminal са винаги на моя монитор.

Можете да ги разпознаете без проблем на някои от нашите уебинари на живо, които ние от Аdmiral Markets провеждаме всеки ден.

Определено бих препоръчал на всички трейдъри да ги погледнат по-отблизо, защото възможности Mini Terminal, могат да предложат изключително лесно менижиране на цялата търговска сметка, наблюдение на позициите, бързо влизане и излизане от позиции, когато това се налага!

Още по темата:

Как да изберете най-добрия Форекс Симулатор?

Най-добрият автоматизиран софтуер за валутна търговия

MetaTrader 4 или MetaTrader 5? Коя платформа за Форекс и CFD-търговия е по-добра?

ТОП СТАТИИ
MetaTrader 5: Ръководство за употреба на платформата
Един от най-използваните инструменти от всеки трейдър и инвеститор е платформата за търговия. Независимо дали вече сте опитен трейдър или все още сте начинаещ, който иска да разбере и овладее търговската платформа MetaTrader 5 (MT5 или МетаТрейдър 5), Вие имате нужда от ръководство и ние Ви го предо...
Най-добрите платформи за търговия на финансовите пазари [2024]
За всички трейдъри и инвеститори избраните от тях платформи за търговия са най-често употребяваните инструменти, тъй като именно тези трейдинг платформи осигуряват така нужния им достъп им до финансовите пазари. Така изборът на платформа за онлайн търговия се превръща в ключов за бъдещите резултати...
Как да инсталирате MetaTrader 5 на Mac?
Софтуерът за търговия, който използвате може да има сериозен ефект върху успеха Ви на финансовите пазари, затова е добре да изберете доказан и широко разпространен доставчик на търговски платформи като компанията MetaQuotes. Когато става въпрос за Форекс и ДЗР търговия една от водещите платформи, ко...
Виж Всички