76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Кратко въведение в златото


Златото винаги е било уважавано в целия свят заради неговата стойност и богата история. В сравнение с хартиената валута, монетите или други активи, златото запазва стойността си през годините и хората го използват като начин да прехвърлят богатството си от едно поколение на друго.

Кратка история на златото

През 1792 година е отбелязано едно от най-важните движения за покритата със злато и сребро валута, тъй като САЩ поставят долара на златен и сребърен стандарт. Малко по-малко от два века по-късно, през 1971 г., президентът Ричард Никсън извади САЩ от златния стандарт - икономическа промяна, която драматично повлия на цената на златото по света. На 21 януари 1980 цените на златото скачат от $ 35/унция до огромните $ 850/унция, или $ 2,398.21, когато се коригират спрямо инфлацията. На 19 март 2008 г. златото достигна нива от $ 1,022.40.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Започнете да търгувате със злато и други суровини, както и акции, валути и ETF-и с брокер номер 1 в Германия за 2018 година.

Цената на златото и влияещите на нея фактори

От всички благородни метали златото е най-популярното като инвестиция и обикновено се купува като метод за диверсификация на риска, особено чрез използването на фючърсни договори и деривати. Точно както другите пазари, пазарът на злато е обект на волатилност.

Цената на златото се влияе от търсенето и предлагането, но за разлика от повечето суровини, спестяването и разпределянето оказват влияние върху неговата цена повече от потреблението. Световноизвестният инвеститор Уорън Бъфет твърди, че цялото количество злато, намерено над земята, може да се вмести в куб със страни от само 20 метра. Независимо от това, количеството злато, което съществува днес, се различава и изследователите предполагат, че кубът може да бъде по-малък или по-голям.

Като се има предвид огромното количество съхранявано злато в сравнение с годишното производство, цената на златото зависи най-вече от промените в настроението (търсенето), а не от промените в годишното производство (предлагане). Според World Gold Council, през последните няколко години годишното производство на злато е приблизително 2 500 тона. От тази сума 2 000 тона се използват за бижутата или промишленото/зъботехническото производство, а останалите отиват при дребните инвеститори и златните борсово търгувани фондове.

Някои от факторите, които оказват влияние върху цената на златото, са:

1. Централни банки

Цената на златото е тясно свързана с лихвените проценти: когато лихвените проценти се повишават, цената на златото, която не дава лихви, има тенденция да пада и обратно. Ето защо цената на златото може да бъде корелирана с централните банки чрез решенията на паричната политика, взети от тях, свързани с лихвените проценти.

2. Хеджиране срещу финансов стрес

Подобно на всички други благородни метали, златото може да се използва като хеджиране срещу инфлацията, дефлацията или валутната девалвация.

3. Бижутерия и индустриално търсене

Бижутата продължават да съставляват над две трети от годишното търсене на злато като Индия е най-големият потребител по отношение на обема, следван от Китай и САЩ. Индустриалното, дентално и медицинско използване съставлява около 12% от търсенето на злато, тъй като им висока термична и електрическа проводимост.

4. Рециклиране на златни бижута

Рециклирането на бижута от второ поколение през последните години се превърна в многомилионна индустрия. Хората могат да печелят пари като продават своите стари или счупени бижута на местни или онлайн купувачи на злато.

5. Война, инвазия и национална извънредна ситуация

Когато доларите бяха конвертируеми в злато чрез златния стандарт и двете бяха смятани за пари, но повечето предпочитаха да носят хартиени банкноти. Избягването на банките вероятно бе предизвикано от опасенията на хората, че банката им може да фалира. Това се случи в САЩ по време на Голямата депресия през 30-те години, което накара президента Рузвелт да наложи национална извънредна ситуация и да издаде Изпълнителна заповед 6102 за забрана на "трупането" на злато от американските граждани.

Отворете демо сметка с Admiral Markets

Тествайте търговията на финансовите в безрискова среда с безплатна демо сметка от брокер номер 1 в Германия - Admiral Markets.

Заключение

Сигурно е, че търсенето на злато ще продължи още дълго време поради историческото му значение и електрическата проводимост. В сравнение с други суровини, златото е претърпяло някои от най-екстремните колебания в цените. Макар да е съмнително дали ще продължи да бъде съществен инфлационен хедж, фактът, че това е рядък и красив благороден метал, винаги ще го държи в новините.

Защо да търгувате злато с Admiral Marrkets?

Ето няколко причини, поради които Admiral Markets е най-добрият ви партньор за търговия със злато и много други CFD-та върху акции и валути:

  • Регулирани сме от британската Financial Conduct Authority (FCA).
  • Ние предлагаме най-доброто финансово образование наоколо така че винаги ще имате достъп до много безплатни образователни материали, включително статии, уебинари и местни семинари!
  • Можете да търгувате с това, което искате - Форекс, Индекси, CFD-та върху акции, Реални акции, Суровини, ETF-и, зависи от вас!
  • Поддържаме много платформи и ви предлагаме достъп до пазарите както от бюрото ви, така и в движение!
  • Предлагаме политика за защита от негативен баланс.
  • Ние сме no-dealing desk Forex и CFD брокер и се отнасяме с клиентите справедливо.
  • Разполагаме с водещи пазарни условия като липса на определена дистанция на стоп-лос, без рекотиране и изключително бързо изпълнение на поръчките.
  • Провеждаме редовни промоционални програми, които се отнасят за всички наши клиенти, а не само за новите!
  • Ние сме тук, за да ви подкрепим. Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с нас!

безплатно обучение

Повишете своите знания и умения и се научете търгувате злато и още хиляди финансови инструменти, с безплатния обучителен пакет на Admiral Markets.

Получете достъп до 9 видео урока, всеки от които ще бъде придружен и от подробни писмени бележки и ще завърши с тест!