Как да инвестираме в компании за виртуална и добавена реалност?

Борис Петров

Истерията около акциите на компании за виртуална реалност и добавена реалност изглежда се охлади напоследък. Неуспехът на двете технологии да променят света, както се очакваше по-рано, може би е една от причините за спада интереса към акциите на компании за виртуална и добавена реалност. Въпреки това интересът към тях остава голям и двата взаимосвързани развиващи се пазари има инвестиционни възможности с голям потенциал.

Въпреки че компаниите за виртуална и добавена реалност (virtual reality and augmented reality) може да не превземат света в краткосрочен план, когато разгледаме по-голямата картина, тези технологии имат някои вълнуващи перспективи като дългосрочни технологични инвестиции.

Повишените инвестиции са доказателство за факта, че в момента се развиват вълнуващи иновации, които помагат на компаниите в тези сектори да развълнуват и фондовите пазари. През 2018 например, фондът Sure Venture инвестира £500 000 в Immotion Group Limited, показвайки как компаниите за виртуална реалност са живи и енергични. Базираната във Великобритания компания е пример за мислене за бъдещето.

Тя е фокусирана върху създаването на завладяващи преживявания с виртуална реалност извън дома. Всъщност, Великобритания е дом на редица компании за виртуална реалност, с появата на иновации, които помагат да се обясни защо приходите в сектора за виртуална реалност са на път да нараснат до 160 милиарда долара през 2020 година.

Очакваният растеж потвърждава, че сега може да е най-добрия момент да се потърсят потенциални инвестиции във компании за виртуална и добавена реалност. Една то най-добрите възможности да се възползваме от потенциалния възход на компаниите за виртуална и добавена реалност е да инвестираме в акции на тези компании. Как да направим това, ще разберем в следващата част на статията.

Тествай търговията със CFD върху валути, акции, индекси, суровини, ETF-и и криптовалути с демо сметка от Admirals. Вземи своята безплатна демо сметка като кликнеш на банера отдолу!

Демо Сметка Без Риск

Тествайте стратегията си на безплатна демо сметка

 

Защо да инвестираме във виртуална и добавена реалност?

Виртуална реалност и добавена реалност са революционни технологии, които могат да подбият традиционни сектори от здравеопазване до производство и образование. Тези технологии все повече се използват и в недвижимите имоти, и финансите. Предстои да се използват в други икономически сектори.

С увеличаване на приложението на технологиите за виртуална и добавена реалност също се появява интерес към акции на компании за виртуална реалност като Oculus VR. Oculus към момента е един от лидерите в сектора за виртуална реалност.

Диверсифицирана експозиция

Едно нещо, което инвеститорите трябва да знаят е, че компаниите за виртуална реалност също имат сериозни изяви в сферата на добавена реалност. Като инвестирате в подобни компании, Вие на практика можете да уцелите с един куршум два заека. Освен това, имате шанс да диверсифицирате портфолиото си с експозиция в два бързи нарастващи сектора.

Google е една от компаниите, която обещава да предостави на инвеститорите възможност за експозиция в секторите виртуална реалност и добавена реалност. Здравни специалисти, както и работници във фабрики вече извършват тестове на Google Glass като се опитват да увеличат възможностите си на работните си места.

Анализи на големи данни

Системите за виртуална и добавена реалност имат потенциала да рационализират процесите и да намалят количеството на необходимата ръчна работа, като се има предвид количеството данни, които могат да обработват. Qualcomm е идеална компания за виртуална и добавена реалност, тъй като започна да работи с чипсети за захранване на приложения в тези две области.

Така, когато закупите акции на Qualcomm ще получите експозиция освен в индустрията на производителите на микрочипове, но и в други технологични сектор като виртуална и добавена реалност.

Сектор Образование

Редица компании за виртуална реалност и добавена реалност работят по технологии за триизмерни изображения с цел повишаване преживяването по време на обучението. Основният акцент в момента е разработването на технологии, които ще доведат до промяна в парадигмата по отношение на начина, по който хората гледат на училищното образование с виртуална реалност, което изглежда е следващата еволюционна стъпка за сектора на училищното образование.

Тези иновации трябва също така да подобрят начина, по който студентите запазват информация, взаимодействат в клас и получават знания. Образованието, което може да се превърне в многомилиарден сектор, по същество означава, че компаниите, фокусирани върху добавена реалност, имат добър шанс да генерират значителна стойност в бъдеще. С ясна стратегия и оптимален фокус, тези компании трябва да могат да генерират още повече стойност за акционерите си.

Технологии за компютърни игри

Покупка на акции на компании за виртуална и добавена реалност ще Ви даде експозиция в мулти-милиардната индустрия за компютърни игри. Компаниите за компютърни игри все повече използват тези две технологии, за да подобрят преживяването на потребителите. Niantic's Pokémon Go е пример за една от игрите, които увеличават използването на добавена реалност, за да насложи фантастични характеристики в реална среда.

Сектор Здравеопазване

Секторът на здравеопазването е друга индустрия, желаеща да се възползва много от иновациите на виртуална и добавена реалност. Настоящата технология на добавена реалност позволява на обучаващите и практикуващите лекари да виждат данни, без да се отделят от критични задачи. В бъдеще тази технология ще помогне на практикуващите да разберат как да управляват по-добре новите лечения и как да извършват процедури.

Добавената реалност също намери случаи на употреба, които помагат на фармацевтичните компании да подобрят познанията на пациентите. Чрез просто визуализиране на сложни продукти, фармацевтите вече могат да образоват аудиторията си независимо от възрастта. Google Glass вече е използван за извършване на операции в над 14 000 проучвания.

Vuzix е компания за добавена реалност, която е интересна за хора, които се интересуват от това как двете технологии напредват в системата на здравеопазването. Компанията вече е изработила апарат контролиран от добавена реалност, който помага на незрящите хора да се придвижват с лекота. Нейните продукти „M300 Smart Glasses" и „Vuzix Blade" също намират приложение в предприятията, което увеличава обема на свършената работа.

Повиши своите знания и умения в търговията и инвестициите в акции и други финансови инструменти с безплатния Обучителен Пакет от Admirals. Вземете Вашия пакет като кликнете на банера по-долу.

Какво да обмислите преди да инвестирате в акции на компании за виртуална и добавена реалност?

Инвеститорите трябва винаги да имат предвид, че компаниите за виртуална и добавена реалност се нуждаят от повече време, за да пуснат на пазара продукти и системи, генериращи стойност. Общите разходи и неконтролируемите разходи са фактори, които помагат да се обясни защо компаниите за виртуална реалност придвижват малко по-бавно своите иновации.

Facebook, който оцени своето устройство на Oculus на $ 599, беше принуден да му свали цената два пъти като положи всички усилия за привличане на повече продажби. Това обяснява защо компаниите за виртуална реалност не са склонни да се ангажират в масово производство.

Акциите като Magic Leap са налични само когато компаниите станат публични, и това е нещо, което трябва да имате предвид по всяко време.

Как да инвестираме в акции на компании за виртуална и добавена реалност?

Акциите представляват дял от собствеността на публично търгувана компания. Компаниите емитират акции, за да стимулират инвестициите в бизнеса си. Акциите представляват право на част от печалбите и активите на определената компания и се търгуват на официални борси или извънборсови пазари. Компаниите за виртуална и добавена реалност не правят изключение.

Има два начина за потенциална печалба от инвестиране в акции. Единият е, когато инвеститорите закупят акции на определена компания на по-ниска цена и ги продадат на по-висока, така ще генерират печалби. Те са известни като капиталови печалби. За целта инвеститорите се опитват да идентифицират бързо развиващи се компании, акциите, на които са привлекателни за трейдърите и инвеститорите. Повечето акции на компании за виртуална добавена реалност попадат именно в тази категория на бързо развиващи се компании

Другият начин да печелите от инвестиции в акции е чрез изплащане на дивиденти. Когато купувате акции на компания, имате право на дял от генерираните от тази компания печалби. Това е известно като дивидент, който може да осигури постоянен поток от доходи за инвеститорите.

Може би един от най-актуалните въпроси, който си задава начинаещ инвеститор е "как да инвестираме в акции". Вероятно ако попитате 100 различни инвеститора, ще получите и толкова различни отговора, но все пак нека се опитаме да очертаем някои съвети, които може да е добре да следвате, когато правите своите инвестиции в акции.

1. Първо идентифицирайте правилната валута

Изучавайте „валутния пазар" на седмични, или месечни графики, или съответните валутни индекси за определен период от време. Ако планирате да „купите и държите" акциите, в продължение на месеци, или дори години, то добре е да се обърнете към трендовете за последните няколко години.

Например, ако възнамерявате да се насочите към инвестиции на американските фондови пазари ще е добре да погледнете към представянето на долара спрямо еврото или цялостното представяне на доларовия индекс

  • Идентифицирайте валутите, с най-здравословен възходящ тренд за този период.
  • Проверете, дали икономическия фундамент, поддържа тренда с добър ръст, или най-малкото ниски нива на задлъжнялост и фискална дисциплина, и бюджетен дефицит, в границите на нормалното, който не расте твърде много.
  • Ако използвате популярната платформа MetaTrader 4 за Windows или MetaTrader за MAC, можете да запазите някои от най-популярните и ползвани от вас уебсайтове, или други предпочитани източници на информация, които да захранват платформата ви за търговия с акции, актуални новини в реално време.

2. Насочете процент от вашия портфейл във всяка от избраните валути:

Насочете дял от вашия портфейл, в генериращи доход инструменти, деноминирани в някоя от избраните валути, които е най-вероятно да поскъпнат в дългосрочен план. Ако търсите отговор на въпроса – „Как да инвестираме в акции?", вече имате един приличен отговор.

3. Изберете индивидуални акции, в зависимост от избраната пропорция.

След като сте предприели, посочените стъпки по-горе, огледайте се за конкретни активи, които предпочитате. Техният процент от портфолито Ви е добре да е в съответствие с избрания процент на деноминираните валути. Така ще имате правилното количество от определен актив, в правилната валута.

Този подход, можете да прилагате по същия начин, независимо за какъв род активи става въпрос – акции, облигации, суровини и т.н. Единствената разлика е, че когато търсите подходящи активи, вие правите това в страни, чиито валути сте избрали, да заемат определен процент от вашия портфейл.

Формулата за успех при инвестиране в акции е да намерите регионален фондов пазар, чийто акции поскъпват, заедно с местната валута. За да идентифицирате подобен ръст, е добре да използвате седмични и месечни графики на основните активи от последните години, приложени едновременно върху индексите и валутите.

Инвестиции във виртуална и добавена реалност - Заключение

Въпреки че истерията около компаниите за виртуална и добавена реалност се понижи, изглежда само въпрос на време преди иновациите в тези две сфери да станат реалност. Проучванията показват, че компаниите виртуална и добавена реалност ще изградят индустрия с пазарна стойност от над 160 милиарда долара.

Това означава, че тези две технологии могат да променят света за добро. Така инвеститорите които вложат по-рано в компаниите за виртуална и добавена реалност ще могат да се радват на по-голяма възвръщаемост в бъдеще. Не забравяйте, че най-добрият начин да се подходи към всякакъв вид търговия или инвестиции е чрез прилагане на стратегии за управление на риска първо, за да сте сигурни, че сте наясно с рисковете и ги управлявате ефективно.

Целият избор на компании за виртуална реалност и добавена реалност се свежда до солидна инвестиционна стратегия, която включва задържане на акциите за по-дълъг период от време. Понастоящем няма големи публични компании, които да залагат на тези две технологии изцяло или да трупат значителни печалби.

Това означава, че търпението е от ключово значение, ако искате да генерирате възвращаемост от инвестициите в секторите на виртуална и добавена реалност.

За Admirals

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admirals можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Стартираj е инвестиции в акции на компании за виртуална и добавена реалност, както и в още над 4500 компании с платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5. Вземи своята MetaTrader 5 безплатно като кликнеш на банера отдолу!

Най-добрата платформа за множество активи


 

Още по темата:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайтовете инвестиционни компании на Admirals, опериращи под търговската марка Admirals (по-долу Admirals).

Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admirals не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admirals създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Борис Петров, финансов анализатор (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admirals не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admirals за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.

ТОП СТАТИИ
Какво представлява съотношението цена / счетоводна стойност?
Един от многото показатели, които инвеститорите използват, за да оценяват акции е съотношението цена към счетоводна стойност (англ. price to book value). Искате да разберете повече как да използвате това съотношение при оценка на акции за Вашия инвестиционен портфейл? Тогава сте на правилното място!...
Кои са най-добре представящите се акции в историята?
Всеки инвеститор в акции се опитва да подбере за своя портфейл тези компании, които ще се представят най-добре според неговите изисквания. Но в даден момент може би изниква въпроса кои може да са най-добре представшите се акции в исторяита или поне за последните десетилетия? Ако и Ви си задавате тоз...
5 стратегии за изграждане на собствен инвестиционен портфейл
Един от първите въпроси, които си задава всеки начинаещ инвеститор, имащ сериозни инвестиционни намерения, е "как да си направя собствен инвестиционен въпрос". Това наистина е един фундаментален въпрос и ако и Вие си го задавате, то тогава сте на правилното място! В тази статия ще получите отговор...
Виж Всички