Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Как да инвестираме в компании за виртуална и добавена реалност?

Истерията около акциите на компании за виртуална реалност и добавена реалност изглежда се охлади напоследък. Неуспехът на двете технологии да променят света, както се очакваше по-рано, може би е една от причините за спада интереса към акциите на компании за виртуална и добавена реалност. Това обаче не означава, че на двата взаимосвързани развиващи се пазари няма инвестиционни възможности.

Как да инвестираме във виртуална и добавена реалност?

Въпреки че компаниите за виртуална и добавена реалност (virtual reality and augmented reality) може да не превземат света в краткосрочен план, когато разгледаме по-голямата картина, тези технологии имат някои вълнуващи перспективи като дългосрочни технологични инвестиции.

Повишените инвестиции са доказателство за факта, че в момента се развиват вълнуващи иновации, които помагат на компаниите в тези сектори да развълнуват и фондовите пазари. През 2018 например, фондът Sure Venture инвестира £500 000 в Immotion Group Limited, показвайки как компаниите за виртуална реалност са живи и енергични.

Базираната във Великобритания компания е пример за мислене за бъдещето. Тя е фокусирана върху създаването на завладяващи преживявания с виртуална реалност извън дома. Всъщност, Великобритания е дом на редица компании за виртуална реалност, с появата на иновации, които помагат да се обясни защо приходите в сектора за виртуална реалност са на път да нараснат до 160 милиарда долара през 2020 година.

Очакваният растеж потвърждава, че сега може да е най-добрия момент да се потърсят потенциални инвестиции във компании за виртуална и добавена реалност.

Защо да инвестираме във виртуална и добавена реалност?

Виртуална реалност и добавена реалност са революционни технологии, които могат да подбият традиционни сектори от здравеопазване до производство и образование. Тези технологии все повече се използват и в недвижимите имоти, и финансите.

С увеличаване на приложението на технологиите за виртуална и добавена реалност също се появява интерес към акции на компании за виртуална реалност като Oculus VR. Oculus към момента е лидер в сектора за виртуална реалност.

Има много причини да инвестирате в компании от тези два сектора и можете да го направите със сметка Admiral.Invest от Admiral Markets.

Инвестирайте в акции и ETF-и с Admiral Markets

Диверсифицирана експозиция

Едно нещо, което инвеститорите трябва да знаят е, че компаниите за виртуална реалност също имат сериозни изяви в сферата на добавена реалност. Като инвестирате в подобни компании, Вие на практика можете да уцелите с един куршум два заека. Освен това, имате шанс да диверсифицирате портфолиото си с експозиция в два бързи нарастващи сектора.

Google е една от компаниите, която обещава да предостави на инвеститорите възможност за експозиция в секторите виртуална реалност и добавена реалност. Здравни специалисти, както и работници във фабрики вече извършват тестове на Google Glass като се опитват да увеличат възможностите си на работните си места.

Анализи на големи данни

Системите за виртуална и добавена реалност имат потенциала да рационализират процесите и да намалят количеството на необходимата ръчна работа, като се има предвид количеството данни, които могат да обработват. Qualcomm е идеална компания за виртуална и добавена реалност, тъй като започна да работи с чипсети за захранване на приложения в тези две области. Тези чипсети ще улеснят разработчиците да създадат триизмерния изображения, които обграждат потребителя.

Сектор Образование

Редица компании за виртуална реалност и добавена реалност работят по технологии за триизмерни изображения с цел повишаване преживяването по време на обучението. Основният акцент в момента е разработването на технологии, които ще доведат до промяна в парадигмата по отношение на начина, по който хората гледат на училищното образование с виртуална реалност, което изглежда е следващата еволюционна стъпка за сектора на училищното образование.

Тези иновации трябва също така да подобрят начина, по който студентите запазват информация, взаимодействат в клас и получават знания. Образованието, което може да се превърне в многомилиарден сектор, по същество означава, че компаниите, фокусирани върху добавена реалност, имат добър шанс да генерират значителна стойност в бъдеще. С ясна стратегия и оптимален фокус, тези компании трябва да могат да генерират още повече стойност за акционерите си.

Технологии за компютърни игри

Покупка на акции на компании за виртуална и добавена реалност ще Ви даде експозиция в мулти-милиардната индустрия за компютърни игри. Компаниите за компютърни игри все повече използват тези две технологии, за да подобрят преживяването на потребителите. Niantic's Pokémon Go е пример за една от игрите, които увеличават използването на добавена реалност, за да насложи фантастични характеристики в реална среда.

Сектор Здравеопазване

Секторът на здравеопазването е друга индустрия, желаеща да се възползва много от иновациите на виртуална и добавена реалност. Настоящата технология на добавена реалност позволява на обучаващите и практикуващите лекари да виждат данни, без да се отделят от критични задачи. В бъдеще тази технология ще помогне на практикуващите да разберат как да управляват по-добре новите лечения и как да извършват процедури.

Добавената реалност също намери случаи на употреба, които помагат на фармацевтичните компании да подобрят познанията на пациентите. Чрез просто визуализиране на сложни продукти, фармацевтите вече могат да образоват аудиторията си независимо от възрастта. Google Glass вече е използван за извършване на операции в над 14 000 проучвания.

Vuzix е компания за добавена реалност, която е интересна за хора, които се интересуват от това как двете технологии напредват в системата на здравеопазването. Компанията вече е изработила апарат контролиран от добавена реалност, който помага на незрящите хора да се придвижват с лекота. Нейните продукти „M300 Smart Glasses" и „Vuzix Blade" също намират приложение в предприятията, което увеличава обема на свършената работа.

Повишете Вашите знания и умения в търговията и инвестициите в акции и други финансови инструменти с безплатния Обучителен Пакет от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets

Какво да обмислите преди да инвестирате в акции на компании за виртуална и добавена реалност?

Инвеститорите трябва винаги да имат предвид, че компаниите за виртуална и добавена реалност се нуждаят от повече време, за да пуснат на пазара продукти и системи, генериращи стойност. Общите разходи и неконтролируемите разходи са фактори, които помагат да се обясни защо компаниите за виртуална реалност придвижват малко по-бавно своите иновации.

Facebook, който оцени своето устройство на Oculus на $ 599, беше принуден да му свали цената два пъти като положи всички усилия за привличане на повече продажби. Това обяснява защо компаниите за виртуална реалност не са склонни да се ангажират в масово производство.

Акциите като Magic Leap са налични само когато компаниите станат публични, и това е нещо, което трябва да имате предвид по всяко време.

Инвестиции във виртуална и добавена реалност - Заключение

Въпреки че истерията около компаниите за виртуална и добавена реалност се понижи, изглежда само въпрос на време преди иновациите в тези две сфери да станат реалност. Проучванията показват, че компаниите виртуална и добавена реалност ще изградят индустрия с пазарна стойност от над 160 милиарда долара.

Това означава, че тези две технологии могат да променят света за добро. Така инвеститорите които вложат по-рано в компаниите за виртуална и добавена реалност ще могат да се радват на по-голяма възвръщаемост в бъдеще. Не забравяйте, че най-добрият начин да се подходи към всякакъв вид търговия или инвестиции е чрез прилагане на стратегии за управление на риска първо, за да сте сигурни, че сте наясно с рисковете и ги управлявате ефективно.

Целият избор на компании за виртуална реалност и добавена реалност се свежда до солидна инвестиционна стратегия, която включва задържане на акциите за по-дълъг период от време. Понастоящем няма големи публични компании, които да залагат на тези две технологии изцяло или да трупат значителни печалби.

Това означава, че търпението е от ключово значение, ако искате да генерирате възвращаемост от инвестициите в секторите на виртуална и добавена реалност.

За Admiral Markets

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Започнете да инвестирате в реални акции и ETF-и от 15 от най-големите фондови борси в света с новата сметка на Admiral Markets - Admiral.Invest.

Започнете да инвестирате в акции и ETF-и с Admiral.Invest

Още по темата:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.