Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Кои са най-добрите акции за покупка през 2019?

Време за четене: 13 минути

Преди да разберем в какво да инвестираме през 2019, трябва да отбележим, че 2018 година бе като увеселително влакче за инвеститорите. Тарифите на Доналд Тръмп, междинните избори в САЩ, Брекзит, увеличаващите се лихвени проценти и развитието в Китай бяха в центъра на вниманието на пазарите. Все пак, волатилността през 2018 даде предпоставки, че 2019 ще е доста вълнуваща година.

Най-добрите акции за покупка през 2019

Но дали годината, която отбелязва 10 години от края на финансовата рецесия ще е добра за покупка на акции и ако да, то кои компании да изберем? В тази статия ще дискутираме:

 • Как можете да получите достъп до международните пазари, за да изградите диверсифицирано портфолио от най-добрите акции
 • Най-добрите акции за покупка през 2019 година на британския и европейските пазари
 • Най-добрите акции за покупка на американските пазари
 • В какво да инвестираме през 2019 година и как да направим покупка на акции?

Без да се бавим нека започнем да дискутираме тези интригуващи теми.

В какво да инвестираме през 2019?

Изглежда, че никога не е имало по-добро време да започнете да се учите как да инвестирате на финансовите пазари, особено ако става въпрос за инвестиции в акции. Но с нарастващата активност на световната икономическа и политическа сцена, идентифицирането на най-добрите акции за покупка през 2019 г., като същевременно се запази диверсификация на портфейла Ви, ще изисква да се търсят и различи международни пазари. Добра алтернатива на американските пазари е покупка на акции от европейските или британските пазари.

Да започнем с най-добрите акции за покупка през 2019 година на британските и европейските пазари, и това, което прави всяка от тези акции специална.

Най-добрите акции на европейските и британските пазари

Не е тайна, че 2018 бе тежка за инвеститорите на британските и европейските фондови пазари. Инвеститорите издърпаха над $43 милиарда от региона поради политически и икономически притеснения. Въпреки това, според HSBC Private Banking, американската икономика ще започне да се забавя през 2019 година, което ще помогне вниманието да се прехвърли от САЩ към Европа.

Една индустрия, в която инвеститорите виждат потенциал е луксозната мода. В края на краищата богатите винаги са склонни да плащат повече, за да запазят статута си. Европа е центърът на световната мода и това я прав интересна отправна точка при търсенето на най-добрите компании за покупка на акции. Една компания, която представлява голям интерес, е Kering.

#1 Kering

Възможно е да не сте чували за Kering (#KER) преди, но вероятно сте чували за някои от марките, които притежава, като например Гучи, Ив Сен Лоран, Ботега Венета и др. Основана през 1881 година със седалище в Париж, Франция, това е една от най-големите глобални луксозни марки в света. И така, какво е толкова специално при нея и дали това са най-добрите акции за покупка днес? Нека да разгледаме:

MetaTrader 5 Supreme Edition - KER Weekly Chart

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 #KER седмична графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Техническа картина

Графиката по-горе показва метеорично покачване на цената на акциите на Kering от края на 2015 до средата на 2018 година. Оттогава пазарът е паднал, но се е задържал над цена от €365,00 на няколко пъти. Връщат ли се купувачите на пазара? Техническите анализатори твърдят, че те са базирани на хоризонталната линия на подкрепа очертана в синьо. Да видим какво показва фундаменталната картина.

Фундаментална картина

Има някои огромни промени в Kering. Най-вече те стартират свой собствен сайт за електронна търговия, който ще бъде управляван вътрешно Тази нова стратегия е създадена във връзка с нови сделки с Apple и инвеститорите са много развълнувани.

Стигна се до там, че анализаторите от инвестиционната банка UBS AG започнаха дадоха на Kering рейтинг за покупка през ноември 2018 с ценова цел от €575,00. Това дава на акциите на компанията сериозен потенциал за възходящо движение. Дори Merrill Lynch & Co, Morgan Stanley и HSBC се присъединиха към UBS AG при инициирането на рейтинг за покупка.

Markets Insider

Източник: Market Insider

Може би едно от най-интересните неща относно акциите на Kering е, че компанията ще Ви плати, за да притежавате акцията и. Всъщност доста публични компании ще Ви платят, за да притежавате акциите им. За тези, които не знаят този процес се нарича изплащане дивиденти. При Kering, компанията ще Ви плати по около €6 за всяка акция, която притежавате. Все пак, това ще е само ако инвестирате в компанията чрез покупка на реални акции.

Но как можете да го направите? Един от начините е да използвате Admiral.Invest, която Ви дава достъп до 15 от най-големите фондови борси в света. Без да споменаваме:

 • Безплатни пазарни данни в реално време
 • Най-модерната платформа за търговия с множество активи
 • Ниски комисионни по транзкациите
 • Никакви такси за поддръжка на сметката
 • Изплащане на дивиденти за акциите, които притежавате.

Инвестирайте в акции и ETF-и с Admiral Markets

Сега нека погледнем към втория кандидат за най-добра акция за покупка през 2019 от британските или европейски пазари.

#2 Experian

От последната банкова криза заемодателите и финансовите институции полагат все по-голяма грижа за потребителите. Това е голям бонус за агенцията за кредитни референции Experian. И така, какво е специалното при тази компания и дали те са най-добрите акции, които да се купуват днес? Нека погледнем:

MetaTrader 5 Supreme Edition - EXPN

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 #EXPN седмична графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Техническа картина

На графиката по-горе може да видим, че акциите на Experian поскъпват след 2015 година. Покупката на акции на Experian се ускори в средата на 2018 година. След малък спад, купувачите изглежда влязоха отново на ниво от 1708, означено с синята хоризонтална линия на графиката. Сега, въпреки че купувачите контролират пазара, дали все още има възходящ потенциал? Нека погледнем фундаменталната картина за повече информация.

Фундаментална картина

Само в САЩ Experian поддържа кредитна информация на повече от 220 милиона потребители и 40 милиона активни фирми. Всъщност това е един сериозен фактор акциите на Experian да претендират за най-добрите акции за покупка през 2019 година. Само 18% от приходите на компанията идват от Великобритания, въпреки че седалището на компанията е там.

Това означава, че изложението на Experian на Брекзити несигурността около него е ограничена. В същото време компанията може да се възползва от икономическия бум в САЩ. Може би това е една от причините инвестиционната банка JP Morgan Cazenove да преразгледа рейтинга си за Experian през ноември с ценова цел от 2000 паунда.

Markets Insider

Източник: Market Insider

JP се присъединиха към 9 други анализатори, включително UBS AG, с рейтинг за покупка на акцията, а други анализатори смятат, че притежателите на акцията трябва да я задържат.

Най-добрите акции за покупка на американските пазари

След като Доналд Тръмп спечели президентските избори през 2016 година, щатските фондови пазари се изстреляха нагоре и достигнаха нови най-високи стойности през септември 2018. Въпреки търговското напрежение между САЩ и Китай, инвеститорите се наслаждаваха на намаляването на данъците от страна на администрацията на Тръмп. Повече пари за корпоративна Америка се превръщат в повече работни места, икономическа експанзия и стабилни корпоративни отчети.

Растежът като цяло е силен и може да бъде тук, за да остане. Както казва Джим Карон, фонд мениджър в Morgan Stanley Investment Management: "Виждаме по-висока производителност и повече бизнес инвестиции, което означава, че това не е само връх от захар породен от фискалния тласък". И така, кои компании се оформят като най-добрите акции за покупка през 2019 г. на американските пазари? Нека разберем.

#1 Amazon

През септември 2018, Amazon стана втората компания в САЩ, която достигна пазарна капитализация от 1 трилион долара. Само този показател прави акциите достоен претендент за портфолиото на инвеститорите през 2019 година. Но има и други причини, които правят Amazon специален и заслужава да е сред най-добрите акции, които да се купят днес и най-големите акции за покупка на американските пазари.

Trading Amazon Shares in MT5

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 #AMZN месечна графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Техническа картина

Акциите на Amazon нараснаха главоломно през последните години. Всъщност, ако сте купили акции на Amazon за сума в размер на 1000 долара, когато за първи път станаха публични през 1997 на 4 септември 2018 година инвестицията Ви щеше да се увеличи до $ 1,362,000. Както показва графиката по-горе, акциите на Amazon изглежда са "в играта", тъй като зачитат наклонената линия на канала, подчертана в синьо. Техническите анализатори ще използват тази линия, за да определят бичи или мечи позиции.

След купувачите, които вече навлизат в пазара от най-новото докосване на каналната линия, дали биковете придобиха отново контрол? Нека да разгледаме фундаменталната картина за повече информация.

Фундаментална картина

Amazon започна като онлайн книжарница и оттогава се диверсифицира в други области. Това е една от причините някои книжарници да излизат от бизнеса, но Amazon все още да е оцелял. Компанията сега се е насочила към търговията на дребно като универсален магазин и облачните технологии, които вълнуват инвеститорите най-много. Ето как Morgan Stanley разбива петте основни сектори на Amazon:

New Base Case SoTP

Източник: Morgan Stanley

Може би най-интересното нещо в този анализ е, че Amazon е известна като платформа, където трети страни продават продукти на потребителите. Въпреки това, облачната услугата на Amazon, AWS нарасна значително и се доближава до същите нива на приходи като тази на трета страна. Нека да не забравяме, че компанията навлиза в бизнеса с изкуствен интелект, предаване на живо на спортни мероприятия и се обвърза с Уорън Бъфет и JP Morgan, за да подбие здравния пазар.

Markets Insider

Източник: Market Insider

Това ниво на растеж развълнува инвеститорите и анализаторите, както можем да видим от броя рейтингите за покупка на акциите на Amazon.

#2 Berkshire Hathaway

Може да не сте чували за компанията, но определено сте чували собственика - милиардера инвеститор Уорън Бъфет, наречен "Оракълът на Омаха" (където е базирана компанията). След като пое контрола върху закъсал производител на текстилни изделия в средата на 60-те години на миналия век, Бъфет използва своя паричен поток, за да инвестира в други фирми.

Тези инвестиции сега дадоха на компанията пазарна капитализация от над 500 милиарда долара. Някои от тези инвестиции включват компании като Apple, Bank of America, American Express и Coca-Cola. Това прави Berkshire Hathaway достоен претендент да бъде считан за една от най-добрите акции за закупуване днес и една от най-добрите възможности за покупка от американските пазари.

Trading Berkshire Hathaway

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 #BRKB месечна графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Техническа картина

Акциите в Berkshire Hathaway нарастваха доста равномерно през последните няколко години. След малко потапяне през 2017 година, а също и между септември и октомври 2018, купувачите продължават да се връщат на пазара по трендовата линия прокарана по предходните дъна.

Много технически анализатори биха използвали тази подкрепа на трендовата линия, обозначена със синgo на графиката по-горе, като доказателство за потенциална област за закупуване на акциите. С купувачите, които твърдо контролират пазара, какво ни казва фундаменталната картина?

Фундаментална картина

Едно от предимствата на акциите на Berkshire Hathaway е фактът, че те ви дават изложение на широк диапазон от компании в индустрии, които са известни като "вечни индустрии". Те включват застрахователни компании, ютилити компании, банкови институции, железопътни компании и космическа промишленост. По същество получавате експозиция в голямо разнообразие от компании като Apple, Bank of America и Coca-Cola.

Интересното е, че Уорън Бъфет е похарчил почти 1 милиард долара за закупуване на собствения си фонд. Това е известно като "обратно изкупуване на акции". Това се прави само ако смятате, че цената на акциите ви е евтина.

Markets Insider

Източник: Market Insider

Анализаторите са бичо настроени спрямо акцията на Berkshire Hathaway. Най-високата ценова цел е $265, а най-ниската граница на диапазона е $220.

Как да направим покупка на акции днес?

Когато става дума за фондовия пазар, двата най-популярни начина за участие са: да се научите как да търгувате с акции и да се научите как да инвестирате в акции. Обикновено търговията с акции се счита за по-атрактивния подход. Една от основните разлики е във времевия диапазон, в който купувачът иска да държи позицията си.

Когато се научат как да търгуват с акции, повечето купувачи ще заемат позициите си в продължение на дни или седмици. Когато се научат как да инвестират в акции, повечето купувачи ще се стремят да задържат позициите си месеци или дори години. В крайна сметка има известни предимства в инвестирането в акции като:

 • Изплащане на дивиденти: Като инвеститор можете да създадете потенциален пасивен поток от приходи с портфейл от акции плащащи дивиденти
 • Време: Това е една суровина, която не можете да получите обратно. Насочването към дългосрочни инвестиции Ви помага да концентрирате времето си върху нещата, които са най-важни за вас, като приятели и семейство
 • План за пенсиониране: Планирането за бъдещето е също толкова важно, колкото и това, което живее в настоящето. Да се научиш да инвестираш в акции е възможно дори когато започваш с малка сума.

Ако обмисляте да инвестирате на фондовите пазари и да изградите своето портфолио с най-добрите акции за 2019 година, трябва да имате достъп до най-добрите налични продукти. Един такъв продукт е MetaTrader 5, която е платформа номер 1 в света за търговия с множество активи. Освен това, можете да я изтеглите безплатно от Admiral Markets като кликнете върху линка по-долу.

MetaTrader 5 от Admiral Markets

За Admiral Markets

Admiral Markets Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Още по темата:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.