76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Как да инвестираме в компании за изкуствен интелект?

Състезанието в областта изкуствен интелект става все по-оспорвано, тъй като компаниите и страните търсят интелигентни машини, които мога да работят и взаимодействат с хората. Акциите на компании за изкуствен интелект впечатляват, благодарение на засиленото възприемане и използване на новите технологии.

Как да инвестирате в компании за изкуствен интелект?

Какво е изкуствен интелект?

Концепцията за изкуствен интелект (ИИ) се основава на предположението, че основно човешко качество като интелигентността може да бъде точно пресъздадено от машина. На практика изкуственият интелект позволява на компютрите да извършват разумни дейности, които са характерни за хората.

Въпреки че в миналото изкуствения интелект е бил обект на различни критики, днес той е важна част от информационните технологии и се използва за решаване на едни от най-сериозните проблеми в областта на информатиката. По друг начин казано, изкуственият интелект е наука за концепциите, методите и средствата за създаване на интелигентни компютърни програми и изследване на естествения интелект чрез компютърни системи.

Изкуственият интелект е изключително широка и дълбока сфера. Приложенията на продуктите свързани с изкуствен интелект са изключително многобройни, а инструментите са много разнообразни. Следователно трудно може да е се прецени кои компании ще извлекат най-голяма полза от възхода на ИИ..

Системи с изкуствен интелект

Средният инвеститор на дребно може да няма време или възможност да се гмурне в подробностите на алгоритмите, машинното обучение, компютърното зрение и т.н. И все пак бързоразвиващия се сектор за системи с изкуствен интелект ще създаде пазар на стойност приблизително 3,9 трилиона долара до 2022 година. Следователно това не е пространство, което интелигентните технологични инвеститори могат да игнорират.

Добрата новина, че повечето големи компании, които водят разработките в сферата изкуствен интелект вече са достатъчно известни и се използват в почти всяко домакинство. Така едва ли ще Ви трябват някакви огромни познания в компютърните науки, за да разберете начина, по който те използват системи с изкуствен интелект, за да подобрят бизнеса си.

Американските технологични гиганти, европейските телекомуникационни компании и японски капитали за дялови инвестиции, се обединиха, за да противодействат на китайските амбиции. Триото е събрало 1,4 милиарда долара, тъй като те изследват различни приложения на технологията в разработването на по-ефективни и достъпни продукти и услуги.

Ръста на инвестициите в системи с изкуствен интелект помогна за подновяване на интересна към акциите на компании за машинно обучение. Тази технология продължава да се развива и да стимулира вълнуващи иновации.

Като се има предвид, че изкуственият интелект представлява една от най-големите търговски възможности за бизнеса днес, компаниите за изкуствен интелект трябва да продължат да предизвикват силен интерес от страна на инвеститорите по целия свят.

Все пак, може да е предизвикателство да разберете точно в коя компания да инвестирате, тъй като самата индустрия е малко сложна. Има няколко неща, на които трябва да се обърне внимание, за да откриете най-добрите акции на компании за изкуствен интелект.

Компаниите за изкуствен интелект не продават продукти или услуги, както повечето от останалите компании. Вместо това, компаниите, фокусирани върху ИИ, разработват системи, които използват, за да подобрят своите вътрешни операции. Такива компании също разработват платформи за усъвършенстване на различни технологии.

Можете да търгувате CFD-та върху акции на компании, Форекс, суровини, индекси, облигации, ETF-и и криптовалути с платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5. MT5 се предоставя безплатно от Admiral Markets.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Какво да имате предвид преди да инвестирате в акции на компании за изкуствен интелект?

Преди да вземете решение да инвестирате в акции за изкуствен интелект има няколко точки, на които трябва да се обърне внимание. Тук са ключовите неща, които инвеститорите трябва да имат предвид.

Рисковете

Разбирането на свързаните рискове е съществен аспект на всяка инвестиционна стратегия. Акциите на компании за изкуствен интелект идват с различни видове рискове, като се има предвид, че компаниите за ИИ работят в различни сектори.

Рискът често се свежда до практическите проблеми в сектора, в които функционира компанията за потенциална инвестиция в изкуствен интелект.

Например, компанията DeepMind, която сега е собственост на Google, през 2016 годна изпитваше трудности по отношение на големите обществени противоречия около споразуменията за споделяне на данни с националната здравна служба на Великобритания.

Колкото по-свързани с практиката са проблемите, които компанията за изкуствен интелект смята да реши, толкова по-рискова е експозицията на инвеститора.

Компаниите за изкуствен интелект, които лимитират операциите си до конкретен сегмент с ограничени проблеми, вероятно са някои от най-добрите за инвестиции, тъй като имат по-голям шанс да се справят с конкретните нужди.

Този фокус им позволява да предлагат продуктите си по-успешно и да имат по-голям шанс да генерират значителна възвръщаемост и стойност за притежателите на акции. Инвеститорите винаги трябва да прилагат стратегии за управление на риска, за да управляват ефективно рисковете, свързани с инвестициите.

Изберете индустрия

Както и при всяка друга инвестиция, е важно да се фокусирате върху акции на компании за изкуствен интелект със сериозна експозиция в сектора, който сте избрали. Компаниите за изкуствен интелект за разпръснати в много сектори - от сектор здравеопазване до автомобили и производство.

Акциите на компании за изкуствен интелект с експозиция в медицинския сектор, както и тези за обработка на местни езици са сред най-добрите в този случай.

Секторът на здравеопазването е в състояние да се възползва сериозно от ръста в инвестициите в изкуствен интелект. В бъдеще ИИ ще се използва за диагностика на заболявания, както и за грижите за пациенти, и ще се използва и при откриването на нови лекарства.

Компании за изкуствен интелект с инвестиции в тези насоки ще продължат да предизвикват силен интерес в институционалните инвеститори, предвид добрите им дългосрочни перспективи.

Данни

Изкуственият интелект е силно свързан с данни, които играят ролята на гориво за управление на системите с изкуствен интелект. Точно както силиконовите чипове оглавиха революцията в компютърната индустрия, данните са единствения катализатор, управляващ системите с изкуствен интелект.

Въпреки че е невъзможно да изчисли качеството на данните, компаниите за изкуствен интелект с най-добри данни имат по-голям шанс за успех в този процъфтяващ сектор. Най-добрите данни, когато става въпрос за изкуствен интелект са тези, които никой друг няма.

Компания за изкуствен интелект с уникален набор от данни има по-голям шанс да развие до най-висок клас своите системи с изкуствен интелект, което може да генерира значителна стойност.

Google например, която е най-голямата онлайн търсачка в света, има огромни количества данни, които може да използва, за да създаде уникални системи с изкуствен интелект.

Amazon е друга компания, която е перфектно позиционирана, за да проследява моделите за пазаруване на хора и да създава уникални системи с изкуствен интелект, като се има предвид количеството данни, които притежава.

Търгувайте Google, Amazon и още над 4000 акции на компании от 15 от най-големите фондови борси с брокер номер 1 в Германия за 2019 година.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Акции на компании за изкуствен интелект, които да обмислите

За тези, които искат да получат експозиция в сектор изкуствен интелект има три групи акции, които могат да закупят. Първата група са тези компании, които вече имат достъп до големи количества данни, които могат да използват за всякакви видове системи с изкуствен интелект.

Технологичните гиганти с масивни операции, които включват пряко взаимодействие с хората, са едни от най-добрите в този случай. Те включват Facebook, Amazon, Google и Twitter.

Втората група включва по-скоро развиващи се компании, които все още нямат толкова голям достъп до данни, но остават добре позиционирани да получат такива данни своевременно. Veeva Systems е една такава компания, която предлага приложения базирани на облачна технология.

Има стартиращи проекти (startups), които също отговарят на критериите, тъй като много от тях са си заложили като приоритет създаването на изкуствен интелект. Oak North, Benevolent, както и Dark Trace, са едни от най-добрите в тази група.

Компаниите, които предоставят възможност на други компании да натрупат огромни количества данни също биха били добра възможност за инвестиции в областта на изкуствения интелект.

Борсово търгуваните фондове (ETF-и), които инвестират в компании за изкуствен интелект също могат да много добър избор за инвестиции.

В таблицата по-долу можете да видите част някои от най-добрите CFD-та върху ETF-и за изкуствен интелект, в които можете да инвестирате. Те инвестирате минимум 25% от своя капитал в компании за ИИ. Списъкът включва и компании, които използват методи на изкуствен интелект за идентифициране на стойностни инвестиции.

ETF

Символ

Technology Select Sector Fund SPDR Fund ETF CFD

XLK

Vanguard Information Technology ETF CFD

VGT

First Trust Dow Jones Internet Index ETF CFD

FDN

iShares US Technology ETF CFD

IYW

Заключение - инвестиции в изкуствен интелект

Развитието на изкуствения интелект все още е в много ранна фаза. Поради тази причина може да отнеме известно време преди човек да получи значителан възвръщаемост от акции на компании за ИИ.

Определянето размера на пазара на изкуствен интелект изглежда трудно. Въпреки това, размерът на този пазар е готов да нараства експоненциално с интегрирането на технологията в различни сектори.

За Admiral Markets

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Инвестирайте в акции и ETF-и с Admiral Markets

Още по темата: