Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Как да започнем инвестиране в акции?


Наръчник по инвестиране в акции

Този ясен и кратък наръчни по инвестиране в акции, ще представи различни важни теми, свързани с инвестирането на фондовите пазари. Научете как да отворите инвестиционна сметка, как да избирате най-добрите акции и инвестиции, които да работят за вас, как да извършвате пазарни поръчки, как да изпълнявате лимит поръчки и още много други!

 1. Отворете търговска сметка в Admiral Markets
 2. За MetaTrader 4 (MT4): Изберете Admira.lMarkets
 3. За MetaTrader 5 (MT5): Изберете Admiral.MT5 или Admiral.Invest
 4. Изберете Вашите акции
 5. Търсете компании със сериозен дългосрочен потенциал за ръст
 6. Решете колко акции да купите. Базирайте това на бюджета си и желаното разпределение
 7. Изберете Вашия вид поръчка. Използвайте пазарна или лимит поръчка, в повечето случаи.

Моля, имайте предвид, че инвестиране в реални активи с Admiral Markets е налично само чрез сметка MT5 Admiral.Invest, всички други търговски сметки на Admiral Markets предлагат само CFD търговия.

Изберете предпочитаните от Вас акции

След като регистрирате и захраните сметката си във Вашия брокер ще започнете процеса по избиране на акциите, в които ще инвестирате. Добра отправна точка са компаниите, които познавате като потребител. Непрекъснатият поток от данни, заедно с движенията на пазара в реално време, може да ви завладеят първоначално, така че запазете процеса опростен, докато търсите компании, които искате да притежавате.

Един от най-великите инвеститори на всички времена Уорън Бъфет бе споделил преди време: "Купувайте компания, защото искате да я притежавате, а не защото акциите и ще поскъпнат". Започнете с годишния доклад на компанията. Годишното писмо на ръководството на акционерите може да осигури прилично общо описание за това, как компанията се представя и какви са бъдещите му планове.

Освен това, аналитичните инструменти, които са Ви нужни да оцените бизнеса, ще бъдат достъпни на уебсайта на Вашия брокер, като например скорошни новини, преписи на конферентни разговори, тримесечни актуализации на приходите и всички компании, подадени в регулатора.

Научете как да изберете най-добрите възможности за инвестиции и търговия с безплатни Обучителен пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets

Вземане на решение за инвестиране в акции

Трябва да започнете търговия с акции и да инвестирате с малки инвестиции, може би дори да започнете с малка покупка, за да почувствате притежанието на акции на фондовия пазар и това ще ви помогне да разберете дали имате търпение или не, да приемете малки загуби за дългосрочни печалби.

Пазарни поръчки при инвестиране в акции

Когато влизате на пазара Вие купувате или продавате акции на следващата най-добра пазарна цена. Тъй като пазарната поръчка не съдържа определени ценови параметри, поръчката ви ще бъде изпълнена незабавно. Освен ако не се опитвате да купите голям количество акции, например акции на стойност милиони долари.

С пазарни поръчки цената, която плащате или получавате, ако продавате, може да не е същата, която се е котирала само секунди преди това. Това се случва, тъй като бид и аск цените се колебаят постоянно в рамките на деня. Пазарните поръчки се използват най-добре при покупката или продажбата на акции, които не изпитват големи колебания на цените в рамките на деня - например за големите сини чипове, а не за по-волатилните компании.

Съвети:

 • Пазарната поръчка е най-подходяща за инвеститори, които купуват и държат своите акции, тъй като те не се интересуват от малки разлики в цените, а по-скоро от гарантираното пълно изпълнение на сделката.
 • Поставянето на пазарна поръчка, когато пазарите са затворени за деня означава, че вашата поръчка ще бъде задействана на следващата цена, когато борсите отворят.
 • Проверката на отказа от отговорност на брокера Ви е добра идея. Някои нискотарифни брокери обединяват всички заявки за търговия на клиенти с преобладаваща цена, независимо дали в края на деня за търговия, или в определен час или ден от седмицата.

Лимит поръчки при инвестиране в акции

Ако предпочитате повече контрол над цената при търговия, тогава използването на лимит поръчки е препоръчително. Да предположим например, че Apple се търгува на цена от 100 долара на акция, но мислите, че 95 долара за акция са повече в съответствие с оценката ви. Вашата лимит поръчка казва на брокера Ви да изчака и да изпълни ордера, когато цената падне до това ниво.

В същото време, лимит поръчка за продажба (sell limit) казва на Вашия брокер, че искате да търгувате акции, когато цената им се повиши до определено от Вас ниво. Лимит поръчките могат да бъдат много полезни за инвеститорите, които търгуват акции на по-малки компании, тъй като при тях спредовете са по-широки в зависимост от активността на инвеститорите.

Лимит поръчките са полезни и при краткосрочна волатилност на фондовите пазари или когато цената на акциите е по-важна от изпълнението.

Други условия, които влияят на лимит поръчките са:

 • AON - AON (всички или нищо) поръчка може да изпълнена само ако целия брой акции, който сте решили да търгувате е наличен на определената цена.
 • GFD - GDF( добра за деня) поръчката в повечето случаи изтича в края на търговския ден, дори ако ордера не е изпълнен
 • GTC - GTC (добра докато не бъде отменена) поръчка ще остане в играта, докато трейдърът не я отмени или докато ордера не изтече.

Лимит поръчките гарантират на трейдърите, че ще получат цената, която искат, въпреки че има възможност поръчката да не бъде изпълнена. Те обикновено се поставят на база FC-FS (първи дошъл - първи обслужен) и само след като се изпълнят пазарните поръчки. Освен това акцията трябва да остане в рамките на предварително определените параметри, които сте задали, достатъчно дълго, за да може вашият брокер да изпълни тази конкретна сделка. Лимит поръчките могат да струват на трейдърите и инвеститорите комисионни.

Комисионната, която се заплаща при инвестиране в акции с лимит поръчки, може да е по-голяма от тази при пазарни поръчки. Имайте предвид, че лимит поръчка, която не може да бъде изпълнена едновременно или по време на един работен ден, може да бъде запълнена в течение на следващите дни. Транзакционните разходи обикновено се таксуват във всеки ден, в който има сделка. Ако акциите никога не достигнат определеното лимит ниво до изтичането на срока, сделката няма да бъде изпълнена.

За Admiral Markets

Admiral Markets Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Започнете да инвестирате в реални акции и ETF-и с най-новата сметка на Admiral Markets - Admiral.Invest.

Инвестирайте в реални акции и ETF-и с Admiral Markets

Още по темата:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.