Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Най-добре представящите се акции в историята

Когато оценяваме най-добре представящите се акции, трябва да се замислим дали компанията е син чип и да вземем предвид нейното съотношение цена/печалба (PE). Сините чипове представляват компании, които са финансово стабилни, добре утвърдени и осигуряват добра възвръщаемост, което ги прави желани инвестиции.

Коефициентът на цена/печалба показва колко годишни доходи всъщност отнема да плати цената. Например, компания със съотношение цена/печалба от 14 означава, че ще отнеме 14 годишни печалби за покриване на цената (печалбата е сумата, което компанията печели за 1 година). Обикновено това съотношение варира между 12 и 18, а колкото по-високо е, толкова по-надценени са акциите. По време на рецесия съотношението на цена/печалба може да падне под 10.

Едно нещо, на което трейдърите трябва да обърнат по-специално внимание е като цяло положителната корелация между всички борсови индекси, но отрицателната зависимост между централните банки, например между Европейската централна банка и Федералния резерв, и DAX30 или S&P500.

Ако ФЕД сигнализира по-агресивен тон или вдигане на лихвите, това би означавало, че инвеститорите може да вложат парите си в облигации/активи с фиксирана доходност за по-висока възвращаемост от преди, което води до отлив на капитали от рискови активи като фондовите пазари.

Влияние на климата, Минни цикли, Война

Понякога, освен от интервенциите на централните банки, времето може да окаже влияние върху стойността на меките суровини. Климатът влияе върху добивите от реколтата, например пшеница, царевица или овес. Животновъдството може да бъде засегнато, тъй като може да има колебания в теглото на животните, но в по-малка степен. Други суровини като енергийните и металите се влияят от различните етапи на производствения цикъл, както и от търсенето на продуктите.

За неблагородни метали като мед търсенето зависи от това колко силно е търсенето на продукция в електрониката, автомобилите и строителството. Други метали като желязо са свързани главно със строителството. По-ниските цени на металите могат да доведа до по-ниски добиви, което да доведе до недостиг в предлагането в бъдещето. То пък може да повлия на цените по-късно в цикъла. От друга страна, по-високите цени, може да доведат до по-големи добиви и до ръст в предлагането в бъдеще.

Търсенето на петрол и газ зависи от статистиката за използването на превозните средства и отоплението. Освен това нестабилността в Близкия изток може да повлияе на бъдещите доставки на петрол и газ и да повиши цените, когато има война или геополитическа несигурност в региона.

Най-добре представящите се суровини в историята

Coca-Cola (NASDAQ-KO)

Coca-Cola се превърна в една от най-добре представящите се акции в историята, тъй като компанията е развила няколко предимства пред конкурентите си. Самата марка се превърна в един от най-разпознаваемите в света, главно в резултат на интелигентната реклама, както и уникалната оригинална формула. Coca-Cola използва същата стратегия за изграждане на други успешни марки като Sprite и Fanta, заедно с наскоро придобитата Vitamin water.

В допълнение, дистрибуторската верига на Coca-Cola и позволи тя да стане глобална и да стимулира по-малки марки за напитки след придобиването им. Най-големият инвеститор в Coca-Cola, Уорън Бъфет от Berkshire Hathaway, веднъж каза: "Ако ми дадете 100 милиарда долара и ми кажете:" Свали лидерството на Coca-Cola от пазара на безалкохолни напитки ", аз ще ви ги върна и ще Ви кажа, че е невъзможно."

Altria (NASDAQ: MO)

Компанията майка на Marlboro, част от Philip Morris International (NYSE: PM), има подобен на Coca-Cola успех. Marlboro е най-популярната марка цигари в света: продаде 472 трилиона цигари миналата година, в сравнение с основния си конкурент - Lucky Strike (собственост на British American Tobacco), който продаде 107 трилиона. Само в САЩ, продажбите на Marlboro са по-големи от тези на най-известните конкурентни марки взети заедно.

Това е най-добрата акция на пазара през последните 50 години (ако включваме реинвестирани дивиденти). Един долар, инвестиран в Altria през 1968 година, ще се превърне в $6 638 през 2015. Пристрастяването към тютюна е направило Altria толкова изгодна, че въпреки намаляването на нивата на пушене, компанията продължава да расте, като повишава цените си.

Amazon.com (NASDAQ: AMZN)

Технологичният гигант се е установил като пионер в областта на електронната търговия, изчислителните облаци, електронните книги на Kindle, електронните четци и технологията за активиране с глас, с Алекса и Ехо. Подобно на Altria и Coca-Cola, Amazon построи световна марка със силна репутация за ниски цени и отлично обслужване на клиентите. Успехът на Amazon е доказателство за това как една пробивна компания на бързо развиващ се пазар може да осигури отлична възвращаемост за своите акционери.

Няколко подобни компании в технологичния сектор, включително Netflix, Apple, Alphabet и Facebook, дадоха голяма възвръщаемост. Но Amazon води тази елитна група. Инвеститорите са в състояние да видят нейните предимства пред конкурентите, бързо нарастващите и приходи и способността да навлиза на нови пазари.

Увеличете Вашите знания и умения в търговията с акции и още над 8000 финансови инструменти с безплатния Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets

Топ 5 на акциите за последните 20 години

През последните двадесет години, различни отрасли и индустрии се издигнаха до нови нива, най-вече чрез стратегии за сливания и придобивания. Двата най-важни сегмента са биотехнологиите и технологиите, които нараснаха значително през последните двадесет години. Ето списък с пет акции, които са били най-добрите дългосрочни инвестиции и са довели до най-висока възвръщаемост.

Celgene (NASDAQ: CELG)

Celgene Corporation е една от най-големите компании за биотехнологии в света. Нейната пазарна капитализация е 61,59 милиарда долара. Акциите на Celgene струваха $99,59 през 2016, но след корекция за дивиденти и разделяния стойността им през февруари 1996 година бе само $0,70. Ако погледнем нивото на възвръщаемост, ще видим, че то възлиза на 28,1%.

Компанията продава популярни лекарства като Revlimid и Thalomid. Чрез научноизследователска дейност, развитие и придобивания, организацията изгради голямо портфолио от медикаменти. Освен това, получи патенти за някои от своите продукти, в допълнение към приходите си от продажби.

Apple (NASDAQ: APPL)

Технологичният гигант Apple изживя първоначалния си ръст през 70-та и 80-те години. Въпреки това, през 1996 година Apple претърпя рязък спад. Акциите на компанията бяха само 91 цента, след корекция за дивиденти и разделяне на акциите. След сериозна промяна в дизайна и ефективен маркетинг на най-популярните продукти (MacBook, iPhone, iPad, iOS), съчетани със създаването на App Store и iTunes, техните акции се повишиха до 93,99 USD през 2016 г.

От септември 2018 година След големия дизайн и ефективен маркетинг на най-популярните продукти (MacBook, iPhone, iPad, iOS), съчетани със създаването на App Store и iTunes, техните акции се повишиха до 93,99 USD през 2016 г. През септември 2018 година цената на акциите на Apple достигна $221,14, което я прави една от най-добрите акции плащащи дивиденти.

Alphabet (NASDAQ: GOOG)

Собственикът на Google, Alphabet е една от най-големите компании, които съществуват в момента и имат пазарна капитализация от $730 милиарда. Тя е пазарен лидер сред интернет търсачките. Google също добави голямо разнообразие от различни продукти в своето бизнес портфолио като операционната система Android. Android OS е една от най-популярните, ако не и най-популярната операционна система за мобилни устройства.

По време на първичното предлагане на акции през 2004, след корекция за дивиденти и разделяния, акциите на компанията струваха $50,22. През 2016 цената на акциите бе над $700, което изгради ниво на годишна възвръщаемост от 25,6%. А през 2018 цената на акция на Google достигна $1286,93, което я нарежда сред най-силно представящите се акции за всички времена.

Gilead Sciences (NASDAQ:GILD)

През февруари 1996 година акциите на Gilead Sciences струваха $1,10 (след корекция за дивиденти и разделяния). Въпреки това, през февруари 2016 цената им бе $87,36, което прави 24,5% годишна възвръщаемост. Разширеното им портфолио от медикаменти е изградено чрез вътрешни изследвания и различни придобивания. Днес компанията е една от най-големите фирми в света за биотехнологии. Най-популярните и продукти са Atripla, Sovaldi, Truvada и Harvoni.

Microsoft (NASDAQ: MSFT)

През 1975 година, днес известният Бил Гейтс и приятелят му Пол Алън започват компютърна компания, наречена Microsoft. Десет години по-късно светът стана свидетел на раждането на първата операционна система Windows (1985). Само една година по-късно акциите на Microsoft достигнаха до $21 за брой, което се равнява на 6 цента на акция, ако начислим дивиденти и разделяния.

Компанията наистина направи революция в бизнеса с дигитални устройства и персонални компютри. Акциите на Microsoft нараснаха с повече то 100% в периода октомври 2016 - октомври 2018.

Инвестирайте в акции & ETF-и с Admiral markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 85% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.