Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Топ 5 съвета как да инвестираме в акции на компании за слънчева енергия

Според проучване, проведено от Международната агенция по енергетика (IАЕ), слънчева енергия расте по-бързо от всяка друга енергийна технология в света. Bloomberg New Energy Finance (BNEF) изчисли, че между 94 GW (Gigawatts) и 111 GW слънчеви панели ще бъдат инсталирани през 2018, а по-нататъшния растеж се очаква да бъде между 107 GW и 121 GW през 2019 година. При очаквания за такъв растеж, основните акции на компании за слънчева могат да донесат значителна доходност на инвеститорите си.

Как да инвестираме в акции на соларни компании?

Докато днешната слънчева енергия става все по-достъпна и все по-голям брой хора я приемат, за да удовлетворяват ежедневните си нужди, акциите на компании за слънчева енергия ще стават все по- надежден инвестиционен инструмент. В момента инвеститорите в соларни компании имат невероятната възможност да инвестират в стабилни компании за слънчева енергия, които предстои да достигнат пълния си потенциал.С потенциална пазарна капитализация от трилиони долари, и един от най-високите темпове на растеж сред всички сектори, ето един поглед към топ 5 съвета за инвестиране в слънчева енергия.

1. Насочете се към доказани компании за слънчева енергия

Според много оценки търсенето на слънчева енергия ще нарасне сериозно по целия свят до 2020 година. И все пак най-широко търгуваните акции на соларни компании са само няколко. Един от подходите за намаляване на риска е да се проучат наличните акции на компании за слънчева енергия и соларни панели, преди да се направи инвестиция. Това ще ви даде представа за репутацията на компаниите и техните продукти.

Освен проучване на самата компания, можете да изучавате и изследванията и иновациите, които компанията е предприела. Визионерите като Елон Муск планират да управляват всичко със слънчева енергия. Solarcity, дъщерно дружество на Tesla на Elon Musk, е една от най-добрите соларни компании. Vivint Solar, Yingli Solar и Sunpower Corporation са други топ слънчеви компании с доказани резултати.

2. Запознайте се технологията и бизнеса за соларна енергия

В сектора на зелената енергия иновациите са на практика ежедневия. Компаниите с потенциал при иновациите се открояват от останалите. За да вземете успешно инвестиционно решение, трябва да проучите, разберете и сравните как работи тяхната технология, независимо от това дали компанията е производител на слънчеви или инсталатор на слънчеви панели. Правилните технологии в крайна сметка могат да направят разликата между успеха и провала и това не важи само за соларните компании.

Например, Solar Roadways е фирма, която разработва соларни панели за пътища, с цел да създаде „умни" пътища. SunPower Corporation произвежда слънчеви панели, които основно обслужват жилищния сектор. В жилищният пазар на соларни панели се наблюдава рязко нарастване поради повишаването на цените на изкопаемите горива и намаляването на разходите за слънчеви панели.

Компаниите, които обслужват пазара на слънчева енергия, обаче, са по-зависими от правителствените политики. Компании за соларна енергия като Solarcity и Vivint Solar купуват панели от производители и предлагат инсталационни услуги. С всичките различни нужди, които разглеждат, тези акции на компании за слънчева енергия също предлагат различни нива на възвръщаемост.

По-нови технологии, свързани със слънчеви батерии и други форми на съхранение на енергия, също могат да бъдат взети предвид при инвестиции. Така че, не забравяйте да проучите подробно и напълно да разберете различните аспекти на пазара на слънчева енергия, преди да инвестирате в него.

Научете как да подберете вашите инструменти за инвестиции с безплатния Обучителен Пакет от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets

3. Бъдете в крак с националните политики за слънчева енергия

Секторът слънчева енергия е виден от различни политики и стимули по целия свят. Оставането в края с промените в политиките и субсидиите ще Ви помогне максимизирате възвръщаемостта си и да минимизирате загубите. Например, Китай наскоро намали субсидиите си за пазара на соларна енергия, което доведе до спад на акциите на компании за слънчева енергия.

В резултат на това най-големите соларни компании като Vivint и Solarcity ще престанат да получават 30% данъчен кредит, което може да доведе до по-високи разходи за потребителя, което пък от своя страна ще повлияе на цените на акциите им. Въпреки това, географското разнообразие може дори да изглади рисковете, свързани с местните политики и стимули. На колкото повече пазара е стъпила една компания, толкова по-малко ще е ефекта на някои местни политики върху компанията.

4. Следете финансовите доклади на компаниите за соларна енергия

Всеки, който инвестира в акции знае, че трябва да следи паричните потоци, печалбите, загубите и други аспекти на тримесечните финансови доклади на компаниите. Повечето соларни компании са в начален етап, така че мониторингът на финансовата статистика е задължителен за новите инвеститори в слънчева енергия.

Повечето фирми в сектора имат потенциала да поемат своя дял от дълга. Сериозната задлъжнялост на една компания е лош знак за инвеститорите. Следете съотношението дълг/собствен капитал и избягвайте да инвестирате в акции на компании за слънчева енергия с огромен дълг, в сравнение със собствения капитал. Разбира се, повечето соларни компании току-що са започнали бизнеса си, така че ще им отнеме известно време, за да стабилизират балансите си.

5. Разпознайте рисковете идващи от инвестиции в акции на соларни компании

Компании за слънчева енергия демонстрират обещаващ потенциал, но и познаването на рисковете свързани с инвестиции в акции на соларни компании. Компании като Solyndra, Evergreen Solar, Suntech Power и други демонстрират колко рискови са слънчевите компании. Поради това трейдърите трябва да обмислят търговията с ETF-и за слънчева енергия и CFD-та на ETF-и, за да разпределят равномерно риска в техните соларни портфейли.

Например, добре е да обмисляте инвестиции в акции на определена соларна компания, която оперира в различни страни, отколкото компания фокусирана върху пазара в една държава. Важно е също да можете да определите потенциала и рисковете на акциите на соларните компании, в които смятат да инвестирате. Като начинаещ, може да предпочетете да инвестирате в доказани компании за слънчева енергия като Solarcity, Sunpower, Vivint, или Solar Highways.

Ето и някои примери за CFD-та на соларни компании, в които може да инвестирате с Admiral Markets:

  • SMA Solar Technology AG CFD (S92)
  • Scatec Solar ASA CFD (SSO)
  • Canadian Solar Inc CFD (CSIQ)
  • SolarEdge Technologies Inc CFD (SEDG)
  • Solar Capital Ltd CFD (SLRC)
  • First Solar Inc CFD (FSLR)
  • NextEra Inc CFD (NEE)
  • SunPOwer Corp CFD (SPWR)

Акциите на компании за слънчева енергия процъфтяват въпреки забавянето, дължащо се на промени в политиката в Китай и САЩ. Секторът на соларната енергия бележи ръст през последното десетилетие и има потенциал за по-нататъшен растеж. Глобалните инициативи като Международния слънчев алианс увеличиха значението на зелената енергия в световен мащаб.

Олимпийските игри през 2020 година ще се проведат в Токио, Япония. Организаторите планират да 100% от използваната за събитията енергия да е от възобновяеми източници, което е много добра новина за акциите на компаниите от бранша. Плановете са не само съоръженията, в които ще се провеждат спортните събития да се захранват изключително от слънчева и вятърна енергия.

Същото ще се случи и със селото на спортистите, международния телевизионен център и пресцентъра. Това е безпрецедентно начинание, което ще подчертае курса на Япония към пълното премахване на изкопаемите горива.

Градът на Токио планира да генерира 30% от своите годишни нужди от потребление на енергия чрез възобновяеми енергийни източници, които включват слънчеви пътища, вече инсталирани на магистрали във Франция, през града до 2030 година.

Сектора за слънчева енергия може да стане свидетел на рязък растеж, което прави сегашния момент потенциално благоприятно време за инвестиране в акции. Но не забравяйте първо да направите сериозно проучване, преди да инвестирате трудно спечелените си пари в акции на компании за слънчева енергия.

За Admiral Markets

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Започнете да инвестирате в реални акции и ETF-и от 15 от най-големите фондови борси в света с новата сметка на Admiral Markets - Admiral.Invest.

Започнете да инвестирате в акции и ETF-и с Admiral.Invest

Още по темата:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.