Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

ESMA регулации за CFD търговията в Европа през 2018

Време за четене: 8 минути

ESMA регулации за CFD търговията в Европа

2018 година ще донесе промени за всички CFD трейдъри в рамките на Eвропейския съюз. Европейският регулатор ESMA, Европейски орган за цени книжа и борси, публикува на 1 юни нови изисквания, които всички брокери на територията на Европейския съюз ще трябва да въведат най-късно до 1 август 2018. Admiral Markets ще направи това на 30 юли.

ESMA поставя на преден план защитата на непрофесионалните клиенти. От гледна точка на новите ESMA регулации, CFD търговията не е подходяща за всеки частен клиент, тъй като твърде много трейдъри са загубили сериозни средства в миналото като са използвали прекомерен ливъридж.

В бъдеще ще има две големи групи или класификации сред търгуващите CFD-та: Непрофесионални и Професионални Клиенти. Научете всичко за разликите и приликите, както и за бъдещите възможности за търговия със CFD-та и за двете групи тук.

Непрофесионални и Професионални Клиенти според новите ESMA регуалции

Различни оферти за търговия със CFD-та ще излязат на преден план през август 2018 г. от CFD брокерите. Клиентите на регулирани в ЕС брокери (ECN брокери) ще бъдат класифицирани в две групи като "по-подразбиране" ще е е Непрофесионален клиент. Клиентите, които са класифицирани като така наречените непрофесионални клиенти, ще се радват на неограничена защита срещу допълнителни финансови задължения при търговия със CFD-та в цяла Европа с влизането в сила на новите регулации ESMA. Според европейския регулаторен орган допустимия ливъридж за непрофесионалните клиенти трябва бъде ограничен, защото твърде много от тези клиенти губят прекалено много пари, ако ливъриджът им е прекалено висок.

Другата група клиенти се нарича Професионални клиенти. Тези клиенти се считат за много опитни и могат да продължат да използват ливъридж за CFD търговия до максимум 1:500 за Admiral Markets. За да бъде включен в групата Професионални клиенти, подходящ клиент трябва да кандидатства за преквалифициране. Повече информация за плюсовете и минусите в двата вида условия можете да намерите тук.

Тествайте професионалните и непрофесионални условия на платформа номер 1 света за търговия с множество активи - MetaTrader 5, предоставена от Admiral Markets.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Нов максимален ливъридж според новите регулации ESMA

Опитните трейдъри отдавна знаят, че ефектът от ливъриджа увеличава както печалбите, така и загубите. Големите коефициенти винаги са свързани с голям риск от загуба. От гледна точка на новите ESMA регулации, Непрофесионалните клиенти също са начинаещи или по-малко опитни клиенти, които не винаги могат да оценят правилно ефекта на ливъриджа и рисковете, свързани със CFD търговия. В резултат на това ESMA реши, че на Непрофесионалните Клиенти ще бъде разрешен максимален ливъридж от 1:20 за най-силно търгуваните индекси, като например DAX30, не по-късно от 01 август 2018 г. в Европейския съюз! Това се отнася за всички брокери в ЕС.

Търгувайте CFD-та върху DAX30 с Admiral Markets

За основните валутни двойки (най-търгуваните валутни двойки) максималния наличен ливъридж ще е 1:30. Точният преглед на наличните нива на ливъридж е показан по-долу.

Условия за Професионални Клиенти според ESMA CFD регулациите

CFD брокерите ще имат възможността да продължат да предлагат по-висок ливъридж за опитни Професионални Клиенти. Групата Професионални клиенти се счита за изключително опитна и професионална в CFD търговията. Така CFD брокерите не трябва да предлагат защита срещу допълнителни финансови задължения. В зависимост от доставчика, това може да означава, че маржин рискът съществува за тези клиенти.

Admiral Markets актуализира политиката за защита от негативен баланс още преди пускането на новите регулации ESMA и е един от малкото брокери, които предлагат и значима допълнителна защита за Професионалните клиенти. Политиката защитава срещу маржин изискванията при редовна CFD търговия до общо 50 000 британски лири на клиент. Клиентите, проверяващи различните оферти на брокери за Професионални клиенти, определено трябва се вземат предвид мярка за защита като тази политика!

Ливъридж след CFD регулациите на ESMA за борсова търговия

За мнозина основната причина да се търгуват CFD-та е вграденият ливъридж. При традиционната борсова търговия без ливъридж обичайните три до десет процента потенциална възвръщаемост са реалистични (за годината като цяло), с малки изключения. За продукти с ливъридж като CFD, възвръщаемост от десет до петдесет процента за един ден са възможни и често срещани, в зависимост от размера на ливъриджа, но същото е и при загубите. Двете неща вървят ръка за ръка.

Тъй като размерът на ливъриджа също умножава загубите, от август 2018 г. неопитни непрофесионални клиенти ще бъдат "защитени от самите себе си". За тази клиентска група повече няма да е наличен по-голям ливъридж от 1:30 за основните валутни двойки.

При борсова търговия ливъриджът влияе върху необходимия маржин за влизане в търговска сделка. Маржин търговията със CFD-та позволява дълги и къси позиции, така че можете да заложите и на покачване, и на понижаване на цената.

Маржинът е сумата, която е необходима само като гаранционен депозит в търговската ви сметка, за да се търгува позиция. Останалата част е заета от брокера.

Пример: С ливъридж от 500:1 постигате печалба или загуба от 500% при пазарно движение от 1%!

Търгувайте EUR/USD и останалите основни валутни двойки с Admiral Markets

Регулации ESMA Ливъридж за Непрофесионални Клиенти

Според публикацията на ESMA това са новите, максимални налични нива на ливъридж в Европа (извадка) за Непрофесионални клиенти:

  • 1:30 (3,33% марджин) за основните валутни двойки.
  • 1:20 (5% марджин) за CFD-da върху основен индекс, второстепенни валутни двойки & CFD-та върху злато.
  • 1:10 (10% марджин) за останалите суровини, с изключение на златото
  • 1: 2 (50% марджин) за CFD-та върху криптовалути.

Основните валутни двойки са дефиирани от новите ESMA регулации на 27/03/2018 в най-често задаваните въпроси, както следва:

Всички валутни двойки, които включват следните валути: USD Щатски долар, EUR Евро, JPY Японска йена, GBP Британска лира, CAD Канадски долар или CHF Швейцарски франк.

Всички други валутни двойки се считат за второстепенни.

Кои са основните индекси (ливъридж 1:20) и кои са второстепенните (до 1:10). Те са дефиирани от ESMA на 27/03/2018 в най-често задаваните въпроси, както следва:

Основните индекси са:

  • FTSE100, CAC40, DAX30, DJI30, SP500, NQ100, Nikkei225, ASX200 и STOXX50

Всички останали индекси се считат за второстепенни.

Увеличете Вашите знания и умения в търговията на финансовите пазари с безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен пакет от Admiral Markets


Маржин необходим за ESMA Forex и CFD търговия

Според новите регулации ESMA, които ще влязат в сила на 1 август 2018 година ще се увеличи необходимия маржин за поддържане на отворена позиция (стоп аут) за Непрофесионалните клиенти. До сега Admiral Markets предлагаше 30% стоп-аут на всички клиенти, което означава, че при падане на свободния маржин под 30% от общия маржин, една или повече позиции на клиента ще бъдат затворени. След предстоящите ESMA регулации стоп аут нивото за непрофесионални клиенти ще скочи до 50%. В същото време Професионалните клиенти ще запазят сегашните нива. Така непрофесионалните клиенти ще бъдат изправени пред възможността да получават стоп аут все по-често.

Допълнителни защити от ESMA регулации

От началото на 2017 г. германските непрофесионални клиенти са защитени от допълнителни задължения за финансиране от BaFin (Германски федерален орган за финансов надзор). От няколко години преди това Admiral Markets UK предлага подобна защита, чрез доброволно предлаганата политика за негативен баланс.

ESMA вече стандартизира защитата срещу допълнителни финансови задължения в целия ЕС. Всички непрофесионални клиенти в рамките на ЕС ще имат неограничена защита в съответствие с изискванията на ESMA. Екстремни събития, известни също в индустрията като "Черни лебеди", вече не изглеждат толкова страшни.

Регулаторната защита на професионалните клиенти не съществува, така че в някои непредвидени ситуации, извънредни пазарни събития, тази клиентската група може да бъде задължена да плати допълнителни разходи. Admiral Markets реши да предложи политика за защита от негативен баланс и за професионалните клиенти като вид допълнителна застраховка. Тази политика покрива редовни търговски дейности до 50 000 британски лири на клиент.

Заключение - ESMA регулации

Разумната разпоредба за защита на неопитни инвеститори е правилна и трябва да бъде приветствана! От август 2018 г. CFD трейдърите в ЕС са защитени от големи рискове от регулации ESMA. Много опитните трейдъри също трябва да бъдат защитени, но не е задължително. Проверете дали статусът на професионален клиент има смисъл за вас, за да получите достъп до по-високи нива на ливъридж. Молбата с въпроси за необходимите критерии е достъпна онлайн на сайта Admiral Markets в Кабинет на Трейдъра.

CFD търговия все още е достъпна за всеки, който иска да избере този тип търговия. Разликите от август 2018 г. ще се отнасят до степента на хеджиране и до максималния наличен ливъридж. Въпреки това, тя все още може да се нарече: дълга или къса! Възползвайте се от покачващите се и падащи цени със CFD-та. И обърнете внимание на възможните рискове.

Повишете своите знания и се научете как да прилагате най-важните форекс индикатори на практика, с безплатния обучителен пакет на Admiral Markets.

За Admiral Markets

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Изтеглете безплатно първокласната приставка MetaTrader Supreme Edition предоставена от Admiral Markets.

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Още по темата:

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.