Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Най-добрите валутни двойки за търговия

търгувайте с най-добрите валутни двойки

Кой е най-големият финансов пазар, който никога не затваря? Да, правилно отгатнахте… Става въпрос за валутния пазар. Това е един от първите финансови пазари, появили се в историята, чиято цел е била да опосредства и съдейства търговията. На валутните пазари, се търгуват валутни двойки, или две валути на различни страни, които се котират една към друга.

Популярната фраза „парите никога не спят" от филма „Уолстрийт", важи с пълна сила за валутния пазар. Там се търгува валута по 24 часа на ден, пет дни и половина в седмицата.

Най-добрият Форекс Симулатор

Когато решите да пристъпите към Форекс пазара обаче, може да се почувствате объркан, от големия брой валутни двойки, измежду които да избирате, имплементирани в търговския терминал MetaTrader 4 и към които да насочите своите внимание и стратегия за търговия.

Така, че въпросът кои са най-добрите валутни двойки за търговия, може да е по-актуален отвсякога, особено за току що прохождащите трейдъри. Отговорът на този въпрос обаче, не е еднозначен…

търгувайте с най-добрите валутни двойки при най-добри условия

Която и двойка да изберете, от посочените по-долу, не забравяйте, че би било да я търгувате при изгодни условия. Търгувайте с валутни двойки, при най-конкурентни условия с брокер номер едно в Германия за 2018-та година - Адмирал Маркетс.

Какво са валутните двойки?

Форекс търговията, в своята същност е покупка на една валута, срещу едновременната продажба на друга. За да търгувате валутните двойки, имате нужда от актуална информация за курса при който една валута, се котира спрямо друга.

Вижте каква е корелацията между валутните двойки със специалната възможност на платформата MT4 Supreme Edition - корелационна матрица.

мета трейдър 4 Supreme Edition корелационна матрица

Например, ако валутната двойка EUR/USD се котира при нива от 1.2000, това означава, че едно евро се разменя срещу 1.2000 долара на валутния пазар.

Основните валути ли са най-добрите валутни двойки за търговия ли са най-добри за търговия?

Не е изненада, че най-доминатните и силни валути, са и най-търгуваните на валутните пазари. В тази насока, най-търгуваната валута на световните валутни пазари, е щатският долар. Причината за това е размера на щатската икономика. На практика, това е най-голямата световна икономика. В допълнение, щатският долар е и най-предпочитан като резервна валута, в световен мащаб.

Посочените по-долу, са най-търгуваните валутни двойки в света, макар и това да не означава, че те са най-добрите за трейдърите. Всеки трейдър сам за себе си и въз основа на стила си на търговия и толерантност към риск, сам за себе си ще определи, кои двойки да избере за да търгува.

 • EUR/USD (Евро – Щатски Долар)
 • USD/JPY (Щатски Долар – Японска йена)
 • GBP/USD (Паунд – Щатски Долар)
 • AUD/USD (Австралийски Долар – Щатски Долар)
 • USD/CHF (Щатски Долар – Швейцарски Франк)
 • USD/CAD (Щатски Долар – Канадски Долара

  вижте как търгуват професионалистите

 • Стойността на посочените основни валути, флуктоират една към друга, до голяма степен в следствие на промяната в търговските обеми между две страни, което се случва, почти на всяка минута. Тези валути се свързват по естествен път с икономиките на силни страни. Поради тази причина, те често се предпочитат от инвеститорите. При тях, възможностите за качествен фундаментален и технически анализ, са много по-добри.

  Може ли да се печели от валутна търговия?

  Дали обаче това означава, че са най-добрите за инвеститорите?

  Не е задължително! Волатилността при основните валутни двойки, нерядко е голяма, а понякога, дори превишава тази при по-малките и неосновни валути.

  Едно от основните предимства на водещите валутни двойки, е по-тесния спред в котировките им. Спредът е разликата между офертите купува и продава на котировките. Спредът, на практика е и основния разход на инвеститорите, при търговията на валутните пазари.

  отворете реална сметка за търговия с Admiral Markets

  Кои са най-добрите валутни двойки за търговия?

  При над 200 страни по света, имате достъп до много и най-разнообразни валути, с които можете да търгувате. Какво обаче, най-често търгуват трейдърите?

  Преди да преминем към анализ на това, кои са най-добрите двойки за инвеститорите, трябва да погледнем към това, кои са най-търгуваните валути в света? Те включват:

 • Щатски долар (USD)
 • Евро (EUR)
 • Австралийски Долар (AUD)
 • Швейцарски Франк (CHF)
 • Канадски Долар (CAD)
 • Японска Йена (JPY)
 • Британски Паунд (GBP)
  За да изберете по-добре, коя е най-добрата валута, или валутна двойка за Вас и Вашия стил на търговия, трябва да сте запознати с техните основни характеристики.
 • Анализ на най-добрите валутни двойки за търговия

  Сега ще разгледаме спецификата и детайлите на някои от най-търгуваните валутни двойки:

  USD/EUR – Това може спокойно да се определи, като най-популярната сред инвеститорите валутна двойка. В допълнение, тя се отличава и с най-ниския спред във валутните курсове между двете валути. Най-доброто в случая е, че тя не е особено волатилна. Или, идеална е за инвеститорите, които не търсят прекомерни движения в нивата на търгуваните валутни двойки, за твърде кратък период от време. Бонус е, че инвеститорите могат да намерят много информация, въз основа на която да си изготвят своя технически, или фундаментален анализ и да вземат своите инвестиционни решения.

  USD/GBP – Големите промени в нивата на търговия и волатилността й, я правят изключително попуялрна сред трейдърите. Особено сред тези, които търсят по-големи промени в курсовете и търсят по-големи рискове, съответно потенциал за печалба. Това е една от най-волатилните основни валутни двойки. Отново, налице е много информация, за изготвяне на качествени фундаментални и технически анализи.

  изтеглете безплатно Meta Trader Supreme Edition

  Защитете се от прекомерна волатилност, с възможностите на платформата за търговия MT4 Supreme Edition за Защита от Волатилност.

  USD/JPY – Това е друга, много харесвана от инвеститорите валутна двойка. Тя се свързва с ниски спредове и традиционни плавни трендове, в сравнение с останалите посочени двойки. Често тази двойка се използва от трейдъри, привърженици на „кери трейдинга", заради ниските нива на лихвите в Япония.

  Като цяло, излроените основните валутни двойки, се асоциират с по-ниски спредове. Това, разбира се не важи за двойката USD/GBP, поради голямата волатилност при нея. Препоръчителните от експертите спредове за търговия, са между 0 и 3 пипса. Всяка по-голяма стойност на спреда от 3 пипса, се сочи като прекомерен и носещ съществен риск за трейдърите, по направление на волатилността.

  Специфични Валутни Двойки за търговия

  Трябва да уточним, че най-добра за трейдърите валутна двойказ за търговия, е тази, с която те са запознати в най-голяма степен и за която имат най-големи познаниня. В допълнение, търгуваните от тях валутни двойки, трябва в най-голяма степен да отговарят на техния стил на търговия и толерантност към риск. Да познавате предимствата и недостатъците на вашата национална валута е важно, за да вземете решение дали да я търгувате на валутните пазари.

  Предвид на факта, че българският лев (BGN) е с фиксиран курс на еврото, Вие непряко може да търгувате с лева, спрямо останалите основни валути, търгувайки еврото.

  Валутният пазар, можете да използвате и за да застраховате валутните си експозиции, ако имате такива, като например, депозит в долари, заключване на ключови суровини, купувани в чужда валута (ако сте в сектора на производството) и т.н.

  Заключение - кои са най-добрите за търговия валутни двойки

  Динамиката на валутните пазари е изключително интересна за изследване. Светът на валутните пазари е необятен и той съдейства за стимулиране на световната икономика и опосредстване на търговията между различните страни. Трейдърите обаче, могат да използват валутните пазари и с чисто спекулативна цел – а именно да реализират спекулативни печалби от покупката на една валута, срещу друга.

  Новите трейдъри без опит, е добре да не забравят, че търговията на валутните пазари, особено с ползването на ливъридж, може да е изключително рискова.

  Отвори безплатна демо сметка

  Тествайте търговията на валутните пазари, без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

  Още по темата:

  20 топ съвета за успех на Форекс пазара

  Най-добрите форекс стратегии

  Как да станете успешен форекс трейдър?

  Форекс търговия за начинаещи и напреднали трейдъри

  По-добре ли е форекс търговията без ползване на ливъридж?

  Предупреждение за риск

  ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.