76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Колко пари са нужни за Форекс търговия през 2020?

Ако сте решили или все още обмисляте възможността да станете професионален трейдър, вероятно си задавате въпроси като колко пари са нужни за Форекс търговия и как да започнете Форекс търговията.

Тази статия ще разгледа тези въпроси и други, като ви предостави отправна точка за това как да търгувате на Форекс пазара, кои видове търговски сметки трябва да обмисляте, как да управлявате риска и накрая разбира се: колко пари са нужни за Форекс търговия през 2019?

Колко пари са нужни за Форекс търговия през 2019?

Как да започнете Форекс търговията?

Има зашеметяващ набор от въпроси и променливи, които трябва да вземете под внимание, когато преди да започнете търговия на Форекс пазара. Ето и основните от тях:

 • Какви са причините да започнете търговия?
 • Колко време можете да отделите на Форекс търговията?
 • Колко можете да си позволите да инвестирате във Форекс търговията?
 • Ще бъдете фундаментален или технически трейдър? Или може би, комбинация от двете?
 • Колко риск сте готови да поемете във Форекс търговията?
 • Краткосрочно или дългосрочно ще търгувате?
 • Ще търгувате със стратегия базирана на строго определени правила или ще предприемете по-свободен подход?

Въпросите са изключително много, но в крайна сметка те определят какво ще целите на пазарите и как ще търгувате. Но можете да ги разбиете и на още по-конкретни посоки.

Защо искате да търгувате е първият голям въпрос по време на пътуването към превръщането Ви в професионален трейдър. Без значение каква е целта Ви, от жизнено важно значение е да сте в състояние да я изразите ясно. Дори само пред Вас самите, без значение колко тривиално може да Ви се стори.

Ясната цел ще Ви помогне да се съсредоточите върху отговорите на въпросите, които ще последват. Без отговор на въпроса защо, ще се въртите в кръг докато се опитвате си отговорите на въпроса от колко пари се нуждая за Форекс търговия?

От жизнено важно значение за бъдещия Ви успех на финансовите пазари е отговорът на въпроса: колко време можете да отделите за Форекс търговия? Дали искате пазарите да са Ваш основен източник на доходи ли ще са втори такъв? Освен това, и при двата варианта ще е добре да отделите известно време за Форекс обучение.

Направете кратка почивка за размишления. Напишете Вашите мисли върху парче хартия. Тази хартия може да направите първа страница на Вашия Трейдърски дневник и започнете от тук. Само от тези отговори можете да се към това колко пари са нужни за Форекс търговия. Ако искате да си изкарвате доходите чрез това, то е много вероятно да се нуждаете от по-голям начален капитал.

Психологическият фактор също е част от играта. Изследванията показват, че размерът на търговския капитал може да повлияе на Вашата търговия. По-големите баланси изискват по-голяма предпазливост сред трейдърите и това води до повече време прекарано в анализиране на пазара преди отварянето на позиция, по-малко предприети сделки за период от време и по-скромен ливъридж. Но, има и разбира се хазартен тип трейдъри, които стават по-нехайни, когато търгуват с по-голяма сума пари.

Ако искате да тествате Форекс търговията без да рискувате собствен капитал можете да си отворите безплатна демо сметка с Admiral Markets. Демо сметката ще Ви позволи да натрупате известен опит на финансовите пазари в безрискова среда.Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Голяма или малка сума пари?

Нека разгледаме Форекс пазара за момент. Големината на валутния пазар е широко коментирана, но често се пренебрегва факта, че на него заедно търгуват и големите, и малките участници. За всички има място на масата заради изненадващо ниските бариери за влизане. Високите нива на ливъридж позволяват малките депозити да управляват значителни позиции.

Накратко, това означава, че можете да правите сделки, без да обвързвате много от парите си. Очевидно е, че никога не трябва да търгувате с повече средства, отколкото можете да си позволите да загубите, но с прекалено малка суми в повечето случаи можете да правите задоволителни печалби, а и много по-лесно може да бъдете елиминирани от пазарите.

Все пак, ливъриджът предлага много възможности за търговия и пред участниците с по-ниски депозити като може да увеличи печалбите. Но в същото време увеличава и риска за използващите го неразумно.

"От колко пари се нуждая за Форекс търговия?"

Съществува въпросът колко пари трябва да имате, за да отворите търговска сметка и отговора на този въпрос варира спрямо всеки брокер и спрямо видовете сметки. Различните брокери често предлагат различни видове сметки, но често ще можете да отворите сметка в брокер с малка сума. Например, за да си отворите популярната сметка Trade.MT5 ще са ви нужни само $200.

Тази сметка Ви предлага ниски спредове, бърза екзекуция, търговия с над 8000 финансови инструмента като валути, акции, индекси, суровини, облигации, ETF-и и криптовалути.

Ако сте се насочил конкретно към търговия с валути и суровини, сметката Zero.MT4 е това, което търсите. Спредове започващи от 0 пипса, ликвидност от най-големите банки, пазарно изпълнение, пълна прозрачност и никакви ограничения за търговска стратегия. Можете да отворите сметка Zero.MT4 като кликнете на банера по-долу.

Търгувайте с Zero.MT4

Колко пари са нужни за Форекс търговия?

От гледна точка на позициите, не търгувайте с повече, отколкото можете да си позволите да загубите. Когато обмисляте с колко пари да започнете Форекс търговията, това е въпрос на лични финанси и собствено отношение към риска. Търговията често може да бъде нервно и натоварващо преживявавне.

Един лесен начин да се облекчи това е да се търгува консервативно. Това ще ви помогне да се справите с неблагоприятните моменти.

Нека погледнем един пример, за да разберем за какво говорим говорим. Едно разумно правило е, че не трябва да рискувате повече от 1% или 2% от Вашия рисков капитал във всяка сделка. За удобство нека използваме 1%.

Минималният размер на търговията със сметка Trade.MT5 е 0,01 лота. Лот е стандартен размер на транзакцията за всяка валутна двойка (1000 0000 от базовата валута). Да речем, че сте решили да купите 0,01 лота EURUSD. Това е позиция, която означава, че правите или губите 0.1 USD за всяко движение. Маржинът за тази малка позиция ще бъде покрит от минималния Ви депозит.

Тук е ключовия момент - количественото определяне на риска, свързан с индивидуалната търговия, не винаги е лесна работа. Можем да кажем, че рискът е размерът на загубите, които бихте могли да издържите, преди да затворите позицията. Това обаче вероятно подценява риска, тъй като впоследствие може да промените мнението си и толерирате по-голяма загуба. Може да има и случаи, когато пазарът се движи по-бързо, отколкото можете да реагирате.

Съотношение риск/печалба

Един от начините да се опитате да начертаете линия под позицията и да определите риска е да използвате стоп-лос. Но имайте предвид, че конвенционалната стоп поръчка не е гарантирана. Стоп лос се превръща в пазарна поръчка, след като нивото и е било достигнато. В случай на високо волатилен пазар, това означава, че можете да бъде обект на слипидж. Слипидж е разликата в пипсове между цената, на която Вашата стоп лос поръчка е изпълнена и тази, която първоначално сте задали.

Накратко, стоп лос не означава, че максималната загуба гарантирано ще е толкова, но тази поръчка ви дава груба и полезна представа за риска при нормални пазарни условия. Да предположим, че сте поставили стоп на 80 пипса. За нашата груба оценка можем да кажем, че теоретичният риск е 80 пипса x 0.1 USD на пип = $ 8.

Ако ние присвоим теоретичен риск от $ 8 на тази търговия, а също така казваме, че една сделка е 1% от общия ни рисков капитал, тогава общият рисков капитал трябва да бъде $ 8 x 100 = 800 $. Това е така, защото минималните размери на транзакциите са толкова малки, че се нуждаете само от малка сума, за да започнете да търгувате Форекс. Това са само някои примерни числа, разбира се.

Ако сте работили с по-тесни стопове, рисковият ви капитал ще бъде още по-малък. Ако работите с по-широки стоп лос поръчки и / или по-голям размер на транзакциите, ще ви е необходим по-голям рисков капитал.

Ето друг начин за разглеждане на въпроса успешната търговия означава печалби в дългосрочен план. За да печелите в дългосрочен план, не трябва да бъдете унищожени в краткосрочен план.

Все още искате да знаете колко пари са нужни за Форекс търговия? Казано просто, имате нужда от достатъчно, за да избегнете фалит. Вижте ценовите сривове, които са се случвали исторически в избраната от вас валутна двойка. Помислете какво биха означавали тези движения с вашия среден размер на търговия. Уверете се, че рисковият ви капитал е достатъчно голям, за да устои на такива ценови шокове.

След като сте стартирали работата си и сте в състояние да постигнете стабилна възвръщаемост, може би е време да обмислите колко пари са нужни за Форекс търговия на пълен работен ден. Ако се опитвате да разберете каква е реалистичната месечна възвръщаемост за трейдър, ще започнете да търгувате с обеми, които са много по-големи от обичайните минимуми. Следователно рисковият Ви капитал също трябва да бъде по-голям.

Колко пари планирате да правите за определен период от време?

Намислете си някаква сума. На месец. Годишно.

Обикновено амбицията е хубаво нещо, но когато става въпрос за търговия, нереалистичните очаквания могат да окажат натиск върху Вас и да изопачат възприемането Ви за пазара и в крайна сметка да доведе до по-слаби резултати.

Важното в случая е не колко пари са нужни за Форекс търговия, а колко пари са Ви необходими, за да отворите Форекс сметка и да търгувате безопасно. Колкото повече искате да печелите, толкова повече ще трябва да се инвестирате, за да запазите рисковете на разумни нива.

Нивото на риска е нещо, които трейдърите трябва да преценят сами за себе си. Ето как работи.

Да речем, че решите никога да не рискувате с повече от 1% от баланса по сметката Ви на една сделка, което си е доста разумно. Ако сметката Ви е с $ 1000 и с ливъридж 1:100, това означава, че можете да рискувате само $ 1 на позиция. От гледна точка на Форекс пазара, това означава, че може да влизате в сделки с един микро лот или 0.01 лота или стойността на 1 пипс в повечето случаи ще е около $0.10.

Освен това, за да отговаряте на Вашите собствени условия за поддържате на нивото на риска от 1%, не можете да си позволите да усвоявате под 10 пипса. Това е така, защото при под 10 пипса печалба, съотношението риск/печалба ще е под 1:1, което не е достатъчно рентабилно. Повечето трейдъри преследват съотношение риск/печалба от поне 1:2, дори 1:3.

Един от основните проблеми при Форекс търговията с такива малки финансови средства и такъв стриктен риск е, че сте се ограничени откъм гъвкавостта при избора на конкретни стилове за търговия. В дадения пример, Вие сте задължени да се придържате към интрадей трейдинга, но е възможно да нямате нито времето, нито настройката за този вид търговия

Научете повече за интрадей търговията и различните стилове на търговия на финансовите пазари с безплатен Обучителен пакет от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets

Как да започнете да инвестирате на Форекс - заключение

И сега нека да обобщим основните моменти от статията и да разберем как да започнете да инвестирате на Форекс и колко пари са нужни за Форекс търговия при начинаещ трейдър.

Липсата на Форекс обучение, нереалистичните очаквания и недостатъчното финансиране са едни от основните източници да риск във Форекс търговията. Употребата на ливъридж може да осигури на даден трейдър лост, с който да участва на финансовите пазари с повече капитал, отколкото разполага. Но ливъриджът може да е нос с две остриета, особено при неправилен риск мениджмънт.

Ако започнете консервативно и използвате разумно управление на капитала, не се нуждаете от голяма сума пари за търговия на Форекс пазара. Възможно е да започнете да търгувате само с няколкостотин евро, при условие, че размерите на сделките не са много големи.

Ето отново няколко съвета за начинаещите трейдъри тепърва навлизащи в света на Форекс търговията:

 1. Изяснете си причините, за да започнете Форекс търговия.
 2. Разберете колко време можете да отделите на пазарите.
 3. Поставете си точни и ясни цели
 4. Изберете подходящ стил на търговия
 5. Преценете каква сума може да си позволите да инвестирате.

Има още нещо, което е добре да обмислите - хората, които успяват в трейдинга работят много усилено затова. Колкото повече усилия предлагате, толкова по-вероятно е да станете успешен трейдър. Така че, когато се изправяте пред ново, предизвикателно начинание, единственият правилен вариант е да научите повече за това, в което се впускате.

За Admiral Markets

Admiral Markets Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Започнете да търгувате с платформа номер 1 света за търговия с множество активи предоставена от Admiral Markets.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Още по темата:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.