Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Колко пари са Ви необходими, за да започнете Форекс търговия

Начинаещите трейдъри често задават въпроса колко пари са необходми за започването на Форекс търговия, но няма едностранен отговор на този въпрос.

Самият въпрос сочи към зейналата дупка в познанието на амбициозните трейдъри. Нека накратко да проучим вредността на този назадничав метод, като междувременно разясним всички неща, които се необходими да знаете, преди дори да се приближим до отговор на това колко пари ще Ви трябват, за да инвестирате във Форекс.

Това са нещата, които трябва да се вземат предвид:

- Какви са Вашите причини да започнете да търгувате? Търсите ли първичен или вторичен източник на доходи?

- Какви са инвестиционните ограничения, наложени от Вашия Форекс брокер?

- Колко можете да си позволите да инвестирате в търговията Ви?

- Какво е Вашето лично отношение към поемането на риска и колко риск сте подготвени да поемате при търговията?

Защо трейдинг?

Защо искате да търгувате е първият голям въпрос по време на пътуването към превръщането Ви във финансов трейдър. Без значение каква е целта Ви, от жизнено важно значение е, Вие да сте в състояние да я изразите ясно. Дори ако само за пред Вас самите, без значение колко тривиално може да Ви се стори. Ясната цел ще Ви помогне да се съсредоточите върху отговорите на въпросите, които ще последват. Без отговор на въпроса защо, ще се въртите в кръг докато се опитвате да разберете колко пари са Ви необходими да търгувате на Форекс.

Колко сериозен сте за търгуването? Търсите ли да съберете голяма сума за в бъдеще, или търсите доходи? Или и двете? Колко време сте в състояние и желаете да посветите на Вашето Форекс образование? Имате ли обучение от преди това? Като цяло, опитните трейдъри съветват начинаещите да подходят внимателно и казват, че е по-добре да се започне с по-малко пари и повече обучение. Никой не се е родил трейдър, но много хора са успели да се превърнат в такива.

Безплатно обучение

Направете кратка почивка за размишления. Напишете Вашите мисли върху парче хартия, направете я първа страница на Вашия Трейдърски дневник и започнете от тук. Само от тези отговори можете да разберете колко пари са необходими, за да си изкарвате прехраната чрез Форекс. Ако искате да си изкарвате доходите чрез това, то е много вероятно да се нуждаете от по-голяма сума пари. Това е свързано със следенето на риска, но повече за това по-късно.

Участва и психологически фактор в играта. Изследванията показват, че размерът на търговския капитал може да повлияе на Вашата търговия. По-големите баланси изискват по-голяма предпазливост сред трейдърите и това води до повече време прекарано в анализиране на пазара преди отварянето на позиция, по-малко предприети сделки за период от време и по-скромен ливъридж. Но, има и разбира се хазартен тип трейдъри, които стават по-нехайни, когато търгуват с по-голяма сума пари.

Вашият брокер иска да инвестирате

Съществува въпросът колко пари трябва да имате, за да отворите търговска сметка и отговора на този въпрос варира спрямо всеки брокер и спрямо видовете сметки.

Като разглеждате брокерите и видовете търговски сметки, които те предлагат, скоро ще забележите, че минималната сума на депозита е по-често споменавана от максималната. Причината за това е проста - брокерът Ви иска да инвестирате толкова, колкото е възможно, и едва ли има сума, с която те ще признаят, че не могат да се справят.

Така че, какви са минималните суми?

В действителност някои брокери не изискват депозит. Така че, общо взето не Ви трябват средства. Единственото, което е необходимо, е да се регистрирате и Вие ще имате търговски акаунт за "цял живот" с от $ 25 до $ 50 "безплатни" пари в него. Естествено, ще може да изтеглите средствата само, след като изтъргувате определен обем, но това си остава реална сметка все пак. Очевидно е, че тези видове сметки са създадени, за да се привлекат неопитни, неуверени трейдъри, които си задават въпроса "колко минимално ми е необходимо, за да търгувам Форекс?" и решават да изберат опцията с привиден нулев риск.

Има микро сметки, които позволяват да търгувате с по-малко от $ 10, използвайки микро лотове или 0.01 лот на сделка.

Има стандартен тип сметки с около $ 200 минимално изискван депозит. Те често са многофункционални и може да търгувате голямо разнообразие от финансови инструменти, освен валутните двойки.

Има и сметки с $ 1000 депозит и отгоре, които са посветени специално на валутните двойки и предлагат изключително тесни спредове.

Обикновено, колкото повече пари сте готови да инвестирате, толкова по-атрактивен клиент сте за Вашия брокер и като цяло, толкова по-атрактивни са условията на реалните сметки, които ще Ви предложат, но не се впускайте на сляпо.

Рисков капитал

Налице е и въпросът колко пари може да си позволи един трейдър, за да започне Форекс търговия.

Вижте, не всички пари са добри за търговия. Средствата, които не можете да си позволите да загубите, не трябва да участват в каквито и да било видове пазарни спекулации поради подразбиращите се финансови рискове. Вашите пенсионни фондове не са добри за инвестиране, нито пък Вашата ипотека или пък таксите за обучението на децата Ви. Ще е разумно, ако се въздържате от заемането на пари, нужни за търгуване.

Защо да търгувате само рисков капитал? Е, освен за да избегнете финансовaта опасност над живота Ви и над живота на тези, които обичате, обмислете възможността да търгувате само рисков капитал за Ваше успокоение.

Всяка книга свързана с трейдинг психологията, ще Ви каже, че, професионалното търгуване е доста безпристрастно занимание и трейдърът трябва да бъде възможно най-спокоен при взимането на всяко едно решение: при анализа на пазара, когато пуска поръчки, при приемането на загубата и дори при приемането на печалбата.

Професионалният трейдинг е студени изчисления. Не вълнението от печалбата. Не безпокойството от загубата. Не хазарта и не догадките. Чист анализ и изчисления.

Сега кажете, ще бъдете ли в състояние да запазите спокойствие и безпристрастно да гледате как ипотечните Ви средства се изпаряват пред очите Ви? Едва ли. Мислите Ви ще бъдат заети с евентуалните последици, вместо с търговията. По ирония на съдбата, това може да се превърне в самата причина за загуба - пълното разсейване.

Има, може би, още по-голяма опасност и тя се крие в инвестирането на това, което не можете да си позволите да загубите и печелите. Скоро след ослепителен тласък на самочувствието Ви, удвоявате инвестицията си само, за да загубите двойно повече при следващата сделка, защото късметът все още е единствената Ви методология.

Така че, ето едно е правило за Вас: Инвестирайте само парите, които, ако бъдат загубени, няма да навредят на живота Ви или на психиката Ви или на тези, които ги е грижа за Вас.

Рискове и очаквания за Форекс търговията

Колко пари планирате да правите за определен период от време? Намислете си някаква сума. На месец. Годишно.

Обикновено амбицията е хубаво нещо, но когато става въпрос за търговия, нереалистичните очаквания могат да окажат натиск върху Вас и да изопачат възприятието Ви на пазара и в крайна сметка да доведе до по-слаби реализирани резултати.

Важното в случая е не колко пари са Ви необходими, за да започнете Форекс търговия, а колко пари са Ви необходими, за да отворите Форекс сметка и да търгувате безопасно.

Колкото повече искате да печелите, толкова повече ще трябва да се инвестирате, за да запазите Вашите рискове на едно и също ниво.

Нивото на риска е нещо, които трейдърите трябва да преценят сами за себе си. Ето как работи.

Да речем, че решите никога да не рискувате с повече от 1% от баланса по сметката Ви на една сделка, което си е доста разумно. Ако сметката Ви е с $ 1000 и с ливъридж 1:100, това означава, че можете да рискувате само $ 1 на позиция. От гледна точка на Форекс пазара, това означава, че може да влизате в сделки с един микро лот или 0.01 лота. Това ще създаде един стойност на един пипс около $ 0.10 цента. Освен това, за да отговаряте на Вашите собствени условия за поддържате на нивото на риска от 1%, не можете да си позволите да усвоявате под 10 пипса. Един от основните проблеми при Форекс търговията с такива малки финансови средства и такъв стриктен риск е, че сте се ограничени спрямо гъвкавостта при избора на конкретни стилове за търговия. В дадения пример, Вие сте задължени да се придържате към интрадей трейдинга. Ами какво ако нямате нито времето нито психиката за този вид търговия?

Със сигурност, съотношението на риска може да се увеличи, но като правило по-безопасните стилове на търговия увеличат сметката Ви по-бавно. Повечето трейдъри не искат да правят по няколко долара на ден. Те се изкушават от пазара и увеличават техните обеми на търговия, или броят на позициите, които отварят едновременно. Това може и да работи в краткосрочен план, но обикновено води до баланс по сметката от $ 0.

И така, какъв би бил правилния подход към сериозната Ви амбиция? Спестете повече пари, преди откриване на форекс сметка. Чрез подходящо финансиране на Вашата сметка можете да реализирате печалби и в същото време да следите съотношението на риска.

Най-смелите мечти на всеки трейдър включват как от малка сметка ще станете милионер в рамките на няколко кратки месеца. Теоретично това е възможно благодарение на високия ливъридж, но статистически погледнато, това е много малко вероятно. Реалността е, че това просто не може да се случи, когато търгувате с малка сметка. Печалбите могат да се натрупват и увеличават с времето, но при начинаещите трейдъри, този процес им се струва твърде бавен. Те се чувстват все по-принудени да използват по-голям ливъридж или да търгуват по-големи и по-рисковани обеми, за да увеличат средствата си по-бързо. Мениджърите на професионалните фондове често правят по-малко от 10-15% годишно. Трейдърите с малки сметки често приемат, че могат да удвоят, утроят или дори удесеторят парите си в рамките на една година. По-голямата част от тях не го правят и те изоставят търговията веднага, след като са използвали една солидна сума пари, за да го осъзнават.

Трейдинга е свързан със стабилното забогатяване, а не с бързото.

форекс сметка

Липсата на образование, нереалистичните очаквания и недостатъчното финансиране са основните източници на риск във Форекс търговията.

Ливъриджът може да осигури на един трейдър начин да участва в пазар с високо капиталово изискване, но правилото за 1% все още трябва да се използва по отношение на личния капитал на трейдъра. Печалбите трябва да идват, когато сметката расте и изкарването на прехраната от това изисква само малък маржин, но сметката трябва да бъде достатъчно голямa, за да се осигури паричната възвращаемост на трейдъра, която му е нужда, за да живее чрез нея, или нека възвръщаемостта да бъде малка и да служи за вторичен източник на доходи.

В заключение нека да обобщим всички фактори, участващи в отговор на въпроса "колко пари се нуждая, за да търгувам Форекс".

- Изяснете си защо искате да започнете да търгувате, за да разберете към какви цели точно се стремите

- Решете колко време ще можете да отделяте на Форекс търговията, за да може да стестните списъкът с трейдинг стратегиите, които бихте използвали

- Претеглете Вашата лична нагласа към поемане на риска и в живота и в Forex търговия

- Преценете, колко пари може да си позволите да инвестирате, без да надхвърляте границите на вашия рисков капитал.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 85% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.