76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Колко надеждни са безплатните форекс сигнали?

Напълно естествено е да желаете да постигнете добри резултати с по-малко усилия и разходи. Хората, също така, имат склонност да избягват техните собствени грешки и вместо това да разчитат на някой друг да вземе решение за тях. Това не е по-различно и във форекс търговията. Много трейдъри искат да печелят на пазарите, търсейки възможности да постигнат това с възможно най-малко усилия.

Поради това много трейдъри ще търсят безплатни форекс сигнали в Google. Мнозинството от новите трейдъри няма да са склонни да плащат за качествени услуги, а ще се насочат към безплатните сигнали. Важно е да се разбере, че е много трудно да се намерят добри и безплатни форекс сигнали. Обикновено, брокерите с най-евтини услуги не предлагат най-качествените такива, като същото важи и за форекс сигналите. На практика, когато търгувате с безплатни форекс сигнали, най-вероятно ще се окаже, че ще платите разходи под формата на загуби. Настоящата статия ще Ви даде по-ясна информация за форекс сигналите, тяхното прилагане и къде можете да ги търсите.

Какво представляват безплатните форекс сигнали?

Форекс сигналите обикновено са кратки съобщения, които помагат при взимането на търговско решение. Изпращат се по електронна поща, SMS-и и друг тип комуникации. Също има и специализирани форуми за търговски сигнали. Обикновено форекс сигналът е много кратко съобщение с най-ключовите параметри на сделката и изглежда по следния начин:

BUY EUR/USD @ 1.1240

SL@ 1.1220, TP@ 1.1270

Нека разгледаме този сигнал малко по-подробно

Както можете да видите, сигналът започва с посоката на поръчката. Отбелязва се като Купува (дълга позиция) или Продава (къса позиция). След това е показан инструментът за търговия. След това е посочена ценовата котировка, която е показана с четири или пет цифри след точката. Понякога е посочен и типа на поръчката – пазарна, отложена, лимит, стоп и т.н.

След първият ред има други двебуквени означения и котировки. Те са с цел да посочат нивото за изход от позицията при реализирана печалба или загуба. SL (Stop Loss) означава поръчка за ограничаване на загубата и е поставен на 20 пипса от входа, а TP (Take Profit) e поръчка за прибиране на печалба, поставена на 30 пипса от входа. Често е поставена и абривиетурата TS (Trailing Stop) или плаващ стоп. Този параметър позволява по-голяма гъвкавост на управлението на позицията, след като сигнала е изпратен.

Нека сега разгледаме по-подробно кой изпраща тези сигнали и да преценим дали може да се има доверие на тези източници.

Автори на сигнали

Има много уеб сайтове за подобни услуги, както и социални медии които позволяват разпространението на безплатни и платени форекс сигнали. Съществуват три основни групи, които изпращат форекс сигнали:

  • Трейдъри
  • Търговски представители (Affiliates)
  • Измамници (Scammers)

Групите са подредени в реда, по който може да им се има доверие. Нормално е да има трейдъри, които искат да споделят сигналите си с цел придобиване на положителна репутация, до помогнат на другите хора или просто да подкрепят средата, която им е помогнала на тях самите в началото на техния трейдинг. Някои трейдъри споделят безплатни форекс сигнали в различни интернет форуми, като един от най-популярните е forexfactory.com. Те изпращат абсолютно същата информация и анализ, които използват в собствената си търговия.

Търговските представители (affiliates) предлагат сигнали, след като даден клиент открие сметка при брокера, на който те са представители. Така те генерират комисионни от клиентската търговия и същевременно осигуряват сигналите. Важно е да се отбележи, че понякога техните сигнали не са толкова качествени, тъй като те се фокусират върху affiliates бизнеса си. Все пак, задължително теставайте техните сигнали на демо сметка.

Измамниците (scammers) са хора, от които трябва да се пазите, тъй като те се интересуват само от комисионните или таксите, които взимат от Вас, а не държат на качеството на сигналите. Обикновено те използват изпитани маркетингови подходи за привличане на клиенти – първоначално предлагат безплатни сигнали, а след това искат определена такса. След първоначалната регистрация за сигналите Вие ще получите няколко безплатни от тях. Същевременно, те ще изпращат сигнали и на други хора, но с обратната посока на търговия. Така около 50% от абонатите ще имат печеливши сигнали, а около 50% ще имат губещи.

Трябва ли да опитам?

Въпреки че е възможно да намерите относително печеливши сигнали в Интернет, ние не Ви препоръчваме да ги използвате. Форекс търговията до голяма степен е изкуство и отнема време, за да се придобият необходимите умения, но със сигурност си заслужава. Дори и да използвате безплатни форекс сигнали, по този начин Вие не придобивате умения и знания, а разчитате на мнението на някой друг. В дългосрочен период успехът на търговията Ви по този начин е съмнителен. Много по-добра идея е да инвестирате времето и капитала си във Вашето обучение.

Все пак, ако решите да пробвате безплатните форекс сигнали, погледнете отзивите във форумите. Започнете със сигнали на трейдъри, които могат да Ви покажат търговска история от поне шест месеца. Не се доверявайте на хора, които Ви обещават резултати без доказателства. Ако доставчикът на сигнала е надежден, той няма да крие търговската си история. За да верифицирате доставчика, най-добре е да използвате исторически данни от неговия отчет в МТ4, свързан към услуга за следене на резултати, като MyFXBook.

Заключение

Възможно е да намерите безплатни форекс сигнали, но внимавайте с тяхната употреба, тъй като не всички доставчици желаят Вашият успех. Не е препоръчително изцяло да разчитате на тези сигнали. Успешното търгуване идва след сериозна работа и това е, което трябва да осъзнаете. Разбира се, можете да пробвате такива услуги, но ги използвайте като второстепенен или допълнителен инструмент.