76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Какво е Рипъл?

Повечето от вас, най-вероятно са за познати с това какво е биткойна, но семейството на криптовалутите е много повече от това. Може също така да сте чували и за лайткойн, или етер.

Друга криптовалута, която видя сериозна експлозия в цената си... е Рипълът. Въпреки, че рипълът, разполага със своя собствена валута, важността на мрежата, до голяма степен се корени в ултра-бързата система за разплащане.

В този материал ще разгледаме какво е рипълът и ще обясним ключови моменти, свързани с тази криптовалута, която може да интересува инвеститорите. И най-вече, какви са основните разлики между рипъла и биткойна.

Преди да навлезем в детайли, нека да започнем с основния въпрос: Какво е Рипъл?

Рипълът, е стартъп от Сан Франциско. Това е изградена система за разплащане, базирана на блокчейн-технологията. Или, протокол за разплащане, който функционира подобно на система за разплащане, и валутна борса. Тя работи с криптовалути, обикновени валути и суровини.

Търгувай Рипъл

Вижте как да търгувате със CFD-та върху рипъл, при изключително конкурентни условия с Admiral Markets.

Рипълът, разрешава на потребителите да интегрират протокол в тяхната собствена система. Например, националната банка на Абу Даби, съвсем скоро започна да използва системата, за част от осъществяваните си транзакции, особено при международни разплащания. Системата, позволява на клиентите да извършват превод на средства в реално време.

Рипълът, използва подобна на биткойна, блокчейн технология, с разликата, че криптовалутата използвана в системата се нарича „Рипъл".

По отношение на пазарна капитализация, рипълът е четвъртата най-голяма криптовалута, след биткойна, етериума и биткойн кеша.

Каква е разликата между рипъл и биткойн?

Рипълът се приема като конкурент на биткойна, като има определени предимства, спрямо по-популярната криптовалута. Рипълът не зависи от много участници, за подсигуряване и поддържане на мрежата и базата от данни.

Ето защо, няма изчакване за потвърждение на базата с транзакции. Според Market Mogul, налице е различно време за потвърждение на транзакциите с биткойн и рипъл. Времето за потвърждение на транзакциите с биткойн, достига до 168 минути средно, по данни към 27-ми март на миналата година. За сравнение, времето за потвърждение на транзакция с рипъл е средно едва 3.7 секунди.

Например, от тестове на транзакции между Испания и Мексико, става ясно, че за потвърждаване на плащането с рипъл, са необходими няколко секунди, докато за стандартно плащане, е необходимо време от четири дни.

Иначе и рипълът и биткойнът споделят някои общи характеристики, като рипълът, наподобява биткойнът до голяма степен но с някои различия:

  • Рипълът предлага по-бърз сетълмент: Както вече бе обяснено по-горе.
  • Рипълът използва интерактивен процес: За сравнение, биткойнът използва процес наречен „копаене".
  • Валутна vs Транзакционна мрежа: Биткойнът е децентрализирана дигитална валута, докато рипълът е базиран на мрежа от разплащания, която също така включва дигиталната валута - рипъл.

Можете ли да „копаете" рипъл?

Не, рипълът не може да се „копае". Рипилът стартира с определен брой виртуални монети и не се позволява разширяване на базата, според протоколът за криптовалутата рипъл. Ето защо, не е необходимо по-нататъшно добиване на рипъли.

Общият брой на създадени рипъли е 100 милиарда. Притокът на XRP, се контролира от мрежата със същото име – Рипъл. Това среща известни критики от привържениците на биткойни, заради централизирания контрол на създаването и дистрибуцията на рипъли.

От мрежата отговориха с намерението си да бъдат замразени 88% от активите в рипъли, но с продажбата на един милиард броя рипъли всеки месец. Двете действия – замразяването и фиксираното пускане в обръщение на рипъли, целят да се създаде стабилност и яснота, сред участниците, по отношение на предлагането на криптовалутата.

Как работи рипълът?

Рипъл мрежата, набляга да нейната роля в мрежата на глобални разплащания, която просто позволява на финансовите страни, като банките да намалят транзакционните си разходи. В същото време, ръпълът също така предлага една „напредничава услуга, свързана с директни разплащания в реално време". Графиката по-долу, сочи как платежната система рипъл опосредства плащанията по света.

какво е рипъл

Източник: Ripple 2

Плащанията се подсигуряват с криптография и са предназначени, да се вписват в рамките на съществуващата инфраструктура на банките. От мрежата, наблягат на четири основни предимства, които са на разположение:

  1. Дистрибуция: Банките могат директно да оперират една с друга, без посредник;
  2. Безопасност: Частност на транзакциите;
  3. Мащаб: Високо ниво на мащабиране на процеса на разплащане;
  4. Унифицираност: Възможност да се свързват много мрежи за разплащания една с друга.

Мрежата рипъл, на практика позволява, плащанията да се приключват по-бързо – почти мигновено, по-евтино, по-сигурно и с директен достъп. Не е изненада, предвид на всичко казано дотук, че рипълът става все по-популярен сред банковия сектор, който не се е облагодетелствал, в голяма степен до момента, от новите технологии, за разлика от другите сектори.

Използва ли рипълът блокчейн технология?

Да, рипълът използва структура на плащания, въз основа на същата концепция, като блокчейна. Рипълът използва „споделена мрежа за осъществяване на транзакциите, което му позволява да работи с всякакъв тип транзгранични и по размер плащания". 4

Валутата рипъл , подпомага да се осъществяват плащания между две страни. Предвид на това, при XPR липсва вторичен риск, тъй като не се разчита на трета страна, опосредстваща плащането.

Логото на рипъла

Източник: Ripple 5

Кой е изобретил рипълът?

Смята се, че рипълът е бил изобретен от Райън Фугър, но търпи сериозна промяна, от неговия първоначален вариант.

Израстването на рипълът, стартира през 2004-та година, със създаването на RipplePay от Райън Фугър. През 2011-та година, системата претърпява редизайн, което я прави много по-бърза и енергийно ефективна, в сравнение с биткойна. През 2012-та година, се формира OpenCoin, Inc.

Малко, след представянето на протокола Ripple Transaction Protocol (RTXP), въз основа на концепцията на Фугър, системата вече успява да намали таксите и необходимото време за чакане, при извършване на традиционните банкови разплащания. 6

От 2012-та година, рипълът също така, попада сериозно във фокуса на банките, по отношение на стратегията им за разширяване и модернизиране на системите им за разплащане.

Как изглежда бъдещето на рипъла?

Казано на кратко – изглежда ясно. Мрежата рипъл е много по-бърза по отношение на верифициране на разплащанията и е на път да сключи глобални споразумения с няколко световни институции.

60 институции по целия свят, включително такива, като UBS, RBC, UniCredit, и Santander.

40% от японските банки ще бъдат свързани с рипъл.

RBS и BAML ще използват рипъл, както по отношение на разплащанията на дребно, така и за комерсиални разплащания през 2018-та година.

Националната банка на Абу Даби, използва рипъл за международни разплащания (както бе вече споменато).

Как да търгувате с криптовалути с ползване на техническия анализ?

Разбира се, рипълът не е толкова известен колкото биткойна. С нарастващия интерес към криптовалутите обаче, като цяло, плюс изключително бързите възможности за разплащане на системата, изглежда че рипълът остава един от водещите претенденти за пазарен лидер, през следващите години. По-долу, можете да видите обемите на XRP.

Източник: Crypto compare.com

От какво е подкрепен рипълът?

Рипълът операри независимо от всяка централна банка и по същия начин, като останалите криптовалути, като биткойн, етер и лайткойн. Това е съществена разлика, в сравнение с традиционните валути, като щатски долар и евро. Тези валути, се контролират от централните банки, като например Фед и ЕЦБ.

Рипъл мрежата, взема решение за притокът на рипъли, който е определен до 1 милиард, всеки месец. За разлика от традиционните валути, като евро и долар обаче, максималният обем на рипъли е определен до 100 милиарда, според протокола на мрежата.

Какви са рисковете свързани с търговията с рипъл?

Както при всеки финансов актив, налице са рискове свързани с цената на Рипъла. Тя, може да се движи не само нагоре, но и надолу. Цената на криптовалутата, е обект на въздействие на фактори, като търсене и предлагане. Пазарните флуктоации обаче, са това, което търсят в крайна сметка трейдърите и прави един актив, привлекателен за търговия.

Предвид на широкото приемане на рипъла от финансовите институции и банките, изглежда малко вероятно, сериозно нарушаване в търсенето на валутата в средносрочно бъдеще.

И накрая, но не на последно място, сметките в рипъли, трябва да имат малък резерв от 20 XRP с транзакционна такса от 0.00001 рипъла за всяка сделка. Като цяло обаче, тези разходи са сравнително ниски.

Търгувайте криптовалути с демо сметка

Тествайте търговията с рипъл, без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets. Вижте как можете да прилагате техническия анализ при търговията с биткойн и рипъл, на практика.

Легален ли е рипълът?

Отговорът е, да. Регулацията на рипъла, подобно на тази и на останалите криптовалути, варира сериозно от страна в страна. Може да се очаква обаче, националните финансови регулатори да имат интерес към рипъла и останалите криптовалути, предвид на широката им популярност и удобства.

В допълнение, някои страни, като Япония например, вече гласуваха за законова регулация, свързана с криптовалутите като биткойн и рипъл.

Сигурен ли е рипълът за търговия?

Да, търговията с рипъл е точно толкова сигурно, колкото с биткойн, етер, или лайткойн, или която и да е друга криптовалута. Предлагаме, да се насочите към търговия на рипъла, спрямо щатския долар. Ето как изглежда графиката на рипъл, по отношение на търгуваните обеми с времето.

Останете свързани за още вълнуваща информация и анализи свързани с рипъла... Но защо да чакате? Знаете, че вече е възможно да се търгува с рипъл, с демо сметка в Admiral Markets. Тествайте търговията днес... Практиката ще ви направи по-добри трейдъри!

Търгувай криптовалути

Търгувай CFD-та на криптовлаути с регулиран брокер.

Вижте още:

Как да търгувате CFD-та върху Рипъл?

Как да търгувате със CFD-та върху Биткойн?

BTC/USD vs. ETH/USD: Кой инструмент е по-добър за търговия?