Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Какво е Етериум?

етериум, какво е етериумът


Какво е етериумът?

Етериумът (ETH) е отворена софтуерна платформа базирана на блокчейн технологията. Тя позволява на разработчиците да изграждат и пускат децентрализирани приложения. На практика, етериумът е много повече от криптовалута, което е само една от неговите страни.

Прилича ли етериумът на биткойна? И да и не. Общото между двете е, че дистрибутират публична технологична мрежа – известна като блокчейн. Но дотук свършват и приликите, между двете криптовалути. Биткойнът, предлага едно единствено приложение – електронна валутна система, за онлайн разплащания от потребител-до-потребител.

Или биткойнът е просто валута, в доста изчистена форма. И макар, биткойнът да използва блокчейн технология, за да следи кой притежава биткойни, етериумът използва блокчейн технологията, като платформа за управление на почти всяко децентрализирано приложение. От Bloomberg, описаха етериума като „споделен софтуер, който може да се ползва от всички, но е защитен от фалшификация. Така, че възможностите му наистина са безкрайни!"

Биткойн, или етериум, коя криптовалута е по-добра за търговия?

Ако вече не сте разбрали, вече е възможно да се търгува валутата свързана с етериума – Етер (ETHUSD), на демо сметка в Admiral Markets. Пробвайте още днес, без риск от загуба на реален капитал…

Търгувай Етериум

с Admiral Markets - брокер номер 1 в Германия за 2018.

От къде идва Етериумът и кой го е изобретил?

Етериумът, първоначално е създаден през 2013-та година от руския програмист Виталик Бътерин, който преди това е работил с биткойна. Онлайн- продажба, осъществена през 2014-та година, е формирала ядрото от финансиране на новата платформа. Системата става реалност на 30 юли 2015 година, при наличието на 11.5 милиона „монети" в обръщение.

Ако се чудите как да търгувате със CFD-та на етера, ето малко информация за това...

Как работи етериумът?

При блокчейна на етериума, вместо да се „копаят" монетите, както е при биткойна, потребителит работят за да изкарат „Етер", вид криптовалута, която захранва цялата мрежа. Освен, че е търгуема криптовалута, етерът се използва от разработчиците на софтуер за да плащат за услугите в мрежата на етериума.

Какво е блокчейн технологият?

Блокчейнът е децентрализиран публичен регистър за всички транзакции, които някога са били извършени в определена мрежа. Определен брой транзакции, формират единица за база данни, наречена „блок". Всеки блок, съдържа информация за предходния блок, както и всяка транзакция – информация за предшестващата транзакция. По този начин веригата (блокчейна), позволява пълна прозрачност на плащанията.

Блокчейнът от биткойни, представи революционна инфраструктура за съхранение на финансови данни, които са достъпни за всеки, напълно прозрачни и разработена с използването на отворен код, който на принадлежи на никоя организация, или личност. Вместо това блокчейн технологията и нейната поддръжка, се извършва от милиони компютри, които верифицират транзакциите и ги добавят в „блокове".

Колективно верифицираните транзакции, не могат да бъдат променяни, или изтривани, така че биткойн плащанията са финални и неоспорими.

По отношение на етериумът, етерът е блокчейн, който играе ролята на база от данни, следящ собствениците и транзакциите, осъществени в мрежата.

Къде можете да харчите Етера?

Етерът се използва все по-често за плащане на определени стоки и услуги онлайн, в рамките на мрежата Етериум.

Ценова история на Етера

Както може да се види от графиката по-долу от влизането на етериумът през 2015-та година, като криптовалута, етерът проявява бавни признаци на прогрес. През тази година обаче, нещата коренно се промениха. 2017 е напълно „различна история" за криптовалутата.

Тя се търгуваше при нива от едва 9.76 долара в началото на годината, за да достигне исторически връх при ниво от 407.10 долара, или повишение от над 5000%.

Източник: World Coin Index 4

Защо цената на Етера се повиши толкова бързо?

Каква е причината за този бичи тренд? Отговорът е и прост и сложен. До голяма степен обаче, поскъпването на етера, се предопредели от информираността на инвеститорите относно криптовалутата.

Как да търгувате етера с ползване на приомите на техническия анализ?

Колкото повече, инвестиционната общност се запознава и се информира за криптовалутите, като биткойн и етер, толкова по-голям интерес се генерира. В случая при етера, изключителното поскъпване, до голяма степен се предопредели от стремежа на инвеститорите, запознати с биткойна, да влязат в по-ранен етап от развитието на етера. Това в момент, когато 1 биткойн се търгува при нива от 2660 долара!

Търгувайте криптовалути с демо сметка

Тествайте търговията с криптовлаути без риск на реален капитал.

Сигурен ли е Етерът? Какви са рисковете, свързани с търговията с Етер?

Етерът е напълно сигурен, подобно на всички инструменти, предлагани от Admiral Markets. Той обаче, може да се свързва с моменти на изключително голяма волатилност, което често е търсена характеристики на един инструмент от много трейдъри.

Ето защо, винаги препоръчваме на нашите клиенти да използват Настройките за Защита от Волатилност на платформата на Admiral Markets – MT 4 Supreme Edition, за да управляват рисковете ефективно и да се предпазят от прекомерни изменения в цените.

Знаете ли, че вече можете да търгувате с криптовалути с Admiral Markets! Наскоро представихме за търговия четирите водещи криптовалути, които са достъпни за търговия, както в демо сметки, така и в реални сметки. Освен етериума, Admiral Markets предлага още биткойн, лайткойн и рипъл. Тествайте търговията с криптовалути, без риск от реална загуба на капитал с безплатна демо сметка и бъдете готов за търговията им в реални условия!

Търгувайте криптовалути

Търгувайте със CFD-та върху криптовалути с регулиран брокер.

Препратки:

  1. Bloomberg
  2. CNBC
  3. Coinbase
  4. World Coin Index

Вижте още:

BTC/USD vs. ETH/USD: Кой инструмент е по-добър за търговия?

Как да търгувате CFD-та на Етера?

Как да търгувате със CFD-та върху Биткойн

Как да търгувате със CFD-та върху Лайткойн?

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.