Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Как да станеш успешен форекс трейдър

успешен форекс трейдър

Форекс търговията е достъпна, вълнуваща, възпитателна и предоставя много възможности. Но въпреки това, много търговци не успяват да постигнат добри резултати на този пазар. В действителност, над 80% от валутните трейдъри губят пари.

В тази статия ще се опитаме да Ви покажем пътя към това да се превърнете в успешен форекс трейдър и ще Ви покажем най-добрите търговски практики за начинаещи. Добрата новина е, още с факта, че четете това, Вие сте на прав път да се превърне в успешен форекс трейдър. Сега нека да разгледаме подробно действията, които трябва да се предприемат, за да станете успешен търговец на Форекс пазара.

В тази статия първо ще се изброят трите най-важни стъпки за абсолютно начинаещия трейдър. Ако никога не сте чували за Форекс или CFD пазарите, сега опитвате да търгувате в продължение на няколко дни или седмици - прочетете информацията по-долу. Ако сте търгували от известно време, но не можете да постигнете успех, вижте набързо стъпките по-долу, за да видим дали те се отнасят за Вас.

отворете реална сметка при изгодни условия в Адмирал Маркетс

Не забравяйте, че успешните трейдъри търсят най-добрите и конкурентни условия. Търгувайте с брокер номер едно в Германия през 2018-та година - Адмирал Маркетс.

Стъпка 1 - Никога не отлагайте търговията на финансовите пазари!

Това е важна стъпка към превръщането във форекс трейдър. Успешните хора никога не правят утре нещо, което те могат да направят днес. При търговията това правило е дори още по-важно. При Форекс търговията, трябва да се възползваме от всяка възможност за постигане на целите си в търговията.

Ето защо трябва да се развие навика да се избегне отлагането. Е, как да станете валутен трейдър? Започнете сега и си открийте демо сметка с Admiral Markets, не го отлагайте дори за минута по-късно. Ако не се предприемете действия сега, шансовете Ви да бъдете успешни по-късно намаляват.

Ето какво трябва да запомните тук - отворете си демо сметка с баланса, подобен на планирания депозит, по този начин Вие ще свикнете с обемите по-добре.

Стъпка 2 - Практикувайте, за да се превърнете в успешен форекс и CFD трейдър

Всички знаем, че практиката е това, което ни доближава до перфекционизма. Когато вече имате демо сметка, се опитвайте да практикувате толкова, колкото можете.

На първо място, Вие дори не трябва да разбирате това, което правите, просто се опитайте да получите представа за платформата и да тествате това, което предлага. Не е нужно да се мисли за стратегия за търговия или да търсите определена виртуална печалба. Основната задача на този етап е да опитате всички възможни функции на платформата за търговия.

Представете си, че платформата е кола. Вие със сигурност може да се опитате да стигнете от едно място на друго като просто разберете как да натиснете педалите и да завъртите волана. Въпреки това, ако не знаете всичко от механиката няма да може да отидете далеч.

регистрирайте безплатна демо сметка

Същото може да се случи с познанията Ви за платформата за търговия. Можете да опитате като цяло търговията като просто знаете как да поставяте и затваряте поръчките, но не можете да се превърнете във Форекс трейдър без овладяване на Вашата платформа.

Опитайте всички функции на платформата - това е важно. Ако Ви е трудно, лесно можете да получите достъп до MetaTrader 4 в раздела помощ или посетете Admiral Markets MetaTrader 4 FAQ секцията.

Стъпка 3 за да се превърнете в успешен форекс трейдър - Учете

Може да звучи прекалено просто, но първата стъпка към превръщането в успешен Форекс трейдър е действително да започнете да учите. Най-добрият начин да го направите е като посетите Admiral Markets в онлайн сесиите с професионални трейдъри.

Ако бихте искали да започнете да търгувате смело, може също да обмислите участието си в лагера за начинаещи трейдъри на Admiral Markets и нашите партньори, където можете да научите как да се превърне във Форекс трейдър за четири седмици с разбираемо и достъпно обучение. Ако сте доста далеч от финансовите пазари, първо прегледайте условията за търговия на Форекс пазарите, така че учебния материал да бъде по-лесно разбираем. Admiral Markets Ви снабдява с много високо качество на образователни материали, затова не бихме Ви посъветвали да отидете другаде за Вашето Форекс образование.

Какво трябва да запомните тук - няма лесен начин да научите да търгувате Форекс, това отнема време, усилия и страст, за да стане успешен валутен трейдър. Не ставайте жертва на много онлайн измами, които Ви обещават бързи резултати във всеки един момент. Изтеглете книгата "100% Форекс. Учим и печелим заедно" напълно безплатно.

Вече покрихме основната информация, която Вие трябва да знаете, за да станете валутен трейдър, сега нека да разгледаме основните стъпки и да видим как да станете професионален Форекс трейдър.

Както и да търгувате, важно е да знаете, че постоянното обучение и усъвършенстване, ще води до по-добри резултати след себе си.

Про стъпка 1 - Съставете си търговска стратегия

За да станете успешен трейдър, първо трябва да видите, че търговията е връзката между Вас и пазара. За да спечелите тази връзка, трябва да имате ясна представа за това какво ще правите и трябва да предвидите всички възможни пазарни ходове и Вашите съответни действия. Има много търговски стратегии на разположение, можете да избирате от това да станете скалпери, суинг трейдъри, позиционни трейдъри или дори алго трейдъри! Най-важното е да изградите стратегия, която Ви е удобна да използвате.

Разработването на стратегията за търговия е процес, който отнема време и много опити и грешки. Важно е да се отбележи, че този процес е просто поредица от опити и грешки.

форекс уебинари

Трябва да разбирате какво правите, защо го правите и да търгувате колкото можете повече на демо сметка, разбира се. Ще усъвършенствате стратегията си постепенно, това, което е от жизненоважно значение е да продължавате да практикувате и да се подобрявате ... и разбира се да не търгувате прекалено дълго на демо сметка. Това ни води към следващата професионална стъпка, за да се разбере как да се превърне в добър Forex търговец.

Про стъпка 2 - Не търгувайте само с демо сметка

Много от нас искат да станат валутните трейдъри, но за съжаление повечето от хората, никога не го правят. Основният въпрос, на който се стараем да отговорим е "Как да станеш Форекс трейдър?". Като цяло, професионален Форекс трейдър е човек, който търгува с реална сметка. Единственият начин да добиете опит в тази сфера е чрез търговия на реална сметка, демо търговията не плаща сметки.

Ето защо е изключително важно в крайна сметка да превключите на реална сметка за търговия. Помните ли първата стъпка на новобранците? Да, това е пълно избягване на отлагането. Това е причината, поради която трябва да обмислите прилагането на реална сметка. Много хора се опитват да открият реална сметка, след като те се чувстват сигурни в своите търговски умения, добре, няма какво да се отложи тук. Колкото и да търгувате на демо, Вие в крайна сметка бихте искали да преминете към реална сметка. Отворете една тук, за да се избегнат съмненията в бъдеще.

отвори реална сметка


Трудно е да се каже, кога точно трябва да се премине от демо сметка към търговия с реална сметка, или с какъв капитал е подходящо да започнем търговията. Като цяло, този процес не трябва да отнеме повече от 1 месец. Можете лесно да добиете опит с демо сметка, нали трябва да тествате стратегията си за търговия и да се уверите, че разбирате добре пазара и рисковете, свързани с Форекс търговията, преди да можете да търгувате на реална сметка. Това е правилният път за това как да се превърнете в успешен Форекс трейдър.

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че трябва да се премине към реална сметка за търговия своевременно. Обикновено ние препоръчаме да не отложите реалната сметка с повече от 3 месеца, след като сте започнали да търгувате на демо сметка в момента, когато се чувствате уверени, за да го направите. Това е от съществено значение в дневния ред на това как да се превърнете във Форекс трейдър.

Стъпка 3 - Как да се превърнем в успешен форекс трейдър

Накрая, след като сте установили Вашата стратегия за търговия и сте се преместили на реална сметка за търговия, трябва да следвате този списък, за да се развивате успешно на Форекс и CFD пазара:

 • Определете стоп лос ордери за всяка сделка. Без стоп за ограничаване на загубата, Вие сте обречени на провал.
 • Разработете план за търговия и се придържайте към него. Винаги.
 • Не рискувайте повече от 2% от маржина за всяка сделка. Научете всичко за търговията с ливъридж и това - дали тя е по-добра за вас!
 • Сдържайте емоциите си, когато търгувате. Научете повече за психологията в търговията!
 • Никога не се опитвайте да търгувате, за да компенсирате загубите си. Търгувайте, когато почувствате, че е подходящият момент, учете се от грешкит еси.
 • Не се страхувайте от загубите, всеки форекс трейдър ги има. Дори и най-великите трейдъри. Важното е да постигнете по-печеливши сделки, отколкото губещи.

Това е правилния път, който да следвате, за да станете по-добри във Форекс търговията. Трябва да разберете, че на въпроса "Как да бъдеш успешен Форекс трейдър?" може да се отговори само с годините на упорита работа. Вие ще бъдете изправени пред много загуби, стрес и може да загубите Вашите първи, втори и трети депозити.

изтегли MT4 Supreme Edition


Това, което е важно да се знае и да се има предвид е, че тези, които се отказват, никога не печелят, а победителите никога не се отказват. Ако сте решили да се превърнете в успешен Форекс трейдър - в крайна сметка ще стигнете до там. Просто трябва да работите за това всеки ден, колкото по-силно е възможно, толкова по-добре.

За да приключим тази статия, ние бихме искали да кажем, че професионалният Форекс трейдър, може да си позволи да работи от почти всяко място с интернет връзка. Ако се превърнете в успешен форекс трейдър, то ще можете да работите от Всяка хотелска стая, кафе или дори от отдалечени места чрез телефона си.

Валутните трейдъри са благословени със силен потенциал за растеж и определено може да се насладите на всички плодове на живота. Този подарък не идва безплатно, разбира се, и отнема години, за да се превърнете в успешен форекс трейдър. Колкото по-рано започнете, толкова по-бързо да стигнете там. Така че - защо да не започнете да търгувате веднага!

Вижте още:

Най-добрите валутни двойки за търговия

Форекс инструменти: Кои са най-добрите?

Форекс търговия без стоп за ограничаване на загубата

С какъв капитал трябва да започнете търговията?

Пет инвестиционни урока от великия Джеси Ливърмор

Топ три на най-великите форекс трейдъри в историята

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.