76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Инвестиции за начинаещи през 2019: Пълно ръководство

Време за четене: 16 минути

Да знаете как да използвате парите за инвестиции днес, така че да печелите повече в бъдеще, може да бъде трудна задача за начинаещ. Но това е чудесен начин да се осигури стабилно финансово бъдеще. Просто оставянето на капитала неработещ в банковата сметка няма да Ви помогне да спестите много в дългосрочен план. Трябва да обмислите инвестиции в доходоносни пазари, така че да можете да увеличите печалбата си, докато ограничите степента на риск.

Ръководство за инвестиции - Admiral Markets

Защо имаме нужда от инвестиции?

Темата инвестиции за начинаещи обикновено започва именно с този въпрос. А най-простият отговор е, за да подобрите своето финансово състояние и да успеете да заделите капитал за в бъдеще (например за пенсиониране).

Поради инфлацията стойността на валутите намалява (паундът след Брекзит референдума е добър скорошен пример). Това означава, че кошницата от продукти и услуги, която можете да си купите със 100 паунда например, намалява. И докато инфлацията нараства, кошницата ще продължава да се свива.

Следователно бихте искали да имате инвестиции с висока доходност, за да увеличите капитала си с течение на времето. Ако го погледнете по друг начин, когато не инвестирате парите си, вие не само пренебрегвате възможностите си потенциално да увеличите финансовата си стабилност, но и ефективно намалявате средствата, които имате.

Съществуват редица инвестиционни инструменти, като акции, облигации, борсово търгувани фондове (ETF-и), валути и суровини, а от скоро може да добавим в списъка и инвестиции в Биткойн и криптовалути. Повечето от тези инструменти предлагат възможности за инвестиции с висока доходност, много по-висока в сравнение със спестовна сметка в банка. Важно е обаче да запомните, че те също така включват различна степен на риск.

Както подсказва името, спестовната сметка в банка има за цел да Ви помогне да запазите или да заделите пари за "черни дни". Финансовите инвестиции, от друга страна, се съсредоточават върху това, да се опитате да увеличите капитала си, като го включите в редица инвестиционни инструменти, които смятате, че ще поскъпнат с течение на времето.

Хората правят инвестиции по всякакви причини, като например изграждане на състояние в дългосрочен план, планиране на пенсиониране, постигане на финансови цели или просто увеличаване на разполагаемия доход. Някои инвестиции предлагат данъчни облекчения, което води до двойна полза - спестяване на данъци и капиталови печалби.

Инвестиции в България

Въпросът за инвестиции в България също е доста актуален като се вземе предвид високата инфлация, която отчете НСИ през изминалата 2018 година. Потребителската инфлация в България се ускори до 5-годишен връх през октомври и достигна 3,7% на годишна база. Според февруарските данни на Националния статистически институт месечната потребителска инфлация е 0,5%, а на годишна база данните показаха ръст на потребителските цени от 3,2%

Източник: НСИ

Трябва да отбележим, че ставаме свидетели на годишна инфлация в България от 3,2%, при нива на основен лихвен процент от нула. В същото време лихвените проценти по банковите депозити в България рядко достигат 1% (дори често са около 0,5%). Тоест инфлацията в страната ни е много вероятно да има изключително негативни ефекти върху спестяванията в страната, в среда на големи депозити в банките и минимални лихви по тях. Разбира се, това директно ще рефлектира и върху икономиката.

Освен това, е добре да знаем, че данните от официалната статистика не винаги отговарят напълно на пазарната ситуация и реалната инфлация в България вероятно е над тези споменатите стойности. Дори спокойно може да достигне 5-6%, което при лихви по банкови депозити под 1% е направо убийствено за спестителите.

Елементарна сметка показва, че ако вземем официалната статистка (инфлация от 3,2%) и максимални лихви по депозитите (около 1%) ще получим годишна загуба от 2,2%. Толкова от финансите си ще загубим ако държим средствата си в спестовна сметка и то без да включваме банковите такси. Именно това е една от основните причини темата за инвестиции в България да е толкова актуална.

Колко пари да отделим за инвестиции?

Друг актуален въпрос, когато става въпрос за инвестиции за начинаещи е: "колко пари да отделим за финансови инвестиции"? Това зависи от два основни фактора - финансовите цели и степента на толерантност към риск.

Може да започнете да идентифицирате финансовите си цели. От какво бихте имали нужда в бъдеще? Би могло да искате да си купите къща или кола, да финансирате образованието на детето си, да планирате ваканции в чужбина, да започнете или да развиете бизнес или ново начинание, или просто да имате достатъчно средства, когато се пенсионирате. Отговорите на тези въпроси ще ви дадат представа за вашата финансова цел.

Следващият аспект, който трябва да обмислите, е вашата толерантност към риск или способността ви да поемате риск. Тя зависи от фактори като текущи доходи, спестявания, разходи, финансови задължения (като изплащане на ипотека) и подходящо финансово покритие за живот и здравеопазване.

Също така можете да разгледате хоризонта на инвестиции или времето, за което могат да бъдат отделени средствата, без да се нуждаете от тях. Натрупването може да направи така, че малки проценти да изглеждат сериозно, когато се касае за по-дълги периоди от време. Както удължените срокове, така и по-високите нива на възвръщаемост биха могли да ви дадат близки резултати. Това прави различните инвестиции за начинаещи интересни и подходящи за различни цели.

Как да направим своите инвестиции през 2019?

Ако сте спестили достатъчно средства, които да Ви стигнат за най-малко шест месеца, вероятно в момента е най-подходящото време да помислите за инвестиции в реални финансови активи или деривати. Те ще позволят да използвате по-добре парите си. След като разберете най-сериозните причини да направите инвестиции, ще бъдете по-добре подготвен да определите инвестиционната си стратегия.

Вашата стратегия за инвестиране ще определи какъв процент от средствата си да насочите към активи с висока доходност като акции, суровини и CFD-та. Както и дялът, който ще е изложен на много малък пазарен риск или на доверителен фонд. Тези опции може да представляват Вашето инвестиционно портфолио. Освен това трябва да изберете дали да се насочите към краткосрочни инвестиции или дългосрочни такива.

Тествайте възможностите за инвестиции на финансовите пазари без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Търговия на финансовите пазари без риск с Admiral Markets.

Трябва да знаете какво количество енергия бихте отделили за инвестиции в реални активи и деривати. Ако инвестирате, за да печелите допълнителен доход, докато същевременно имате постоянна работа, може би ще предпочетете по-дългосрочни стратегии. В случай, че инвестирате на пълен работен ден, стратегии за краткосрочни инвестиции биха могли да бъдат от полза, като дей трейдинг или скалпиране.

Вашата толерантност към риск ще бъде повлияна от оставащото време за реализиране на финансовите Ви цели. Ако имате няколко години, преди да имате нужда от средствата, бихте могли да заложите на инвестиции с висока доходност и по-голям риск.

Младите поколения, на които им остават десетилетия преди да достигнат пенсионна възраст, вероятно ще могат да си позволят да поемат повече рискове. Една високорискова инвестиционна стратегия с висока възвращаемост ще включва портфолио от акции или дори търговия с доходоносни CFD-та върху криптовалути. По-младите инвеститори често избират и по-краткосрочни инвестиции.

Докато остарявате, стратегията Ви може да придобие по-нискорисков профил, с по-ниска възвращаемост. Валутните пазари и пазарите на суровини са с висока ликвидност и са добра среда за инвестиции за трейдъри на възраст между 30 и 60 години. Това също е момент, когато може да решите да намалите притежаваните от Вас акции.

Не трябва да забравяте, че за инвестициите няма точна формула. Всичко зависи от Вашите финанси, дългосрочните Ви финансови цели и толерантността Ви към риск. След като вече разбрахте защо имате нужда от инвестиции и как да инвестирате, може би вече се питате в какво да инвестирате.

Видове инвестиции на финансовите пазари

Финансовите пазари се разделят на различни видове според фазата на цикъла на ценните книжа, тяхната централизация, според срока на операциите и различните финансови инструменти, които се търгуват на тях. По-долу ще дадем повече информация кои са основни видове финансови пазари.

Според цикъла на ценните книжа, финансовите пазари биват първични и вторични. На първичните пазари емититраните ценни книжа се срещат за първи път с инвеститорите. Тук се осъществява пласирането на ценните книжа. Докато на вторичните пазари ценните книжа могат да се търгуват и да сменят многократно собствениците си.

Според тяхната централизация има два вида финансови пазари: борсови и извънборсови. Борсовите финансови пазари представляват организирани пазарни центрове за вторична търговия - фондови борси. На тях може да търгуват само членове на борсата и търговията се извършва по строго определени правила. В същото време, на извънборсовите пазари търговията се извършва чрез електронна връзка между различните пазарни участници.

От гледна точка спецификите на отделните финансови инструменти и търговията с тях, финансовите пазари се разделят на дългови (облигации), дялови (акции) и пазари на деривати (фючърси, договори за разлика, борсово търгувани фондове и тн).

Ето и различните видове инвестиции, които можете да направите на финансовите пазари, според инструментите, които ще използвате:

 • Инвестиции в акции
 • ETF инвестиции
 • Инвестиции на Форекс пазара
 • Инвестиции в Биткойн и криптовалути
 • Инвестиции в злато и суровини
 • Инвестиции в облигации

Инвестиции в акции

Акциите представляват дял от собствеността на публично търгувана компания. Компаниите емитират акции, за да стимулират инвестициите в бизнеса си. Акциите представляват право на част от печалбите и активите на определената компания и се търгуват на официални борси или извънборсови пазари.

Има два начина за потенциална печалба от инвестиции в акции. Единият е, когато инвеститорите закупят акции на определена компания на по-ниска цена и ги продадат на по-висока, така ще генерират печалби. Те са известни като капиталови печалби. За целта инвеститорите се опитват да идентифицират бързо развиващи се компании, акциите, на които са привлекателни както за трейдърите, така и за купувачите.

Другият начин да печелите от инвестиции в акции е чрез изплащане на дивиденти. Когато купувате акции на компания, имате право на дял от генерираните от тази компания печалби. Това е известно като дивидент, който може да осигури постоянен поток от доходи за инвеститорите.

Най-много инвестиции в акции привличат компании, които са лидери в своята индустрия. Някои от тях са:

Борсовите индекси също са популярна възможност за инвестиции. Тези индекси проследяват представянето на определени групи от акции. В NASDAQ 100 например са включени акциите на 100-те най-големи публично търгувани технологични компании. Ако изберете да направите Вашите инвестиции в S&P 500 например, то вие ще инвестирате в 500-те най-големи компании в САЩ. Други големи борсови индекси са:

Преди да започнете да правите инвестиции в S&P 500 или други финансови инструменти се убедете, че брокера, който сте избрали е регулиран от най-строгите регулаторни органи като Financial Conduct Authority (FCA) например.


ETF инвестиции

Една от най-популярните възможности на финансовите пазари са ETF инвестиции. Често борсово търгуваните фондове (ETF-и) са базирани върху борсови индекси и резултатите им се основават на корелацията със следваните индекси. Тези фондове представляват сбор от акции, принадлежащи към конкретна индустрия. Целта е да се имитира възвръщаемостта на тези акции, но при по-ниски разходи.

Инвеститорите могат да купуват или продават дялове от тези борсово търгувани фондове в реално време. За да бъдат успешни Вашите ETF инвестиции, трябва да предскажете правилно представянето на сбор от компании.

Едни от най-популярните за инвестиции ETF-и са:

Ливъридж ETF-ите предлагат възможност за инвестиции с 5 пъти по-голям капитал от баланса по сметката Ви. Освен това можете да получавате дивиденти за дълги позиции.

Инвестиции на Форекс пазара?

Валутният пазар (известен също като Форекс) е мястото, където се извършва търговия и инвестиции с валути. Форекс е най-ликвидният пазар в света, със среден дневен оборот от около $ 5,3 трилиона. Валутният пазар е отворен 24 часа, пет дни в седмицата, което дава възможност на много трейдъри любители да участват.

Цената на транзакцията обикновено е ниска и е вградена в цената за инвестиции в чуждестранна валута. Тя е известна като спред, което е разликата между цена покупка и цена продажба.

За разлика от инвестиции в акции, когато инвестирате на Форекс пазара можете да се възползвате, както от покачващи, така и от понижаващи цени. Това е възможно, тъй като ако цената на една валута пада, тя измерва в друга валута, която се покачва. Това означава, че цената на втората нараства срещу първата.

Можете да отворите дълга позиция, ако смятате, че цената ще се повиши или да отворите къса позиция, когато очаквате валутната двойка да поевтинее.

Като валутен трейдър Вие трябва да сте информирани за ключови фактори, които влияят на цената на валутите. Такива например са политическа и икономическа нестабилност, монетарна политика, валутни интервенции и други фактори като природни бедствия например. Затова трябва да сте в края с последните новини и ще трябва да използвате инструменти като Форекс календар и ще се нуждаете от достъп до Форекс сигнали и Форекс графики.

Всички те ще ви помогнат да установите добре представящи се валутни двойки. Също така е важно да се отбележи, че има различни видове Форекс двойки, включително основни, второстепенни и екзотични. Сред най-ликвидните валутни двойки на пазара са:

Научете основните на Форекс и CFD търговията с безплатния 21-дневен курс "От Аматьор до Трейдър" на Admiral Markets.

Безплатно обучение за начинаещи от Admiral Markets

Инвестиции в Биткойн и криптовалути

Ако се решите на инвестиции в Биткойн или други криптовалути може да си осигурите едно доста вълнуващо преживяване. Търговията с криптовалути стана много модерна, особено след феноменалния растеж на този пазар през 2017 година. Предвид високата волатилност на криптопазарите, пред трейдърите има по-голям брой атрактивни възможности да влизат и излизат от сделки.

Биткойн остава лидер и всички останали криптовалути вече изглеждат като алткоини (алтернативи на Биткойн). В края на октомври 2018 година общата капитализация на всички криптовалути е над 202 милиарда долара като Биткойн държи 110 милиарда от тях. При по-широкото приемане на този клас цифрови активи стойността на криптопазара се очаква да нарасне през следващите години.

Най-добре познатите двойки с криптовалути:

Всякакви инвестиции в Биткойн и други криптовалути на онлайн борси е свързана с висок риск. Ако желаете да търгувате цифрови активи е препоръчителни са инвестиции в CFD-та върху криптовалути, чрез които можете да заемете дълги или къси позиции и то без да се налага да притежавате самия актив. Admiral Markets предлага на трейдърите възможност над 10 CFD-та върху криптовалути, някои от които са изброени по-горе.

Инвестиции в злато и суровини

Финансовите пазари предлагат възможността и за инвестиции в злато и други суровини. Те могат да бъдат: селскостопански продукти, като зърнени храни, царевица и памук; метали като злато, сребро, мед и цинк; или енергийни суровини, като суров петрол, природен газ и пропан. Те се търгуват на отделни борси и дори имат специализирани борси. Например Лондонската метална борса предлага само метални суровини.

Най-търгуваните суровини на финансовите пазари са:

Суровините са много добра възможност за диверсификация на портфолио. Това е така, защото обикновено доходността те имат обратна корелация с доходността на повечето класове активи. Например, когато акциите и облигациите поевтиняват, цената на суровините се покачва.

Факторите, които засягат пазарите на акции и облигации, може да нямат никакво въздействие върху суровините. Поради това, портфолио, което включва суровини, обикновено ще има по-малко волатилна доходност.

Суровините също се използват за защита от инфлация. Инфлацията кара валутите да поевтинеят и по тази начин свива реалната стойност на финансовите инвестиции в акции и облигации. От друга страна, инфлацията води до покачване на цените на суровините. Някои суровини като злато и сребро, се считат за активи убежища.

Геополитическите несигурности, природните бедствия и икономическите кризи имат отрицателно въздействие върху повечето финансови активи. През тези периоди пазарните участници се насочват към инвестиции в злато и сребро, което води до повишаване на цените им.

Някои трейдъри и инвеститори решават да стоят настрана от суровините поради сложността и волатилността на този пазар. Вместо това, част от пазарните участници избират възможността да търгуват със CFD върху суровини, като по този начин използват всички предимства, без всъщност да притежават актива.

CFD-тата върху суровини предлагат по-висок ливъридж и предоставят на трейдърите възможността да се възползват и от ръста и от спада в цените на тези пазари. Можете да започнете да търгувате злато, петрол, Форекс, акции, индекси и криптовалути с платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5, предоставена безплатно от Admiral Markets.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Инвестиции в облигации

И така, какво представляват облигациите? Фирмите, правителствата и техните агенции емитират облигации с цел набиране на капитал. Всички облигации имат номинална стойност, лихвен процент и падеж. Те се купуват по номинална стойност от емитента и той периодично плаща лихва на тези, които са направили своите инвестиции в облигации.

Пазарът на облигации също е познат като пазар с фиксирана доходност. Финансовите инструменти се наричат дългови ценни книжа, от там и инвестиции в ценни книжа.

Основното предимство за инвестиции в ценни книжа, че облигациите предлагат изплащане на фиксирана доходност. Много държавни облигации са освободени от данъци, което означава, че и проходите от лихви са необлагаеми. Така инвеститорите в облигации се радват на двойно предимство. В повечето случаи инвестиции в облигации се използват за диверсификация на партфолио и да се намали или компенсира риска.

Точно както акциите и облигациите са високо ликвидни. Трейдърите могат да инвестират и в CFD-та върху облигации, тъй като това им позволяват да се възползват от малките ценови движения, поради съответния маржин. Освен това при CFD трейдърите не трябва да чакат падежа на облигациите, тъй като CFD търговията е базирана на ценовите колебания. Някои от най-често срещаните CFD-та върху облигации са:

Платформите за онлайн търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5 направиха днешната търговия и инвестиции в ценни книжа и други активи много по-лесни. Всевъзможни графики, огромно разнообразие от технически индикатори и експертни системи улесниха трейдърите да наблюдават пазарите, да взимат търговски решения и да поставят поръчки.

Инвестиции в недвижими имоти

Повечето хора под инвестиции в недвижими имоти разбират физически инвестиции в имоти. Това определено е една от най-популярните възможности, но дали е най-добрата?

Все по-често започва да се говори за алтернативни начини за инвестиции в недвижими имоти, които включват инвестиции в акции на компании от сектора на недвижимите имоти или борсово търгувани фондове (ETF-и) от тази индустрия. Тръстовете за инвестиции в недвижими имоти (REITs) са акции на компании, които притежават и управляват недвижими имоти, които водят до доходност на месечна база. Най-често тези компании притежават търговски недвижими имоти, като жилищни сгради, молове, складове или офис сгради.

Трябва да отбележим, че последните два варианта за инвестиции в недвижими имоти имат не малко предимства пред физическите инвестиции в имоти. По-ниски разходи и данъци, по-малка първоначална инвестиция, висока ликвидност, възможности за управление на риска, диверсификация и употребата на ливъридж са част от предимствата на инвестиции в недвижими имоти чрез фондовите пазари. С Admiral Markets например можете да започнете да инвестирате в акции и ETF-и със сума от 500 лв.

Инвестирайте в акции и ETF-и с Admiral Markets

Други предимства инвестиции в недвижими имоти чрез акции и ETF-и пред физическата покупка на имот са: висока ликвидност, по-ниски разходи за поддръжка, по-лесно управление на риска, възможности за използване на ливъридж и диверсификация, както и по-ниски данъци. Още едно ключово предимство на акциите при инвестиции в недвижими имоти е, че в повечето случаи компаниите от сектора предлагат по-добра възвръщаемост физическата покупка на имот в дългосрочен план. Освен това, част от тях изплащат и дивиденти.

Управление на риска при инвестиции в ценни книжа и други активи

Независимо дали планирате инвестиции в ценни книжа, като акции и облигации, Форекс търговия или обмисляте инвестиции в Биткойн CFD-та се ниждаете от подходящ план за управление на риска, за да минимизирате загубите си. Винаги трябва да помните, че финансовите пазари са огромни и те предоставят възможност на трейдърите и инвеститорите, както за големи печалби, така и за солидни загуби.

По-долу ще разгледаме няколко начина за управление на риска, когато търгуваме и инвестираме:

1. Диверсифицирайте портфолиото си: Това включва различни видове инвестиции, в различни класове активи и инструменти. Това може би е най-лесния начин да понижаване на риска. Той работи като намалява възможностите за свръх експозиция в един актив или клас активи и защитава общата стойност на портфолиото. Този метод също помага да идентифицирате активи или класове активи с негативна корелация.

Можете да добавите различни активи с висок и с нисък риск, за да диверсифицирате портфолиото си. Трябва да имате предвид обаче, че прекалено голямата диверсификация може да направи много трудно да следите всички Ваши инвестиции. Освен това, печелившите сделки може да бъдат компенсирани от голям брой губещи такива. Следователно ще трябва да намерите необходимия баланс.

2. Следвайте тренда: Често може да чуете, че тренда е Ваш приятел. Следователно, една от основните техники за управление на риска е да купувате активи, които са във възходящ тренд и да ги продадете след като нараснат прекалено много.

3. Бъдете постоянни: Най-добре е редовно да отделяте определена сума пари за инвестиции в реални активи и деривати. Това може да ви помогне да постигнете по-добра възвръщаемост във времето.

4. Бъдете търпеливи: Избягвайте да продавате активи при най-малкия спад. Колебанията в цените на пазарите са постоянни и може да се наложи да почакате. Оставете на стратегията си достатъчно време, за да проработи. Избягвайте паническите продажби на всяка цена.

5. Използвайте стоп лос: Това е сред най-важните техники за управление на риска при търговия и инвестиции. Стоп лос поръчката автоматично ще продаде вашия актив ако цената се понижи под определено ниво.

Какво да търсите при избора на брокер за инвестиции?

Изборът на брокер играе ключова роля за вашите инвестиции. Ето няколко съвета при избор на брокер:

 • Винаги избирайте регулиран брокер. Британският регулатор Financial Conduct Authority (FCA) е сред най-строгите на пазара
 • Убедете се, че вашият брокер предлага множество инструменти и активи за търговия и инвестиции
 • Проверете на какво ниво е обслужването на клиенти на брокера, тъй като може да се нуждаете от помощ, особено ако сте начинаещ
 • Разгледайте дали уебсайта на брокера има различни видове обучителни материали като статии, уроци, видеа, семинари и уебинари
 • Проверете комисионните и спредовете на брокера, както и разходите при депозити и тегления на средства. Това че някои брокер е обявил, че има нисък спред това не означава, че винаги ще е така
 • Изберете брокер с бързо изпълнение и нисък слипидж на поръчките, който няма ограничения за различните стилове на търговия и предлага различни видове търговски сметки
 • Проверете политиките за финансова сигурност. Изберете брокер, който следва сегрегация на клиентските средства (съхранява вашите средства отделни от собствените) и предлага защита от негативен баланс.

Как да изберем платформа за търговия и инвестиции?

Когато инвеститор или трейдър реши да направи своите първи стъпки на Форексили фондовия пазар, той трябва да избере своята платформа за онлайн търговия и своя брокер, с който иска да инвестира или спекулира.

Изборът на платформа за онлайн търговия винаги е важна стъпка за всеки инвеститор или трейдър. Той ще трябва да прекарва часове използвайки го често, в някои случай дори ежедневно. Въпреки това, има доста различни видове платформи за онлайн търговия и това може да затрудни избора, особено на начинаещите пазарни участници. Все пак тази стъпка може да се окаже ключова за бъдещото представяне на трейдъра.

Преди да вземете решение, каква платформа ще изберете ще трябва да проверите дали избраната платформа за търговия е безплатна или платена, отговаря ли на Вашите нужди, дава ли възможност да анализирате графиките и позволява ли да изпълнявате поръчките си бързо и безпроблемно.

Начинаещите инвеститори трябва внимателно да направят своя избор на платформа. Платформата за търговия трябва да предлага:

 • Лесен за работа интерфейс
 • Гъвкавост с бърза реакция и скорост
 • Достъп до много финансови пазари по света
 • Поддържа автоматична търговия и експертни системи
 • Разширени възможности на графиките
 • Мобилна търговия
 • Сравнителни ниски изисквания.

За Admiral Markets

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.