Японска йена: Всичко, което трябва да знаете за JPY

Борис Петров

Най-популярната азиатска валута определено е японската йена. Според последния доклад на Банката за международни плащания за Форекс пазара, японската валута остава третата най-активно търгувана валута в света като тя е страна по 17% от осъществените валутни сделки. Ако искате да разберете какво е японска йена, какъв е курса японска йена лев и как можете да възползвате от промените в курса на японската йена, то тази статия е точно за Вас. Да започваме.

Какво е японска йена?

Официалната валута на Япония е японска йена и тя е въведена в употреба с "Акт за Новата валута" през 1871 година с надеждата да стабилизира монетарната система в "страната на изгряващото слънце". Йената замества паричната система от ерата Токугава, сложна система базирана на мон, монета основана на мед. Думата "Yen" означава кръгъл обект на японски, a валутния символ на японската йена е JPY.

След обезценяването на среброто през 1873 година, наскоро въведената японска йена губи стойност в сравнение с някои от основните си конкуренти като щатските и канадските долари, които са приели златния стандарт.

Впоследствие през 1987 година йената струва едва 50 доларови цента. През тази година Япония приема златния стандарт и това стабилизира стойността на японската валута.

Японска йена - актив убежище

Освен, че е третата най-търгувана валута в света, след щатския долар и еврото, японската валута е и четвъртата резервна валута след долар, евро и британски паунд. Но може би най-важното е, че японската йена се смята за актив убежище по време на моменти на несигурност, заедно с държавните облигации, златото, швейцарския франк и др.

Но какви се дължи този статут на йената? Ето някои от факторите, които правят популярната японска йена актив убежище по време на трудни моменти:

  1. Много ниските лихви в Япония за дълъг период от време. Така е много евтино да вземете йени, за да финансирате други свои инвестиции.
  2. Японските инвеститори имат много по-голяма експозиция в чуждестранни активи, отколкото чуждестранните в японски. Следователно при моменти на несигурност връщането към пари в брой повишава търсенето на японска йена.
  3. Япония е сред най-големите и развити икономики в света, и нейната икономическа система се доказала като стабилна. Това повишава търсенето на японски държавни облигации по време на несигурност.
  4. Високата ликвидност на йената. Вече споменахме, че JPY е третата най-търгувана валута в света.

Така, когато чуете по новините за периоди на несигурност като надвиснала икономическа рецесия, срив на фондовите пазари, глобална пандемия, въоръжен конфликт и тн, то може да очаквате големи движение в курс японска йена долар, японска йена евро, както и в японска йена лев, тъй като курс евро лев е фиксиран.

ТЪРГУВАЙТЕ ДЗР ВЪРХУ JPY

Японска централна банка и японска йена

През 1882 година е създадена и Японска централна банка, която има за цел да контролира паричното предлагане и да се предотврати възможността други държави да секат японски йени.

От 90-те години на миналия век японската икономика "заболя хронично" от дефлация и японската централна банка започна редица политики, с които да противодействат на дефлационната спирала, в която е изпаднала страната. През 1999 година, японските централни банки започнаха своя ангажимент за постигане на ръст на потребителската инфлация, с което стартира и първата в света програма за количествени улеснения.

Усилията на Японската централна банка обаче не се увенчаха със сериозен успех, особено след като идва и Глобалната финансова криза през 2008 година. През 2013 централната банка се обединява с японското правителство, водени от Шиндзо Абе, за да се постигнат целите от 2% инфлация. Въпреки това индексът на потребителските цени все още остава далеч от целите на банката.

Кои фактори влияят на курс японска йена?

За всяка валута по света има фундаментални фактори, които могат да имат сериозен ефект върху цената и. Японската йена не е изключение. Но да видим някои от основните двигатели на курс японска йена:

  1. Монетарна политика на Японската централна банка.
  2. Настроенията на финансовите пазари.
  3. Икономически показатели.

Нека сега да разгледаме всеки от тях поотделно.

Японска йена и монетарната политика на ЯЦБ

Както разбрахте Японската централна банка отговаря за контрола на паричното предлагане и монетарната политика като цяло. А ЯЦБ от много години вече води изключително експанзивна монетарна политика, с множество икономически стимули като:

  • негативни лихвени нива
  • програми за изкупуване на активи
  • контрола на кривата по доходността на държавните облигации.

Контролът на кривата на доходността включва задържане на доходността по 10-годишните японски облигации около 0, докато краткосрочните лихвени проценти остават негативни. Целта на този подход е като цяло по-стръмна крива на доходността, което означава увеличаване на разликата между доходността на краткосрочните и дългосрочните държавни ценни книжа.

Връзката между доходността по облигациите (не само японските, но и щатските) и японската валута е солидна. Например, често се случва, когато цената облигациите в САЩ се покачва т.е. доходността им спада, търсенето на японска йена да нараства. Обратното също може да е вярно.

Негативните лихвени нива в Япония след 90-те години на миналия век означават, че йената е много евтина за заеми. Това стимулира използването на търговски стратегии като "кери трейд". При нея трейдърите използват евтината за заемане японска йена за покупка на високодоходни активи. Това им позволява да спечелят разликата между лихвените проценти като доходност.

Пазарни настроения и японска йена

Японската йена е една от най-уязвимите на пазарните настроения основна валута. Когато пазарите са оптимистично настроени нараства риск апетитът се търсят високодоходни активи като акции на компании, петрол и валути като австралийски, новозеландски и канадски долар. Следователно техните цени се повишава, на фона на по-голямото търсене.

И обратното, когато трейдърите и инвеститорите са притеснени те се насочват по-скоро към опазване на капитала си. Тези, които притежават някои от гореописаните рискови активи и се насочват към активи убежища, които притежават по-ниска доходност, но по-висока сигурност. Именно в групата на активите убежища спада и обсъжданата в тази статия японска йена.

Можем да се каже, че съществува обратна корелация между японска йена и рискови активи като акциите например. Така йената се е превърнала в мярка за измерване на риск апетита на финансовите пазари.

Икономически данни и японска йена

Икономическите показатели често могат да имат сериозен ефект върху цената на местните валути, но това не важи в пълна степен за макроикономическите индикатори от Япония.

Поради нетипичната монетарна политика в "страната на изгряващото слънце" основните икономически показатели нямат толкова сериозен ефект върху курс японска йена долар или японска йена евро, съответно и върху японска йена лев.

Все пак, тези, които търгуват с валутни двойки с участието на японска йена е добре да следят някои икономически индикатори, за да могат да се опитат да прогнозират следващите действия на Японската централна банка. Ето и някои от тях:

  • Индекс на потребителските цени
  • Брутен вътрешен продукт
  • Индустриално производство
  • Tankan индекс

След като разбрахте какво е японска йена, защо японската валута има статут на убежище и кои фактори влияят на цената и, да видим как да започнете търговия с долар японска йена (USD/JPY) и евро японска лира (EUR/JPY). Това са двете най-търгувани валутни двойки с участието на йената.

Търгувайте валутни двойки с участието на японска йена без рискувате собствен капитал с демо сметка от Admirals. Вземете сега Вашата безплатна демо сметка като кликнете на банера отдолу!

Търгувайте с безрискова демо сметка

Практикувайте търговия с виртуални средства

 

 

Търговия с японска йена

Вече разбрахте, че йената е третата най-търгувана и четвъртата резервна валута в света, освен това е и актив убежище. Това би трябвало да Ви убеди, че да започнете търговия с японска йена. Но ако не е, то трябва да Ви отбележим, че търговията с валутни двойки с участието на JPY може да Ви донесе печалби при точни търговски решения. Разбира се грешните могат да доведат до загуби.

Как да търгувате с японска йена?

Форекс или валутният пазар (наричан още на кратко FX) е пазарът, на който се търгуват валути. В най-елементарния случай, валутна транзакция може да бъде, например, когато обменяте Вашата местна валута в друга за предстояща ваканция. На целия Форекс пазар се търгуват приблизително 5,1 милиарда долара на ден между правителства, банки, корпорации и спекуланти, според данните на Банката за международни плащания.

Световните валути обикновено с търгуват на двойки, тъй като, за да се изрази стойността на едно нещо, то трябва и второ. Всяка търговия с валута се базира на покупката на една валута при едновременната продажба на друга.

Първата изброена валута във валутните двойки се нарича базова валута, а втората се нарича котировъчна. Съотношението на базовата спрямо котировъчната валута се нарича валутна котировка, която показва колко от котировчъната валута е нужна за покупката на базовата.

Тук е момента да отбележим, че втората най-търгувана двойка в света е именно долар йена (USD/JPY). Другите най-търгувани валутни двойки, в които влиза и японска йена са:

  • евро йена (EUR/JPY)
  • британски паунд йена (GBP/JPY)
  • швейцарски франк йена (CHF/JPY)
  • канадски долар йена (CAD/JPY)
  • австралийски долар йена (AUD/JPY)
  • новозеландски долар йена (NZD/JPY)

Точно спот Форекс пазара, с тези валутни двойки, е може би най-добрата възможност за търговия с японска йена. Все пак има и други възможности като валутни фючърси, но те изискват повече капитал, по-ниско ликвидни са, а и имат краен срок, в който изтичат.

Но да вземем един пример с валутната двойка USD/JPY (долар японска йена). Тя е най-търгуваната валутна двойка, в която влиза и японска йена. На долната японска йена графика на цената на USD/JPY, в десния и край можете да видите как двойката се е търгувала в много диапазон от цели 1103 пипса само в рамките на малко повече от месец.

Тази висока волатилност може да предложи на трейдърите много възможности за извличане на печалби като рискът при търогвия в подобно пазарни условия също е по-висок.

Източник: Admirals, MetaTrader 5, USD/JPY, Дневна графика с диапазон на данните 10 септември 2018 - 2 април 2020 година. Изготвена на: 2 април 2020 в 21:00 часа. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

Защо да търгувате с японска йена?

В началото на този част от статията вече споменахме някои от основните предимства на търговията и инвестиции в японска йена лато ликвидност, сигурност и тн. Но да видим има ли още фактори, които да наклонят везните в полза на Форекс търговията с японската валута:

  • Можете да търгувате с валутни двойки с участието на JPY 24 часа в денонощието, 5 дни в седмицата.
  • Можете да изберете най-подходящите периоди за търговия и да се възползвате от повишената волатилност.
  • Търговията с основни валутни двойки Ви гарантира висока ликвидност с изключитеlно бързо изпълнение на поръчки от Admirals.
  • Типичен спред при търговия с USD/JPY от 0,9 пипса
  • Можете да печелите и при ръст и при спад на цената чрез дълги и къси позиции
  • Достъп до ливъридж от 1:30 за Непрофесионални клиенти и до 1:500 за Професионалните клиенти.
  • Нямате максимално ограничение за поставяне на стоп лос и тейк профит поръчки с Admirals

Все пак търговията с японска йена има и своите недостатъци:

  • Търговията с валутни двойки с участието на японска йена като (USD/JPY; EUR/JPY, GBP/JPY, CHF/JPY, CAD/JPY, AUD/JPY и NZD/JPY) подлежи на суап такси, които се налагат при задържане на отворени позиции през нощта.
  • Употребата на ливъридж при Форекс търговия с JPY може да бъде опасна, когато стане неразумна.

Все пак бъдете сигурни, че има прости решения за справяне с тези проблеми! Например да прилагате стриктно стратегии за управление на риска на позициите Ви в японска йена.

Стратегия за търговия с японска йена

Ако смятате, че японската йена ще поевтинее спрямо щатския долар, то може да да купите валутна двойка USD/JPY и да възползвате ако прогнозите си се окажат верни. В същото време ако предвиждате поевтиняване на японската йена спрямо долара, то можете да продадете USD/JPY и да спечелите ако се окажете прави. Разбира се ако очакванията Ви са грешни, то ще се стигне до загуби.

Но за да бъдете успешни в дългосрочен плана на Форекс пазара, то трябва да имате изградена стратегия за търговия. Трейдърите могат да ползват фундаментален и технически анализ, за да им помогне да взимат по-информирани решения за търговия и инвестиции. По-горе вече споменахме част от фундаменталните фактори, които влияят на курс японска йена, затова ще сега ще се насочим към техническия анализ.

Идентифицирането на нива на подкрепа и съпротива, нива на Фибоначи, определяне на настоящата тенденция, както и употребата на някои технически индикатори пълзящи средни, MACD, RSI и Bollinger bands са част от инструментите от арсенала на техническия анализ.

Опознайте по-добре техниките за фундаментален и технически анализ с видео обучителен курс от Admirals. Вземете Вашия безплатен Обучителен курс като кликнете на банера отдолу!

От Аматьор до Трейдър

Научете се да търгувате за 20 дни

 

Ето и няколко съвета за по-успешна търговия с японска йена:

  1. Създайте подробен план за търговия с валутна двойка, която включва JPY.
  2. Анализирайте представянето на доларовия индекс, за да знаете силата на щатската валута.
  3. Тествайте Вашата търговска стратегия, за да разберете колко е надеждна.
  4. Изградете си правила за управление на риска, за може да опазите своя капитал.
  5. Останете дисциплинирани през цялото време, докато търгувате.

Всички тези съвети за Форекс търговия могат да се приложат при търговия с японска йена долар, японска йена евро или други валутни двойки с участието на японската валута. Все пак само редовната практика на реална сметка може да Ви позволи да натрупате достатъчно опит на Форекс пазара.

Стратегия за търговия с технически анализ на USD/JPY

В тази стратегия ще използваме два технически индикатора за анализа на ценовата японска йена графика. Ще използваме валутна двойка USD/JPY:

  1. Страхотен Осцилатор (Awesome Oscillator)
  2. Фрактали

Първоначално идентифицирайте тренда на валутната двойка с индикатора на Бил Уилиамс - Страхотен осцилатор. Индикаторът се намира под ценовата графика на японска йена и е под формата на цветна хистограма с нулево ниво, за да може да посочи тенденцията на USD/JPY по следния начин:

  • Ако осцилаторът се движи над 0 и е в зелен цвят, то двойката долар йена е в силен възходящ тренд
  • Ако осцилаторът се движи над 0 и е в червен цвят, то двойката долар йена е в силен низходящ тренд

Но сигналът за влизане в сделка ще дойде от друг индикатор на Бил Уилиамс наречен Фрактали. Този индикатор идентифицира краткосрочните нива на подкрепа и съпротива на вашата търговска японска йена графика.

  • При положение цената пробие последния фрактал, който маркира връх на графиката, цената вероятно ще се покачи
  • При положение цената пробие последния фрактал, който маркира дъно на графиката, цената вероятно ще се понижи

Сега поставете двата споменати по-горе технически индикатора на графиката на валутна двойка USD/JPY:

Източник: Admirals, MetaTrader 5, USD/JPY, Дневна графика с диапазон на данните 10 септември 2018 - 2 април 2020 година. Изготвена на: 2 април 2020 в 21:45 часа. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

Този пример илюстрира пробив на хоризонтална линия на подкрепа на дневна графика на USD/JPY, идентифицирана с индикатор Фрактали в низходящ тренд. Трендът е установен с технически индикатор Страхотен Осцилатор.

Скалпиране на USD/JPY

Основните Форекс двойки са любимите на днешните трейдъри използващи стратегии за скалпиране. Следователно USDJPY е една от най-предпочитаните двойки за скалпиране или спекулации по време на търговската сесия в САЩ.

Ако искате да скалпирате, трябва да знаете, че този подход предлага много възможности за кратки времеви хоризонти, като например 1 минута или тикови графики. Внимавайте, може да заемете прекалено много позиции, което не означава непременно повече печалба, всичко зависи от условията на Форекс пазара и Вашата търговска стратегия.

Търговия с USD/JPY в рамките на деня

Точно като при скалпиране, търговията с USD/JPY в рамките на деня също има за цел да спечели от движението на цените за деня. Затварянето на всички позиции преди края на деня е друг подобен елемент между двата подхода.

Точката, която отделя „Дневната търговия" от скалпирането, е главно броят на позициите и времевите рамки, в които оперирате. Търгуващият в рамките на деня едва ли ще слезе под 5-минутната графика, докато скалпърът може да използва много често тази графика, дори по-малки.

Суинг търговия с USD/JPY

Ако вече имате работа на пълен работен ден, то Вие трудно ще имате време да отделите няколко часа на ден за търговия с USD/JPY и други валутни двойки. Решението е на една ръка разстояние и се казва суинг търговия.

Суинг търговията се доближава до инвестиционни подход като трейдърите, които я практикуват не трябва да отделят много време пред екраните в следене на графиките. Този вид търговия може да Ви позволи да намерите точните възможности за търговия на по-големи времеви рамки, в повечето случаи над четиричасова графика, включително дневна и седмична графика.

На тези времеви рамки може да се открият по-малко възможности за търговия, но често те са по-качествени.

Започнете да търгувате Форекс без ограничения за стил и стратегия с платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5. Изтеглете Вашата MetaTrader 5 напълно безплатно като кликнете на банера отдолу!

Най-добрата платформа за множество активи


 

Корелация на USD/JPY с други инструменти

Във финансовата и инвестиционна индустрия корелация е показател, който измерва зависимостта в движението на цените на два финансови актива. Изчислен като коефициент на корелация стойността може да варира между 1 и -1. Корелациите често се използват за управление на портфейл от финансови активи и деривати.

Когато се говори за валутна корелация, то става въпрос за връзката между две валутни двойки. Корелация със стойност 1 означава, че двете валутни двойки са перфектно свързани и през цялото време цените им се движат е една посока. Обратно, когато движението на валутните двойки е напълно противоположно, то стойността на тяхната валутна корелация е -1.

Не са много брокерите, които Ви предлагат инструменти, с които да разберете корелацията между активите. С Admirals получавате възможност да използвате експертна система наречена Корелационна матрица, която ви помага да откриете каква в връзката в цените на различните финансови актив. Корелационната матрица можете да откриете в изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

На долната графика можете да видите дългосрочната корелация ( 500 свещи на дневна графика) на валутните двойки с участието на японска йена - USD/JPY и EUR/JPY с други финансови инструменти като борсови индекси, петрол и злато.

Източник: Admirals, MetaTrader 5 с приставка MetaTrader Supreme Edition, Корелационна матрица. В тази статия, графиките на финансови инструменти са с илюстративна цел и не представляват съвети за търговия или предложение за покупка или продажба на финансов инструмент предлаган от Admirals (ДЗР, ETF, Акции). Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

Лесно може да установите по-силните прави и обратни корелации между различните видове активи:

  • Валутните двойки USD/JPY и EUR/JPY са с права корелация по между си
  • USD/JPY и EUR/JPY са в обратна корелация със златото, което доказва, че активите убежища като JPY и злато движат заедно

Трябва да отбележим, че основният принцип е швейцарски франк, злато и японска йена да се движат в една посока като активи убежища. В същото време, борсови индекси като SP500, Dow Jones и DAX 30, както и валути като AUD, NZD и CAD да се с обратна корелация с убежищата. Разбира се няма никаква гаранция, че това се случва във всяка времева рамки и всеки период.

Най-добрите часове за търговия с японска йена

  1. От 16:30 до 19:30 часа българско време (същото е и времето на платформата MetaTrader или WebTrader).
  2. От 02:00 до 11:00 часа на платформата MetaTrader или WebTrader.

Първият слот се отнася до часовете на сесиите на американската фондова борса. Към това се добавя втората част на европейската сесия. Именно през тези часове се записват най-високите търговски обеми.

Вторият период се отнася до часовете на азиатските фондови пазари, които често имат влияние върху търговията с японска йена. По време на търговията в Азия можете да станете свидетели на интересни движения в японска йена долар и японска йена евро.

Ако търгувате двойката USDJPY можете да се възползвате и от движенията, причинени от новините за японската йена или американската икономика чрез американския долар. За да идентифицира тези възможности, Admirals ви предоставя своя икономически календар на Admirals!

Търговията с икономическия календар се харесва на много Форекс трейдъри, защото им позволява да търгуват само няколко минути около часовете на публикувани на значими икономически новини, които понякога генерират големи движения!

Независимо дали да предприемете Swing търговия на долара или Scalping на йената, концепцията за времето е важна, за да се върнете на най-добрата цена или по добър начин след основни икономически данни.

Как да купите долар японска йена?

  1. Влезте в акаунта си в Admirals (WebTrader / MT4 / MT5, мобилно приложение и т.н.)
  2. Отворете раздела „Състояние на пазара"
  3. Потърсете валутна двойка USDJPY
  4. Кликнете с десния бутон върху валутната двойка, след което изберете "Прозорец на графика"
  5. След като графиката се появи, кликнете бутон Нова поръчка и изберете броя лотове
  6. Кликнете бутона "Покупка на пазар".

Как да продадете долар японска йена?

  1. Влезте в акаунта си в Admirals (WebTrader / MT4 / MT5, мобилно приложение и т.н.)
  2. Отворете раздела „Състояние на пазара"
  3. Потърсете валутна двойка USDJPY
  4. Кликнете с десния бутон върху валутната двойка, след което изберете "Прозорец на графика"
  5. След като графиката се появи, кликнете бутон Нова поръчка и изберете броя лотове
  6. Кликнете бутона "Продажба на пазар".

Как да започнете търговия и инвестиции в японска йена?

Можете да започнете търговия с японска йена чрез валутните двойки USD/JPY, EUR/JPY и други само в три прости стъпки:

  1. Отворете сметка за търговия с JPY
  2. Изтеглете платформа за търговия с JPY
  3. Изберете доставчик и направете първата си сделка.

За повече информация за това как да отворите сметка за търговия с Форекс сигнали с Admirals изгледайте следващото кратко видео:

Заключение - японска йена

Японската йена е най-популярната азиатска валута и се смята за валута-убежище. Много често йената поскъпва в периоди на несигурност като финансова криза, икономическа рецесия, пандемия, въоръжени конфликти и тн. Освен това йената е и една от световните резервни валути, които се използват от централните банки.

Именно решенията на Японската централна банка, пазарните настроения и икономическите новини от Япония са водещите фактори, които влияят върху цената на JPY. А с курс японска йена евро (японска йена лев), японска йена долар и тн можете да търгувате на международния валутен пазар наречен Форекс, където имате на разположение валутни двойки като USD/JPY; EUR/JPY, GBP/JPY, CHF/JPY, CAD/JPY, AUD/JPY и NZD/JPY.

С Admirals получавате възможност да търгувате с всички тези валутни двойки и много друго на популярните платформи MetaTrader. Така ще можете да приложите на практика Вашите виждания за цената на японската валута и да се опитате да се възползвате от промените в курс японска йена.

За Admirals

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от различни регулаторни органи. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admirals можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Изтеглете Вашата MetaTrader Supreme Edition напълно безплатно като кликнете на банера по-долу!

Изключителната MetaTrader Supreme Edition

Изтеглете най-мощния пакет от плъгини за любимата си търговска платформа!

 

Вижте още интересни статии:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайтовете инвестиционни компании на Admirals, опериращи под търговската марка Admirals (по-долу Admirals).

Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admirals не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admirals създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Борис Петров, финансов анализатор (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admirals не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admirals за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.

ТОП СТАТИИ
Демо сметка: Какво представлява и какви са ползите от демо търговия?
Много начинаещи трейдъри и инвеститори се колебаят как да започнат своята кариера на финансовите пазари и се опасяват от загуба средства, поради липса на достатъчно опит. Демо сметката може да предостави на новаците на пазарите добра възможност да влязат в света на финансовите пазари и да натрупат п...
Топ 10 съвета за управление на риска на финансовите пазари
Почти всеки, който се сблъсквал с финансовите пазари отблизо вероятно е срещал предупреждения от сорта "търговията включва риск", "поемате висок риск от загуба на парите си" и тн. Още тук в съзнанието Ви трябва да изникне концепцията за управление на риска, която може да запази даден трейдър на паза...
Чакащи поръчки: Ръководство как да ги използвате
Всеки трейдър и инвеститор, който поне веднъж е сключил сделка на финансовите пазари е срещал концепцията за чакащи поръчки. С поставянето на чакаща поръчка получавате възможност да не сключите сделка на настоящата пазарна цена, а може да избере цена, която Вие смятате за подходяща. Искате да разбер...
Виж Всички