Форекс сигнали: Какво представляват и как да ги използвате?

Борис Петров

Когато сте нов света на трейдинга, може да се насочите към употреба на Форекс сигнали, за да си помогнете в търговията на финансовите пазари. Всъщност, следването на чужди Форекс сигнали може да Ви спести доста време и усилия, както и да Ви научи на нови методи и стратегии за търговия. Всичко това звучи прекрасно, но има ли капан?

В тази статия ще разберете:

  • Какво е Форекс сигнал?
  • Кои са различните видове сигнали за търговия на финансовите пазари?
  • Какво е доставчик на Форекс сигнали?
  • Може ли да се доверите на безплатни Форекс сигнали?
  • Как да използвате Форекс сигнали?
  • Как да започнете търговия с трейдинг сигнали?

Да започваме!

Какво е Форекс сигнал?

Форекс сигнал е препоръка за за влизане/излизане от сделка по отношение на даден финансов инструмент (валутна двойка), в определено време и на упомената цена. Тези Форекс сигнали действат като аларма за трейдърите кога да влязат или излязат от сделка на Форекс или друг финансов пазар.

Често търговията на валутния пазар с Форекс сигнали може да се срещне под името социална търговия.

Сигналите за търговия се предоставят от опитни трейдъри или специализирани компании и в повечето случаи се предоставят чрез писмени съобщения. Сигналите могат да бъдат:

  • Безплатни Форекс сигнали
  • Платени Форекс сигнали

Търговските сигнали могат да помогнат на начинаещите трейдъри с точни и ясни подробности за сделките в реално, препоръчани от избрания доставчик. Въпреки това винаги трябва да бъдете внимателни. Няма доставчици на Форекс сигнали, които да са безгрешни.

Избраните от Вас доставчици на Форекс сигнали ще Ви насочват:

  1. Кога купувате и продавате различни финансови инструменти
  2. Къде да поставите Вашите стоп лос и тейк профит поръчки, които пък ще Ви помогнат да ограничите загубите си и да приберете печалбите си от сделките.

Най-добрите трейдинг сигнали включват и обосновка за влизане и излизане в конкретната сделка и също са определени конкретните нива.

Позитиви и негативи от употребата на Форекс сигнали

Повечето Форекс сигнали са отличен начин да изпробвате нови стратегии за търговия на финансовите пазари и да видите различни подходи за взимане на решения от други трейдъри.

От друга страна, важно е да можете да се доверите на доставчика на Форекс сигнали. Именно затова е добре да изберете да следвате трейдъри, които могат адекватно да обосноват със солидни разсъждения, решенията си за влизане и излизане от сделка. Основната цел е да получавате сигнали за Форекс търговия от човек, който вярва, че има добра стратегия и най-важното - има логични доводи за сделките си.

На пазара може да намерите огромно количество доставчици на Форекс сигнали. Следователно е трудно да се разбере кой доставчик предлага наистина надеждни Форекс сигнали и кой по-скоро се опитва да се възползва от доверието на начинаещи трейдъри. В тази статия ще Ви помогнем да се ориентирате по-лесно.

ЗАПОЧНЕТЕ ТЪРГОВИЯ

Видове Форекс сигнали

Има пет основни начина да използвате Форекс сигнал и изборът на доставчик ще зависи от Вашите:

  1. Цели
  2. Времето, което трябва да отделите за търговия
  3. Желаното ниво на активност и контрол
  4. Личния рисков профил

Така условно може да отделим следните видове сигнали:

  • Ръчни
  • Автоматични
  • Чрез кореспонденция
  • Чрез софтуер за копиране на сделки
  • Управление на сметки

Нека сега да разгледаме по-подробно всеки от тези видове сигнали.

Ръчни трейдинг сигнали

За да опишем на-точно този вид Форекс сигнали трябва да кажем, че трейдърът трябва да прекарва дълго време пред компютъра, търсейки сигнал, за да вземе окончателно решение за покупка или продажба на определен финансов актив. В този случаи решенията, взети от търговеца се основават на неговото тълкуване могат да отнемат много време.

Тези видове Форекс сигнали са свързани с ръчната търговия. Човекът е в състояние да оцени валутния пазар по начин, който програмите не могат, както и да види кога се движи по непредсказуем и странен начин и следователно е в състояние да се оттегли от операциите.

При употреба на подобни сигнали, трейдърът трябва да има определени умения и опит и не се ограничава само до програмирани кодове и настройки, като автоматични системи, така че може да има впечатления дали определени Форекс сигнали ще бъдат печеливши.

Автоматични трейдинг сигнали

Трейдърът може да избере да използва и автоматизиран софтуер за търговия като платформите MetaTrader и експертни съветници, които автоматично да генерират Форекс сигнали за търговия в реално време. Някои от тях могат дори автоматично да отварят позиции.

Експертните съветници, известни още като роботи за търговия, се предлагат безплатно или се продават, както на платформите MetaTrader, така и от различни доставчици на сигнали. Важното при автоматичните Форекс сигнали е, че търговецът поръчва на софтуера сам да извърши търсене какви сигнали да следва.

Ето и някои от предимствата:

  • Човешкият психологически стрес, участващ в процеса, е напълно изключен. В резултат на това софтуерът автоматично ще интерпретира какви действия да предприеме: да купува или да продава. По този начин операцията може да бъде успешна, стига софтуера да е подготвен по подходящ начин и от истински професионалист.
  • Роботите за търговия могат да обработват много повече данни, отколкото един човек - трейдър. Това ще ви даде възможност да управлявате няколко валутни двойки и други активи, в допълнение към контрола върху всички графики, които искате - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Най-добрият вариант обаче може да е хибрид от двата модела. Именно това и правят много от професионалните трейдъри.

Автоматизираните трейдинг сигнали управляват сметката за търговия, докато полуавтоматичните Форекс сигнали подчертават възможностите за търговия, но от трейдъра зависи дали ще влезе на пазара или не.

С доставчиците на безплатни Форекс сигнали чрез роботи трябва да се подхожда с повишено внимание. Преди да ги използвате на реалната си сметка, задължително ги тествайте на демо сметка с виртуални пари.

Тествайте Форекс сигнали и стратегии за търговия на финансовите пазари с демо сметка от Admirals. Вземете Вашата безплатна демо сметка сега като кликнете на банера отдолу!

Търгувайте с безрискова демо сметка

Практикувайте търговия с виртуални средства

 

Форекс сигнали чрез кореспонденция

В този случай търговецът винаги управлява собствената си търговска сметка и просто следва позициите, предоставени в сигналите, отваряйки позиции на своята платформа за търговия. Това позволява на трейдъра да има по-високо ниво на доверие, като същевременно не позволява на трето лице да има пълен контрол върху търговската му сметка.

Но от друга страна, той ще трябва да поеме психологически риск.

В действителност, понякога е трудно трейдърът да продължи да следва доставчикът на Форекс сигнали и може да реши да се откаже от услугите му, когато той навлезе в тежка поредица от загуби. По този начин обаче може да пропусне момента, в който потенциално печалбите ще се върнат.

Форекс сигналите, в този случай, се предават чрез съобщение, което може да бъде под формата на имейл, смс или чрез мобилно приложение за съобщения. При този тип сигнали често става въпрос за платени Форекс сигнали.

Структурата може да е следната:

  1. Клиентът заплаща предварително определена сума на даден трейдър, Има възможност да се заплаща и индивидуално за всеки сигнал. Може да съществуват и различни абонаментни планове т.е. при по-високо заплащане по-голям брой или по-качествени сигнали
  2. След заплащането трейдъра започва да получава определен брой Форекс сигнали

Форекс сигнали чрез софтуер за копиране на сделки

Автоматична услуга за копиране на сделки със софтуер опростява употребата на Форекс сигнали. По този начин сметката на доставчика на трейдинг сигнали и сметката на трейдъра са свързани. Когато доставчикът на сигнал отвори сделка, същата сделка автоматично се отваря и в сметката на трейдъра.

Платформите за търговия MetaTrader (MT4 и MT5) също са софтуер за Форекс сигнали, който позволява копирането на сделки (copy trading) или социалната търговия.

Това е междинно решение, тъй като търговията е автоматизирана и контролът върху сметката е споделен. Ето как работи:

  1. Доставчикът отваря позиции дистанционно в сметката на клиента, без да има по-голям контрол върху нея.
  2. Търговецът също така запазва контрол, като при желание свободно може да намеси в операциите. В повечето случаи този тип сигнали са платени Форекс сигнали.

Форекс сигнали - Управление на сметки

Малко по-различен начин от Форекс сигналите за търговия е управлението на сметки. То може да позволи на професионален мениджър да инвестира средствата на клиент или клиенти в замяна на заплата или фиксирана част от печалбата.

Тук доставчикът или по-скоро мениджърът на средства, има пълен контрол върху търговските операции и като цяло не съобщава много за вземането на своите решения за търговия. По-скоро отчита своите резултати.

Видове Форекс сигнали според анализа

Според анализа на пазарите, който е използван, Форекс сигналите могат да бъдат разделени на две категории:

Пример: Ако речта на Марио Драги е благоприятна за еврото, повечето Форекс сигнали ще включват покупка на еврото срещу американския долар - покупка на EUR/USD.

  • Форекс сигнали базирани на технически анализ. Това подход основан на технически анализ, който често се използва от професионални анализатори и трейдъри.

Пример: DAX 30 прави бичи пробив на ниво на съпротива, за да продължи възходящ тренд. Това може да бъде Форекс сигнал за отваряне на дълга позиция.

Трябва да се отбележи, че повечето доставчици на Форекс сигнали разчитат на сигнали базирани на технически анализ и малцинството от тях работят с фундаментални фактори.

Характеристики на търговски сигнали

Сега ще отбележим и основните характеристики на търговски сигнали:

  • Управление на Форекс сметки
  • Помощ при анализ на Форекс сигнали и наличие на поддържаща графика за по-късна интерпретация
  • Обучителни ресурси
  • Безплатен или по-евтин пробен период за Форекс сигнали
  • Допълнително взаимодействие между доставчика и клиента чрез специални форуми и коментари
  • Налична история на миналите сделки
  • Приблизителни за нива на влизане, спиране на загубите и прибиране на печалбите за препоръчвания финансов инструмент

Доставчици на Форекс сигнали

Форекс сигналите могат да бъдат получени от различни компании, които предлагат този тип услуги, както и от някои от най-добрите Форекс брокери. В повечето случаи брокерите предлагат търговски сигнали на клиенти със стандартни или ВИП сметки за търговия.

Все пак напоследък рядко ще откриете регулиран брокер, който да предоставя директни сигнали за търговия, тъй като това може е в конфликт с регулациите.

Предлаганите сигнали в повечето случаи включват:

  1. Точни нива на влизане и излизане от сделка, както и поне на стоп лос.
  2. Анализи и коментари, които подкрепят всеки Форекс сигнал.
  3. История на транзакциите, която показва печалби и загуби, и друга статистика. За предпочитане е да се проверява от трета страна.
  4. Възможност за взаимодействие с доставчика на трейдинг сигнали.

Въпреки че това са основните услуги на добър доставчик на Форекс сигнали, това не е пълния списък. Общите познания за социалната търговия ще Ви помогнат да намерите най-добрия доставчик на сигнал.

Цени на платени Форекс сигнали

Цените на Форекс сигнали може да варират сериозно. Те зависят от този, който предлага услугата. Някои трейдъри и компании може да предлагат безплатни Форекс сигнали на своите клиенти, докато други доставчици могат да Ви таксуват $5-$10 на ден. Разбира се може да има и доста по-високи цени за платени Форекс сигнали.

При по-дългосрочен достъп, можете да откриете пакети с еднократно абонаментно плащане в диапазон $100-$200, но в някои случи цената може и да е хиляди долари, в зависимост от срока и услугата.

Услуги предлагани от доставчици на Форекс сигнали

Услугите, които можете да получите от доставчик на Форекс сигнали, също се различават в зависимост от компанията. Повечето от тези доставчици предлагат:

  • Възможност за проследяване на сигналите
  • Имейли
  • SMS известия
  • Обслужване на клиенти по имейл
  • Телефонен номер

Има и по-старателни доставчици, които предлагат по-подробен анализ на сигналите. Доставчиците на Форекс сигнали трябва да защитават своите стратегии за търговия и да уверят максимално добре своите клиенти в успеха на услугите им.

Как да откриете надеждни Форекс сигнали?

Надеждността на достъпните онлайн Форекс сигнали варира сериозно. Все пак това се случва и при много други услуги, свързани с получаване на предимства в търговията на финансовите пазари.

Ако намерите доставчик на Форекс сигнали с успеваемост от 80-90% е по-добре да помислите отново. Разбира се, че има компании с подобен процент на успех, но, за да може да се доверите на подобен доставчик е добре да погледнете за какъв период от време е успял да поддържа тези проценти. Все пак е добре и да тествате резултатите му на демо сметка.

Трябва също да имате предвид, че способността да използвате успешно Форекс сигнали във Вашата търговия зависи от ефективността на услугата на Вашия брокер.

Това е особено валидно ако използвате Форекс сигнали базирани на икономически новини, където трябва да се действа възможно най-бързо и да се уверите, че всяко отклонение или неточност е минимална.

ТЪРГУВАЙТЕ ФОРЕКС СЕГА

4 съвета как да намерите най-добрите трейдинг сигнали

Ето 4 неща, на които трябва да обърнете внимание, когато търсите надеждни Форекс сигнали:

  1. Броят позиции. Ако броят на позициите не е достатъчен, трудно ще може да определите дали даден Форекс сигнал е надежден. Добре е доставчикът да има история от поне 100 позиции.
  2. Съотношение риск/печалба. Важно е да се гарантира, че всеки Форекс сигнал има връзка между поетия риск и потенциалната печалба. За предпочитане е това съотношение да е поне 1:1. Някои трейдъри се стремят към 1:2; 1:3 или дори по-високо.
  3. Успеваемост. Трябва да се знае поведението на стратегията т.е. дали тя печели по-често (повече от 70% от сделките) или по-рядко (под 50% от сделките).
  4. Брой последователни загуби. Когато се знае максималния брой последователни загуби ще е известна потенциалната загуба на капитал, която може да настъпи в последствие на следването на избраните Форекс сигнали.

Това са 4-те най-важни елементи, които задължително трябва да вземете предвид, за да вземете добро решение при избор на доставчик на Форекс сигнали и да имат последователно управление на търговския капитал.

Защо да използвате Форекс сигнали?

Има множество причини, поради които трейдинг сигналите са доста популярни и се използват широко, особено от начинаещи търговци на финансовите пазари. Ето само няколко от тях:

  • Обучение: Научаването как други трейдъри влизат и излизат от пазара може да помогне на начинаещите да научат повече за пазарите и различните стратегии за търговия.
  • Време: Много начинаещи трейдъри нямат време да се занимават с търговия на пазарите по цял ден. Възможността просто да възпроизвеждат сделките на най-активните търговци като скалпери и търгуващи в рамките на деня може да им предложи по-добър поглед върху пазара.
  • Диверсификация: Има различни доставчици на Форекс сигнали, от които можете да избирате. Разнообразието от стилове, инструменти, времеви рамки и методи могат да помогнат за диверсификация на портфолиото от финансови инструменти.

Използването на сигнали за търговия с валута може да има своите предимства. Въпреки това, независимо дали използвате безплатни или платени Форекс сигнали, можете също да изпаднете в неизгодно положение. Един от основните недостатъци е да разчитате твърде много на Вашия доставчик на трейдинг сигнали. За съжаление в тази област можете да срещнете не малко измамници.

Форекс сигнали и стратегия за търговия

Използването на Форекс сигнали за търговия зависи от темперамента и стратегията на всеки трейдър. В случай на много активни трейдъри с малко време за задълбочен анализ на пазарите, Форекс сигналите предлагат добра алтернатива на ръчната търговия. Ако се интересувате да научите по-подробно автоматичната търговия можете да получите известна полза от абонамент за тези MQL5 сигнали.

Както споменахме по-рано в тази статия има безплатни Форекс сигнали и платени Форекс сигнали. Цената на сигналите може да зависи от конкуренцията, както и от очакванията, и целите. Внимавайте с доставчиците на безплатни Форекс сигнали, тъй като тяхната статистика може да бъде сериозно манипулирана или напълно невярна.

Безплатни Форекс сигнали в MetaTrader

Платформите за търговия MetaTrader 4 и MetaTrader 5 предлагат пълен набор от Форекс сигнали чрез интегрираната услуга MQL5. От 2013 година вече има достъп до услугата на MetaTrader за автоматично копиране на транзакции и операции, извършвани от други трейдъри на платформите MT4 и MT5 на демо или реална сметка.

Има платени и безплатни Форекс сигнали. Платените Форекс сигнали са свързани с месечен абонамент, който може да отмените по всяко време. Възможно е да има такси за обслужване, така че трябва да проверите дали сигналът за търговия е подходящ за Вашата стратегия.

Независимо дали имате реална или демо сметка, за да получите достъп до сигнали и доставчици на търговски сигнали чрез платформите MT4 и MT5, отворете Вашата платформа за търговия MetaTrader и отидете на Лента с Инструменти (Ctrl + Т). След това натиснете раздела Сигнали в долната част на екрана.

Източник: MetaTrader 5, 15 септември 2020 година.

В прозореца Сигнали на платформата MetaTarder ще видите различни доставчици на Форекс сигнали, заедно с допълнителна информация като име на доставчиците, процент на растеж, брой седмици, в които е работил сигнала и много други статистически данни. Но как да изберете най-добрия трейдинг сигнал?

Анализът на тези данни е първата стъпка при избора на най-добрите Форекс сигнали, които се предлагат. Това описание предлага подходящи статистически данни, които ще Ви помогнат да оцените сигнала за търговия:

  • Ръстът на капитала, който е осигурил даден Форекс сигнал.
  • Броят седмици, в които сигналът е работил.
  • Броят на абонатите.
  • Най-голям спад (в проценти) и коефициент на печалбата.
  • Цената на абонамента (при платени Форекс сигнали).

Като първи филтър е добре да изберете сигнал, който е бил активен възможно най-дълг период, но и да е успешен през по-голямата част от това време.

Когато кликнете върху определен Форекс сигнал ще получите допълнителна статистика. В този прозорец можете да проследите сигнала и да решите дали той ще бъде от полза за Вашата стратегия за търговия.

Анализирайте цялостното предлагане на платени Форекс сигнали преди да се абонирате за един от тях. Сигналите могат да Ви предложат възможност да печелите пари, но не трябва да забравяте, че те идват и с риск от загуба. Данните могат да бъдат сортирани чрез кликване върху някои от заглавията.

Например, ако искате да намерите доставчици на сигнал, които имат най-висок коефициент на печалба, щракването върху заглавието „PF" и данните ще се организират според Вашето желание.

Платени Форекс сигнали

В примера даден на изображението по-горе са показани доставчици на безплатни Форекс сигнали. Това не винаги е така, тъй като, както вече знаете има и платени Форекс сигнали, към които е упомената и цена. Цената може да варират от съвсем достъпните $5 до няколкостотин долара на месец.

Най-добрият начин да разберете дали даден сигнал отговаря на Вашите изисквания е да го изпробвате на демо сметка. Вече разбрахте, че тези сметки за безплатни и използват виртуални средства за търговия, така че няма да се наложи да рискувате собствен капитал.

Много трейдъри правят грешка като филтрират различните сигнали само по процента на растеж, игнорирайки възможността други фактори и статистически данни да повлияят на представянето му.

  • Например сигнал, който работи повече седмици може да не осигури най-големия растеж, но пак може да е привлекателен за търговците, тъй като демонстрира стабилност за по-дълъг период от време и при различни пазарни условия.

При кликване върху всеки доставчик на Форекс сигнали ще получите по-пълен анализ на сигналите. Само за примера нека да кликнем върху първия доставчик в MetaTrader 5, който към този момент е "Star 2 demo".

Източник: Admirals MetaTrader 5, 15 септември 2020 година.

Кликвайки върху този доставчик на Форекс сигнали може да получите много повече информация. Вече имате данни като брой транзакции, които този доставчик на сигнали е извършил (325), печеливши и губещи сделки, независимо дали доставчикът на сигнал оперира от демо или реална сметка, коефициентът на печалба, средна печалба при печеливша сделка и средна загуба при загубена сделка и много, много повече.

Източник: MQL5.com

Ето подробния списък на тази информация:

  • Ръст: Резултат от печалбата или загубата в %
  • Печалба: Печалба или загуба в пари
  • Текущ баланс: Размерът на капитала на доставчика на сигнал, включително нереализирани печалби и загуби
  • Баланс: Капитал по сметката за търговия
  • Първоначален депозит: сумата, първоначално внесена в сметката
  • Тегления: Сумата на всички тегления направени от сметката
  • Депозити: Сумата на новите депозити в търговската сметка

Но списъкът с информация не свършва до тук:

Източник: MQL5.com

  • Търговски дни: броят дни, управлявани от системата за търговия или от трейдъра
  • Последна сделка: датата на последната сделка
  • Сделки на седмица
  • Средно време на поддържане на позицията отворена
  • Абонати: Броят на абонатите, които са се регистрирали за копирани на сигнала
  • Седмици: Броят седмици от откриването на сметката
  • Начало: Дата на стартиране на сметката

Ще намерите и тази информация:

Източник: MQL5.com

  • Алгоритмична търговия: процентът на операциите, извършени от експертен съветник
  • Печеливши сделки
  • Губещи сделки
  • Търговска активност: процентът от време, през което има отворени позиции
  • Максимален спад: най-голямата загуба от сметката
  • Максимално натоварване на депозита: максимално използван депозит

След това ще намерите бутон, който ще Ви каже каква е цената, която трябва да платите за копиране на този Форекс сигнал.

Струва си да запомните, че абонаментът за доставчик на Форекс сигнали ще доведе до извършване на транзакции за Ваша собствена сметка. Ето защо е важно да се проучат най-добрите доставчици на безплатни Форекс сигнали и предложения за безплатни сигнали за търговия. За да получите достъп до безплатни и платени Форекс сигнали в MetaTrader ще Ви трябва регистрация в MQL5.

Това може да стане като кликнете върху линк регистрирайте се в MQL в горната част на прозореца на сигнала. След това ще се появи следния прозорец:

Източник: Admirals MetaTrader 5

Чрез уебсайта mql5.com можете да изберете да платите абонамент за Форекс сигнали. Освен това можете да изберете да използвате безплатни Форекс сигнали за търговия.

Когато се абонирате за безплатен трейдинг сигнал, се отваря прозорец с опции като:

Източник: Admirals MetaTrader 5

В този прозорец можете да потвърдите:

  • Съгласието с условията за ползване на услугата "Сигнали"
  • Потвърждение на абонамент за сигнал в реално време
  • Възможност да се копират стоп лос и тейк профит поръчки
  • Възможност да се синхронизират позиции, без да се изисква потвърждение
  • Процент от депозита, който е наличен за копиране на Форекс сигнали
  • Сумата в евро, при загубата, на която искате да спрете да следвате избраните Форекс сигнали
  • Максимален разрешен слипидж

При изпълнение на тези условия, избраният Форекс сигнал може да бъде копиран директно на Вашата сметка за търговия.

В случай, че искате да прекратите абонамента за даден Форекс сигнал, просто ще трябва да натиснете червения бутон, който се появява с фразата "Отказ от абонамент". Необходимо е само потвърждение, за да се затвърди желанието да не се следват трейдинг сигнали на доставчика.

Изтеглете безплатно платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5 и започнете да използвате платени и безплатни Форекс сигнали! Единственото, което трябва да направите е да кликнете на банера отдолу:

Най-добрата платформа за множество активи


 

Доставчици на Форекс сигнали

Има много уеб сайтове, форуми и социални медии, които разпространяват безплатни Форекс сигнали. Все пак в основата съществуват три основни групи на доставчици, които изпращат форекс сигнали:

  • Трейдъри
  • Търговски представители
  • Измамници

Групите са подредени в реда, по който може да им се има доверие.

Трейдъри

Нормално е да има трейдъри, които искат да споделят сигналите си с цел придобиване на положителна репутация, до помогнат на другите хора или просто да подкрепят средата, която им е помогнала на тях самите в началото на техния трейдинг.

Някои трейдъри споделят безплатни Форекс сигнали в различни интернет форуми. Те изпращат абсолютно същата информация и анализ, която използват в собствената си търговия на пазарите.

Търговски представители

Търговските представители предлагат Форекс сигнали, след като даден клиент открие сметка при брокера, на който те са партньори. Така те генерират комисионни от клиентската търговия и същевременно осигуряват сигналите. Важно е да се отбележи, че понякога техните сигнали не са толкова качествени, тъй като те се фокусират върху партньорски си бизнес.

Задължително тествайте Форекс сигналите на търговски представители на демо сметка, преди да им поверите своята реална сметка.

Измамници

Измамниците са хора, от които трябва да се пазите, тъй като те се интересуват само от комисионните или таксите, които взимат от Вас, а не държат на качеството на сигналите. Обикновено те използват изпитани маркетингови подходи за привличане на клиенти. само част от триковете им са:

  • Снимки на различни скъпи коли
  • Снимки с голямо количество пари в брой
  • Известни луксозни места по света
  • Фалшива статистика на сигналите

След първоначалната регистрация за сигналите Вие ще получите няколко безплатни от тях. В последствие ще трябва да си плащате, за да получавате Форекс сигнали, които често са със съмнително качество.

Същевременно измамниците могат да изпращат сигнали и на други хора, но с обратната посока на търговия. Така около 50% от абонатите ще имат печеливши сигнали, а около 50% ще имат губещи.

Как да станете доставчик на Форекс сигнали?

Трейдърите, които имат успешна стратегия за търговия на финансовите пазари могат също да станат и доставчици на Форекс сигнали за други търговци.

Някои трейдъри могат да решат да предоставят безплатни Форекс сигнали, за да се опитат да помогнат на развитието на начинаещи търговци. Други пък избират да получават фиксиран месечен приход от всеки абонат, който реши да ги следва като предлагат платени Форекс сигнали.

Важното тук е, че след като се регистрирате в MQL5 можете да споделяте своите трейдинг сигнали с останалите трейдъри.

Предимства и недостатъци на Форекс сигнали в MetaTrader

Предимства на трейдинг сигнали

Недостатъци на трейдинг сигнали

  • Има хиляди различни стратегии, които да следвате и копирате в MetaTrader
  • Самоличността на трейдърите се проверява
  • Можете да опитате копирате чрез демо сметка от платформата MetaTrader
  • Не е необходимо да инсталирате допълнителна програма, копирането е възможно директно от платформата MetaTrader 4 и 5
  • Можете директно да оцените историята на трейдър по прозрачен и конкретен начин
  • Налични са коментари от други последователи на Форекс сигнали, за да оценят профила на трейдъра, който ги предоставя
  • Достъпни разход, за да следвате доставчик на Форекс сигнали
  • Винаги имате контрол върху Вашия бизнес акаунт от платформата MetaTrader
  • Миналото представяне не гарантира бъдещи резултати
  • Трябва да останете постоянно свързани с MetaTrader, освен ако не използвате VPS сървър, за да може транзакциите на доставчика да бъдат копирани през цялото време на Вашата търговска сметка
  • Изпълнението не е в основата на възнаграждението на доставчиците на сигнали
  • Можете да се абонирате само за един доставчик на сигнал на една сметка за търговия
  • Имайте предвид, че някои доставчици на Форекс сигнали използват демо сметки
  • Ако имате различен брокер от Вашия доставчик на сигнали, реалните резултати във Вашата сметка могат да бъдат различни в зависимост от спреда и слипиджа, които са различни при всеки брокер.

Какви Форекс сигнали може да получите?

Възможностите за това какви Форекс сигнали може да получите са на практика неограничени. Все пак много трейдъри са склонни да се насочват към автоматизирана търговия.

Ето някои от най-често срещаните сигнали на пазарите. Трейдърите могат да ги комбинират, за да използват всички критерии при избора си:

  • Сигнал за пробив на графиката: Това могат да бъдат триъгълници, правоъгълници, глава и рамене, тренд линии и тн.
  • Сигнали базирани на пресичане на пълзящи средни: Много трейдъри използват пресичането на пълзящи средни от 500 и 200 периода, но има и много други общи приложения.
  • По-големи обеми: Ненормално високите търговски обеми често може да е сигнал за зараждащ се нов тренд на пазара.
  • Признаци за волатлност: Има много начини за измерване на волатилността като ATR и други подобни индикатори, екстремните промени на волатилността може да предизвикат големи промени в пазарните цени.
  • Екстремни стойности: Прекалено дълго продължил тренд - свръхкупено и свръхпродадено състояние на пазара, според някои технически индикатори като RSI, Stochastic и други.

Често задавани въпроси за Форекс сигнали

Доставчик на платени Форекс сигнали може да генерира сериозни проходи, но на каква цена?

При търговията, колкото по-големи рискове поемата, толкова по-големи печалби можете да направите. Това, което често се забравя е, че също така може да се претърпят и големи загуби. А това се случва често.

Ето защо преди да следвате, който и да е Форекс сигнал е добре да можете да отговорите на няколко от тези въпроси:

  • Каква стратегия представлява този сигнал? Стратегия на пробив, стратегия на търговия в диапазон или на търговия в тренд?

По този начин ще разберете при какви пазарни условия бихте били потенциален победите или губещ.

Пример: Ако стратегията на доставчика на Форекс сигнали е да работи в диапазони, ще знаете, че в моменти на тренд няма да печелите или ще губите пари, но ще бъдете психологически подготвени за това. Не забравяйте, че финансовите пазари са намират в диапазон в над 70% от времето!

  • Суинг търговия, Търговия в рамките деня или скалпиране?

Трябва да сте наясно с това какъв стил на търговия предпочитате. Предпочитате големи движения, които могат да отнемат няколко седмици, за да се оформят или малки позиции всеки ден, защото не сте много търпеливи по природа и искате повече ежедневни действия?

  • Какъв е рискът от резултатите на доставчика на Форекс сигнали? Готов ли съм да поема този риск и с колко пари?

Пример: Ако доставчикът на Форекс сигнали използва стратегия с голели стоп лосове във волатилни валутни двойки като например GBP/JPY, трябва да сте сигурен, че разполагате с достатъчно капитал, за да отворите този вид позиция и да уважавате управлението на риска.

Ако стоп лосът Ви е 250 писа, а сметката Ви от 500 евро, то риск от 20 евро не е възможен при тази операция, тъй като стоп лос поръчката ще е прекалено голяма.

  • В колко валутни двойки доставчикът отваря позиции, за да получи резултати?

Отново ако търсите големи печалби и трябва да търгувате с 15 валутни двойки, но размерът на сметката Ви не позволява това е добре да си зададете въпроса дали трябва да следвате този доставчик.

Как да започнете търговия с Форекс сигнали?

Можете да започнете да следвате платени или безплатни Форекс сигнали или да станете техен доставчик само в три прости стъпки:

  1. Отворете сметка за търговия с Форекс сигнали.
  2. Изтеглете платформа за търговия с Форекс сигнали.
  3. Изберете доставчик и направете първата си сделка.

За повече информация за това как да отворите сметка за търговия с Форекс сигнали с Admirals изгледайте следващото кратко видео:

Форекс сигнали - заключение

Въпреки че е възможно да намерите относително печеливши Форекс сигнали в интернет, но трябва да бъдете предпазливи. Форекс търговията изисква време, за да се придобият необходимите знания и умения, но със сигурност си заслужава. Когато използвате Форекс сигнали за търговия, независимо дали платени или безплатни, Вие не придобивате сериозни умения за анализ, а по-скоро разчитате на тези на друг.

Дългосрочният успех в търговията на финансовите пазари чрез Форекс сигнали изглежда съмнителен. Една по-добра идея е да инвестирате времето и капитала си в обучение.

Все пак, ако решите да пробвате безплатни Форекс сигнали, погледнете отзивите във форумите. Започнете със сигнали на трейдъри, които могат да Ви покажат търговска история от поне няколко месеца. Не се доверявайте на хора, които Ви обещават резултати без доказателства. Ако доставчикът на сигнала е надежден, той няма да крие търговската си история.

Без значение колко ползи може да изглежда, че Ви предлага даден Форекс сигнал, той никога няма да успее да замести опита и знанията в търговията на финансовите пазари. Затова Ви съветваме да развиете тези умения преди да започнете да разчитате, до голяма степен, на Форекс сигнали за търговия и техните доставчици.

За Admirals

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от различни регулаторни органи. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & ДЗР-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admirals можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Изтеглете MetaTrader Supreme Edition сега напълно безплатно като кликнете на банера отдолу!

Изключителната MetaTrader Supreme Edition

Изтеглете най-мощния пакет от плъгини за любимата си търговска платформа!

 

Открийте още интересни статии:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайтовете инвестиционни компании на Admirals, опериращи под търговската марка Admirals (по-долу Admirals).

Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admirals не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admirals създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Борис Петров, финансов анализатор (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admirals не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admirals за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.

ТОП СТАТИИ
Демо сметка: Какво представлява и какви са ползите от демо търговия?
Много начинаещи трейдъри и инвеститори се колебаят как да започнат своята кариера на финансовите пазари и се опасяват от загуба средства, поради липса на достатъчно опит. Демо сметката може да предостави на новаците на пазарите добра възможност да влязат в света на финансовите пазари и да натрупат п...
Топ 10 съвета за управление на риска на финансовите пазари
Почти всеки, който се сблъсквал с финансовите пазари отблизо вероятно е срещал предупреждения от сорта "търговията включва риск", "поемате висок риск от загуба на парите си" и тн. Още тук в съзнанието Ви трябва да изникне концепцията за управление на риска, която може да запази даден трейдър на паза...
Чакащи поръчки: Ръководство как да ги използвате
Всеки трейдър и инвеститор, който поне веднъж е сключил сделка на финансовите пазари е срещал концепцията за чакащи поръчки. С поставянето на чакаща поръчка получавате възможност да не сключите сделка на настоящата пазарна цена, а може да избере цена, която Вие смятате за подходяща. Искате да разбер...
Виж Всички