Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Форекс анализи: Как да прогнозираме Форекс пазара през 2019?

В непрекъснато променящия се бизнес свят трябва да мислите напред в бъдещето, ако искате да имате потенциал да бъдете успешен. Ако говорите с успешни Форекс трейдъри или инвеститори на Форекс пазара, те несъмнено ще подчертаят своите способности и познания за това да правят точни Форекс анализи, за да предскажат пазарните движения. Тази статия има за цел да да Ви помогне да приложите Вашите знания за Форекс анализи, за да прогнозирате променящия се валутен пазар по най-подходящия начин.

Форекс анализи: Как да прогнозираме Форекс пазара?

Форекс анализи и прогнози

Преди да продължим обаче, трябва да отговорим на въпроса какво е Форекс? Казано по-просто, това е глобален децентрализиран пазар за търговия с валути. Нещо повече, това е най-големият пазар в света, който обработва транзакции за трилиони долари всеки ден. Основните участници в него са международните банки, хедж фондовете, търговските компании, различните централни банки и, разбира се, брокерите и инвеститорите на дребно.

Ако се върнем към Форекс анализи и прогнози на движенията на пазара, трябва да признаем, че трейдърът трябва да има задълбочено разбиране на факторите, които могат да повлияят на движението на валутния курс, ако искат да бъдат успешни. Не забравяйте, че няма окончателна формула за прогнозиране на Форекс. Всичко зависи от вашите собствени умения, опит, точността на вашите Форекс анализи и прогнози, и Вашата отдаденост на успеха.

Петте фактора за Форекс анализ, които трябва да знаете са:

  • Икономически растеж
  • Геополитическа и политическа стабилност
  • Монетарна политика
  • Внос и износ
  • Лихвени нива

Ако внимателно проследявате всички събития, микро и макро фактори, имате много по-голям шанс за успех в във Вашите Форекс анализи и прогнози. Но трябва да разберете, че това не е лесно. Има някои сайтове, които предлагат така наречените безплатни Forex прогнози, но трябва да ги избягвате, тъй като те не са надеждни. За проследяване на икономически съобщения, прогнози и друга важна информация, свързана с Форекс, много професионални трейдъри използват Форекс календар.

Форекс анализи и Форекс трендове

Да бъдете способни да идентифицирате Форекс трендовете е едно от основните умения, които трейдърът трябва да притежава, тъй като може да се окаже много полезен за всички Форекс прогнози и анализи. Тренд е общата посока на Форекс пазара и цената на активите. Трендовете могат да бъдат краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Възможността да се идентифицира една тенденция може да се окаже много печеливша и причината е, че ще можете да търгувате в посоката на тази тенденция.

В контекста на обща търговска стратегия е най-добре да се търгува с тренда. Ако общата тенденция на валутния пазар е възходяща, трябва да бъдете внимателни по отношение на заемането на позиции, които разчитат на тенденцията да се движи в напълно противоположна посока. Тренда може да се прилага и за лихвени проценти, акции и различните доходности, както и на всеки друг пазар, който може да се характеризира с ценово движение, обем или цена.

За да правим добри Форекс анализи и прогнози ще очертаем три типа тенденции, които трябва да познавате - възходящ тренд, низходящ тренд и странична тенденция. Например, ако тенденцията на графиката е възходяща, тогава избраната валута всъщност поскъпва по стойност. Ако тенденцията е низходяща - избраната валута поевтинява. При странична тенденция валутата не поскъпва или поевтинява, а се движи в ограничен диапазон. Познаването на всичко това е от ключово значение за правилните ежедневни Форекс анализи и прогнози.

Тествайте търговията на финансовите пазари без риск за Вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Видове Форекс анализи

Има много различни видове за анализ на Форекс пазара, преди се достигне до момента за влизане в сделка. Въпреки че категориите Форекс анализ могат да бъдат доста различни, вашата задача е да се фокусирате върху крайната цел. Целта е да използвате анализите, за да Ви посочат добри възможности аз трейдинг. Тук ще опишем двете основни области на валутния анализ и ще ги проучим по-подробно.

Форекс анализите са тясно свързани с точните прогнози за търговия на Форекс пазара. Също така е важно да се подчертае, че изпробването на двете области може да помогне да се определи кой метод или каква комбинация подхожда на вашата личност.

Форекс фундаментален анализ

Фундаментален анализ на Форекс пазара означава да концентрирате Вашия Форекс анализ върху различни икономически фактори. Трейдърите трябва да обръщат внимание на фундаментални фактори като брутен вътрешен продукт (БВП), инфлация, безработица, икономическа активност и други. По този начин Форекс фундаментален анализ включва изучаване на икономическата мощ на различните държави, за да се изготвят точни Форекс прогнози.

Така извършването на фундаментален анализ ни дава информация как геополитическите и икономическите събития влияят на валутния пазар. Например, някои данни, дадени в изявления на политици или икономисти, се класифицират от трейдърите като „конкретни икономически изявления". Те могат да имат сериозно въздействие върху движенията на валутния пазар. Всъщност изявленията, свързани с икономиката или политиката в САЩ, са особено важни за следене.

И така стигаме до въпроса как да използваме фундаментален анализ, за да предвидим движението на Форекс пазара? За щастие икономистите създадоха стандартен икономически календар, в който ежедневно предсказват различни икономически индикатори въз основа на най-скорошните данни. Той обикновено съдържа следните данни: дата, час, валута, публикувани данни, актуални, прогнозни и предишни данни. Има определени икономически данни, които, когато бъдат обявени, почти винаги оказват силно влияние върху движението на валутния пазар.

И те са:

  • Лихвени нива
  • Ситуация на пазара на труда
  • Инфлация
  • Бюджет и търговски баланс
  • БВП

Традиционно, когато дадена страна повишава лихвения процент, нейната валута ще се засили. Това се дължи на факта, че инвеститорите ще прехвърлят активите си в съответната страна, за да постигнат по-висока доходност. Не забравяйте да вземете това под внимание, когато правите Форекс анализи и прогнози.

Значителен спад на работните места е един от предупредителните знаци за слаба икономическа активност, която в крайна сметка може да доведе до по-ниски лихвени нива. Това може да има отрицателно въздействия върху валутата. Страна, която има значителен дефицит в търговския баланс, най-вероятно ще има слаба валута, защото ще има устойчива търговска продажба на неговата валута.

БВП е основен идентификатор за силата на икономическата активност. Съществува връзка между силния растеж на БВП и очакванията за по-високи лихвени проценти, което е положително за въпросната валута.

Как може трейдърът да използва всички тези фактори, за да направи точни Форекс прогнози? Първо, винаги следете икономическия календар. След това е важно да знаете кой индикатор печели най-много внимание от пазарните участници, защото в крайна сметка той ще се превърне в катализатор за бъдещи ценови движения на Форекс пазара. И накрая, обърнете внимание на ревизиите на новините.

Ситуацията на пазара може да се промени за един миг, а последните Форекс новини и анализи винаги са от значение и често стоят зад резките движения на цените.

Форекс технически анализ

Същността на Форекс технически анализ е, че той се опитва да прогнозира бъдещите движения на цените на валутния пазар чрез задълбочено проучване на минали пазарни данни, особено данните за цените. Идеята е, че историята може да се повтори в предсказуеми ценови модели. На свой ред, тези модели на движението на цените, се наричат Форекс сигнали.

Целта на техническия анализ - да се открият текущите сигнали на пазара, като се инспектират сигнали от миналото. Това може да помогне на трейдърите да извършват ежедневни Форекс анализи и прогнози. В допълнение цените се движат в тренд. Трейдърите използващи Форекс технически анализ са склонни да вярват, че колебанията в цените не са случайни и непредсказуеми по своя характер. Веднъж установен определен Форекс тренд, той вероятно ще продължи за определен период от време.

Форекс технически анализ включва графики на обеми, графики на цени и други математически представяния на пазарните данни, за да се открият идеалните точки за вход и изход от сделка. Някои от тези Форекс анализи помагат да се посочат трендовете, докато други помагат определянето на силата и стабилността на тази тенденция с течение на времето.

Използването на Форекс технически анализ може да увеличи дисциплината и да намали влиянието на емоциите във вашия търговски план. Може да е доста сложно да използващите само фундаментален анализ и да открият точните нива за вход и изход от пазара. Въпреки че нито една система не е перфектна, технически анализ ви осигурява това, от което се нуждаете за ежедневните Форекс анализи и прогнози, и ви позволява да оцените по-обективно плана си за търговия.

Admiral Markets Ви позволява да търгувате безплатно с платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Сега може би е подходящ момент да определим видовете технически индикатори. Първият вид са трендови. Тези индикатори изглаждат данните за цените, така че постоянната тенденция надолу, нагоре или настрани да може да се види без допълнителни усилия. Следващият за сила на тренда. Този тип индикатори характеризират интензитета на пазара при определена цена, като изследва позициите на валутните пазари, заети от различни участници на пазара.

Основите на индикаторите за сила са обем или отворен интерес. След силата е волатилността, която се отнася до размера на дневните колебания в цените. Няма значение посоката на тренда. Очакванията за промените във волатилността са равни за очакванията за промените в цените. След това преминаваме към цикличните индикатори. Те идентифицират повтарящи се модели на Форекс пазара, от повтарящи се събития като избори или сезони.

Cycle Forex Prediction Indicator (Индикатор за прогнозиране на цикличността на Форекс) определя времето на конкретния модел на Форекс пазара. Би било неразумно да не споменем нивата на подкрепа и съпротива. Те определят нивата на цените, да които пазарите често се покачват или намаляват, и след това се обръщат.

И накрая, последният в нашия списък са индикаторите за инерция. Тези индикатори определят дали тренда ще бъде силен или слаб, след като измине определен период от време. Инерцията е най-висока в момента на започване на тренда и най-ниска, когато се обръща.

Форекс новини и анализи - заключение

Прогнозирането на Форекс пазара не е лесна задача и едва ли ще Ви позволи да натрупате бързо състояние. То изисква постоянно следене на Форекс новини и анализи и добри умения в използването на различни видове подходи и софтуер за търговия. Тук говорихме за различните начини за прогнозиране и анализиране на Форекс пазара, концепцията на търговията и какви са ползите за трейдъра от използването на фундаментален анализ и технически анализ при вземането на решения за вход и изход от пазара.

Когато преглеждате най-важните Форекс новини и анализи можете да добиете представа какво представлява Форекс търговията и какви последните тенденции на Форекс пазара. Въпреки че техническия и фундаменталния анализи са доста различни, Вие можете да се възползвате и от двата.

За Admiral Markets

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Повишете Вашите знания и умения в търговията на финансовите пазари с безплатен Обучителен пакет от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен пакет от Admiral Markets

Още по темата:


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.