76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Пълно ръководство как да станете успешен трейдър през 2020?

Търговията на финансовите пазари може да бъде изключително доходоносна за инвестиционни банки,финансови институции и някои индивидуални трейдъри. Именно това е причината професията трейдър да е толкова привлекателна за много хора по света. В тази статия ще отговорим на въпросите какво е трейдър, как да стана успешен трейдър, как да започнем Форекс търговията и кои са най-добрите платформи за търговия. Освен това ще обърнем внимание и на някои успешни Форекс трейдъри.

Как да станете успешен трейдър?

Форекс търговията е интересна, достъпна, образователна и предлага много възможности, но много Форекс трейдъри не успяват да постигнат резултатите, които очакват. Всъщност в повечето брокери над 80% от всички трейдъри губят пари. Добрата новина е, че след като четеш тази статия вече си на правилния път да станете успешен Форекс трейдър. Сега нека да разгледаме подробно действията, които трябва да предприемете, за да успеете да се реализирате е в света на финансовите пазари.

Какво е трейдър?

Професията трейдър (англ. trader) означава търговец на финансовите пазари и идва от английската дума за търговия (trade). В повечето случай трейдър се свързва със служител във финансова институция (банка, хедж фонд, инвестиционен фонд), които прави поръчки за покупка и продажба на финансови инструменти. Тези поръчки може да са от името на институцията, за която работи, от собствено име или от името на клиенти.

Можем да разделим професията трейдър на няколко типа, според финансовите инструменти, които търгува: валути, акции, облигации, суровини и др. Например трейдър, който търгува на валутните пазари се нарича Форекс трейдър. В съвременния свят може да се търгува с много различни инструменти чрез различни договори (например CFD-та или фючърси). Повечето от тези контракти се уреждат чрез изплащане във валута, вместо с реална доставка.

Професионалният Форекс трейдър управлява валутните нужди или излишните средства на банката или финансовата институция, за която работи, както и на нейните клиенти. Опитният Форекс трейдър управлява средствата не само според нуждите на институцията и нейните клиенти, но и според различната волатилност на пазарите, които се очакват в краткосрочен и дългосрочен план.

Целта на всеки трейдър е да купи даден финансов инструмент евтино и да го продаде скъпо. Печалбата на трейдъра зависи именно от разликата между цената, на която е купил актива и тази, на която я е продал.

Професията трейдър е сред най-мечтаните от много хора по света. Много хора искат да се научат как да станат успешни трейдъри, дори такива без сериозни познания и опит в тези сфера. Въпреки това, много малко хора знаят в какво точно се състои работата на един трейдър и какви знания трябва да има, за да прави точни Форекс прогнози и анализи.

За да станат твоите прогнози и анализи точни и да водят до печалби, първо трябва да преминеш през трейдър обучение за начинаещи. Вземи своето безплатно обучение като кликнеш на банера по-долу.

"От Аматьор до Трейдър" - безплатно обучение от Admiral Markets

Може ли да се печели като Форекс трейдър?

Много хора, които се замислят дали да впуснат във валутната търговия си задават въпроса "печели ли се от Форекс търговия"? И отговорът на този въпрос е да. Доказателство затова са известни Форекс трейдъри като Джордж Сорос, Бил Липшуц, Джон Р. Тейлър, Станли Друкенмилър, Пол Тудор Джоунс и други.

Първото нещо, което трябва да направиш, когато става въпрос за Форекс търговия е да разбереш какво искаш да постигнеш като трейдър. Когато решиш какво искаш, трябва да си абсолютен реалист. Задай си реалистична и количествена цел. Тя може да бъде нещо като: постигане на 20% годишна възвръщаемост на инвестициите, печалба от 5000 USD, общо 100 пипса на месец или нещо подобно.

Каквото и да решиш, целта също трябва да бъде лесна за измерване. Важно е също така да се постави цел, която може да бъде постигана в продължение на дълъг период от време. Препоръчително е да се постави по-дългосрочна цел, например годишна цел, а не месечна или седмична.

След като си определил основните си търговски цели за годината, сега е време да започне да учите как да я постигнете. Най-добрият начин е да определиш какви и колко ресурси имаш на разположение. Това може да включва размера на депозита, времето, което си готов да отделиш за търговия на финансовите пазари и размера на наличните средства, които си готов да похарчиш за въпроси, свързани с търговията (трейдър обучение, софтуер и т.н.). След като имаш ясно виждане тук е време да преминете към следващата стъпка.

Тъй като вече знаеш какво искаш да постигнеш и какво може да бъде поставено на масата, е време да направиш план за действие. Този план за действие трябва да започва от обучението. Именно то е първата стъпка към печалбите на финансовите пазари. Възможността да станеш успешен на пазарите без трейдър обучение е нищожна. Без нужното обучение трейдингът се приближава до хазартна дейност. Именно липсата на достатъчно познания е една от основните причини някои хора да сравняват търговията на финансовите пазари с хазарт.

След като натрупаш познания можеш да се насочиш към избор на валутните двойки и другите финансови инструменти, които планираш да търгуваш, и размера на сделките, които ще отваряш.

Това, разбира се, е трудно, без да има подходяща стратегия, но нека да не избързаме и да се насочим отново към първите стъпки и да видим се опитаме да отговорим на въпроса как да стана трейдър?

Как да стана трейдър?

Сега след като видяхме какво е трейдър, нека видим и какво представлява работата на трейдъра. Работата на професионалния трейдър може да се окаже доста обширна и може да определим два вида търговци:

 • Трейдър от името на клиенти
 • Трейдър за собствена сметка

Професионалният трейдър често работи във финансова институция и изпълнява поръчки за покупка и продажба на различни финансови инструменти от името на своя работодател или от неговите клиенти. В този случай трейдърът не поема финансов риск от сключените от него сделки. Клиентите му могат да варират от физически лица до големи компании, които нямат трейдърски отдел.

Трейдър за собствена сметка (индивидуален трейдър) е по-рядко среща професия, Една от причините затова може би е, че той поема финансовия риск от сделките си, но все пак има по-голяма свобода на действие, тъй като няма различни правила, които биват налагани от работодателите.

Освен това, институционалния трейдър получава заплата и евентуални бонуси ако е бил успешен, докато индивидуалния трейдър ще прибере цялата печалба от сделките за себе си. Ако се е справил добре печалбата на трейдъра за собствена сметка може да надхвърля сериозно възнагражденията на институционалния търговец.

Търговията на финансовите пазари е напълно достъпна за физически лица чрез различни платформи за търговия, предлагани от финансовите посредници. Въпреки че брокерите предлагат употреба на ливъридж в онлайн търговията, то сумите търгувани от индивидуалните трейдъри са значително по-малко от тези на институционалните.

Тъй като онлайн търговията на финансовите пазари често се случва на извънборсов пазар, статистическите данни за успеха на различните трейдъри са по-скоро просто оценки, отколкото точни числа.

В последните години светът на търговията на финансовите пазари се разви много. Първоначално бяха трейдърите на физическите фондови борси. С развитието на компютърните технологии и интернет, търговията се превърна във въпрос на компютри и високочестотни роботи. В днешно време важни помощници на трейдърите са програмисти, с възможности за работа със C ++, VBA и други езици за програмиране.

8 прости стъпки, за да стана успешен трейдър

Стъпка 1: Не чакай да започнеш Форекс търговия

Това е важна стъпка към превръщането в успешен Форекс трейдър. Успешните хора никога не оставят за утре, това което могат да свършат днес, затова и ти не го прави. При търговията на финансовите пазари това правило е дори още по-важно. При Форекс трейдинга, трябва да се възползвате от всяка възможност за постигане на целите си в търговията. Ето защо е важно да развиеш навик да избягваш отлагането.

Е, как да стана Форекс трейдър? Започни сега и си открий безплатна демо сметка с Admiral Markets, не го отлагай дори за минута по-късно. Ако не предприемеш действия сега, шансовете да бъдеш успешен по-късно намаляват. Демо сметката ще ти позволи да опиташ от търговията на финансовите пазари без да рискуваш собствен капитал.

Освен това, на демо сметката ще можеш да се научиш как да навигираш в платформите за търговия, които реално погледнато ще са най-често използвания инструмент, докато търгуваш на финансовите пазари.

Ето какво трябва да запомниш тук - отвори си демо сметка с баланса, подобен на планирания депозит, по този начин ще свикнеш с обемите по-добре. Въпреки това, имай предвид, че демо сметката е, за да се запознаеш с пазарната среда и да научиш как да работиш с платформа за търговия. Не се застоявай на демо сметка прекалено дълго, тъй като тя може да изгради в теб погрешно виждане за реалната търговия и управлението на риска. Вземи твоята безплатна демо сметка като кликнеш на банера отдолу.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Стъпка 2 - Практикувайте, за да станете успешен Форекс трейдър

Всички знаем, че практиката е това, което ни доближава до перфекционизма. Следователно, когато вече имаш демо сметка, се опитвай да практикуваш възможно най-много.

На първо място, дори не трябва да разбираш това, което правиш, просто се опитай да получиш представа за търговската платформа и да тестваш това, което предлага. Не е нужно да се мисли за стратегия за търговия или да търсиш определена виртуална печалба. Основната задача на този етап е да опиташ всички възможни функции на платформата за търговия.

Представи си, че платформата е кола. Ти със сигурност може да се опиташ да стигнеш от едно място на друго като просто разбереш как да натискаш педалите и да въртиш волана. Въпреки това, ако не знаеш всичко от механиката едва ли ще успееш да стигнеш много далеч.

Опитай всички функции на платформата - това е важно. Ако ти трудно, лесно може да получиш достъп до MetaTrader 4 в раздела помощ или посетете Admiral Markets MetaTrader 4 FAQ секцията.

Стъпка 3: Трейдър обучение

Може да звучи прекалено просто, но първата стъпка към превръщането в успешен Форекс трейдър е действително да започнеш да учиш. Най-добрият начин да го направиш е като посетиш сайта на Admiral Markets и се регистрираш за някои от обученията и прегледаш секцията статии & уроци.

Ако си доста далеч от финансовите пазари, първо прегледай условията за търговия на Форекс пазарите, така че нашето трейдър обучение да бъде по-лесно разбираемо за вас. Admiral Markets Ви предоставя образователни материали с много високо качество, затова не бихме Ви посъветвали да отидете другаде за Вашето Трейдър обучение.

Какво трябва да се запомни тук - няма лесен начин да се научиш да търгуваш на финансовите пазари, това отнема време, усилия и страст, за да станеш успешен валутен трейдър. Не ставай жертва на много онлайн измами, които Ви обещават бързи резултати във всеки един момент. Изтегли книгата "100% Форекс. Учим и печелим заедно" напълно безплатно.

Увеличи своите познания и умения за трейдинга на финансовите пазари с Обучителен пакет от Admiral Markets. Вземи своя пакет безплатно чрез банера по-долу.

Безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets

Стъпка 4: Опознаване на пазара

За да се направи максимална печалба, трябва да се опознаят рисковите и безопасните зони на пазара. Първата стъпка в придобиването на увереност е да се гарантира, че капитала и толерантността към риск за Форекс търговията са на правилните нива. Всеки трейдър има различни възможности за инвестиране на средства, както и различна толерантност към риск и трябва да съобрази търговията си с тях, за да се чувства комфортно на финансовите пазари.

Накратко, трябва да си в състояние да анализираш целите и задачите си и да търгуваш по съответния начин. Това е най-важното нещо, което трябва да се отбележи за това как да търгуваш Форекс за начинаещи.

Стъпка 5: Инвестирай това, което можете да понесеш да загубиш

Един от най-добрите съвети за всеки нов трейдър е да започне с малки суми и да увеличава капацитета на сметката си с печалбата си, а не чрез допълнителни депозити. Не е нужно да инвестирате голяма сума, за да трупате печалба можете да увеличите инвестицията си, колкото и малка да е тя.

Някои трейдъри и инвеститори започват с дадена сума, след което добавят към нея през определен период от време или при всеки удобен момент. По този начин освен с печалбата, сметката нараства и с допълнителни инвестиции, което пък увеличава потенциалната възвръщаемост.

Като се започне малък капитал, трейдъра минимизира риска от големи загуби, когато участват големи обеми пари. Това е съществена част от начина, по който да търгувате Форекс онлайн успешно. Въпреки това, трябва да се помни, че по-малки капитал може да бъде по-лесно изтрит от пазарите, отколкото големия. Освен това, малкия капитал дава възможност и да по-малки печалби. Преследването на големи печалби с малък капитал води до многократно увеличаване на риск, което често води до сериозни загуби.

Стъпка 6: Започни с една валутна двойка

Светът на валутната търговия е сложен, поради непредсказуемостта на пазарите, различните характеристики и различните способности на участниците. Трудно е да бъдеш перфектен трейдър във финансовия свят. Поради тази причина е препоръчително да се започне с акцент върху една единствена валутна двойка (или друг финансови инструмент, но само един). За предпочитане е тази, с която сте запознати и лесно може да получавате актуална информация.

Може да е по-добре да избереш валутна двойка с участието на местната валута в твоята страна или някоя, която е широко търгувана. Това ще спомогне за изучаването и анализирането на Форекс пазара.

Стъпка 7: Контролирай емоциите си

Ако се почувстваш загрижен и притеснен това може да има своя ефект върху търговията ти, но не следвай емоциите си. Чувството на паника, алчност или вълнение е сигурен начин да разрушиш търговската си кариера. Вместо това поддържай логичен и практичен подход към търговията на финансовите пазари.

Всички трейдъри трябва да имат предварително определена търговска стратегия, така че е добре тя да се следва. Не променяйте изведнъж мнението си за търговията, въз основата на емоции. По този начин е по-вероятно да се вземат безотговорни решения, които могат да струват скъпо. Докато този съвет не е пряк отговор за това как да се търгува на Форекс, той със сигурност може да помогне да се избегнат скъпо струващи грешки.

Стъпка 8: Води си дневник

Ние се учим от грешките си и това послание може да бъде внедрено дълбоко във Форекс търговията. Записвай успехите и неуспехите си, както и всички ключови грешки и положителни стъпки, които си предприел, за да постигнеш желаната печалба. Това е важна стъпка към усвояването на успехите във валутната търговия.

Дневникът е перфектната възможност бързо и лесно да откриеш грешките си и да не ги повтаряш повече. От него лесно можеш да разбереш при какви пазарни условия търгуваш по-успешни и при кои изпитваш затруднения, както и на кои финансови инструменти твоята стратегия се представя по-добре и на кои по-зле.

Сега нека разгледаме какви знания и умения ще са необходими, за да станеш успешен трейдър?

Как да стана успешен трейдър?

В тази част първо ще изброим трите най-важни стъпки за абсолютно начинаещия трейдър. Ако никога не си чувал за Форекс или CFD пазарите, и тепърва опитваш търговията на финансовите пазари (от няколко дни или седмици) е добре да вземеш предвид информацията по-долу. Ако си търгувал от известно време, но не успяваш да постигнеш успех, виж набързо стъпките по-долу и разбери дали те се отнасят и за теб.

Про стъпка 1: Разработи собствена стратегия за търговия

За да станеш успешен трейдър на Форекс пазара трябва да имаш ясна визия. Това, което се има предвид под ясна визия, е, че трябва да имаш добра представа за възможните пазарни движения и съответните действия, които трябва да бъдат предприети. Има много видове търговски стратегии. Можеш да избереш да бъдеш скалпър, суинг трейдър или позиционен трейдър. Някои дори избират инвестиционния подход, който е най-дългосрочен.

По-важното обаче е да се разработи стратегия, в която трейдъра да се чувства комфортно. Разработването на такава стратегия може да е процес от типа проба-грешка, който отнема не малко време и търпение.

Вероятно вече разбираш какво правиш. В този момент демо сметката отново може да се окаже безценна, тъй като позволява да тестваш стратегията си без да рискуваш собствен капитал. Просто не се обезсърчавай от това колко време може да отнеме тестването. Продължавай, и определено ще успееш.

Има много различни валутни двойки за търговия на Форекс пазара, включително основни двойки (majors) като EUR/USD, GBP/USD и USD/JPY, второстепенни двойки (minors) като CAD/CHF, NZD/CAD и екзотични двойки (exotics) като EUR/SEK, GBP/PLN и EUR/RUB, за да назовем само няколко.

Про стъпка 2: Не прекалявай с търговията на демо сметка

Много Форекс трейдъри искат да станат професионални трейдъри. Това, по което се отличават последните е, че се издържат търговия с финансови инструменти. Следователно те изкарват достатъчно средства от търговия, за да поддържат желания от тях стандарт. Единственият начин да изкарваш пари от Форекс пазара обаче, е като търгуваш с реална сметка. Търговията с демо-сметка не плаща разходи.

Трудно е да се определи кога е най-добрия момент да се премине от демо към реална сметка. Според експертите този процес продължава от няколко седмици до един месец. Трябва да си сигурен, че добре разбираш природата и взаимовръзките на валутния пазар, преди да се впуснеш в реалната търговия.

Проверете дали отговаряте на изискванията да бъдете квалифициран като професионален трейдър, според последните ESMA регулации. Ако бъдете квалифициран като професионален трейдър ще имат достъп до употреба на по-висок ливъридж и различни бонуси програми на Admiral Markets.

Про стъпка 3: Как да станете успешен Форекс трейдър?

Накрая, след като си изградил своята стратегия за търговия и си преминал към реална сметка, трябва още една крачка или по-скоро крачки, които ще помогнат да станеш успешен Форекс трейдър:

 1. Използвай стоп-лос на всяка сделка. В другия случай провала е много вероятен.
 2. Изгради търговски план и постоянно го развивай.
 3. Не рискувай повече от 2% от маржина си в една сделка.
 4. Дръж емоциите си далеч от търговията.
 5. Никога не търгувай просто, за да компенсираш загубите си.
 6. Търгувай само, когато чувстваш, че е правилния момент.
 7. Не се страхувай от загубите, всеки трейдър ги има.
 8. Опитай да имаш повече печеливши сделки, отколкото губещи.

Това е правилният път, който трябва да се следваш, за да стенеш успешен трейдър на Форекс пазара. Ще се сблъскаш с много загуби и стрес по пътя, но не се отказвай. С усилие и страст може да бъде компенсиран всеки лош опит, който си натрупал.

Разработване на успешни Форекс стратегии от трейдъри

За да се изградиш като успешен Форекс трейдър първо трябва да се увериш, че търговията е въпрос на синхрон между теб и пазара. За да спечелиш в тази играя трябва да имаш ясна визия затова, което искаш да направиш и да следваш пазарните движения с подходящи действия.

Има много стратегии и трябва да избереш дали ще бъдеш интрадей трейдър, суинг трейдър, дългосорчен трейдър или трейдър, който разчита на алгоритми в своята търговия. Най-важното е да разработиш успешни Форекс стратегии, с които да се чувстваш комфортно на пазара.

Разработването на успешни Форекс стратегии изисква доста време и труд, както и много проби и грешки. Важно е, че този процес до голяма степен се базира на метода "проба - грешка". Трябва да разбереш какво точно правиш, защо го правиш и да практикуваш колкото се може повече освен демо, но не само на демо сметка. За да се натрупа истински опит трябва търговия на реална сметка. "Спокойното море не ражда опитни моряци".

Много хора искат да станат валутни трейдъри, но голяма част така и не успяват. Основният въпрос, който трябва да си зададеш е: "как да стана успешен трейдър на финансовите пазари?". Като цяло професионален Форекс трейдър е всеки, за когото основния бизнес е търговия на валутния пазар. Той вече търгува реално на Форекс пазара и преминал през етапа с демо сметката.

Ето защо е много важно да преминеш възможно най-бързо през търговията на демо сметка. Много хора се опитват да достигнат до реална сметка, чак след като са напълно сигурно в своите умения. Истината обаче е, че търговията на финансовите пазари, както всеки друг бизнес, крие рискове. Често е по-добре да имаме по-малък опит с малка реална сметка, отколкото дългосрочна търговия на демо сметка.

Форекс търговията също е въпрос на психология, демо сметката далеч не дава същото усещане като реалната. Трудно е да се каже кога е точния момент демо сметката да бъде заменена с реална, но като цяло този процес не трябва да отнема по-малко от месец.

Наистина трябва да имаш правилния опит с търговията на демо сметка, наистина трябва да тестваш своята търговска стратегия и да си сигурен , че имаш сериозни познания за пазара и разбираш рисковете, свързани с Форекс търговията. Всичко това, трябва да се случи преди да започнеш да търгуваш с реални средства. Това е правилният начин един човек да достигне до нивото на професионален Форекс трейдър.

Най-добрите платформи за търговия

Когато инвеститор или трейдър реши да направи своите първи стъпки на Форекс или фондовия пазар, той трябва да избере своята платформа за онлайн търговия и своя брокер, с който иска да инвестира или спекулира.

Изборът на платформа за онлайн търговия винаги е важна стъпка за всеки инвеститор или трейдър. Той ще трябва да прекарва часове използвайки го често, в някои случай дори ежедневно. Въпреки това, има доста различни видове платформи за онлайн търговия и това може да затрудни избора, особено на начинаещите пазарни участници. Все пак тази стъпка може да се окаже ключова за бъдещото представяне на трейдъра.

Като цяло платформите за търговия с валута, акции и други финансови инструменти, чрез финансови деривати биват два вида: уеб базирани платформи за търговия и софтуер за търговия, който трябва да инсталирате на Вашето устройство (компютър, таблет или смартфон). И двата вида имат своите предимства и недостатъци.

Основното предимство на уеб базираната платформа за електронна търговия е тяхната достъпност. При този тип платформи единственото, от което се нуждаете от устройство - компютър, таблет или смартфон, и интернет връзка. Недостатък на тези платформи за търговия е липсата на аналитична мощност. Тъй като всичко е онлайн няма да можете да използвате във Вашия анализ някои по-модерни индикатори, защото това би забавило връзката и изпълнението на поръчката.

Най-важното преимущество платформите, които изискват изтегляне на софтуер е тяхната аналитична мощност. Всъщност след като са инсталирани на Вашия компютър или друго устройство, те могат да използват цялата аналитична мощност на процесора за извършване на анализи.

Факт е и че инсталирането намалява натоварването върху връзката, тъй като голяма част от инструментите за търговия използват мощността на компютъра. По този начин понижават изискванията към интернет връзката и ускоряват скоростта на зареждането на пазарни данни. Пример за такива платформи са създадените от MetaQuotes - MetaTrader 4 и MetaTrader 5.

Вземи своята платформа MetaTrader 5 безплатно като кликнеш на банера отдолу.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Най-добрата платформа за Форекс търговия

Софтуерът помага за напредъка на всеки елемент от живота и финансовите пазари далеч не са изключение. Днес възможностите пред трейдърите са много по-разнообразни, благодарение на използването на платформи за търговия. По-долу ще Ви представим едно изключително приложение за най-популярните платформи за търговия в света MT4 и MT5 – MetaTrader Supreme Edition.

MetaTrader Supreme Edition (MTSE) е специално приложение, разработено от Admiral Markets за платформите за онлайн търговия Metatrader. Благодарение на приложението MTSE ще имаш достъп до 60+ допълнителни възможности за анализи, които не се предлагат от стандартните платформи MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Добрата новина е, че плъгинът MetaTrader Supreme Edition е безплатен за инсталиране, както за MT4, така и за MT5. Това означава, че можете спокойно да тествате, която искате от двете платформи, без притеснения.

Софтуерът MTSE предлага широк набор от възможности и предимства, пред чистите версии на MetaTrader. Ето кратък списък с допълнителните възможности:

 1. Global Opinion показва настроенията сред трейдърите на финансовите пазари в световен мащаб.
 2. Mini Terminal е удобно средство за контрол и управление на цялата Ви сметка от едно място.
 3. Trade Terminal е ефективен начин за управление на всичките сметки и поръчки от едно място.
 4. Tick Chart Trader Ви дава възможност да се следи движението на цената, директно от тиковата графика, да се пренасят графики и да се използват различни графични типове.
 5. Остани свързан с всички важни и водещи новини, директно в търговската си платформа.
 6. Indicator Package съдържа ценна колекция от индикатори, които да ти подпомогнат в търговията.
 7. Trading Simulator дава възможност за тестване на изградените стратегии.
 8. Mini Chart позволява да визуализираш няколко времеви рамки и типове графики на едно място.
 9. Correlation Matrix Ви дава възможност да определиш корелацията между различните валутни двойки, което ще Ви помогне при взимането на решения и управление на риска.

Печели ли се от Форекс?

За да си отговориш на този въпрос просто трябва да се замислиш защо съществува тази професия и защо най-големите финансови институции практикуват валутна търговия? Съвсем логично е, че щом големите играчи във финансовата индустрия търгуват на Форекс пазара, то те едва ли го правят на загуба.

Логично е и че трейдърите, които работят за тези големи финансови институции са печеливши. Следователно напълно реално е да има и Форекс трейдъри, които търгуват и печелят за собствена сметка.

Можете да си чул различни статистически данни за успеваемостта на Форекс трейдърите, както и че много трейдъри губят първоначалната си инвестиция много бързо. Това е сложно да се докаже, защото на финансовите пазари, когато един трейдър губи, друг печели. Освен това, валутните двойки се търгуват на извънборсов пазар и няма точни статистически данни, предоставяни от клирингова къща.

Едно нещо е сигурно, ако искаш да станете трейдър, първоначалното обучение е задължително. Едва ли можеш да станете успешен трейдър без никакво обучение за CFD търговията.

Статистиката на пазара дава представа за приблизителното разпределение на успешните и неуспешните Форекс трейдъри:

 1. Малко на брой много големи губещи
 2. Много инвеститори с малки загуби
 3. Много инвеститори с малки печалби
 4. Малко на брой успешни трейдъри

Броят на губещите трейдъри е малко по-висок от тези на печелившите и заради таксите на брокерите. Все пак, когато погледнем към най-добрите търговци може да отличим някои техни общи черти, които могат да ни помогнат да станем успешен трейдър.

 • Дисциплина - добрите трейдъри приемат загуби, но намаляват размера им
 • Контрол на риска във всяка сделка - изграждане на съотношение риск/печалба
 • Смелост - желанието на бъдеш по-различен от другите
 • Финес - способността да се усеща пазарът и да се определят трендовете

Комбинацията от тези фактори в един трейдър може да доведе до значителни и дългосрочни печалби. Но освен тях ще Ви трябва и добри условия за търговия като спредове започващи от 0 пипса, които можете да получите от сметка Zero.MT4. Повече информация за специалната сметка за Форекс търговия Admira.Prime можете да намерите във видеото.

Най-добрите трейдъри в света

Нека започнем, като Ви разкажем легендарната история на Джордж Сорос - най-успешният Форекс трейдър. Джордж Сорос е добре познат като един от най-големите инвеститори в историята, известен като "човекът, който разби Банката на Англия", заради сделката, която той направи за 1 млрд. щатски долара.

Завършил London School of economics, човекът със сигурност знае как да умножава инвестициите. Той започва кариерата си с Quantum фонд, създаден през 1969 г. Компанията провежда много печеливши операции под надзора на Джордж. Печалбата на компанията му се равняваше на годишния доход на Макдоналдс през 1996 г. Въпреки това, най-доходоносното постижение от кариерата на Сорос идва от неговата Pound Sterling търговия.

Той е обявен за един от най-успешните Форекс трейдъри на валутния пазар през 1992, когато той печели нетна печалба от 2.0 милиарда щатски долара в рамките на само един месец.

Джордж Сорос е написал много книги, разкривайки тайната си в книгата си за философия на инвестициите: "Алхимия на финансите", предлагаща неговата теория за Рефлексивност, която му е помогнала да постигне този успех. Казва се, че книгата трябва да се прочете от почти всеки борсов човек. Това със сигурност е добър инструмент, ако искате да разберете как да бъдете успешен Forex трейдър. Но колко от хората наистина го постигат?

Тайната на успеха на Джордж Сорос

Тайната на успеха на Джордж Сорос не е в книгите пише той, като добавя, че няма теория, която описва работата на фондовите и Форекс пазарите.

Неговата инвестиционна философия много се различава от теорията на рефлексивност. Можете да го намерите скрито под интервюто на Сорос в John Train's "The new Money Monsters", където той небрежно изпуска един от най-ценните коментари;

"Моят подход работи не с правенето на валидни прогнози, а като ми позволява да коригирам фалшивите такива". Това е един доста интересен момент, който да се вземе под внимание от най-успешния Форекс трейдър.

Също така, някои търговци, които са работили със Сорос осигуряват по-уместно разбиране на инвестиционната стратегия на Сорос. Според бившия главен инвестиционен директор (CIO) на Сорос, James Marquez;

Стратегията на Сорос може да бъде описана като напълно импулсивни действия, те са били странни и в разрез с правилата, той продава на ниски цени и купува на върховете, това е разбираемо само, когато се комбинира с неговата мисия в един ред: "да бъде в състояние да дойде и да се бори още един ден". Той казва: "Аз не искам да се събудя без пукната пара".

Друг CIO на Джордж Сорос, Alan Raphael, разкрива, че Сорос никога не спори, когато той не е в грешка, той просто излиза от там казвайки: "Аз не съм прав". След което той мисли за това.

Стратегията за търговия на Джордж Сорос

Конвенционалните търговци не приемат техните лоши инвестиционни решения. Те пазят в себе си напомнянe, че в крайна сметка ще се окажат по-добри, за да се задържат дългосрочно в инвестициите.

Възниква въпросът, как подходът на Сорос, който го направи един от най-добрите Форекс трейдъри в света може да се прилага за индивидуална търговия и инвестиционна стратегия? Тези точки могат да ви помогнат да се направи една добра стратегия, чрез прилагане визията на Сорос в "практическа стратегия":

 • Поставянето настрана на всички хипотези и теории за разбирането на функционирането на пазарите, да бъдеш успешен на пазара има много повече общо с изхода по подходящ начин и размера на търговията.
 • Трябва да определите "смислена" стратегия вместо лицемерни последователни решения.
 • Поставете стратегиите си за изходи и оразмеряване на позициите, преди да направите избор, без значение колко привлекателен е той.
 • И накрая, без значение колко негативна става стратегията Ви, приемете загубата си като сила, орязвайки загубите, така че като Джордж Сорос няма да се събудите разорени.

Историята на Джордж Сорос е страхотна, вълнуваща, интересна и образователна. Ако ви се иска да се учите от най-добрия - със сигурност се разровете през това, което Сорос има да каже за пазара, търговията и за биографията му като цяло.

Сорос със сигурност води списъка на най-успешните Форекс трейдъри в света, но нека да видим кой друг е в списъка на успелите валутни търговци.

Историите зад 2 от най-успешните Форекс Трейдъри в света

Въпреки че г-н Сорос е несъмнено голям Форекс трейдър, нека да разгледаме другите двама трейдъри, които влизат в списъка на топ валутните търговци в света. Нещото, което тези търговци имат общо със Сорос е, че всички те всъщност не са просто обикновени трейдъри на дребно, а по-скоро са управлявали техните собствени търговски компании.

По този начин ние можем да видим, че най-успешните форекс трейдъри не са само просто интелигентни хора, но също и много добри мениджъри, хора, които са в състояние да генерират големи идеи и да накарат другите да изпълняват задълбочени изследвания, за да подплатят своите идеи с някои данни.

Бил Липшуц

Липшуц завършва Cornell University, където получава бакалавърска степен по изящни изкуства от програмата Cornell за архитектурния дизайн, както и магистърска степен по финанси. По време на колежа, той се интересува от финансовата търговия, след като той наследява около 12 хиляди долара от акции след смъртта на баба си. Той инвестира наследените пари на фондовия пазар, превръщайки първоначалните 12 000 долара в над 250 000!

Тази победа има кратък живот, за съжаление, тъй като той губи всичко с един лош ход придружен от лоши акции. Той счита тази злощастна случка като поучителен опит и не допуска тя да му попречи.

Докато все още е в колежа, Lipschutz започва работа като стажант в Salomon Brothers. Скоро след като се дипломира и се присъединява към компанията на пълно работно време, той става част от нейния отдел за форекс търговия. Форекс пазарите скачат до небето в този момент и той в крайна сметка става шеф на отдела. Той прави 300 милиона долара на година от 1985 г. за Salomon Brothers.

Няколко години по-късно през 1989 г., той се превръща в управляващ директор и глобален ръководител на валутната търговия в компанията. Успехът му само нараства от там, тъй като след това той става изпълнителен директор и президент на North Tower Group. Той създава своя фирма за управление на активи, Rowayton Capital Management, и е неин президент и главен изпълнителен директор до 1995 година. Той е бил смятан за един от най-успешните форекс трейдъри в света.

Джон Р. Тейлър Дж.

Тейлър завършва Принстънския университет и след като се дипломира, продължава, за да се превърне в политически анализатор за Chemical Bank. Само година след като е работил в компанията, Тейлър има чудесна възможност да натрупа опит и връзки във Форекс бизнеса, така че скоро той ще доминира. Той става Форекс анализатора на банката, което го вдъхновява да стане още по-дълбоко ангажиран с валутната търговията.

Тейлър продължава с изграждането на своя собствена компания в индустрията, FX concepts. FX concepts е фирма за управление на валута, която е видяла голям успех от своето начало. Тейлър също е кредитиран с това да бъде пионер в автоматизираната форекс търговия. Изключително успешният Форекс търговец също е дизайнер на първите по рода си компютри, направени за подпомагане на мултинационални компании в дейността, свързана с валутния пазар.

В допълнение, Тейлър, съосновател и на Inspiration Biopharmaceuticals Inc, е публикувал много статии за управление на риска и предоставя инвестиционни консултации на клиенти на дневна база.

Има ли още успешни Форекс трейдъри?

Разбира се, има действително цяла армия от успешни Форекс трейдъри. Това, което ние трябва да дефинираме тук е какво е определението за успех на Forex пазара. Като цяло, успешните валутни търговци са тези, които могат просто да генерират извънредна печалба. Тази печалба не е задължително да се изчислява в милиарди или милиони, ако уменията ви позволяват редовно да генерирате няколко хиляди долара на месец, чрез валутна търговия, бихте могли да мислите за себе си като успешен Forex трейдър.

Ако сте убеден, че можете да бъдете в групата на успешните трейдъри, можете да започнете да търгувате с реална сметка и при конкурентни условия в Admiral Markets.

Важно е да се има предвид е, че успешната Forex търговия ще доведе до печалба и печалбите ще се натрупват, позволявайки Ви да генерирате повече възможности от пазара. С други думи, успехът не е някакъв етап от търговската ви кариера, той е по-скоро едно пътуване, за да станете по-добър трейдър, отколкото сте били в предходния ден. За да постигнете това обаче, безспорно трябва да продължавате и да продължавате да се обучавате непрестанно.

За Admiral Markets

Admiral Markets Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Вижте още:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.