Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
 • Ливъридж до:
  1:30 за непрофесионални клиенти,
  1:500 за професионални клиенти
 • FSCS защита
 • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Как да станете успешен трейдър през 2019?

Как да станете успешен трейдър?

Търговията на финансовите пазари може да бъде много доходоносна за инвестиционни банки и други финансови институции и поради този факт професията трейдър е толкова привлекателна за много хора. В тази статия ще отговорим на въпросите какво е трейдър, как да стана успешен трейдър, как да започнем Форекс търговията и кои са най-добрите платформи за търговия. Освен това ще обърнем внимание и на някои успешни Форекс стратегии.

Форекс търговията е интересна, достъпна, образователна и предлага много възможности, но много Форекс трейдъри не успяват да постигнат резултатите, които очакват. Всъщност повече от 80% от всички трейдъри губят пари. Тази статия ще Ви да отговори на въпросите как стана трейдър, как да търгувам Форекс и на някои успешни Форекс стратегии, използвани от най-добрите трейдъри в света.

Добрата новина е, че след като четете тази статия вече сте на правилния път да станете успешен Форекс трейдър. Сега нека да разгледаме подробно действията, които трябва да се предприемат, за да станете успешен търговец на Форекс пазара.

Какво е трейдър?

Професията трейдър означава търговец на финансовите пазари и идва от английската дума за търговия (trade). В повечето случай трейдър се свързва със служител във финансова институция (банка, хедж фонд, инвестиционен фонд), които пуска поръчки за покупка и продажба на финансови инструменти. Тези поръчки може да са от името на институцията, за което работи, от собствено име или от името на клиенти.

Можем да разделим професията на трейдър на няколко типа, според финансовите инструменти, които търгува: валути, акции, облигации, суровини и др. Например трейдър, който търгува на валутните пазари се нарича Форекс трейдър. В съвременния свят може да се търгува с много различни инструменти чрез различни договори (CFD-та, фючърси). Повечето от тези контракти се уреждат чрез изплащане във валута, вместо с реална доставка.

Професионалният Форекс трейдър управлява валутните нужди или излишните средства на банката или финансовата институция, за която работи, както и на нейните клиенти. Опитният Форекс трейдър управлява средствата не само според нуждите на институцията и нейни клиенти, но и според различните колебания на пазарите, които се очакват в краткосрочен и дългосрочен план.

Целта на всеки трейдър е да купи даден финансов инструмент евтино и да го продаде скъпо. Печалбата на трейдъра зависи именно от разликата между цената, на която е купил актива и тази, на която я е продал.

Професията трейдър е сред най-мечтаните от много хора по света. Много хора искат да се научат как да станат успешни трейдъри, дори такива без сериозни познания и опит в тези сфера. Въпреки това, много малко хора знаят в какво точно се състои работата на един трейдър и какви знания трябва да има, за да прави точни Форекс прогнози и анализи.

"От Аматьор до Трейдър" - безплатно обучение от Admiral Markets

Как да стана трейдър?

Сега след като видяхме какво е трейдър, нека видим и какво представлява работата на трейдъра. Работата на професионалния трейдър може да се окаже доста широка и може да определим два вида търговци:

 • Трейдър от името на клиенти
 • Трейдър за собствена сметка

Професионалният трейдър често работи във финансова институция и изпълнява поръчки за покупка и продажба на различни финансови инструменти от името на своя работодател или от неговите клиенти. В този случай трейдърът не поема финансов риск от сключените от него сделки. Клиентите му могат да варират от физически лица до големи компании, които нямат трейдърски отдел.

Трейдър за собствена сметка (индивидуален трейдър) е по-рядко среща професия, Една от причините затова може би е, че той поема финансовия риск от сделките си, но все пак има по-голяма свобода на действие, тъй като няма различни правила, които биват налагани от работодателите.

Освен това, институционалния трейдър получава заплата и евентуални бонуси ако е бил успешен, докато индивидуалния трейдър ще прибере цялата печалба от сделките за себе си. Ако се е справил добре печалбата на трейдъра за собствена сметка може да надхвърля сериозно възнаграждения на институционалния търговец.

Търговията на финансовите пазари е напълно достъпна за физически лица чрез различни платформи за търговия, предлагани от финансовите брокери. Въпреки че брокерите предлагат употреба на ливъридж в онлайн търговията, то сумите търгувани от индивидуалните трейдъри са значително по-малко от тези на институционалните.

Тъй като онлайн търговията на финансовите пазари често се състои на извънборсов пазар, статистическите данни за успеха на различните трейдъри са по-скоро просто оценки, отколкото точни числа.

В последните години светът на търговията на финансовите пазари се разви много. Първоначално бяха трейдърите на физическите фондови борси. С развитието на компютърните технологии и интернет, търговията се превърна във въпрос на компютри и високочестотни роботи. В днешно време помощник трейдърите са програмисти, с възможности за работа със C ++, VBA и други езици за програмиране.

Сега нека разгледаме какви знания и умения ще са ви необходими, за да станете успешен трейдър?

Как да стана успешен трейдър?

В тази статия първо ще се изброят трите най-важни стъпки за абсолютно начинаещия трейдър. Ако никога не сте чували за Форекс или CFD пазарите, и тепърва опитвате да търгувате (от няколко дни или седмици) прочетете информацията по-долу. Ако сте търгували от известно време, но не можете да постигнете успех, вижте набързо стъпките по-долу, за да видим дали те се отнасят за Вас.

Стъпка 1: Не чакайте да започнете Форекс търговия

Това е важна стъпка към превръщането във Форекс трейдър. Успешните хора никога не правят утре нещо, което те могат да свършат днес. При търговията това правило е дори още по-важно. При Форекс търговията, трябва да се възползвате от всяка възможност за постигане на целите си в търговията.

Ето защо трябва да се развие навика да се избегне отлагането. Е, как да станете Форекс трейдър? Започнете сега и си открийте безплатна демо сметка с Admiral Markets, не го отлагайте дори за минута по-късно. Ако не предприемете действия сега, шансовете Ви да бъдете успешни по-късно намаляват. Демо сметката ще Ви позволи да тествайте търговията на финансовите пазар без риск за вашия капитал.

Ето какво трябва да запомните тук - отворете си демо сметка с баланса, подобен на планирания депозит, по този начин Вие ще свикнете с обемите по-добре. Въпреки това, имайте предвид, че демо сметката е за да се запознаете с пазарната среда и да научите как да работите с платформа за търговия. Не се застоявайте прекалено дълго на демо сметката, тъй като тя може да изгради във Вас погрешно виждане за реалната Форекс търговия и управлението на риска.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Стъпка 2 - Практикувайте, за да станете успешен Форекс трейдър

Всички знаем, че практиката е това, което ни доближава до перфекционизма. Когато вече имате демо сметка, се опитвайте да практикувате толкова, колкото можете.

На първо място, Вие дори не трябва да разбирате това, което правите, просто се опитайте да получите представа за платформата и да тествате това, което предлага. Не е нужно да се мисли за стратегия за търговия или да търсите определена виртуална печалба. Основната задача на този етап е да опитате всички възможни функции на платформата за търговия.

Представете си, че платформата е кола. Вие със сигурност може да се опитате да стигнете от едно място на друго като просто разберете как да натиснете педалите и да завъртите волана. Въпреки това, ако не знаете всичко от механиката няма да може да отидете далеч.

Същото може да се случи с познанията Ви за платформата за търговия. Можете да опитате като цяло търговията като просто знаете как да поставяте и затваряте поръчките, но не можете да се превърнете във Форекс трейдър без овладяване на Вашата платформа.

Опитайте всички функции на платформата - това е важно. Ако Ви е трудно, лесно можете да получите достъп до MetaTrader 4 в раздела помощ или посетете Admiral Markets MetaTrader 4 FAQ секцията.

Стъпка 3: Трейдър обучение

Може да звучи прекалено просто, но първата стъпка към превръщането в успешен Форекс трейдър е действително да започнете да учите. Най-добрият начин да го направите е като посетите Admiral Markets в онлайн сесиите с професионални трейдъри.

Ако бихте искали да започнете да търгувате смело, може също да обмислите участието си в лагера за начинаещи трейдъри на Admiral Markets и нашите партньори, където можете да научите как да се превърне във Форекс трейдър за четири седмици с разбираемо и достъпно обучение.

ко сте доста далеч от финансовите пазари, първо прегледайте условията за търговия на Форекс пазарите, така че нашето трейдър обучение да бъде по-лесно разбираемо за вас. Admiral Markets Ви предоставя образователни материали с много високо качество, затова не бихме Ви посъветвали да отидете другаде за Вашето Трейдър обучение.

Какво трябва да запомните тук - няма лесен начин да научите да търгувате Форекс, това отнема време, усилия и страст, за да стане успешен валутен трейдър. Не ставайте жертва на много онлайн измами, които Ви обещават бързи резултати във всеки един момент. Изтеглете книгата "100% Форекс. Учим и печелим заедно" напълно безплатно.

Можете да увеличите Вашите знания и умения в търговията на финансовите пазари с безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен пакет от Admiral Markets


Разработване на успешни Форекс стратегии

За да се изградите като успешен Форекс трейдър първо трябва да се уверите, че търговията е въпрос на синхрон между Вас и пазара. За да спечелите в тази играя трябва да имате ясна визия затова, което искате да направите и следвате пазарните движения с подходящи действия.

Има много стратегии и вие трябва да изберете дали ще бъде интрадей трейдър, суинг трейдър, дългосорчен трейдър или трейдър, който разчита на алгоритми в своята търговия. Най-важното е да разработите успешни Форекс стратегии, с които да се чувствате комфортно на пазара.

Разработването на успешни Форекс стратегии изисква доста време и труд, както и много проби и грешки. Важно е, че този процес до голяма степен се базира на метода "проба - грешка". Трябва да разберете какво правите, защо го правите и да практикувате колкото се може повече освен демо, но и на реална сметка.

Много хора искат да станат валутни трейдъри, но голяма част така и не успяват. Основният въпрос, който трябва да си зададете е: "как да стана успешен трейдър на финансовите пазари?". Като цяло професионален Форекс трейдър е всеки, за когато основния бизнес е търговия на валутния пазар. Той вече търгува реално на Форекс пазара и преминал през демо сметката.

Ето защо е много важно да преминете възможно най-бързо през търговията на демо сметка. Много хора се опитват да достигнат до реална сметка, чак след като са напълно сигурно в своите умения. Истината обаче е, че търговията на финансовите пазари, както всеки друг бизнес, крие рискове. Често е по-добре да имаме по-малък опит с малка реална сметка, отколкото дългосрочна търговия на демо сметка.

Форекс търговията също е въпрос на психология, демо сметката далеч не дава същото усещане като реалната. Трудно е да се каже кога е точния момент демо сметката да бъде заменена с реална, но като цяло този процес не трябва да отнема по-малко от месец.

Наистина трябва да имате правилния опит с търговията на демо сметка, наистина трябва да тествате вашата търговска стратегия и да сте сигурни, че имате сериозно разбиране за пазара и рисковете, свързани с Форекс търговията преди да можете да търгувате с реални средства. Това е правилният начин един човек да достигне до професионален Форекс трейдър.

Започнете да търгувате над 8000 финансови инструмента с брокер номер 1 в Германия за 2018 година - Admiral Markets.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Как да търгуваме успешно на финансовите пазари?

След като сте разработили успешни Форекс стратегии можете да преминете към търговията на реална сметка. Все пак е добре да имате предвид и следните съвети, за да останете добър трейдър.

 • Определете стоп лос ордери за всяка сделка. Без стоп лос за ограничаване на загубата, Вие сте обречени на провал.
 • Разработете добър план за търговия и се придържайте към него. Винаги.
 • Не рискувайте повече от 2% маржин във всяка сделка. Начете какво е ливъридж и как да го използвате?
 • Сдържайте емоциите си, когато търгувате. Научете повече за психологията в търговията!
 • Никога не се опитвайте да търгувате, за да компенсирате загубите си. Търгувайте, когато почувствате, че е подходящият момент, учете се от грешките си.
 • Не се страхувайте от загубите, всеки Форекс трейдър ги има. Дори и най-добрите трейдъри. Важното е да постигнете по-печеливши сделки, отколкото губещи.

Това са едни полезни съвети, които е добре да вземете предвид, за да се превърнете в успешен Форекс трейдър. Много хора си задават въпроса как да печеля от Форекс търговия? На него обаче може да се отговори само след години упорита работа. Ако наистина искате да станете успешен трейдър, то можете да го направите. Но затова трябва да трябва да се обучавате всеки ден и да не спирате да работите.

Това, което е важно да се знае и да се има предвид е, че тези, които се отказват, никога не печелят, а победителите никога не се отказват.

Най-добрите платформи за търговия

Когато инвеститор или трейдър реши да направи своите първи стъпки на Форекс или фондовия пазар, той трябва да избере своята платформа за онлайн търговия и своя брокер, с който иска да инвестира или спекулира.

Изборът на платформа за онлайн търговия винаги е важна стъпка за всеки инвеститор или трейдър. Той ще трябва да прекарва часове използвайки го често, в някои случай дори ежедневно. Въпреки това, има доста различни видове платформи за онлайн търговия и това може да затрудни избора, особено на начинаещите пазарни участници. Все пак тази стъпка може да се окаже ключова за бъдещото представяне на трейдъра.

Като цяло платформите за търговия с валута, акции и други финансови инструменти биват два вида: уеб базирани платформи за търговия и софтуер за търговия, който трябва да инсталирате на Вашето устройство (компютър, таблет или смартфон). И двата вида имат своите предимства и недостатъци.

Основното предимство на уеб базираната платформа за електронна търговия е тяхната достъпност. При този тип платформи единственото, от което се нуждаете от устройство - компютър, таблет или смартфон, и интернет връзка. Недостатък на тези платформи за търговия е липсата на аналитична мощност. Тъй като всичко е онлайн няма да можете да използвате във Вашия анализ някои по-модерни индикатори, защото това би забавило връзката и изпълнението на поръчката.

Най-важното преимущество платформите, които изискват изтегляне на софтуер е тяхната аналитична мощност. Всъщност след като са инсталирани на Вашия компютър или друго устройство, те могат да използват цялата аналитична мощност на процесора за извършване на анализи.

Факт е и че инсталирането намалява натоварването върху връзката, тъй като голяма част от инструментите за търговия използват мощността на компютъра. По този начин понижават изискванията към интернет връзката и ускоряват скоростта на зареждането на пазарни данни. Пример за такива платформи са създадените от MetaQuotes - MetaTrader 4 и MetaTrader 5.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Най-добрата платформа за Форекс търговия

Софтуерът помага за напредъка на всеки елемент от живота и финансовите пазари далеч не са изключение. Днес възможностите пред трейдърите са много по-разнообразни, благодарение на използването на платформи за търговия. По-долу ще Ви представим едно изключително приложение за най-популярните платформи за търговия в света MT4 и MT5 – MetaTrader Supreme Edition.

MetaTrader Supreme Edition (MTSE) е специално приложение, разработено от Admiral Markets за платформите за онлайн търговия Metatrader. Благодарение на приложението MTSE ще имате достъп до 60+ допълнителни възможности за анализи, които не се предлагат от стандартните платформи MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Добрата новина е, че плъгинът MetaTrader Supreme Edition е безплатен за инсталиране, както за MT4, така и за MT5. Това означава, че можете спокойно да тествате, която искате от двете платформи, без притеснения.

Софтуерът MTSE предлага широк набор от възможности и предимства, пред чистите версии на MetaTrader. Ето кратък списък с допълнителните възможности:

 1. Global Opinion показва настроенията сред трейдърите на финансовите пазари в световен мащаб.
 2. Mini Terminal е удобно средство за контрол и управление на цялата Ви сметка от едно място.
 3. Trade Terminal е ефективен начин да управлявате всичките си сметки и поръчки от едно място.
 4. Tick Chart Trader Ви дава възможност да следите движението на цената, директно от тиковата графика, да пренасяте графики и да използвате различни графични типове.
 5. Останете свързани с всички важни и водещи новини, директно в търговската си платформа.
 6. Indicator Package съдържа ценна колекция от индикатори, които да Ви подпомогнат в търговията.
 7. Trading Simulator Ви дава възможност да тествате вашите стратегии.
 8. Mini Chart Ви позволява да визуализирате няколко времеви рамки и типове графики на едно място.
 9. Correlation Matrix Ви позволява да определите корелацията между различните валутни двойки, което ще Ви помогне при взимането на решения и управление на риска.

MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets


Печели ли се от Форекс?

За да си отговорите на този въпрос просто трябва да се замислите защо съществува тази професия и защо най-големите финансови институции практикуват валутна търговия? Съвсем логично е, че щом големите играчи във финансовата индустрия търгуват на Форекс пазара, то те едва ли го правят на загуба.

Логично е и че трейдърите, които работят за тези големи финансови институции са печеливши. Следователно реално е да има и Форекс трейдъри, които търгуват и печелят за собствена сметка.

Можете да сте чули различни статистически данни за успеваемостта на Форекс трейдърите, както и че много трейдъри първоначалната си инвестиция много бързо. Това е сложно да се докаже, защото на финансовите пазари, когато един трейдър губи, друг печели. Освен това, валутните двойки се търгуват на извънборсов пазар и няма точни статистически данни, предоставяни от клирингова къща.

Едно нещо е сигурно, ако искате да станете трейдър, първоначалното обучение е задължително. Едва ли можете да станете успешен трейдър в рамките на деня без никакво обучение за CFD търговията.

Статистиката на пазара дава представа за приблизителното разпределение на успешните и неуспешните Форекс трейдъри:

 1. Малко на брой много големи губещи
 2. Много инвеститори с малки загуби
 3. Много инвеститори с малки печалби
 4. Малко на брой успешни трейдъри

Броят на губещите трейдъри е малко по-висок от тези на печелившите и заради таксите на брокерите. Все пак, когато погледнем към най-добрите търговци може да отличим някои техни общи черти, които могат да ни помогнат да станем успешен трейдър.

 • Дисциплина - добрите трейдъри приемат загуби, но намаляват размера им
 • Контрола на риска във всяка сделка - изграждане на съотношение риск/печалба
 • Смелост - желанието на бъдеш по-различен от другите
 • Финес - способността да се усеща пазарът и да се определят трендовете

Комбинацията от тези фактори в един трейдър може да доведе до значителни и дългосрочни печалби.

Станете успешен трейдър, докато търгувате на Форекс пазара със спредове започващи от 0 пипса, предоставени от брокер номер 1 в Германия за 2018 година - Admiral Markets.

Търгувайте при спредове от 0 пипса с Admira.Prime


Най-добрите трейдъри в света

Нека започнем, като Ви разкажем легендарната история на Джордж Сорос - най-успешният Форекс търговец. Джордж Сорос е добре познат като един от най-големите инвеститори в историята, известен като "човекът, който разби Банката на Англия", заради сделката, която той направи за 1 млрд. щатски долара. Завършил London School of economics, човекът със сигурност знае как да умножава инвестициите. Той започва кариерата си с Quantum фонд, създаден през 1969 г. Компанията провежда много печеливши операции под надзора на Джордж. Печалбата на компанията му се равняваше на годишния доход на Макдоналдс през 1996 г. Въпреки това, най-доходоносното постижение от кариерата на Джордж идва от неговата Pound Sterling търговия. Той е обявен за един от най-успешните форекс трейдъри на валутния пазар през 1992 г., когато той печели нетна печалба от 2.0 милиарда щатски долара в рамките на само един месец.

Джордж е написал много книги, разкривайки тайната си в книгата си за философия на инвестициите: "Алхимия на финансите", предлагаща неговата теория за Рефлексивност, която му е помогнала да постигне този успех. Казва се, че книгата трябва да се прочете от почти всеки борсов човек. Това със сигурност е добър инструмент, ако искате да разберете как да бъдете успешен Forex трейдър. Но колко от хората наистина го постигат?

Тайната на успеха на Джордж Сорос

Тайната на успеха на Джордж Сорос не е в книгите пише той, като добавя, че няма теория, която описва работата на фондовите и Форекс пазарите.

Неговата инвестиционна философия много се различава от теорията на рефлексивност. Можете да го намерите скрито под интервюто на Сорос в John Train's "The new Money Monsters", където той небрежно изпуска един от най-ценните коментари;

"Моят подход работи не с правенето на валидни прогнози, а като ми позволява да коригирам фалшивите такива". Това е един доста интересен момент, който да се вземе под внимание от най-успешния форекс трейдър.

Също така, някои търговци, които са работили със Сорос осигуряват по-уместно разбиране на инвестиционната стратегия на Сорос. Според бившия главен инвестиционен директор (CIO) на Сорос, James Marquez;

Стратегията на Сорос може да бъде описана като напълно импулсивни действия, те са били странни и в разрез с правилата, той продава на ниски цени и купува на върховете, това е разбираемо само, когато се комбинира с неговата мисия в един ред: "да бъде в състояние да дойде и да се бори още един ден". Той казва: "Аз не искам да се събудя без пукната пара".

Друг CIO на Джордж Сорос, Alan Raphael, разкрива, че Сорос никога не спори, когато той не е в грешка, той просто излиза от там казвайки: "Аз не съм прав". След което той мисли за това.

Тествайте, дали вие може да се наредите сред успешните Форекс трейдъри, без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Демо търговия без риск с Admiral Markets

Стратегията за търговия на Джордж Сорос, която го прави един от най-успешните форекс трейдъри на всички времена

Конвенционалните търговци не приемат техните лоши инвестиционни решения. Те пазят в себе си напомнянe, че в крайна сметка ще се окажат по-добри, за да се задържат дългосрочно в инвестициите.

Възниква въпросът, как подходът на Сорос може да се прилага за индивидуална търговия и инвестиционна стратегия? Тези точки могат да ви помогнат да се направи една добра стратегия, чрез прилагане визията на Сорос в "практическа стратегия":

 • Поставянето настрана на всички хипотези и теории за разбирането на функционирането на пазарите, да бъдеш успешен на пазара има много повече общо с изхода по подходящ начин и размера на търговията.
 • Трябва да определите "смислена" стратегия вместо лицемерни последователни решения.
 • Поставете стратегиите си за изходи и оразмеряване на позициите, преди да направите избор, без значение колко привлекателен е той.
 • И накрая, без значение колко негативна става стратегията Ви, приемете загубата си като сила, орязвайки загубите, така че като Джордж Сорос няма да се събудите разорени.

Превърнете се от аматьор в супер-трейдър, с безплатното обучение на Admiral Markets.

Историята на Джордж Сорос е страхотна, вълнуваща, интересна и образователна. Ако ви се иска да се учите от най-добрия - със сигурност се разровете през това, което Сорос има да каже за пазара, търговията и за биографията му като цяло.

Сорос със сигурност води списъка на най-успешните форекс трейдъри в света, но нека да видим кой друг е в списъка на успелите валутни търговци.

Историите зад 2 от най-успешните Форекс Трейдъри в света

Въпреки че г-н Сорос е несъмнено голям Forex трейдър, нека да разгледаме другите двама трейдъри, които влизат в списъка на топ валутните търговци в света. Нещото, което тези търговци имат общо със Сорос е, че всички те всъщност не са просто обикновени трейдъри на дребно, а по-скоро са управлявали техните собствени търговски компании. По този начин ние можем да видим, че най-успешните форекс трейдъри не са само просто интелигентни хора, но също и много добри мениджъри, хора, които са в състояние да генерират големи идеи и да накарат другите да изпълняват задълбочени изследвания, за да подплатят своите идеи с някои данни.

Бил Липшуц

Липшуц завършва Cornell University, където получава бакалавърска степен по изящни изкуства от програмата Cornell за архитектурния дизайн, както и магистърска степен по финанси. По време на колежа, той се интересува от финансовата търговия, след като той наследява около 12 хиляди долара от акции след смъртта на баба си. Той инвестира наследените пари на фондовия пазар, превръщайки първоначалните 12 000 долара в над 250 000! Тази победа има кратък живот, за съжаление, тъй като той губи всичко с един лош ход придружен от лоши акции. Той счита тази злощастна случка като поучителен опит и не допуска тя да му попречи.

Докато все още е в колежа, Lipschutz започва работа като стажант в Salomon Brothers. Скоро след като се дипломира и се присъединява към компанията на пълно работно време, той става част от нейния отдел за форекс търговия. Форекс пазарите скачат до небето в този момент и той в крайна сметка става шеф на отдела. Той прави 300 милиона долара на година от 1985 г. за Salomon Brothers. Няколко години по-късно през 1989 г., той се превръща в управляващ директор и глобален ръководител на валутната търговия в компанията. Успехът му само нараства от там, тъй като след това той става изпълнителен директор и президент на North Tower Group. Той създава своя фирма за управление на активи, Rowayton Capital Management, и е неин президент и главен изпълнителен директор до 1995 година. Той е бил смятан за един от най-успешните форекс трейдъри в света.

Вижте как да откриете Форекс стратегия, която наистина работи, с най-добрия софтуер за бектест на стратегии!

Джон Р. Тейлър Дж.

Тейлър завършва Принстънския университет и след като се дипломира, продължава, за да се превърне в политически анализатор за Chemical Bank. Само година след като е работил в компанията, Тейлър има чудесна възможност да натрупа опит и връзки във форекс бизнеса, така че скоро той ще доминира. Той става форекс анализатора на банката, което го вдъхновява да стане още по-дълбоко ангажиран с форекс търговията.

Той продължава с изграждането на своя собствена компания в индустрията, FX concepts. FX concepts е фирма за управление на валута, която е видяла голям успех от своето начало. Тейлър също е кредитиран с това да бъде пионер в автоматизираната форекс търговия. Изключително успешният форекс търговец също е дизайнер на първите по рода си компютри, направени за подпомагане на мултинационални компании в дейността, свързана с forex. В допълнение, Тейлър, съосновател и на Inspiration Biopharmaceuticals Inc, е публикувал много статии за управление на риска и предоставя инвестиционни консултации на клиенти на дневна база.

Има ли още успешни Форекс трейдъри?

Разбира се, има действително цяла армия от успешни форекс трейдъри. Това, което ние трябва да дефинираме тук е какво е определението за успех на Forex пазара. Като цяло, успешните валутни търговци са тези, които могат просто да генерират извънредна печалба. Тази печалба не е задължително да се изчислява в милиарди или милиони, ако уменията ви позволяват редовно да генерирате няколко хиляди долара на месец, чрез Forex търговия, бихте могли да мислите за себе си като успешен Forex трейдър.

Ако сте убеден, че можете да бъдете в групата на успешните трейдъри, можете да започнете да търгувате с реална сметка и при конкурентни условия в Admiral Markets.

Важно е да се има предвид е, че успешната Forex търговия ще доведе до печалба и печалбите ще се натрупват, позволявайки Ви да генерирате повече възможности от пазара. С други думи, успехът не е някакъв етап от търговската ви кариера, той е по-скоро едно пътуване, за да станете по-добър трейдър, отколкото сте били в предходния ден. За да постигнете това обаче, безспорно трябва да продължавате и да продължавате да се обучавате непрестанно.

За Admiral Markets

Admiral Markets Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Търгувайте над 8000 финансови инструменти при най-конкурентните условия на пазара и политика за защита от негативен баланс с Admiral Markets.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Вижте още:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.