Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Цена на Биткойн под 3000 долара през 2018?

Цена на Биткойн Admiral Markets

Ще видим ли скоро цена на един Биткойн под 3000 долара?

След като цената на Биткойн падна до 8-месечно дъно от 5630 долара дъно в края на юни, в началото на юли станахме свидетели на опит за възстановяване, който даде лъч надежда на инвеститорите в криптовалути. Но това не бе за дълго. Възстановяването на цената на Биткойн бе спряно от нивата около 6800 долара и биковете изглежда изпуснаха контрола.

На 10 юли цената на Биткойн падна с повече от 200 долара и затвори под $6300, което доказва липсата на сериозни купувачи на криптовалути на сегашните нива. Настроенията около Биткойн и криптопазарите пазарите въобще, изглежда остават унили и неочакваните резки спадове не са рядко явление.

Освен падащата цена на Биткойн, трябва да се отбележи и понижението в общата пазарна капитализация на всички криптовалути досега през годината. Понастоящем тя се задържа в близост до най-ниските и стойности за 2018 година от около 235 милиона долара, които бяха достигнати в края на миналия месец. Това показва, че интересът към покупка на криптовалута остава слаб към момента.

Възползвайте се от понижаващата се цена на Биткойн и други криптовалути като търгувате CFD върху Биткойн и други криптовалути с Admiral Markets.

Търгувайте биткойн с регулиран брокер

Технически анализ на цената на Биткойн в момента

Цената на Биткойн се намира в тесен диапазон между 6800 и 5600 долара в последния месец. Пробив на горната граница на този дипазон може да доведе до покачване над 7000 дфолара и тест на максимумите от началото на юни - зоната 7800-7900 долара. Все пак изглежда, че биковете изпитват по-големи трудности от мечките и пробива наближава.

Падане на цената на Биткойн под кръглите 6000 долара ще отвори вратите към споменатото дъно от края на юни 5630. Пробив под него може да отключи сериозна разпродажба, която да нанесе сериозни щети на и без това колебливата цена на Биткойн. Един такъв спад вероятно ще активира стоп поръчки и поради липса на стабилни подкрепи цената на Биткойн бързо може да се озове дори под 3000 долара. Първото ключово ниво е минимума от 15 септември 2017 година 2,981 долара.

Цена на Биткойн

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 BTC/USD D1

Как да печелим при спад на цената на Биткойн?

Низходящият тренд (спад в цената) и движението в диапазон не дават възможност на физическите притежатели да се възползват от колебанията в цената на Биткойн и останалите криптовалути. Освен това, покупките при низходящ тренд и консолидация в повечето случаи не са най-добрия избор. Следователно всеки, който иска активно да участва на пазара и да трупа печалби трябва да се обърне към други възможности.

Най-лесно достъпната и най-популярна от тях са Договори за разлика или т.нар. CFD. Те предлагат на инвеститорите и трейдърите да участват на пазара и да печелят от движенията на цената на Биткойн и в двете посоки и то без да го притежават физически.

Търговията със CFD върху Биткойн не е много по-различна от търговията с която и да е валутна двойка, суровина, или друг актив. Красотата в инвестирането, се корени в разнообразието. Чрез изучаване на промените в цените, трейдърите би следвало да са способни да реализират печалби, които им помагат да станат финансово независими и стабилни. Търгуващите със CFD върху Биткойн (Bitcoin), трябва да се фокусират върху:

  1. Да яхнат тренда (възходящ докато не се докаже обратното);
  2. Правилен паричен и риск мениджмънт;
  3. Фокусиране върху основните сесии: Лондон, Ню Йорк и Токио.

Търговията при падаща цена на Биткойн е важна, защото дава на трейдърите възможността да се присъединят на пазара в удобен момент, когато дългосрочния тренд при актива е възходящ. Разбира се, добре е инвеститорите да имат наум, че трендовете винаги се променят и не са вечни. В момента обаче, възходящият тренд при BTC/USD изглежда забравен.

Подходящият паричен мениджмънт е „Светия Граал" в търговията и ако се прилага по правилния начин, би следвало да води след себе си до голяма възвръщаемост на инвестициите.

Трейдърите определено трябва да се фокусират върху основните търговски сесии, които предоставят най-голяма волатилност и ликвидност в търговията с BTC/USD. За щастие платформите MetaTrader 4 и MetaTrader 5 предлагат търговия по време на основните световни борсови сесии 24/7.

Tрябва също така да се спомене, че трябва да търгувате CFD върху Биткойн и други криптовалути само с регулирани Forex & CFD брокери, като Admiral Markets.

Търговия на цена на Биткойн


Как да търгувате цената на Биткойн с технически анализ?

Първо – какво е технически анализ? Това е прилагане на аналитични приоми, за определяне на бъдещата посока на търговия на един актив, основно въз основа на историческото му представяне. Методите за технически анализ са много и най-разнообразни, което позволява на трейдърите, да избират най-подходящите за тях, въз основа на стила им на търговия, търговски цели и склонност към риск.

Може ли да използваме технически анализ, за да прогнозираме цената на Биткойн? Всъщност, техническият анализ е един от малкото типове анализ, които може да прилагате върху цената на Биткойн. А част от причините за това са, че фундаменталният анализ, на практика е почти неприложим върху Биткойна.

„Трендът е твой приятел" е основно правило в техническия анализ". Ето защо, преди да започнете да търгувате с биткойн е важно да знаете какъв е тренда при криптовалутата. Друго правило на техническия анализ гласи – преминавайте винаги от по-дългосрочен, към по-краткосрочен тренд, при графичен анализ на един актив.

Има много прост начин за определяне на тренда и това е с ползване на индикатора пълзящи средни. А именно – на една по-дългосрочна и една по-краткосрочна такава. Когато краткосрочната пълзяща средна величина е над дългосрочната, се приема че трендът е възходящ.

Анализаторите ползват различни по срочност и вид пълзящи средни величини. Най-често използването обаче са 200-дневната и 50-дневната, простата (която отдава еднаква тежест на всички времеви периоди) и експоненциална (отдаваща по-голяма тежест на последните времеви периоди) пълзяща средна величина.

Научете се как да използвате пълзящи средни и много други технически индикатори с безплатно видеообучение на Admiral Markets.

Обучение от Admiral Markets

Какво е Биткойн?

Първият въпрос на всеки, който за открива света на криптовалутите е какво е Биткойн? Биткойн е дигитална валута, или още известна като „криптовалута". В основата на наименованието е фактът, че се използва криптография за подсигуряване на разплащанията. Това представлява дистрибуционна база от данни, или така наречения „блокчейн".

Абревиатурата на Биткойн е просто BTC. Същият принцип се използва и при съкращението за щатски долар, където USD (съкращение от US Dollar) и EUR (Euro).

Биткойнът може да бъде обвързван и с други валути. В случаят, CFD върху Биткойн, в долари, могат да са със съкращението BTC/USD.

Какво е биткойн и как се движи цената на Биткойн в момента?

Биткойн предлага възможността да се правят бързи, сигурни и евтини разплащания потребител-до-потребител, без нужда от намесата на банката или друга централизирана система.

Системните транзакции се случват директно между „дигиталните портфейли" на потребителите и се верифицират в блокчейна. Транзакциите са дигитално подписвани с уникален „личен ключ", което е доказателство, че нарежданията идват от собственика на дигиталния портфейл.

Започнете да търгувате CFD върху Биткойн и най-големите криптовалути с брокер номер 1 в Германия за 2018 година - Admiral Markets.

Цена на Биткойн

Какво е блокчейн и каква е връзката му с цената на Биткойн?

Блокчейн е децентрализиран публичен регистър за всички биткойн-транзакции, които някога са били извършени. Определен брой транзакции формират единица за база данни, наречена „блок". Всеки блок съдържа информация за предходния блок, както и всяка транзакция – информация за предшестващата транзакция. По този начин веригата (блокчейна) позволява пълна прозрачност на плащанията.

Блокчейн от Биткойни представи революционна инфраструктура за съхранение на финансови данни, които са достъпни за всеки, напълно прозрачни и разработени с използването на отворен код, който не принадлежи на никоя организация или личност. Вместо блокчейн-технологията и нейната поддръжка се извършват от милиони компютри, които верифицират транзакциите и ги добавят в „блокове".

Колективно верифицираните транзакции не могат да бъдат променяни или изтривани, така че биткойн-плащанията са финални и неоспорими.

Какво е Биткойн - суровина или ценни книжа?

Широка гама от регулатори се опитват да се справят с криптовалутите. Оказва се, че няма пълно съгласие за това, какво са всъщност Биткойн и компания: валути, суровини, ценни книжа или нещо съвсем ново. Поради тази причина може да ги срещнете като крипто-активи, цифрови символи, монети или просто "крипто".

Това, което заявиха създателите на Биткойн и компания през 2008 година е, че никога няма да бъдат създавани повече от 21 милиона. Това означава, че в известна степен може да се сравнява с дефицитни суровини като злато, чиято стойност се определя само от това колко са готови хората да платят за него. Криптовалутите добиха сериозна популярност на места, където хиперинфлацията изяжда покупателната способност (като Зимбабве) или където са наложени санкции (като Венецуела и Северна Корея).

Има аргументи и, че криптовалутите имат някои характеристики на акциите като дял от собствеността в общото усилие и очакване да се направи печалба от работата, извършена от компания. Голяма част от фокуса се измети към нови проекти предлагани чрез първични предлагания на монети т.нар ICO.

Макар да приемат различни форми, ICO позволяват на компаниите да заобиколят процеса на рисков капитал, като продават монети вместо акции. В някои случаи основателите твърдят, че купувачите на монети предплащат да използват услугата, която компанията ще изгради. В САЩ Комисията за ценни книжа и борси (SEC) започна мащабно разследване затова дали обектите предлагащи ICO не нарушават правилата и като предлагат ценни книжа. След това висш служител на SEC заяви, че нито Биткойн, нито Етериум попадат в тази категория.

Китай забрани изцяло първичните предлагания на монети (ICO). Това обаче не им попречи да наберат повече от 10,5 милиарда долара в световен мащаб през първата половина на 2018 година.

Тествайте търговията с криптовалути над 5000 хиляди други финансови инструменти без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Какво е бъдещето на цената на Биткойн през 2018?

През миналата година Биткойн водеше целия криптопазар към нови и нови върхове. Цената на Биткойн създаде може би най-големия бум (или поне един от най-големите) в историята на пазарите. От тогава насам настанаха тежки времена за най-голямата криптовалута и колегите и. Сривът в цената на Биткойн може да си съперничи с този на дот-ком балона на фоновия пазар от началото на века.

Общата пазарна капитализация на всички търгувани криптовалути избухна в края на миналата година, достигайки връх от около 800 милиарда долара през януари. Четири месеца по-късно обаче тя е с приблизително 65% надолу, след като регулаторите започнаха да упражняват натиск и страхът от големи загуби обзе пазара на криптовалути. До края на юни цената на Биткойн се срина с около 70%, близо до 78% загуба на NASDAQ, когато дот-ком балонът гръмна. В същото време, цената на стотици по-малки криптовалути падна близо до нула.

Роден в горчивината, която последва финансовата криза през 2008 година, Биткойн и неговите последователи не са банкноти или монети емитирани от правителство или централна банка. Те са електронни активи, създадени и контролирани от общността от потребители, действащи по децентрализиран начин, като се следват протоколите, определени от лицето или лицата, които мечтаят за тях.

Въпреки това има много кора, които открито не харесват криптовалутите. Например Уорън Бъфет ги нарече "отрова за плъхове на квадрат". Има не малко причини за скептицизма към криптовалутите като например огромната волатилност на цената на Биткойн и останалите дигитални активи. Освен това криптовалутите често са свързани измами, укриване на данъци, пране на пари и прекомерни спекулации. Все пак, трябва да се отбележи, че криптовалутите се приближават все повече към фиатните пари

Биткойн vs Етер

Пазарът на криптовалути се появи през далечната вече 2009-та година, с един малък проект - наречен Биткойн. С него, бе стартирана и изцяло нова финансова концепция. От тогава, минаха много години и се появиха много нови участници на пазара на криптовалути, които създадоха свои дигигални валути и свои собствени блокчейни.

Кой инструмент от Биткойн и Етериум по-добър за търговия? Като цяло и двата! Биткойнът и Етерът предлагат сериозна волатилност и големи потенциални движения и в двете посоки. Всеки трейдър, трябва сам за себе си да определи, коя криптовалута му е по-изгодна за търговия и в по-голяма степен отговаря на неговите лични характеристики и толерантност към риск.

А кой ще спечели надпреварата през 2018-та година? Това е много трудно да се определи. Водещата позиция на Биткойн, сред криптовалутите обаче, може да инициира по-нататъшен добър момент за криптовалутата. Цена на Биткойн от 25 000 долара, 50 000, или 100 000 долара, вече изглеждат така недостижими и нереалистични. Най-високата цена на Биткойн, която е възможно да видим, най-вероятно все още не е отбелязана…

От тази гледна точка, биткойнът има известна преднина, по отношение на графиката си. Това е и любимата на пазарните участници дигитална валута. И макар, поскъпването на Етера, да бе по-голямо в процентно изменение през изминалата година, историята на бичи пазар при криптовалутата е по-къса.

Трябва да имате в предвид, че и двата инструмента, вече поскъпнаха сериозно и трябва да сте запознати с потенциалните пазарни рискове и възможни резки корекции, следствие на изненадващи новини. Не могат да се изключват обаче и рисковете за „избухване" на цените на тези активи, предвид изключителната им волатилност.

Безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets

Научете се как да търгувате CFD-та върху криптовалути и още хиляди финансови инструменти с безплатния Обучителен пакет 2018 на Admiral Markets.

Още по темата цена на Биткойн и криптовалути:

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.