Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Ще видим ли цена на Биткойн под 3000 долара през 2019?

Ще видим ли цена на Биткойн под 3000 долара през 2019?

Криптовалутите и най-популярната от тях - Биткойн продължават да са сред най-горещите теми на финансовите пазари и през 2019 година. Волатилността в цените на криптовалутите продължава да привлича интереса на трейдъри и инвеститори, които са любители на риска и копнеят за бързи печалби.

Волатилната цена на Биткойн предоставя добри възможности за търговия и това лесно може да се види на графиката. След като се изстреля в космоса с 2000% ръст и връх от почти 20 000 долара в края 2017 година, през 2018 видяхме как спадащата Биткойн цена изтри над 80% от стойността на най-голямата криптовалута. Тези ценови действия накара все повече анализатори да говорят за спукване на т.нар. Биткойн балон.

Но нека започнем от начало като разберем какво е Биткойн и от какво се влияе цената на най-голямата криптовалута.

Какво е Биткойн?

Първият въпрос на всеки, който за открива света на криптовалутите е какво е Биткойн? Биткойн е дигитална валута, или още известна като „криптовалута". В основата на наименованието е фактът, че се използва криптография за подсигуряване на разплащанията. Това представлява дистрибуционна база от данни, или така наречения „блокчейн".

Абревиатурата на Биткойн е просто BTC. Същият принцип се използва и при съкращението за щатски долар, където USD (съкращение от US Dollar) и EUR (Euro).

Връзката Блокчейн - цена на Биткойн

Блокчейн е децентрализиран публичен регистър за всички биткойн-транзакции, които някога са били извършени. Определен брой транзакции формират единица за база данни, наречена „блок". Всеки блок съдържа информация за предходния блок, както и всяка транзакция – информация за предшестващата транзакция. По този начин веригата (блокчейна) позволява пълна прозрачност на плащанията.

Блокчейн от Биткойни представи революционна инфраструктура за съхранение на финансови данни, които са достъпни за всеки, напълно прозрачни и разработени с използването на отворен код, който не принадлежи на никоя организация или личност. Вместо блокчейн-технологията и нейната поддръжка се извършват от милиони компютри, които верифицират транзакциите и ги добавят в „блокове".

Колективно верифицираните транзакции не могат да бъдат променяни или изтривани, така че биткойн-плащанията са финални и неоспорими. Потенциален ръст в употребата на Блокчейн технологията може да се отрази положително и цената на Биткойн и останалите криптовалути.

Биткойн може да бъде търгуван срещу други валути. В случаят, CFD върху Биткойн, в долари, могат да са със съкращението BTC/USD. Можете да тествате търговията със CFD-та върху Биткойн и други криптовалути без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Биткойн - суровина или ценни книжа?

Широка гама от регулатори се опитват да се справят с криптовалутите. Оказва се, че няма пълно съгласие за това, какво са всъщност Биткойн и компания: валути, суровини, ценни книжа или нещо съвсем ново. Поради тази причина може да ги срещнете като крипто-активи, цифрови символи, монети или просто "крипто".

Това, което заявиха създателите на Биткойн и компания през 2008 година е, че никога няма да бъдат създавани повече от 21 милиона. Това означава, че в известна степен може да се сравнява с дефицитни суровини като злато, чиято стойност се определя само от това колко са готови хората да платят за него. Криптовалутите добиха сериозна популярност на места, където хиперинфлацията изяжда покупателната способност (като Зимбабве) или където са наложени санкции (като Венецуела и Северна Корея).

Има аргументи и, че криптовалутите имат някои характеристики на акциите като дял от собствеността в общото усилие и очакване да се направи печалба от работата, извършена от компания. Голяма част от фокуса се измети към нови проекти предлагани чрез първични предлагания на монети т.нар ICO.

Макар да приемат различни форми, ICO позволяват на компаниите да заобиколят процеса на рисков капитал, като продават монети вместо акции. В някои случаи основателите твърдят, че купувачите на монети предплащат да използват услугата, която компанията ще изгради. В САЩ Комисията за ценни книжа и борси (SEC) започна мащабно разследване затова дали обектите предлагащи ICO не нарушават правилата и като предлагат ценни книжа. След това висш служител на SEC заяви, че нито Биткойн, нито Етериум попадат в тази категория.

Китай забрани изцяло първичните предлагания на монети. Това обаче не им попречи да наберат повече от 10,5 милиарда долара в световен мащаб през първата половина на 2018 година.

Цена на Биткойн през 2018

След пика през декември 2017 от близо 20 000 долара, цената на Биткойн започна 2018 година на нива от 13 774 долара, но само около месец по-късно вече се търгуваше под 6000. Именно зоната около тези нива ($5800 - 6000) оказа много силна подкрепа на понижаващата се Биткойн цена като успя да удържи спада на най-голямата криптовалута почти 9 месеца.

В средата на ноември обаче, след дълъг период на ниска волатилност, и тази зона бе пробита и цената падна до нива от 3100 долара само в рамките месец.

Освен падащата цена на Биткойн, трябва да се отбележи и понижението в общата пазарна капитализация на всички криптовалути през цялата 2018 г. Пазарите са все още замаяни след като криптовалутите изтриха цели $700 милиарда от общата си капитализация. Понастоящем, на 7 февруари 2019, целия криптопазар е с обща пазарна капитализация от 112 милиaрда долара, при положение, че в началото на 2018 цифрата без над 800 милиарда

Възползвайте се от понижаващата се цена на Биткойн и останалите криптовалути като търгувате CFD-та върху Биткойн и други криптовалути с брокер номер 1 в Германия - Admiral Markets.

Търгувайте биткойн с регулиран брокер

Цената на Биткойн в момента

Цената на Биткойн през годините изгради сериозен възходящ тренд, но само преди да дойде 2018, която може да бъде наречена годината на "Голямата катастрофа на криптовлаутите".

В последните няколко месеца Биткойн се задържа в сравнително тесен търговски диапазон между 3100 и 4200 долара като цената на Биткойн в момента (07.02.2019) е 3359 долара. Пробив на горната граница на този диапазон може да даде повече увереност на Биткойн биковете, които да погледнат към предходната пробита подкрепа около 6000 долара.

В същото време, спад под 3000 долара ще отключи поредната разпродажба, която да даде шанс на продавачите да свалят и без това колебливата цена на Биткойн до нива от 1800 долара. Това може да бъде нова най-ниска стойност за най-голямата криптовалута средата на юли 2017 година.

Биткойн цена графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 BTC/USD дневна графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Как да печелим при падаща Биткойн цена?

Низходящият тренд (падаща Биткойн цена) и движението в диапазон не дават възможност на физическите притежатели да се възползват от колебанията в цената на Биткойн, както и при останалите криптовалути. Освен това, покупките при низходящ тренд или консолидация в повечето случаи не са най-добрия избор. Следователно всеки, който иска активно да участва на пазара и да трупа печалби трябва да се обърне към други възможности.

Най-лесно достъпната и най-популярна възможност за търговия на криптовалути са договори за разлика (CFD-та). CFD-тата предлагат на инвеститорите и трейдърите да участват в търговията и да печелят от движенията на пазарната Биткойн цена и в двете посоки и то без да го притежават физически.

Търговията със CFD върху Биткойн не е много по-различна от търговията с която и да е валутна двойка, суровина, акция или друг финансов инструмент. Красотата в инвестирането, се корени в разнообразието. Чрез изучаване на промените в цените, трейдърите би следвало да са способни да реализират печалби, които им помагат да станат финансово независими и стабилни.

Търговията при падаща цена на Биткойн може да е ключова, защото дава на трейдърите възможността да влязат на пазара и да натрупат печалби, когато дългосрочния тренд при актива е низходящ. Разбира се, добре е инвеститорите да имат наум, че трендовете винаги се променят и не са вечни. Все пак, тъй като към момента дългосрочния възходящ тренд на цената на Биткойн изглежда далеч в миналото CFD изглежда като най-добрия начин за търговия с криптовалути.

Трябва да се вземе предвид, че CFD контрактите дават възможност на физическите притежатели на криптовалути да хеждират (застраховат) своята инвестиция от спад в цената, чрез отваряне на къса продажба.

Търгуващите със CFD-та върху Биткойн, трябва да се фокусират върху:

 1. Да идентифицират тренда на цената на Биткойн (възходящ или низходящ);
 2. Да отворят позиция в посоката на настоящия тренд (покупка или продажба)
 3. Правилно управление на риска и капитала.

За определянето на настоящия тренд и точните нива за влизане и излизане от позиция някои трейдъри използват технически анализ. А подходящият паричен мениджмънт е „Светия Граал" в търговията и ако се прилага по правилния начин, би следвало да води след себе си сериозна възвръщаемост на инвестициите.

Технически анализ на Биткойн графика

Първо – какво е технически анализ? Това е прилагане на аналитични приоми, за определяне на бъдещата посока на търговия на един актив, основно въз основа на историческото му представяне. Методите за технически анализ са много и най-разнообразни, което позволява на трейдърите, да избират най-подходящите за тях, въз основа на стила им на търговия, търговски цели и склонност към риск.

Може ли да използваме технически анализ, за да прогнозираме цената на Биткойн? Всъщност, техническият анализ е един от малкото типове анализ, които може да прилагате върху цената на Биткойн. А част от причините за това са, че фундаменталният анализ, на практика е почти неприложим върху Биткойна.

„Трендът е твой приятел" е основно правило в техническия анализ". Ето защо, преди да започнете да търгувате с биткойн е важно да знаете какъв е тренда при криптовалутата. Друго правило на техническия анализ гласи – преминавайте винаги от по-дългосрочен, към по-краткосрочен тренд, при графичен анализ на един актив.

За да определят тренда някои трейдъри използват индикатори от техническия анализ като пълзящи средни. А именно – на една по-дългосрочна и една по-краткосрочна такава. Когато краткосрочната пълзяща средна величина е над дългосрочната, се приема че трендът е възходящ.

Анализаторите ползват различни по срочност и вид пълзящи средни величини. Най-често използването обаче са 200-дневната и 50-дневната, простата (която отдава еднаква тежест на всички времеви периоди) и експоненциална (отдаваща по-голяма тежест на последните времеви периоди) пълзяща средна величина.

Най-добрата платформа за търговия с Биткойн и криптовалути

MetaTrader 5 е ново поколение платформа за търговия на финансовите пазари, която е наследник на популярната MetaTrader 4. И MT5 и MT4 са създадени от MetaQuotes и дават на потребителите достъп до търговия със CFD-та върху Биткойн и много други криптовалути.

Най-добрата търговска платформа за криптовалути е лесна за употреба и изключително сигурна, което прави световните финансови пазари достъпни само с няколко клика. И търговията със CFD-та на Биткойн (#BTCUSD), Биткойн Кеш (#BCHUSD), Етериум (#ETHUSD), Рипъл (#XRPUSD) или други криптовалути е изключително удобна и интуитивна.

Основните предимства на MetaTrader 5 са:

С MetaTrader 4 платформата за криптовалути получавате достъп за търговия с криптовалути от всяко устройство, свързано в глобалната мрежа. Можете да търгувате с биткойн и други виртуални валути отвсякъде – в удобно за вас време и място, напълно сигурно!

 • Съвместимост с основни софтуери като Windows, MacOS, Linux
 • Надеждна защита на данните
 • Всякакъв тип търговски поръчки и режими за изпълнение
 • Търговия с един клик
 • Множество индикатори и обекти за технически анализ
 • 9 времеви рамки, от едноминутна графика до едномесечна
 • Котировки на криптовалутите в реално време в „Състояние на пазара"
 • Пълна история на търговските операции и сделки.

Admiral Markets Ви предоставя възможността да изтеглите напълно безплатно МетаTrader 5.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Какво е бъдещето на цената на Биткойн през 2019?

През 2017 година Биткойн водеше целия криптопазар към нови и нови върхове. Растящата цена на Биткойн създаде може би най-големия бум (или поне един от най-големите) в историята на финансовите пазари. От тогава насам настанаха тежки времена за най-голямата криптовалута и колегите и. Сривът в цената на Биткойн може да си съперничи с този на дот-ком балона на фоновия пазар от началото на века.

Общата пазарна капитализация на всички търгувани криптовалути избухна в края на миналата година, достигайки връх от около 800 милиарда долара през януари. Само година по-късно тя вече е 700 милиарда по-малко. В същото време, цената на стотици по-малки криптовалути падна близо до нула.

Роден в горчивината, която последва финансовата криза през 2008 година, Биткойн и неговите последователи не са банкноти или монети емитирани от правителство или централна банка. Те са електронни активи, създадени и контролирани от общността от потребители, действащи по децентрализиран начин, като се следват протоколите, определени от лицето или лицата, които мечтаят за тях.

Въпреки това има много кора, които открито не харесват криптовалутите. Например Уорън Бъфет ги нарече "отрова за плъхове на квадрат". Има не малко причини за скептицизма към криптовалутите като например огромната волатилност на цената на Биткойн и останалите дигитални активи. Освен това криптовалутите често са свързани измами, укриване на данъци, пране на пари и прекомерни спекулации.

Все пак, трябва да се отбележи, че криптовалутите се приближават все повече към фиатните пари и едни евентуални бъдещи регулации могат да ги лигитимират още повече. Ако наистина станем свидетели на регулации на пазара криптовалути, то това може да доведе до по-голямо търсене на дигиталните активи и до ръст в цената на Биткойн и останалите криптовалути.

За Admiral Markets

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Още по темата цена на Биткойн и криптовалути:

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.