Рипъл: Всичко, което трябва да знаете за криптовалутата

Борис Петров

Почти сигурно вече са Ви известни криптовалути като Биткойн, Етериум и Лайткойн, но друга криптовалута също предизвиква вълнение на пазара на дигитални валути и това е Рипъл (Ripple). Рипъл е толкова популярен най-вече заради свръх бързата си система за разплащане и факта, че вече се употребява от над 300 банки и финансови компании, сред които личат имената на Bank of America Merrill Lynch, HSBC, Barclays, American Express и тн.

В тази статия ще дадем отговор на въпроси като:

  • Какво е Рипъл?
  • Как работи Рипъл?
  • Какви са разликите между Рипъл и Биткойн?
  • Платформа за търговия с Рипъл
  • Как да купя Рипъл?

Да започваме!

Какво е Рипъл?

Преди да се задълбаем по-дълбоко, трябва да дадем отговор на най-основния въпрос: какво е Рипъл?

Рипъл ( Ripple) е стартираща компания от Сан Франциско, която е изградила технологична система за разплащане, в която се използва криптовалута XRP. Това е протокол за разплащане, който функционира подобно на система за разплащане и валутна борса. Тя работи с криптовалути, фиатни валути и суровини.

Рипъл позволява на клиентите си да интегрират протокола му в своите системи. Националната банка на Абу Даби например, започна да използва системата, за част от осъществяваните транзакции, особено при международни разплащания. Системата, позволява на клиентите да извършват превод на средства в реално време.

Технологията на Рипъл е подобна на тази на Биткойн, с изключение на това, че криптовалутата, която се използва в системата на Рипъл се нарича XRP. По отношение на пазарна капитализация криптовалутата Рипъл държи трето място в класацията на дигиталните валути като се нарежда след Биткойн и Етериум.

Криптовалута Рипъл - история

Смята, че мрежата на Рипъл е била изобретен от Райън Фугър, но търпи сериозна промяна от своя първоначален вариант.

Израстването на Рипъл, стартира през 2004-та година, със създаването на RipplePay именно от Фугър. През 2011-та година, системата претърпява сериозна промяна на дизайна, което я прави много по-бърза и енергийно ефективна, в сравнение с Биткойн и някои други криптовалути. През 2012-та година, се формира OpenCoin, Inc.

Малко, след представянето на протокола Ripple Transaction Protocol (RTXP), въз основа на концепцията на Фугър, системата вече успява да намали таксите и необходимото време за чакане, при извършване на традиционните банкови разплащания.

Рипъл и XRP

Тук трябва да уточним, че:

  1. Рипъл е компания, изградила технология, която основно се използва за дигитални плащания.
  2. Тази технология притежава своя собствена криптовалута XRP.

Въпреки че Рипъл и XRP често са използват като синоними, добре е да се знае, че Рипъл е компанията, а XRP - криптовалутата.

XRP може да участва в двойки с фиатни валути като XRP/USD (срещу американски долар) и XRP/EUR (срещу евро). В същото време XRP може да се обменя и срещу други криптовалути: XRP/BTC (Рипъл срещу Биткойн); XRP/ETH (Рипъл срещу Етериум) и тн.

Тествайте търговията с 22 крипто двойки с фиатни пари и 9 кроса от криптовалути без да рискувате собствен капитал с демо сметка от Admirals. Вземете Вашата безплатна демо сметка като кликнете на банера отдолу!

Търгувайте с безрискова демо сметка

Практикувайте търговия с виртуални средства

 

Каква е разликата между Рипъл и Биткойн?

Рипъл (XRP) се определя като много сериозен конкурент на Биткойн и той определено има някои предимства пред най-голямата криптовалута в света.

Рипъл не зависи от много участници за подсигуряване и поддържане на мрежата и базата данни. Това е причината да няма изчакване за потвърждение на транзакциите. Според Market Mogul, налице е различно време за потвърждение на транзакциите с Рипъл и Биткойн.

Рипъл срещу Биткойн: Транзакции

Времетраенето на международен банков трансфер може да отнеме няколко дни. Именно тук се намесват криптовалути като Рипъл и Биткойн.

В същото време:

  • Когато изпращате средства чрез Блокчейн технологията на Биткойн, това може да Ви отнеме около 10 минути.
  • Когато изпращате XRP от един портфейл на друг, ще отнеме само няколко секунди (често 3-4 секунди), за да може да бъде потвърдена транзакцията.

Това прави Рипъл много по-добра технология от Биткойн, когато става въпрос за бързина на транзакциите.

Когато става въпрос за цената на транзакцията:

  • Рипъл е на практика безплатен тъй като стандартните разходи за трансфер в рамките на системата са 0.00001 XRP.
  • Разходите по Биткойн транзакциите нараснаха и по време на най-натоварения период разходите на транзакция достигнаха $40, което не е никак изгодно за по-малки плащания.

Нека да погледнем и възможностите за брой транзакции на секунда.

  • Visa успява да обработва по 1700 транзакции на секунда
  • Биткойн успява да обработи само 7
  • Технологията на Рипъл му позволява да обработва повече от 1500 транзакции във всяка една секунда.

Рипъл срещу Биткойн: Децентрализация

Децентрализацията означава, че нито един човек или орган няма пълен контрол над дадена система. В общността на криптовалутите обаче продължават да съществуват спорове по отношение на факта, че и двата проекта (Рипъл и Биткойн) не са толкова децентрализирани, колкото трябва да бъдат. Това е особено валидно за криптовалута Рипъл

Когато става въпрос за Биткойн, изглежда, че нито едно лице или орган няма контрол на над мрежата. Въпреки това нещата са се променили в сравнение с началото на най-голямата криптовалута в света.

  1. Преди абсолютно всеки можеше да копае Биткойн с различен видео хардуер като GPU и CPI, които с сравнително евтини за покупка. Въпреки това, вече е възможно да използвате хардуер наречен ASIC, който е много по-мощен и тези, които го използват имат много по-голяма шанс да изкопаят Биткойн.
  2. При положение, че Биткойн е лимитиран до 21 милиона, силите на отделните копачи не са изравнени. Използващите ASIC прибират по-голяма част от изкопаните монети, а като добавим към това и спада в цената на криптовалутите, копаенето стана по-малко привлекателно за тези, които имат интерес към дигиталните активи.

При Рипъл обвиненията, че не е достатъчно централизиран са още по-сериозни, тъй като криптовалутата XRP до голяма степен е контролирана от компанията Ripple. Важно е да запомните, че макар да нямат правомощия да променят транзакции или да контролират средствата на хората, те контролират предлагането на Рипъл. По този начин от компанията могат да влияят на цената на XRP.

ТЪРГУВАЙТЕ РИПЪЛ ДЗР

Как работи Рипъл?

Рипъл използва структура, която обработва плащания, която има много подобна концепция на тази на Блокчейн технологията. Според Рипъл, той използва "книга за споделяне на данни за обработка на транзакции", която му позволява да работи зад граница и с всякакви по размер плащания.

Криптовалута Рипъл - XRP:

  • помага за улесняване на транзакциите между две страни, в случай, че не е възможна директна размяна
  • Няма рискове, които да произлизат от контрагента, тъй като не разчита на трета страна по плащането.

Рипъл демонстрира своята роля в „глобалната мрежа за сетълмент", която просто позволява на финансовите компании, като банките, да намалят транзакционните си разходи. В същото време Рипъл предлага и подобрена услуга с директни и незабавни транзакции.

На следващото изображение можете да видите как криптовалута Рипъл помага за осъществяването на плащанията по целия свят.

Източник: Cryptowiki

Плащанията се подсигуряват с криптография и са предназначени, да се вписват в рамките на съществуващата инфраструктура на банките. От мрежата, наблягат на четири основни предимства, които са на разположение:

  1. Дистрибуция: Банките могат директно да оперират една с друга, без посредник
  2. Безопасност: Поверителност на транзакциите
  3. Мащаб: Високо ниво на мащабиране на процеса на разплащане
  4. Оперативно съвместим: Възможност за свързване на няколко мрежи една с друга

Мрежата на криптовалута Рипъл, на практика позволява, плащанията да се приключват по-бързо – почти мигновено, по-евтино, по-сигурно и с директен достъп. Не е изненада, предвид всичко казано дотук, че Рипъл става все по-популярен сред банковия сектор, който скоро не се е облагодетелствал, до голяма степен, от новите технологии, за разлика от някои други сектори.

Може ли да се копае Рипъл?

Отговорът на този въпрос е не. Рипъл не може да се копае. Компанията стояща зад XRP стартира определен брой виртуални монети и тази база не може да се разширява повече. Това е заложена в протоколът на криптовалутата Рипъл. Ето защо, не е необходимо по-нататъшно добиване на XRP.

Както споменахме вече, притокът на Рипъл се контролира, до голяма степен, от едноименната компания и това среща сериозни критики от при привържениците на децентрализираните криптовалути.

От кой се подкрепя Ripple?

Рипъл оперира независимо от която и да е централна банка, по подобен начин на други криптовалути, като Биткойн, Етер и Лайткойн. Това е основна разлика в сравнение с такива добре познати валути като щатския долар, еврото или британския паунд. Тези валути се разпространяват и отпечатват в САЩ, ЕС или Великобритания от съответните им централни банки.

Рипъл определя предлагането на XRP на един милиард XRP всеки месец. Въпреки това, обратно на "фиатните валути", като USD и EUR, Рипъл разполага с максимална доставка от 100 милиарда XRP, които се предлагат съгласно протокола Рипъл.

Цена на Рипъл

От август 2013, когато реално излиза на пазара, до пролетта на 2017 година, пазарната цена на Рипъл се задържа около $0,01. През март 2017 обаче започва сериозно покачване и за по-малко от 10 месеца волатилната Рипъл цена достига до най-високите си нива в историята - около $3.33.

Това космическо рали направи Рипъл най-силно представящата се криптовалута през 2017, с ръст от над 320 000%. За сравнение, през същата година Биткойн успя да скочи със "скромните" 1316%, което му отреди 14 място по представяне за годината. Вероятно повечето от Вас помнят, че именно 2017 бе и най-силната година за криптопазара като цяло.

Подобно изключително поскъпване, разбира се бе прекъсвано от нормалните корекции. Една от тях дори доведе до загуба на над половината от стойността на Рипъл.

Все пак Рипъл и останалите му колеги криптовалути не успяха да задържат тези нива и през 2018 последва срив в цените на цифровите валути. Така на 1 юли 2020 година волатилната Рипъл цена е около $0,17.

Източник: Admirals MetaTrader 5, XRP/USD, Седмична графика с диапазон на данните 7 август 2016 - 1 юли 2020 година. Изготвена на 1 юли 2020 година в 07:50. Моля отбележете, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

XRP започва да се търгува през май 2016 и до края на годината поскъпва с 6,6%. През 2017 година XRP се изстрелва с цели 320000%, само, за да се срине с 68% през 2018, а през 2019 изтри още 47% от стойността си.

Какво е бъдещето на Рипъл?

През 2017 година, Рипъл грабна вниманието на много трейдъри и инвеститори на криптопазара с много по-бърза мрежа, по отношение на обработката на плащания. Това скоро доведе до обявяване на големи глобални партньорства:

  • Понастоящем Рипъл има за клиенти над 300 финансови компании от 40 страни по света.
  • Сред тях личат имената на Bank of America Merrill Lynch, RBS, Banco Santander, American Express, Moneygram и тн.
  • Над 40% от японските банки ще бъдат свързани чрез мрежата на Рипъл.
  • Националната банка на Абу Даби използва Рипъл за своите международни транзакции.

Разбира се, Рипъл не е толкова известен колкото Биткойн. С като цяло нарастващия интерес към криптовалутите обаче, плюс изключително бързите възможности за разплащане на системата, изглежда че бъдещето на Рипъл е на водещите претенденти за лидер на криптопазара, през следващите години.

Търговия с Рипъл

ДЗР или договор за разлика е един от най-използваните продукти в търговията на финансовите пазари. ДЗР се сключва между брокер и трейдър за размяна на разликата в цената на даден актив. Този договор е активен докато не бъде затворен от трейдъра, а плащанията по него са в кеш, вместо реално доставка на търгувания актив. Това на практика, е далеч по-лесно, в сравнение с класическата доставка.

Договорите за разлика предоставят на инвеститорите всички предимства на реалната инвестиция във финансови инструменти, но без реално да ги притежават. Въпреки, че не притежават даден актив, ДЗР позволява на инвеститорите да се възползват от промените в цените

При ДЗР търговия трейдърът може да се възползва и от повишаването, и от понижаването на цената на даден актив:

  1. Ако смятате, че цената на един актив ще се повиши, тогава ще отворите позиция за покупка, която се нарича „дълга позиция".
  2. Ако мислите, че цената на актива ще се понижи, тогава ще отворите позиция за продажба, която се нарича „къса позиция".

Технически това е така, защото договор за разлика е т.нар. дериватен продукт, което означава, че неговата стойност се формира върху базовия актив.

Договорите за разлика могат да бъдат използвани без никакви проблеми и за търговия и инвестиции в Рипъл и други криптовалути.

Стратегии за търговия с Рипъл ДЗР

Технически анализ е проучването на исторически ценови модели на цената на даден финансов актив с цел да бъде прогнозирано бъдещото движение на тази цена. Има много инструменти, с които може да се направи това но повечето технически анализатори насочват вниманието си основно към:

Нивата на подкрепа и съпротива винаги са ключов компонент при прилагането на технически анализ към ценовата графика. Концепцията за подкрепа и съпротива става още по-важна, когато финансовия инструмент, в случая криптовалута Рипъл се движи в диапазон, а не в тренд.

Когато търгуваме с Рипъл, смятаме, че е важно да използваме технически индикатор за подкрепа и съпротива, който действа динамично според нас. Има две основни причини за използване на динамичен, а не статичен:

  1. Волатилността на ценовото действие е висока.
  2. Има ограничени исторически данни.

Динамичният индикатор по наш избор е Admiral Keltner, който е част от MetaTrader 5 Supreme Edition. Той предлага постоянни нива на подкрепа и съпротива и се актуализира автоматично с всяка нова свещ. Индикаторът също така осигурява ключови нива на пробив и отскок, както можете да видите на следващата графика:

Източник: Admirals MetaTarder 5 с приставка MetaTrader Supreme Edition, XRP/USD, Дневна графика с диапазон на данните 20 май 2019 - 1 юли 2020 година. Изготвена на 1 юли 2020 година в 11:40ч. Моля отбележете, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

XRP започва да се търгува през май 2016 и до края на годината поскъпва с 6,6%. През 2017 година XRP се изстрелва с цели 320000%, само, за да се срине с 68% през 2018, а през 2019 изтри още 47% от стойността си.

Друг важен фактор са моделите от японски свещи, които дават насоки за ценовата посока и дали цената ще пробие или отскочи, или се проваля в опита си да пробие или отскочи.

 

Основната ни тактика е да търгуваме при отскок на цената на Рипъл от ниво на подкрепа, докато сделките при пробиви на нива на съпротива получават второто ни предпочитание. Ще прегледаме и двете идеи на четиричасови графики.

Отскок от ниво на съпротива

Ще използваме лентите Admiral Keltner като зона за вземане на решение на базата на ценовото движение. Има два начина как да влезем в отскока:

  1. Първоначална реакция към нивото на съпротива: модел от японски свещи, който потвърждава мечия отскок на Admiral Keltner.
  2. Втората реакция след отскока: цената отскача, а след това се връща обратно до нивото на съпротива, не успява да продължи по-високо и отскача отново.

Източник: Admirals MetaTarder 5 с приставка MetaTrader Supreme Edition, XRP/USD, Часова графика с диапазон на данните 22 юни 2020 - 1 юли 2020 година. Изготвена на 1 юли 2020 година в 11:45ч. Моля отбележете, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

XRP започва да се търгува през май 2016 и до края на годината поскъпва с 6,6%. През 2017 година XRP се изстрелва с цели 320000%, само, за да се срине с 68% през 2018, а през 2019 изтри още 47% от стойността си.

Пробив на ниво на подкрепа

Индикаторът Admiral Keltner може да се използва и като ниво за пробив. За да измерват успешния пробив, търговците могат да наблюдават модели от японски свещи, които се появяват при съпротивлението на Keltner:

  1. Бича свещ затваря в близост най-високата си част и показва силен пробив → добре да се търгува.
  2. Меча свещ се затваря с опашка в горната част и показва слабо разбиване → избягвайте да търгувате.

Изображението по-долу показва пример за мечи пробив (жълтото поле) със свещ затворила близо до дъното. Настъпват леки колебания (образува се доджи), но мечият импулс продължава, докато настоящата Рипъл цена остава под подкрепата на индикатора на Keltner (синята стрелка).

Източник: Admirals MetaTarder 5 с приставка MetaTrader Supreme Edition, XRP/USD, Часова графика с диапазон на данните 22 юни 2020 - 1 юли 2020 година. Изготвена на 1 юли 2020 година в 11:45ч. Моля отбележете, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

XRP започва да се търгува през май 2016 и до края на годината поскъпва с 6,6%. През 2017 година XRP се изстрелва с цели 320000%, само, за да се срине с 68% през 2018, а през 2019 изтри още 47% от стойността си.

Платформи за търговия с Рипъл

По дефиниция платформите за търговия MetaTrader 4 и MetaTrader 5, от която са и публикуваните по-горе графики, могат да поддържат много различни видове активи:

Освен това и всичките и всичките им еквиваленти в ДЗР (Договори за разлика): ДЗР на акции, ДЗР на борсови индекси, ДЗР на суровини, ДЗР на криптовалути и тн.

Admirals направи избор да предлага ДЗР на всички описани по-горе активи и на двете платформи MetaTrader 4 и MetaTrader 5.

С платформи за търговия с криптовалути - MetaTrader 4 и MetaTrader 5 получавате достъп от всяко устройство, свързано в глобалната интернет мрежа. Можете да започнете търговия и инвестиции в Рипъл и други криптовалути отвсякъде – в удобно за вас време и място, напълно сигурно!

Ето и някои предимства на модерните платформи за търговия с криптовалути на MetaTrader 4 и MetaTrader 5:

  • Лесен и бърз достъп до платформи за търговия с криптовалути
  • Съвместимост с основни софтуери като Windows, MacOS, Linux
  • Надеждна защита на данните
  • Всякакъв тип търговски поръчки и режими за изпълнение достъпни при платформите за търговия с криптовалути
  • Търговия с един клик
  • 30 индикатора и 24 графични обекта за технически анализ
  • 9 времеви рамки, от едноминутна до едномесечна графика
  • Котировки на криптовалутите в реално време в „Състояние на пазара"
  • Пълна история на търговските операции и сделки на платформата за търговия с криптовалути.

Започнете търговия и инвестиции в Рипъл ДЗР и ДЗР на още 10 криптовалути с платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5. Изтеглете MetaTrader 5 напълно безплатно като кликнете на банера отдолу!

Най-добрата платформа за множество активи


 

Пълно ръководство за работа с платформата за търговия MetaTrader 5 можете да намерите тук.

Какви са рисковете от търговия с Рипъл?

Както при всеки финансов актив, съществува риск цената да се движи нагоре и надолу, в посока обратна на тази на сделката, която сте отворили. Пазарната цена на Рипъл може да обект на промените в търсенето и предлагането. Именно колебанието на цените обаче е това, което позволява на трейдърите да търгуват.

Като се има предвид широкото приемане на Рипъл като финансова мрежа от големите финансови компании и банки, изглежда малко вероятно да възникнат големи сривове в средносрочно бъдеще.

Не на последно място, всяка сметка в Ripple трябва да има малък резерв от 20 XRP, с такса за транзакция от 0,00001 XRP за всяка сделка. Тези действия се прилагат за борба с хакерите, които искат да претоварят мрежата. Но, като цяло, тези разходи са изключително ниски.

И така най-общо казано рисковете при инвестиции и търговия с Рипъл основните рискове са:

  1. Висока волатилност
  2. резки промени в търсенето и предлагането
  3. Хакерска атака

Рипъл новини

Разбира се ентусиазмът около Рипъл се повишава, когато цената на криптовалутата достигне нов исторически връх. Това се случи и през 2017 година при рекордния скок на XRP. Тогава създаваният от медиите шум и генерираните Рипъл новини тласкаха цифровата валута към все по-нови и нови пикове.

На сравнително нов и ниско ликвиден пазар като този на криптовалутите някои новини може да имат огромен ефект върху цените на дигиталните активи. Затова трейдърите и инвеститорите трябва да следят актуалните Рипъл новини и да приспособяват своята търговия с Рипъл спрямо тях.

Рипъл мнения

Banco Santander отдавна е на първа линия на приемането на Блокчейн технологията за глобални плащания. През април 2018 година банката пусна One Pay FX, първото в света мобилно приложение за трансгранични плащания, захранвано от RippleNet. Ето едно интересно Рипъл мнение от Седрик Менагер, изпълнителен директор на One Pay FX:

"Клиентите, които не са правили международни трансфери, сега използват услугата, клиентите, които са използвали международни трансфери, сега го правят по-често, а клиентите, които са отишли да използват конкуренцията във Финтех сектора, се върнаха заради офертата One Pay."

Др. Арак Сутивонг, главен стратег в Siam Commercial Bank, пък добави друго интересно мнение за Рипъл:

"Горди сме, че сме първата банка в Азия, която използва водещото мрежово Блокчейн решение на Рипъл, за да захранва плащанията в реално време за нашите клиенти, чиито семейства често зависят от наличието на тези средства за основни нужди. Времето е от съществено значение за тях.

Започнете търговия и инвестиции в Рипъл ДЗР сега. Единственото, което трябва да направите е да кликнете на банера отдолу:

Търгувайте ДЗР на криптовалути

Търгувайте 30+ от най-добрите цифрови валутни двойки

 

Как да започнете инвестиции в Рипъл?

Можете да започнете инвестиции в Рипъл ДЗР с Admirals само в три стъпки:

  1. Отворете сметка за инвестиции в Рипъл ДЗР
  2. Изтеглете платформа за ДЗР търговия с криптовалути
  3. Изберете инструмент с участието на XRP (например XRP/USD или XRP/EUR) и направете първата си сделка.

За повече информация за това как да отворите сметка за търговия с британски паунд с Admirals изгледайте следващото кратко видео: 

След като разбрахте какво е Рипъл, как работи XRP и как да започнете инвестиции вРипъл, нека да дадем отговор и на въпросите "как да купя Рипъл" и "как да продам Рипъл".

Как да купя Рипъл?

Вероятно тези от Вас, които са харесали идеята за Рипъл, сега си задават въпроса: как да купя Рипъл? Възможностите за покупка на Рипъл са две:

  1. Покупка на Рипъл чрез криптоборса (портфейл за Рипъл)
  2. Покупка на Рипъл чрез Договор за разлика (ДЗР или CFD на английски) с регулиран брокер.

При първата възможност - портфейл за Рипъл, предимството е, че Вие ще може да направите реална покупка на Рипъл (трябва да знаете, че XRP не може да се притежава физически и се съхранява в дигитален портфейл). При покупка на Рипъл от криптоборса обаче ще изложите своята инвестиция на редица рискове:

  • Липса на регулация, която да Ви защити при проблеми с криптоборсата (недобросъвестни политики, фалит и тн).
  • Можете да станете жертва на хакерски атаки, които да се отразят негативно на Вашата инвестиция.
  • Можете да станете мишена на политиките срещу измама и пране на пари в различните държави.
  • Ниска ликвидност, която да не Ви позволи да капитализирате инвестицията в момента, в който желаете и може да повиши разходите.

Ако решите да направите покупка на Рипъл чрез договор за разлика, то тогава има един недостатък - няма да притежавате реално XRP, което обаче по никакъв начин няма да Ви поречи да се възползвате от ръста в цената на криптовалутата. Освен това ДЗР има някои предимства:

  • Можете да търгувате с къса позиция т.е. да печелите, докато цената се понижава.
  • Употреба на ливъридж, който ще Ви позволи да управлявате повече средства от тези, с които разполагате в сметката си за търговия.
  • Регулация. Например инвестиционните компании Admirals са оторизиран и регулирани от различни регулатори (FCA, EFSA, CySec, ASIC). По този начин вашата инвестиция ще бъде защитена при фалит на брокера, а от неправомерни действия от страна на посредника.
  • По-висока ликвидност (през повечето време), отколкото на криптоборса.
  • Разнообразие от финансови активи и деривати, с които може да диверсифицирате своята експозиция.
  • Настройки за защита от волатилност.

Все пак трябва да споменем, че употребата на ливъридж, както може да увеличи печалбите на трейдърите и инвеститорите, така може да повиши и загубите. Затова ливъриджът трябва да се използва разумно.

Как да купя Рипъл ДЗР?

  1. Влезете във вашата сметка с Admirals (MT4/MT5/WebTrader/Мобилно приложение)
  2. Отидете на "Състояние на пазара"
  3. Потърсете XRP/USD или XRP/EUR
  4. Кликнете с десния бутон на двойката и след това изберете "Прозорец на графика"
  5. След като графиката се появи кликнете на бутон "Нова поръчка" (в Лентата с инструменти под менюто)
  6. Изберете броя на лотове в поле Обем, както и нива на стоп лос и тейк профит ако желаете да поставите такива
  7. Кликнете на синия бутон "Покупка на пазар"

Когато отваряте покупка (дълга позциия) в XRP/USD вие очаквате поскъпване на XRP или поевтиняване на щатския долар, за да може да извлечете печалба от вашата сделка.

Как да продам Рипъл ДЗР?

  1. Влезете във вашата сметка с Admirals (MT4/MT5/WebTrader/Мобилно приложение)
  2. Отидете на "Състояние на пазара"
  3. Потърсете XRP/USD или XRP/EUR
  4. Кликнете с десния бутон на двойката и след това изберете "Прозорец на графика"
  5. След като графиката се появи кликнете на бутон "Нова поръчка" (в Лентата с инструменти под менюто)
  6. Изберете броя на лотове в поле Обем, както и нива на стоп лос и тейк профит ако желаете да поставите такива
  7. Кликнете на червения бутон "Продажба на пазар"

Когато отваряте продажба (къса позиция) в XRP/USD вие очаквате поевтиняване на XRP или поскъпване на щатския долар, за да може да извлечете печалба от вашата сделка.

За Admirals

Admirals Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admirals можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Търгувайте 20+ двойки на ДЗР на криптовалути с EUR и USD и още 10 крипто кроса с регулиран брокер като Admirals. Кликнете на банера отдолу и започнете още днес:

Безплатни инструменти за анализ

Богатство от изключителни ресурси с натискането на един бутон

 

Още по темата:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайтовете инвестиционни компании на Admirals, опериращи под търговската марка Admirals (по-долу Admirals).

Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admirals не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admirals създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Борис Петров, финансов анализатор (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admirals не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admirals за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.

ТОП СТАТИИ
Как да станете крипто трейдър?
Като традиционен трейдър на акции или на Форекс пазара може би сте се почувствали изоставени от процъфтяващата тема - търговия с криптовалути. Докато дигиталните валути се доближават до това да станат част от основния финансов свят, сега е чудесно време да определим стъпките, необходими, за да стане...
Какво е Биткойн ETF и как да го търгувате?
Беше само въпрос на време изключително динамичният и волатилен свят на криптовалутите да се слее със света на традиционните финанси. Е вече се случи - Биткойн ETF е вече на пазара и разкрива нови възможности за крипто трейдърите и инвеститорите. Имате много въпроси? Тогава сте на правилното място!...
Алткойни: Какво представляват и как да ги търгувате?
Светът на криптовалутите се разрасна драстично в последните години и вече далеч не е само доминантът Биткойн. Ето защо се появи и терминът алткойни, който да помага при комуникацията, свързана с криптопазара и да обобщава хиляди други криптовалути. И Вие искате да научите повече за алткойните? Тогав...
Виж Всички