76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Рипъл: Всичко, което трябва да знаете за криптовалутата

Вероятно вече сте чували за криптовалути като Биткойн, Етериум и Лайткойн, но друга криптовалута също предизвиква вълнение на целия пазар на дигитални валути и това е Рипъл (Ripple). Рипъл е толкова популярен най-вече заради свръх бързата си система за разплащане и поради факта, че вече се употребява от над 300 банки и финансови компании, сред които личат имената на Bank of America Merrill Lynch, HSBC, Barclays, American Express и тн.

В тази статия ще дадем отговори на въпроси като какво е Рипъл, как работи Рипъл, как да купя Рипъл, какви са разликите между Рипъл и Биткойн и ще обясним ключовите аспекти на тази криптовалута.

Рипъл: Всичко, което трябва да знаете за криптовалутата

Какво е Рипъл?

Преди да се задълбаем по-дълбоко, трябва да дадем отговор на най-основния въпрос: Какво е Рипъл? Всъщност Рипъл (Ripple) е стартиращ проект от Сан Франциско. Това е изградена система за разплащане, базирана на Блокчейн технологията. Това е протокол за разплащане, който функционира подобно на система за разплащане и валутна борса. Тя работи с криптовалути, фиатни валути и суровини.

Рипъл позволява на клиентите си да интегрират протокола му в своите системи. Националната банка на Абу Даби например, започна да използва системата, за част от осъществяваните транзакции, особено при международни разплащания. Системата, позволява на клиентите да извършват превод на средства в реално време.

Блокчейн технологията на Рипъл е подобна на тази на Биткойн, с изключение на това, че криптовалутата, която се използва в системата на Рипъл се нарича XRP. По отношение на пазарна капитализация криптовалутата Рипъл държи трето място в класацията на дигиталните валути като се нарежда след Биткойн и Етериум.

Каква е абревиатурата на криптовалута Рипъл?

Тук трябва да уточним, че Рипъл е технология, която основно се използва за дигитални плащания. Тази технология притежава своя собствена криптовалута XRP. Въпреки че Рипъл и XRP често са използват като синоними, добре е да се знае, че Рипъл е технологията, а XRP - криптовалутата.

XRP може да участва в двойки с фиатни валути като XRP/USD (срещу американски долар) и XRP/EUR (срещу евро). В същото време XRP може да се обменя и срещу други криптовалути: XRP/BTC (Рипъл срещу Биткойн); XRP/ETH (Рипъл срещу Етериум) и тн.

Тествайте търговията с 22 крипто двойки с фиатни пари и 9 кроса от криптовалути без да рискувате собствен капитал с демо сметка от Admiral Markets. Вземете Вашата безплатна демо сметка като кликнете на банера отдолу!

Демо търговия без риск с Admiral Markets

Каква е разликата между Рипъл и Биткойн?

Рипъл се определя като много сериозен конкурент на Биткойн и той определено има някои предимства пред най-голямата криптовалута в света. Рипъл не зависи от много участници за подсигуряване и поддържане на мрежата и базата данни. Това е причината да няма изчакване за потвърждение на транзакциите. Според Market Mogul, налице е различно време за потвърждение на транзакциите с Рипъл и Биткойн.

Рипъл срещу Биткойн: Транзакции

Когато изпращате средства чрез Блокчейн технологията на Биткойн, това може да Ви отнеме около 10 минути. Ако сравните това с времетраенето на международен банков трансфер, то изглежда много бързо, тъй като трансфера може да отнеме няколко дни.

В същото време ако изпратите XRP от един портфейл на друг, ще отнеме само няколко секунди (често 3-4 секунди), за да може да бъде потвърдена транзакцията. Това прави Рипъл много по-добра технология от Биткойн, когато става въпрос за бързина на транзакциите.

Междувременно, когато става въпрос за цената на транзакцията, Рипъл е на практика безплатен тъй като стандартните разходи за трансфер са 0.00001 XRP. От друга страна, с набирането на популярност, разходите по Биткойн транзакциите нараснаха и по време на най-натоварения период разходите на транзакция достигнаха $40, което не е никак изгодно за по-малки плащания.

Нека да погледнем и възможностите за брой транзакции на секунда. Например, Visa успява да обработва по 1700 транзакции на секунда, докато Биткойн успява да обработи само 7. Технологията на Рипъл му позволява да обработва повече от 1500 транзакции във всяка една секунда.

Рипъл срещу Биткойн: Децентрализация

Децентрализацията означава, че нито един човек или орган няма пълен контрол над дадена система. В общността на криптовалутите обаче продължават да съществуват спорове по отношение на факта, че и двата проекта (Рипъл и Биткойн) е са толкова децентрализирани, колкото трябва да бъдат.

Когато става въпрос за Биткойн, изглежда, че нито едно лице или орган няма контрол на над мрежата. Въпреки това нещата са се променили в сравнение с началото на най-голямата криптовалута в света.

Преди абсолютно всеки можеше да копае Биткойн с различен видео хардуер като GPU и CPI, които с сравнително евтини за покупка. Въпреки това, вече е възможно да използвате хардуер наречен ASIC, който е много по-мощен и тези, които го използват имат много по-голяма шанс да изкопаят Биткойн.

При положение, че Биткойн е лимитиран до 21 милиона, силите на отделните копачи не са изравнени. Използващите ASIC прибират по-голяма част от изкопаните монети, а като добавим към това и спада в цената на криптовалутите, копаенето стана по-малко привлекателно за тези, които имат интерес към дигиталните активи.

При Рипъл обвиненията, че не е достатъчно централизиран са още по-сериозни, тъй като криптовалутата XRP до голяма степен е контролирана от компанията Ripple Labs. Важно е да запомните, че макар да нямат правомощия да променят транзакции или да контролират средствата на хората, те контролират предлагането на Рипъл. По този от компанията могат да влияят на цената на XRP.

При общо около 99,991,166,638, към 19 декември 2019 година, в циркулация са само 43,310,265,523. Проста сметка показва, че компанията Ripple Labs, понастоящем контролира над 50% от предлагането на XRP и може да прави каквото реши за добре със своите монети. Ако Ripple Labs реши да да пусне а пазара голяма част от XRP, който притежава, то това може да има сериозен негативен ефект върху плаващата Рипъл цена.

Цена на Рипъл

От август 2013, когато реално излиза на пазара, до пролетта на 2017 година, цената Рипъл се задържа около $0,01. През март 2017 обаче започва сериозно покачване и за по-малко от 10 месеца волатилната Рипъл цена достига до най-високите си нива в историята - около $3.33.

Това космическо рали направи Рипъл най-силно представящата се криптовалута през 2017, с ръст от над 36 000%. За сравнение, през същата година Биткойн успя да скочи със "скромните" 1316%, което му отреди 14 място по представяне за годината. Вероятно повечето от Вас помнят, че именно 2017 бе и най-силната година за криптопазара като цяло.

Подобно изключително поскъпване, разбира се бе прекъсвано от нормалните корекции. Една от тях дори доведе до загуба на над половината от стойността на Рипъл.

Все пак Рипъл и останалите му колеги криптовалути не успяха да задържат тези нива и през 2018 последва срив в цените на цифровите валути. В средата на декември 2019 година Рипъл се търгува на нива около $0,18 за брой (вижте следващата графика).

Рипъл цена - Admiral Markets MetaTrader 5, XRP/USD, Седмична графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, XRP/USD, Седмична графика с диапазон на данните 12 февруари - 19 декември 2019 година. Изготвена на 19 декември 2019 в 16:50. Моля отбележете, че миналото представяне не е сигурен индикатор за бъдещи резултати.

Може ли да се копае Рипъл?

Отговорът на този въпрос е не. Рипъл не може да се копае. Компанията стояща зад XRP стартира определен брой виртуални монети и тази база не може да се разширява повече. Това е заложена в протоколът на криптовалутата Рипъл. Ето защо, не е необходимо по-нататъшно добиване на XRP.

Както споменахме вече, притокът на Рипъли се контролира от едноименната компания и това среща сериозни критики от при привържениците на децентрализираните криптовалути.

Как работи Рипъл?

Рипъл демонстрира неговата роля в „глобалната мрежа за сетълмент", която просто позволява на финансовите компании, като банките, да намалят транзакционните си разходи. В същото време Рипъл предлага и подобрена услуга с директни и незабавни транзакции. Изображението по-долу показва как Ripple дава възможност за плащания по целия свят.

Как работи Рипъл

Източник: Cryptowiki

Плащанията се подсигуряват с криптография и са предназначени, да се вписват в рамките на съществуващата инфраструктура на банките. От мрежата, наблягат на четири основни предимства, които са на разположение:

 1. Дистрибуция: Банките могат директно да оперират една с друга, без посредник;
 2. Безопасност: Поверителност на транзакциите;
 3. Мащаб: Високо ниво на мащабиране на процеса на разплащане;
 4. Оперативно съвместим: Възможност за свързване на няколко мрежи една с друга

Мрежата Рипъл, на практика позволява, плащанията да се приключват по-бързо – почти мигновено, по-евтино, по-сигурно и с директен достъп. Не е изненада, предвид всичко казано дотук, че Рипъл става все по-популярен сред банковия сектор, който скоро не се е облагодетелствал, до голяма степен, от новите технологии, за разлика от някои други сектори.

Използва ли Рипъл Блокчейн технология?

Рипъл използва структура, която обработва плащания, която има много подобна концепция на тази на Блокчейн технологията. Според Рипъл, той използва "книга за споделяне на данни за обработка на транзакции", която му позволява да работи зад граница и с всякакви по размер плащания.

Валутата на Рипъл - XRP помага за улесняване на транзакциите между две страни, в случай, че не е възможна директна размяна. При XRP няма рискове, които да произлизат от контрагента, тъй като не разчита на трета страна по плащането.

Кой е изобретил Рипъл?

Смята, че мрежата на Рипъл е била изобретена от Райън Фугър, но търпи сериозна промяна от своя първоначален вариант.

Израстването на Рипъл, стартира през 2004-та година, със създаването на RipplePay от Райън Фугър. През 2011-та година, системата претърпява сериозна промяна на дизайна, което я прави много по-бърза и енергийно ефективна, в сравнение с Биткойн и някои други криптовалути. През 2012-та година, се формира OpenCoin, Inc.

Малко, след представянето на протокола Ripple Transaction Protocol (RTXP), въз основа на концепцията на Фугър, системата вече успява да намали таксите и необходимото време за чакане, при извършване на традиционните банкови разплащания.

От 2012-та година, Рипъл също така, попада сериозно във фокуса на банките, по отношение на стратегията им за разширяване и модернизиране на системите им за разплащане.

От кой се подкрепя Ripple?

Рипъл оперира независимо от която и да е централна банка, по подобен начин на други криптовалути, като Биткойн, Етер и Лайткойн. Това е основна разлика в сравнение с такива добре познати валути като щатския долар, еврото или британския паунд. Тези валути се разпространяват и отпечатват в САЩ и ЕС от съответните им централни банки.

Рипъл определя предлагането на XRP, който се определя на един милиард XRP всеки месец. Въпреки това, обратно на "фиатните валути", като USD и EUR, Рипъл разполага с максимална доставка от 100 милиарда XRP, които се предлагат съгласно протокола Рипъл.

Законен ли е XRP?

Отговорът е да. Регулациите ще варират за всяка страна, но можете да очаквате да видите национални финансови регулатори, които се интересуват от Рипъл и XRP, както и други виртуални валути, потенциално заедно с регионалните регулатори. Освен това от Рипъл се фокусирани отново върху пазарите на XRP, а Япония вече гласува закон, който нормализира и регулира такива цифрови валути като BTC и XRP.

Какво е бъдещето на Рипъл?

През 2017 година, Рипъл грабна вниманието на много трейдъри и инвеститори на криптопазара с много по-бърза мрежа, по отношение на обработката на плащания. Това скоро доведе до обявяване на големи глобални партньорства:

 • Понастоящем Рипъл има за клиенти над 300 финансови компании от 40 страни по света.
 • Сред тях личат имената на Bank of America Merrill Lynch, RBS, Banco Santander, American Express, Moneygram и тн.
 • Над 40% от японските банки ще бъдат свързани чрез мрежата на Рипъл.
 • Националната банка на Абу Даби използва Рипъл за своите международни транзакции.

Разбира се, Рипъл не е толкова известен колкото Биткойн. С като цяло нарастващия интерес към криптовалутите обаче, плюс изключително бързите възможности за разплащане на системата, изглежда че Рипъл остава един от водещите претенденти за пазарен лидер, през следващите години.

Как да купя Рипъл?

Вероятно тези от Вас, които са харесали идеята за Рипъл, сега си задават въпроса: как да купя Рипъл? Възможностите за покупка на Рипъл са две:

 1. Покупка на Рипъл чрез криптоборса.
 2. Покупка на Рипъл чрез Договор за разлика (ДЗР или CFD на английски) с регулиран брокер.

При първата възможност, предимството е, че Вие ще може да направите реална покупка на криптовалута Рипъл (трябва да знаете, че Рипъл не може да се притежава физически и се съхранява в дигитален портфейл). При покупка на Рипъл от криптоборса обаче ще изложите своята инвестиция на редица рискове:

 • Липса на регулация, която да Ви защити при проблеми с криптоборсата (недобросъвестни политики, фалит и тн).
 • Можете да станете жертва на хакерски атаки, които да се отразят негативно на Вашата инвестиция.
 • Можете да станете мишена на политиките срещу измама и пране на пари в различните държави.
 • Ниска ликвидност, която да не Ви позволи да капитализирате инвестицията в момента, в който желаете и може да повиши разходите.

Ако решите да направите покупка на Рипъл чрез договор за разлика, то тогава има един недостатък - няма да притежавате реално Рипъл, което обаче по никакъв начин няма да Ви поречи да се възползвате от ръста в цената на криптовалутата. Освен това ДЗР има някои предимства:

 • Можете да търгувате с къса позиция т.е. да печелите, докато цената се понижава.
 • Употреба на ливъридж, който ще Ви позволи да управлявате повече средства от тези, с които разполагате в сметката си за търговия.
 • Регулация. Например инвестиционните компании Admiral Markets са оторизиран и регулирани от различни регулатори (FCA, EFSA, CySec, ASIC). По този начин вашата инвестиция ще бъде защитена при фалит на брокера, а от неправомерни действия от страна на посредника.
 • По-висока ликвидност (през повечето време), отколкото на криптоборса.
 • Разнообразие от финансови активи и деривати, с които може да диверсифицирате своята експозиция.
 • Защита от волатилност.

Все пак трябва да споменем, че употребата на ливъридж, както може да печалбите на трейдърите и инвеститорите, така може да повиши и загубите.

Започнете търговия с ДЗР върху криптовалути - 20 двойки с фиатни валути и 10 крипто кросове с ДЗР брокер номер 1 в Германия за 2019 година - Admiral Markets. Единственото, което трябва да направите, за да стартирате е да кликнете на банера отдолу.

Търговия с Рипъл CFD

CFD или договор за разлика (ДЗР) е един от най-използваните продукти в търговията на финансовите пазари. ДЗР се сключва между брокер и трейдър за размяна на разликата в цената на даден актив. Този договор е активен докато не бъде затворен от трейдъра, а плащанията по него са в кеш, вместо реално доставка на търгувания актив. Това на практика, е далеч по-лесно, в сравнение с класическата доставка.

Договорите за разлика предоставят на инвеститорите всички предимства на реалната инвестиция във финансови инструменти, но без реално да ги притежават. Въпреки, че не притежават даден актив, CFD позволява на инвеститорите да се възползват от промените в цените

Технически това е така, защото договор за разлика е т.нар. дериватен продукт, което означава, че неговата стойност се формира върху базовия актив. Като правило един ДЗР контракт, отговаря на една акция.

Волатилност на Рипъл

Криптовалутата Рипъл показа огромна възходяща инерция през първата половина на 2019 година. Въпреки това XRP върна всички печалби през втората част, като в момента ясно се озовава в меча среда с по-скоро мечи перспективи.

Така че, като цяло можем да кажем, че Ripple спрямо щатския долар (XRP/USD) със сигурност се движи с висока скорост и импулс, както във възходящ, така и в низходящ тренд. Следователно може да заключим, че волатилността на цената на Рипъл е много висока.

Бързото ценово действие нагоре и надолу обаче не означава, че тенденцията е видима или налична.

Волатилност на Рипъл - Admiral Markets, MetaTrader Supreme Edition, XRP/USD, Дневна графика

Източник: Admiral Markets MetaTarder 5 с приставка MetaTrader Supreme Edition, XRP/USD, Дневна графика с диапазон на данните 22 ноември 2018 - 22 ноември 2019. Изготвена на 22 ноември 2019 година в 12:00ч. Моля отбележете, че миналото представяне не е сигурен индикатор за бъдещи резултати.

Стратегии за търговия с Рипъл CFD

Нивата на подкрепа и съпротива винаги са ключов компонент при прилагането на технически анализ към ценовата графика. Концепцията за подкрепа и съпротива става още по-важна, когато двойката се движи в диапазон, а не в тенденция, което е начина, по който XRP/USD се държи в момента (виж по-горе).

Когато търгуваме с Рипъл, смятаме, че е важно да използваме технически индикатор за подкрепа и съпротива, който действа динамично според нас. Има две основни причини за използване на динамичен, а не статичен:

 1. Волатилността на ценовото действие е висока.
 2. Има ограничени исторически данни.

Динамичният индикатор по наш избор е Admiral Keltner, който е част от MetaTrader 5 Supreme Edition. Той предлага постоянни нива на подкрепа и съпротива и се актуализира автоматично с всяка нова свещ. Индикаторът също така осигурява ключови нива на пробив и отскок, както можете да видите на графиката по-долу.

Търговия с Рипъл - Admiral Markets, MetaTrader Supreme Edition, XRP/USD, Дневна графика

Източник: Admiral Markets MetaTarder 5 с приставка MetaTrader Supreme Edition, XRP/USD, Дневна графика с диапазон на данните 22 ноември 2018 - 22 ноември 2019. Изготвена на 22 ноември 2019 година в 12:00ч. Моля отбележете, че миналото представяне не е сигурен индикатор за бъдещи резултати.

Друг важен фактор са моделите от японски свещи, които дават насоки за ценовата посока и дали цената ще пробие или отскочи, или се проваля в опита си да пробие или отскочи.

Основната ни тактика е да търгуваме при отскок на цената на Рипъл от ниво на подкрепа, докато сделките при пробиви на нива на съпротива получават второто ни предпочитание. Ще прегледаме и двете идеи на четиричасови графики.

Отскок от ниво на подкрепа

Ще използваме лентите Admiral Keltner като зона за вземане на решение на базата на ценовото движение. Има два начина как да влезем в отскока:

 1. Първоначална реакция към нивото на подкрепа: модел от японски свещи, който потвърждава бичия отскок на Admiral Keltner.
 2. Втората реакция след отскока: цената отскача, а след това се връща обратно до нивото на подкрепа, не успява да продължи по-ниско и отскача отново.

Входът може да бъде направен при пробива на върха на голямата зелена свещ („Бичо поглъщане", изобразено с червена линия на графиката отдолу).

Рипъл - Admiral Markets MetaTarder 5 с приставка MetaTrader Supreme Edition, XRP/USD

Източник: Admiral Markets MetaTarder 5 с приставка MetaTrader Supreme Edition, XRP/USD, Дневна графика с диапазон на данните 22 ноември 2018 - 22 ноември 2019. Изготвена на 22 ноември 2019 година в 12:00ч. Моля отбележете, че миналото представяне не е сигурен индикатор за бъдещи резултати.

Пробив на ниво на съпротива

Индикаторът Admiral Keltner може да се използва и като ниво за пробив. За да измерват успешния пробив, търговците могат да наблюдават модели от японски свещи, които се появяват при съпротивлението на Keltner:

 1. Бича свещ затваря в близост най-високата си част и показва силен пробив → добре да се търгува.
 2. Меча свещ се затваря с опашка в горната част и показва слабо разбиване → избягвайте да търгувате.

Има още два добри инструмента, които е добре да се добавят:

 • RSI със стойност +/- 10, за да се види дали може да се получи малко отдръпване и да се стигне до по-добра цена за вход в сделка.
 • Осцилатор, като MACD или Awesome Oscillator, използван за избягване на пробиви при търговия при наличие на дивергенция.

Изображението по-долу показва пример за бичи пробив (лилавото поле) със свещ затворила близо до върха. Настъпва малка корекция, когато RSI стига до крайност (оранжевата стрелка), но бичият импулс продължава, докато цената остава над съпротивлението на индикатора на Keltner (синята стрелка).

Ripple art 2 3.png

Източник: Рипъл спрямо щатски долари (XRP / USD) 1 часова графика от 30 май до 2 юни 2017 година. Моля отбележете, че миналото представяне не е сигурен индикатор за бъдещи резултати.

Купете Рипъл ДЗР с платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5. Изтеглете MetaTrader 5 напълно безплатно като кликнете на банера отдолу!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Пълно ръководство за работа с платформата за търговия MetaTrader 5 можете да намерите тук.

Какви са рисковете от търговия с Рипъл?

Както при всеки финансов актив, съществува риск цената да се движи нагоре и надолу, в посока обратна на тази на сделката. Ripple е обект на колебания на пазара, като търсене и предлагане. Колебанието на цените обаче е това, което позволява на трейдърите да търгуват.

Като се има предвид широкото приемане на Рипъл като финансова мрежа от големите финансови компании и банки, изглежда малко вероятно да възникнат големи сривове в междинното бъдеще.

Не на последно място, всяка сметка в Ripple трябва да има малък резерв от 20 XRP, с такса за транзакция от 0,00001 XRP за всяка сделка. Тези действия се прилагат за борба с хакерите, които искат да претоварят мрежата. Но, като цяло, тези разходи са много ниски.

Рипъл новини

Разбира се ентусиазмът около Рипъл повишава, когато цената на криптовалутата достигне нов исторически връх. Това се случи и през 2017 година при рекордния скок на XRP. Тогава създаваният от медиите шум и генерираните Рипъл новини тласкаха цифровата валута към все по-нови и нови пикове.

На сравнително нов и ниско ликвиден пазар като този на криптовалутите някои новини може да имат огромен ефект върху цените на дигиталните активи. Затова трейдърите и инвеститорите трябва да следят актуалните Рипъл новини и да приспособяват търговията си с XRP спрямо тях.

Рипъл мнения

Banco Santander отдавна е на първа линия на приемането на Блокчейн технологията за глобални плащания. През април 2018 година банката пусна One Pay FX, първото в света мобилно приложение за трансгранични плащания, захранвано от RippleNet. Ето едно интересно Рипъл мнение от Седрик Менагер, изпълнителен директор на One Pay FX:

"Клиентите, които не са правили международни трансфери, сега използват услугата, клиентите, които са използвали международни трансфери, сега го правят по-често, а клиентите, които са отишли да използват конкуренцията във Финтех сектора, се върнаха заради офертата One Pay."

Др. Арак Сутивонг, главен стратег в Siam Commercial Bank, пък добави друго интересно мнение за Рипъл:

"Горди сме, че сме първата банка в Азия, която използва водещото мрежово Блокчейн решение на Рипъл, за да захранва плащанията в реално време за нашите клиенти, чиито семейства често зависят от наличието на тези средства за основни нужди. Времето е от съществено значение за тях.

За Admiral Markets

Admiral Markets Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Още по темата:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Борис Петров, финансов анализатор (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.