76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Пълно ръководство за търговия с криптовалути през 2020?

В тази статия ще разгледаме какви всъщност представляват набралите сериозна популярност през последните години криптовалути и какви видове криптовалути съществуват. Освен това, ще обърнем внимание как да търгуваме криптовалути и кои са най-добрите платформи за търговия с криптовалути.

Пълно ръководство как да търгуваме криптовалути през 2019?

За да проследим създаването на сегашните криптовалути трябва да се върнем до 2009 година, когато се появи Биткойн. Първоначално най-популярната от днешните криптовалути бе предложена като електронна система за разплащания, базирана на криптография. Началото на самата криптография дойде от нововъзникващата Блокчейн технология (верига от блокове).

Блокчейн е децентрализирана технология за съхранение на бази данни, изградена от верига от блокове. Тази публична верига на собственост позволява транзакции потребител към потребител (peer-to-peer), без да е необходимо да се възлага на трета страна да обработва плащането.

Липсата на каквато и да е трета страна, имаща една надзорна роля, означава, че Биткойн е децентрализирана цифрова валута. През 2009 г. някои пазарни коментатори отхвърлиха тази нова виртуална валута като обикновена прищявка, преходна реакция на кризата с високорисковите ипотечни кредити, която през 2008 г. разтърси глобалната икономика.

Но тъй като стойността и доверието в Биткойн нараснаха през годините, интересът към този нов тип валута - и технологичната рамка, която го подкрепя - е разцъфтял. Тъй като през годините все повече инвеститори са възприели Биткойн, неговата стойност е повишена, което от своя страна е довело до по-голям интерес към класа активи. Това доведе до спиращо дъха увеличение на стойността и висока волатилност.

Бързо след това цифровото пространство се наводни с голям брой криптовалути, които в някой случай изчезваха точно толкова внезапно, както се появяваха. За всички тях бе декларирано, че са проекти базирани на Блокчейн. В началото на 2016 година общата стойност на целия пазарна криптовалути бе около 8 милиарда долара. Само две години по-късно тази стойност бе нараснала 100 пъти до цели 800 милиарда. Все пак, пазарната капитализация на всички криптовалути не успя да се задържи дълго на тези стойности и през януари 2019 година вече бе под 130 милиарда долара.

През същия този период цената Биткойн успя да нарасне с над 1000% за по-малко от година. Биткойн започна 2017 на цени около 1000 долара, а по-малко от година по-късно се търгуваше на нива близки до 20 000. През 2018 година обаче най-популярната криптовалута изтри над 80% от стойността си след като се срина до нива от 3100 долара.

Видове криптовалути

Биткойн определено задава тенденциите на пазара на криптовалути, но на практика се е превърнал в стандарт за цифровите валути, вдъхновявайки все повече последователи. Въпреки това, трябва да отбележим, че има и други видове криптовалути, част от които също могат да се похвалят със сериозна популярност.

Най-общото наименование на всички криптовалути извън Биткойн е алткойни. Почти всеки алткойн се опитва да се да се представи като модернизирана или подобрена версия на Биткойн. Макар и някои от тези валути са по-лесни за копаене, отколкото Биткойн, има компромиси, включително по-голям риск, породен от по-малката ликвидност, приемане и запазване на стойността.

По-долу ще споменем, някои от някои от най-известните видове криптовалути, извън Биткойн. Трябва да, че списъкът едва ли ще е изчерпателен, тъй като само в coinmarketscap.com фигурират над 2100 криптовалути. Все пак, повечето валути извън топ 20 имат много ниска ликвидност и крият много други рискове затова е важно да изброим най-важните членове на семейството на криптовалутите.

Списъкът по-долу показва кодовете използвани за представяне на основните видове криптовалути спрямо щатски долар.

Име на криптовалутаКод
Биткойн срещу щатски доларBTC/USD
Етер срещу щатски доларETH/USD
Рипъл срещу щатски доларXRP/USD
Биткойн Кеш срещу щатски доларBCH/USD
EOS срещу щатски доларEOS/USD
Лайткойн срещу щатски доларLTC/USD
Стелар срещу щатски доларXLM/USD
Монеро срещу щатски доларXMR/USD
Даш срещу щатски доларDASH/USD
Етериум класик срещу щатски доларETC/USD

Освен тези двойки, Admiral Markets предлага и двойки на тези криптовалути срещу евро, както и 10 кроса между споменатите криптовалути. Тествайте CFD трейдинг с криптовалути без риск за Вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Демо търговия без риск с Admiral Markets

След като вече споменахме Биткойн, нека разгледаме с по няколко думи основните видове криптовалути извън лидера на криптопазара.

Какво е Етериум?

Етериум или Етер (ETH) е отворена софтуерна платформа базирана на Блокчейн технология. Тя позволява на разработчиците да изграждат и пускат децентрализирани приложения. На практика, Етериум е много повече от криптовалута, което е само една от неговите положителни страни.

Общото между Етер и Биткойн е, че са изградени на базата публична технологична мрежа известна като Блокчейн. Но дотук свършват и приликите, между двете криптовалути. Реално Биткойн има едно единствено приложение електронна система за онлайн разплащания от потребител-до-потребител (peer-to-peer).

Следователно Биткойн е по-скоро просто валута, в доста изчистена форма. И макар, Биткойн да използва Блокчейн технология, за да следи кой притежава от най-голямата криптовалута, Етериум използва Блокчейн технологията, като платформа за управление на почти всяко децентрализирано приложение.

От Bloomberg, описаха Етер като „споделен софтуер, който може да се ползва от всички, но е защитен от фалшификация. Така, че възможностите му наистина са безкрайни!"

Какво е Рипъл?

Рипъл (XRP) е стартиращ проект (start up) от Сан Франциско, Калифорния. XRP едновременно играя ролята на платформа и валута. За разлика от Биткойн, Рипъл не е направен да е само система за разплащания и не е базиран на Блокчейн технология.

Криптовалута без Блокчейн може да звучи странно, но Рипъл има собствена патентована технология наречена Ripple protocol consensus algorithm (RPCA). Този протокол за разплащане може да функционира подобно на валутна борса, която използва различни видове криптовалути, валути и суровини.

XRP позволява на потребителите да интегрират Рипъл протокол в техните собствени системи именно затова все повече големи търговски банки и финансови институции започват да ги използват. Националната банка на Абу Даби също използва системата на Рипъл.

Какво е Биткойн Кеш?

Както личи от името Биткойн Кеш е близък роднина най-голямата криптовалута Биткойн и се появи на бял свят след "твърда вилица" на 1 август 2017 година. И докато обикновено новите криптовалути, често се радваха на непрестанен ръст, в началната си фаза на съществуване, ситуацията при Биткойн Кеш не бе точна такава.

Блокчейн технологията при Биткойн разчита на блокове от данни. С нарастването на популярността и приложенията, блоковете на Биткойн започнаха да се „запълват" бързо. Скоростта на транзакциите се забави, тъй като има нужда от нови блокове за извършваните транзакции, които се „копаят" по-бавно.

Налице са известни различия между Биткойн и Биткойн Кеша, като например това, че по-малкия брат се отличава с по-малък размер на блоковете. От гледна точка на трейдърите, разликата между двете криптовалути се корени в това, че става въпрос за два различни финансови инструмента, със свои специфични тенденции на развитие.

Какво е Лайткойн?

Подобно на някои от по-рано разгледаните видове криптовалути, Лайткойн е дигитална валута и система за разплащане. Лайткойн също е потребител-до-потребител и е с отворен софтуер с лицензионен номер MIT/X11. Това означава, че се прилагат само няколко ограничения за при употребата и.

При Лайткойн техниките за криптиране са отличават с две основни черти:

 • Регулират се поколенията на Лайткойн единиците;
 • Верифицира се трансфера на фондовете и се подсигуряват транзакциите.

Макар и Лайткойн и Биткойн да имат не малко общи неща, има и няколко явни различия между двете криптовалути. Например, Лайткойн предлага по-бързо потвърждение, тъй като мрежата му цели да се обработват блокове на всеки 2.5 минути, вместо на всеки 10 минути, както е при Биткойн.

Други различия са, че Лайткойн използва различен алгоритъм и смята да произведе повече монети - 84 милиона, което е 4 пъти повече от Биткойн.

Копаене на криптовалути

Ако сте запознати с Биткойн и криптовалутите като цяло, то вероятно сте чували израза копаене на криптовалути. Този термин произлиза от фиксирания брой Биткойни, които съществуват (21 милиона). До момента определен брой от тях са били "открити", така да се каже.

Процесът по копаене на криптовалути включва откриване на нова криптовалута и това всъщност се случва като награда. Това възнаграждение е икономически стимул, даден на копач за свършената работа, създавайки нови блокове на валидирани сделки и следователно допринасящ за поддържането на мрежата.

Криптовалутите разчитат на възли. Това са компютри или сървъри, които работят заедно за обмен на информация за транзакциите в мрежата. Всеки възел за копаене на криптовалути ефективно се опитва да спечели състезание за решаване на изчислителен пъзел - изчерпателно търсене на възможни входове, които, когато се комбинират с данни в текущия блок и преминали през криптографска хеш функция ще осигурят приемливо решение.

Първият възел, за да направи това, печели състезанието и добавя нов блок към Блокчейна. Това дава нов хеш за следващия блок, който определя следващия пъзел, който трябва да бъде решен. Наградата е определен брой от въпросната криптовалута.

Решаването на пъзела е умишлено усложнен, за да се попречи на някой да се върне и да промени информацията в старите блокове. Модифицирането на миналият блок по този начин би изисквало също така да разрешите пъзела за всички по-нови блокове, свързани с него. Трудността, свързана с това, прави изключително малко вероятно такъв нарушител да се справи с добавянето на нови блокове от честни възли.

Вземайки всичко до гайките и болтовете, процесът е проектиран така, че да осигури постоянен поток от криптовалута, като същевременно се запази доверието и сигурността на историята на транзакциите. В същото време няма нужда да се разчита на надзор от някаква централна власт.

Оригиналното предложение за Биткойн от Сатоши Накамото всъщност е въвело условията за копаене на криптовалути, като казва: постоянното добавяне на постоянно количество нови монети е аналогично на златните миньори, които харчат ресурси, за да добавят злато в обръщение.

Но дали копаенето на Биткойн е печелившо? Или вместо това бихте избрали Рипъл или друга криптовалута? Краткият отговор е: процесът по копаене на криптовалути става все по-малко изгоден. Протоколът на Биткойн има за цел да осигури постоянен поток от символи (по един на всеки десет минути). От това следва, че колкото повече хора добиват, толкова по-голяма е трудността за успех.

Така, ако се върнем още в ранните дни на Биткойн, би било възможно за отделния копач да изкопае Биткойн изключително изгодно. Конкуренцията сега е толкова ожесточена, че изключително мощният, специален компютърен хардуер е необходимост, работещ 24 часа в денонощието.

Както можете да си представите, това идва с необходимите разходи за електроенергия, която е значителна. Вместо да копаят криптовалути по отделно, хората обединяват ресурсите си, за да създадат цели ферми. Това са центрове за данни с хиляди машини, разположени в райони с ниски разходи за електроенергия.

За отделния човек е много по-удобно да се търгуват последните на цени на криптовалути чрез договори за разлика. Търговията със CFD предлага бърз, лесен и гъвкав начин да се спекулира с цената на различни основни криптовалути.

Единственото, което е нужно да започнете CFD търговия с криптовалути с брокер номер 1 в Германия за 2019 година е да кликнете на банера отдолу!

Търговия с ДЗР върху криптовалути с Admiral Markets

Как да търгуваме с криптовалути?

Днешните цифрови активи известни като криптовалути станаха възможни благодарение на бързо развиващата се технология Блокчейн или подобни на нея системи. Още от самото начало потенциалът на този нов вид активи и технологията като цяло предизвикаха сериозен интерес. През последните години криптовалутите започнаха да привличат вниманието на много по-широка аудитория, тъй като Биткойн бе приет като метода за плащане на определени места.

Криптовалутите също започнаха да генерират голям интерес като алтернативна инвестиция и инструменти за търговия. Голяма част от това се дължи именно заглавията за огромните скокове в цената на Биткойн, които предизвикаха истерия на някои места. Това е нормално, тъй като бързите движения на цените привличат трейдърите.

Доверието в този иначе съвсем нов вид активи се увеличи допълнително, когато фондови борси като CBOE и CME стартираха фючърсни договори базирани на Биткойн.

Много хора искат да придобият експозиция на пазара на криптовалути и инвестират средства в тях като практикуват реална търговия с криптовалути. Това обаче може да има някои недостатъци.

Времето за на поръчка за покупка на криптовалути е по-дълго и моменталното изпълнение, което е типично за Форекс пазара. Освен това, цифровите валути са нерегулирани и има доста истории за компрометирани портфейли за криптовалути, хакерски атаки и фалити на цели борси за търговия с криптовалути.

Тези проблеми лесно могат да бъдат избегнати, при търговия с криптовалути посредством договори за разлика (CFD). Употребата на CFD-та позволява много бързо изпълнение на поръчките покупка на криптовалути, което е много полезно при такъв високоволатилен пазар.

Admiral Markets UK Ltd е упълномощена и регулирана от Financial Conduct Authority (FCA), така че търговията с Биткойн CFD е регулирана по същия начин, както и търговията на традиционните финансови пазари.

CFD търговия с криптовалути за начинаещи

Падащите цени на криптовалути и движението в диапазон не дават възможност на физическите притежатели да се възползват от колебанията в цената на Биткойн, както и на останалите криптовалути. Освен това, покупка на криптовалути низходящ тренд или консолидация в повечето случаи не са най-добрия избор. Следователно всеки, който иска активно да участва на пазара и да трупа печалби трябва да се обърне към други възможности.

Най-лесно достъпната и най-популярна възможност за търговия с криптовалути са договори за разлика (CFD-та). CFD предлага на инвеститорите и трейдърите да участват в търговията и да печелят от движещите се цени на криптовалути и в двете посоки. Следователно можете да печелите и при нарастващи и при понижаващи се цени на криптовалути и то без да ги притежавате физически.

Търговията със CFD върху Биткойн и останалите криптовалути не е много по-различна от търговията с която и да е валутна двойка, суровина, акция или друг финансов инструмент. Красотата в инвестирането и търговията се корени в разнообразието. Чрез изучаване на променящите се цени на криптовалутите, трейдърите би следвало да са способни да реализират печалби, които им помагат да станат по-стабилни и по-независими финансово.

Търговията при понижаващи се цени на криптовалути може да е ключова, защото дава на трейдърите възможността да влязат на пазара и да натрупат печалби, когато дългосрочния тренд при актива е низходящ.

Разбира се, добре е трейдъите и инвеститорите да имат наум, че трендовете винаги се променят и не са вечни. Все пак, тъй като към момента дългосрочния възходящ тренд на цената на Биткойн изглежда далеч в миналото CFD изглежда като най-добрия начин за търговия с криптовалути за начинаещи.

Трябва да се вземе предвид, че CFD контрактите дават възможност на физическите притежатели на криптовалути да хеждират (застраховат) своята инвестиция от спад в цената, чрез отваряне на къса продажба.

Практикуващите CFD търговия с криптовалути трябва да се фокусират върху

 1. Да идентифицират поседната тенденция при цените на криптовалутите
 2. Да отворят позиция в посоката на настоящия тренд (покупка или продажба)
 3. Правилно управление на риска и капитала.

За определянето на настоящия тренд и точните нива за влизане и излизане от позиция някои трейдъри използват технически анализ. А подходящият паричен мениджмънт е „Светия Граал" в днешната търговия с криптовалути. Ако се прилага по правилния начин, управлението на капитала би следвало да води след себе си сериозна възвръщаемост за тази, които са направили своята инвестиция в криптовалути.

Индикатори за CFD търговия с криптовалути

На разположение на трейдърите на финансовите пазари, са голям брой технически индикатори, които да ги подпомогат в търговията. Индикаторите за търговия с криптовалути, които трейдърите могат да прилагат, не са много по-различни. Повечето индикатори, които работят при търговията с традиционни финансови активи е много вероятно да работя и при търговията със CFD-та върху криптовалути.

Camarilla Pivot Points

Може би един от най-добрите индикатори, които могат да се прилагат върху цената на Биткойн и останалите криптовалути е Camarilla, а по-надолу в този материал, ще разгледаме и защо. Няколко са основните причини за това:

 • Този индикатор идентифицира нива на подкрепи и съпротиви;
 • Индикаторът за търговия с криптовалута помага за идентифициране на тренда;
 • Показва бичите и мечите зони за деня и седмицата;
 • Посочва нива за „дърпане на спусъка";
 • Посочват се ясни нива за влизане и излизане от позиции;

Когато погледнете към индикатора Camarilla, ще видите дори още повече ползи от употребата на индикатора във вашата CFD търговия с криптовалути. Camarilla автоматично генерира нивата си всеки ден и се изобразява много ясно на графиката на избраната криптовалута.

Просто казано, индикаторът Camarilla, предоставя достоверни, прости и напълно автоматизирани нива на съпротива и подкрепа. Според нашия експерт Ненад Керкез, Camarilla също така се използва от някои банки и институционални трейдъри. Индикаторът лесно идентифицира нива на съпротива и подкрепа. Ето как прави това::

 • W L3 – Седмичен Camarilla Pivot (Седмично, средносрочно ниво на Подкрепа);
 • W H3 – Седмичен Camarilla Pivot (Седмично, средносрочно ниво на Съпротива);
 • W H4 – Седмичен Camarilla Pivot (Много силно ниво на Съпротива);
 • D H4 – Седмичен Camarilla Pivot (Много силно ниво на дневна Съпротива);
 • D L3 – Дневен Camarilla Pivot (Дневна Подкрепа);
 • D L4 – Дневна H4 Camarilla (Много силна дневна Подкрепа).

По-долу можете да видите пример за техническия индикатор:

индикаторът Camarilla

Източник: Admiral Markets MetaTrader 4, BTC/USD, H4. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Пълзящи средни

Пълзящите средни предоставят многобройни възможности за анализ като ключови отскоци и пробиви, както и определянето на по-големите тенденции. Те помагат на трейдърите да останат фокусирани, тъй като чрез тях бързо и лесно може да се установи дали има тенденция и каква е посоката и. Ето основното обобщение на използването на пълзящи средни за определяне на тренда:

 • Налице е тенденция - ценовото движение се задържа далеч от пълзящи средни. Ако то има мечи наклон, то тренда и низходящ, но ако е с бичи наклон, тогава е възходящ
 • Тенденцията отслабва - цената се връща обратно към дългосрочната пълзяща средна
 • Няма тенденция - ценовото движение се колебае около дългосрочните средни стойности.

тренд

Източник: Admiral Markets MetaTrader Supreme Edition, EUR/USD H1. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Трендът не е единственото предимство от използването на дългосрочни пълзящи средни. Цената има да навика да уважава и да спира около нивата на средните. Нивата на MA са ключови и критични зони за вземане на решение за продължаване на тенденцията или за по-голямо обръщане:

 1. Ако цената пробие дългосрочна пълзяща средна значи е възможно обръщане
 2. Ако цената леко отскочи от нивата около дългосрочна пълзяща средна може да се насочи и в двете посоки
 3. Ако цената отскочи силно от дългосрочната пълзящ средна, вероятно тренда ще продължи.

Реакцията на цената около дългосрочните средните стойности със сигурност е ценна информация, която трябва да се има предвид. Разбира се, най-добре е да се вземат под внимание и други фактори, като например върховете и дъната, нивата на Фибоначи и други показатели, за да се намери стабилна зона на подкрепа или съпротива.

Bollinger Bands

Всеки списък с най-добри форекс индикатори, трябва да включва доказал се с времето индикатор за канал на волатилност.

Каналът на волатилност, е друг метод за идентифициране на тренд. Той използва идеята, че ако цената се отдалечи от пълзящата си средна величина с повече от определено ниво, то може да е започнал нов тренд.

bollinger band индикатор

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, EUR/USD H1. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Индикаторът Bollinger, е канал на волатилност, изобретен от финансовия анализатор Джон Болинждър, преди повече от 30 години. Той все още, остава сред най-добрите форекс индикатори, на разположение на трейдърите.

Индикаторът използва два парaметъра:

 1. брой на дните за пълзящата средна величина
 2. брой на стандартните отклонения, с които искате да обвържете средната величина

Най-често срещаните стойности са 2, или 2.5 стандартни отклонения. В статистиката, стандартното отклонение измерва какво е отклонението от средните стойности в една статистическа верига. Във финансите, стандартно отклонение се използва за измерване на волатилността. Показателят сочи пазарната волатилност. Каналът се разширява, когато волатилността расте и се стеснява, когато волатилността се понижава.

Най-добрите платформи за търговия с криптовалути

За всички трейдъри избраните от тях платформи за търговия с криптовалути със сигурност са най-често употребяваните инструменти. Именно тези платформи за търговия осигуряват достъпа на трейдърите до финансовите пазари, следователно изборът на най-добрата платформа за търговия е много важен за бъдещите резултати. В тази статия ще намерите пълна информация за това какво трябва да имате предвид, когато избирате платформа за онлайн търговия.

MetaTrader 5 е ново поколение платформа за търговия на финансовите пазари, която е наследник на популярната MetaTrader 4. И MT5 и MT4 са създадени от MetaQuotes и дават на потребителите достъп до търговия със CFD-та върху Биткойн и много други криптовалути.

Най-добрите платформи за търговия с криптовалути са лесна за употреба и изключително сигурни, което прави световните финансови пазари достъпни само с няколко клика. И търговията със CFD-та на Биткойн (BTCUSD), Биткойн Кеш (BCHUSD), Етериум (ETHUSD), Рипъл (XRPUSD) или други криптовалути е изключително удобна и интуитивна.

Основните предимства на MetaTrader 5 са:

С MetaTrader 4 платформата за криптовалути получавате достъп за търговия с криптовалути от всяко устройство, свързано в глобалната мрежа. Можете да търгувате с биткойн и други виртуални валути отвсякъде – в удобно за вас време и място, напълно сигурно!

 • Съвместимост с основни софтуери като Windows, MacOS, Linux
 • Надеждна защита на данните
 • Всякакъв тип търговски поръчки и режими за изпълнение
 • Търговия с един клик
 • Множество индикатори и обекти за технически анализ
 • 9 времеви рамки, от едноминутна графика до едномесечна
 • Котировки на криптовалутите в реално време в „Състояние на пазара"
 • Пълна история на търговските операции и сделки.

По дефиниция платформите за търговия MetaTrader могат да поддържат много различни видове активи:

Освен това и всичките и всичките им еквиваленти в CFD (Договори за разлика): CFD-та върху акции, CFD-та върху борсови индекси, CFD-та върху суровини, CFD-та върху криптовалути и тн.

Трябва да се разбере, че MT4 и MT5 не са само платформи за търговия и анализ, те не ограничават инструментите, с които можете да търгувате. Само брокерът може да ги ограничи.

Admiral Markets направи избор да предлага CFD-та върху всички описани по-горе активи и на двете платформи MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Освен това, от Admiral Markets предлагат и сметка с реални акции и ETF-и на MT5 - Invest.MT5.

С платформи за търговия с криптовалути - MetaTrader 4 и MetaTrader 5 получавате достъп от всяко устройство, свързано в глобалната интернет мрежа. Можете да търгувате с Биткойн и други криптовалути отвсякъде – в удобно за вас време и място, напълно сигурно!

Ето и някои предимства на модерните платформи за търговия с криптовалути на MetaQuotes:

 • Лесен и бърз достъп до платформи за търговия с криптовалути
 • Съвместимост с основни софтуери като Windows, MacOS, Linux
 • Надеждна защита на данните
 • Всякакъв тип търговски поръчки и режими за изпълнение достъпни при платформите за търговия с криптовалути
 • Търговия с един клик
 • 30 индикатора и 24 графични обекта за технически анализ
 • 9 времеви рамки, от едноминутна до едномесечна графика
 • Котировки на криптовалутите в реално време в „Състояние на пазара"
 • Пълна история на търговските операции и сделки на платформата за търговия с криптовалути.

Изтеглете безплатно платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5, предоставена от Admiral Markets.

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Освен платформа номер 1 в света за търговия с множество активи, каквато е MetaTrader 5, когато търгувате с Admiral Markets Вие можете да използвате безплатната приставка за MT4 и MT5 - MetaTrader Supreme Edition.

MTSE е специално приложение, разработено от Admiral Markets за платформите за онлайн търговия Metatrader. Благодарение на приложението MTSE ще имате достъп до 60+ допълнителни възможности за анализи, които не се предлагат от стандартните платформи MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Добрата новина е, че плъгинът MetaTrader Supreme Edition е безплатен за инсталиране, както за MT4, така и за MT5. Това означава, че можете спокойно да тествате, която искате от двете платформи, без притеснения.

Софтуерът MTSE предлага широк набор от възможности и предимства, пред чистите версии на MetaTrader. Ето кратък списък с допълнителните възможности:

 1. Global Opinion показва настроенията сред трейдърите на финансовите пазари в световен мащаб.
 2. Mini Terminal е удобно средство за контрол и управление на цялата Ви сметка от едно място.
 3. Trade Terminal е ефективен начин да управлявате всичките си сметки и поръчки от едно място.
 4. Tick Chart Trader Ви дава възможност да следите движението на цената, директно от тиковата графика, да пренасяте графики и да използвате различни графични типове.
 5. Останете свързани с всички важни и водещи новини, директно в търговската си платформа.
 6. Indicator Package съдържа ценна колекция от индикатори, които да Ви подпомогнат в търговията.
 7. Trading Simulator Ви дава възможност да тествате вашите стратегии.
 8. Mini Chart Ви позволява да визуализирате няколко времеви рамки и типове графики на едно място.
 9. Correlation Matrix Ви позволява да определите корелацията между различните валутни двойки, което ще Ви помогне при взимането на решения и управление на риска.

На първо място, както вече споменахме със своите над 60 допълнителни възможности, е много възможно MetaTrader Supreme Edition да подобри търговията Ви и да направи търговските Ви решения по-добре обосновани. Инструментите, които ще се ползват от трейдърите, разбира се варират в зависимост от личните предпочитания на всеки – неговият рисков профил и толерантност към риск.

Определено е препоръчително за всички трейдъри да погледнат по-отблизо MetaTrader Supreme Edition, защото възможности като Mini Terminal например, могат да предложат изключително лесно управление на цялата търговска сметка, наблюдение на позициите, бързо влизане и излизане от позиции, когато това се налага!

За Admiral Markets

Admiral Markets Group непрекъснато разширява своя обхват и днес предлага своите услуги в световен мащаб чрез регулираните си търговски дружества, като по този начин се превръща в една наистина глобална организация. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Още по темата:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Борис Петров, финансов анализатор (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.