76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Как да търгувате CFD-та на Рипъл?

Криптовалутите се радват на изключително голяма популярност сред трейдърите. След като представихме серия от статии свързани с това как да търгувате CFD-та върху Биткойн, Етериум и Лайткойн, време е да погледнем и към рипъла. Този материал, ще е посветен на инструмента Рипъл vs Щатски долар - XRP/USD.

Търгувай Рипъл

Вижте как да търгувате със CFD-та върху рипъл, при изключително конкурентни условия с Admiral Markets.

Колко волатилен е Рипълът?

Рипилът посочи изключително силен „бичи момент", показан със синята стрелка по-долу, между април и май на тази година. Цената обаче, се понижава от тогава, когато криптовалутата достигна най-висока стойност от 0.4331 долара.

С големи движения нагоре и надолу, видни от графиката, определено може да се заключи, че двойката XRP/USD, е много волатилна. Предвид на дългосрочно възходящият тренд на цената на рипъл обаче, може да се заключи, че определено дългите позиции в рипъл са по-сигурната страна на търговията. Ето защо, Admiral Markets предлага в момента само дълга търговия с криптовалутата.

Бързите движения нагоре и надолу, показват колко внимателни трябва да са трейдърите, когато се насочват към тази дигитална валута и че първата им мисъл, трябва да е – как да защитят капитала си.


Източник: Ripple спрямо US Dollar (XRP/USD) дневна графика от 21 март до 11-ти юли 2017 г.

Текущо vs. Историческо представяне: Тренд, или рейндж?

Възходящият тренд при рипълъ, все още не се е доказал, въпреки силните движения нагоре. Цената на криптовалутата, не дава ясен сигнал, като може да се каже, че се намира в ясно изразен ценови канал. Трябва да се отбележи обаче и фактът, че историческата информация, все още не е достатъчна, за да се направи правилна преценка (само 3-4 месеца).

Ето защо, според нас XRP/USD се намира в момента в рейндж. И все пак, това не означава, че пред рипъла не са налице добри възможности за търговия.

Как да търгувате със CFD-та върху Рипъл?

Нивата на подкрепа и съпротива, винаги са добра отправна точка за трейдърите, ползващи техническия анализ. Те, стават дори още по-важни, когато един финансов инструмент се търгува в ясно изразен ценови диапазон.

Добре е да използваме динамични нива на подкрепа и съпротива при рипъла в момента. Две са основните причини за това:

 1. Волатилността в цената е много висока.
 2. Налице е ограничена по време историческа информация за цената.

И динамичният индикатор, който ще изберем е каналът Admiral Keltner, който е част от платформата за търговия MetaTrader 4 Supreme Edition. Този индикатор показва постоянни нива на подкрепа и съпротива, които автоматично се актуализират с всяка следваща свещ. Индикаторът, дава също така на инвеститорите ясни сигнали за пробив на ключови съпротиви и подкрепи.


Друг важен фактор, са ценовите модели давани с японски свещи. Тези модели, могат да ви дадат ключова информация за пробиви, или неуспешни пробиви, в търговията с XRP/USD.

Източник: Ripple спрямо US Dollar (XRP/USD) 1 часова графика от 28 Юни до 3 Юли 2017

Каква стратегия да използвате в търговията със CFD-та върху Рипъл?

Основната тактика, която избираме при търговията с рипъл е да се търгува при оттласване на криптовалутата от зоните на подкрепа. Като втора най-добра идея, бихме избрали тактиката да купуваме при пробив на ключови нива на съпротива. Ще разгледаме и двете тактики на 4-часова графика на криптовалутата.

Моделите за оттласване от подкрепите

Използваме индикатора Admiral Keltner, като зона за вземане на решение на база на ценови екшън при цената. Има два начина, по които можем да вземаме решения за влизане в позиции:

 1. Първоначалната реакция към нивото на подкрепа: модел на база на японски свещи, който да потвърди сигнала от канала Admiral Keltner (синята кутия в графиката по-горе).
 2. Втората реакция е след пробив: цената се оттласва нагоре, след което се понижава. При неуспешен пробив за продължаване на движението надолу, продължава нагоре (лилавата кутия в графиката по-горе).

За да научите повече за ценовите модели свързани с японски свещи, Ви окуражаваме да гледате уебинара със Стив Нисън – бащата на японските свещи.

За варианта с отстъпване, към нивата на подкрепа, можем да добавим ключовия Фрактален Индикатор. Когато е видим фрактала и се получи потвърждение от индикатора за подкрепа на Keltner, налице е добра възможност за заемане на дълга позиция и очакване поскъпването да продължи. Вижте как търгуват професионалистите, в нашите ежедневни безплатни уебинари.

Пробив на нива на Съпротива

Индикаторът Аdmiral Keltner, може също така да бъде използван, като индикатор за пробиви. За да се измери успешен пробив, трейдърите могат да се обърнат към информацията, давани от свещите:

 1. Силно затваряне на свещта близо до най-високата точка на свещта, над ключово ниво на съпротива – дава добър сигнал за търговия.
 2. Слаба свещ, завършваща при опашката на свещта и под нивото на съпротива, е сигнал за слаб пробив – дава се сигнал да се избягва търговията.

Има още два добри инструмента, които инвеститорите могат да приложат към графиките си:

 • RSI, за да се види дали може да се очаква връщане и по-добра точка за вход.
 • Осцилатор като MACD или Awesome Oscillator, използван за да се избягват пробиви без ясни сигнали за промяна на тренда.

Графиката по-долу посочва пример за бичи пробив (лилавата кутия) със затваряне на свещта близо до най-високата й стойност. Следва минимална корекция, предвид на екстремните стойности на показателя RSI. Бичият момент обаче, запазва силата си, след като цената на криптовалутата остава над нивото на съпротива на индикатора Keltner (синята стрелка).

Източник: Ripple спрямо US Dollar (XRP/USD) 1 часова графика между 30 май и 2 юни 2017

Как да търгувате CFD-та на Рипъл за печалби

Търговията на по-малка времева рамка, винаги изисква повече практика и опит, в сравнение с търговията на по-висока рамка. Да, налице са повече възможности за търговия, когато ползвате например 15-минутна графика, но трябва да отчетете повечето „шум" при подобна търговия. Трейдърите също така трябва да са по-критични и дисциплинирани, когато търгуват на по-краткосрочни графики.

Когато търгувате въз основа на технически анализ, добре е винаги да проверявате и дали са налице потенциални новини, свързани с актива, които биха довели до по-сериозна волатлност. При наличието на такива, трябва да сте много внимателни, за потенциални силни движения в цената. Обикновено, техническите анализатори, се стремят да избягват периоди на по-сериозна волатилност.

Следващата стъпка при търговията на по-високи времеви графики и дейтрейдинга с XRP/USD е да отчитате посоката на тренда от по-високо ниво. Ето защо, можете да добавите към графиките си 144 EMA на база затваряне към графиката си:

 • Цената на двойката, трябва да е над тази МА, преди да вземете решение за покупки.
 • Ако цената е под посочената МА, може би е по-разумно да прескочите сделката.

След това, можете да поглеждате за откриване на дълга позиция или въз основа на пробив, или оттласване от тренд линиите и Пивот Точките:

 1. Тренд линията е динамична линия, която трейдърите трябва да начертаят сами на графиката.
 2. Пивот Точките, се изчисляват автоматично от платформата за търговия и са статични нива на съпротиви и подкрепи.

И двата индикатора - Admiral Pivot Points (PP) и тренд линиите, могат да бъдат използвани при стратегията за откриване на позиции при пробив, или при оттласване:

 • Преминаване на цената над трендлинията, или ПП е ценови сетъп, за търговия при пробиви.
 • Връщане към нивото на тренд-линията, или PP е ценови сетъп за търговия при оттласване.

Разбира се, това са само едни възможности за търговия с двойката. Има много други различни типове търговски методи, с които можете да се облагодетелствате на пазара. Възползвайте се от нашите ежедневни трейдинг уебинари, в които експерти ще ви покажат как реално търгуват на пазарите.

Източник: Ripple спрямо US Dollar (XRP/USD) 30 минутна графика от 31 Май до 2 Юни 2017

Как да правите пари с XRP/USD

Да, възможно е да се изкарват пари от търговията с XRP/USD, но също така е много важно да осъзнаете, че търговията включва рискове, което означава, че също така можете и да загубите. Има няколко важни неща, които е добре да отчитате, когато се опитвате да печелите при търговията на финансовите пазари.

Търговската Психология

Важно е да знаете, че търговията изисква търпение и дисциплина. Това е част от „психологията на търговията" и то много важна такава за успеха на пазарите. В противен случай, можете да се подадете на търговия за отмъщение, свръхтърговия, прекомерен страх, или самоувереност и други състояния, които могат да Ви донесат сериозни загуби.

Риск Мениджмънт

Другият ключов момент в търговията е риск мениджмънта. Когато трейдърите рискуват твърде много, това неимоверно се превръща в Хазарт. А както знаете, в хазарта банката винаги има предимство. Шансовете да загубите сериозна част, или дори целия си капитал, сериозно се повишават, ако търгувате по този начин. Избягвайте загуби в размер на над 2% от размера на капитала Ви, в рамките на една сделка.

Търговски Анализи и Стратегии

И накрая, но не последно място, трейдърите трябва да подхождат към пазара с разработени стратегии и план за търговия. Няма как да стигнете до целта си, ако не знаете накъде пътувате. Добрата новина е, че можете да изградите успешен план и стратегия за търговия, без риск от загуба на реален капитал с безплатна демо сметка.

Търгувайте криптовалути с демо сметка

Тествайте търговията с рипъл, без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets. Вижте как можете да прилагате техническия анализ при търговията с биткойн и рипъл, на практика.

Пазарни нагласи – влиянието на медиите

Ентусиазмът към Рипъла, разбира се повишава, когато криптовалутата достигне нов исторически връх. Това се случи на 17-ти май 2017-та година. След изключителното поскъпване на криптовалутата, тя привлече вниманието на медиите и инвеститорите следствие на повишението си от над 30 пъти.

Подобно изключително поскъпване, разбира се бе последвано от нормална корекция, която доведе до загуба на над половината от стойността му. Повишението на графиката на XRP/USD много наподобява това на Среброто на месечна база между 2010 и 2013-та година. В крайна сметка, много е вероятно цената на криптовалутата да уважи ключовите нива на съпротива и ценовото поведение на всеки актив, регистрирал поскъпване от подобна амплитуда.

Като цяло може да се обобщи, че цената на рипъла изглежда, че е по-скоро във фаза на консолидация, отколкото в тренд.


Източник: XAG/USD седмична графика между 2009 и 2013 година и Рипълът към щатския долар от 17 Март до 11 Юли 2017 г.

Търговия с рипъл с платформата Metatrader 4

Да, възможно е да търгувате с криптовалути с Admiral Markets включително и с рипъл към щатския долар (XRP/USD). Трейдърите могат да търгуват с XRP/USD и други криптовалути, посредством платформата за търговия MetaTrader 4 и специалното приложение MetaTrader 4 Supreme Edition.

Процесът е изключително прост и включва следните стъпки:

1. Инсталирайте/отворете MetaTrader 4

2. Отворете нова сметка, или се логнете в съществуваща такава

3. Отворете графиката на крипто-двойката.

Също така, имайте в предвид, че всички допълнителни възможности на платформата MetaTrader 4 Supreme Edition са вече налични и за последната версия на платформата MetaTrader 5 Supreme Edition.

Търгувай криптовалути

Търгувай CFD-та на криптовлаути с регулиран брокер.

Освен криптовалути, Admiral Markets предлага широк набор от финансови инструменти, включващи традиционни валути и CFD-та върху суровини, акции и индекси.