Ние използваме бисквитки, за да предоставим възможно най-доброто обслужване на нашия сайт. Продължавайки да разглеждате този сайт, Вие се съгласявате с бисквитките, които се използват. За повече информация, включително и как можете да промените Вашите предпочитания, моля, прочетете нашата Политика за поверителност.
Повече информация Приемам
79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си. expand_more

DAX30: Как да търгуваме немският индекс през 2020?

Тази статия ще предостави на трейдърите подробно ръководство как да търгуват най-популярния европейски борсов индекс DAX30, с аргументация защо трябва да обмислите търговия със CFD на DAX30 и ще обсъди предимствата на търговията със CFD-та върху борсови индекси, и стратегия за търговия на DAX30 CFD, с която можете да стартирате.

DAX30: Как да търгуваме немският индекс през 2019?

Какво е DAX 30?

DAX30 е борсов индекс, който проследява представянето на 30-те най-големи германски компании по отношение на обема на поръчките и пазарната капитализация, търгувани на Франкфуртската фондова борса през Xetra. Той е еквивалент на щатския Dow Jones Industrial Average, който е търгуван като негов еквивалент, но на Нюйоркската фондова борса.

Тези индекси представляват малка част публичните компании, регистрирани местните фондови пазари. DAX30 покрива разнообразна група от компании, вариращи от производство, банково дело, застраховане, облекло, медицина, фармацевтични продукти, логистика, химическа промишленост и потребителски стоки.

Базовата дата за DAX30 е 30 декември 1987 година, когато започва съществуването си със стойност от 1000 пункта. През 2019 година немският борсов индекс DAX30 достигна 12 660 пункта, което представлява ръст от над 1100%.

Как да следите отчетите на всички DAX 30 компании?

За да следите отчетите на всички DAX 30 компании и да получите по-задълбочен поглед върху пазарната капитализация на всяка компания от DAX, има един основен сайт, който е добре да следите. Пазарната капитализация на всяка компания от индекса DAX може да бъде намерена на Finanzen, а съотношението цена/печалба (P/E ratio) за всички DAX 30 компании („KGV" на немски) също може да бъде намерено на споменатия уебсайт.

Какво е съотношение цена/печалба?

В основата си съотношението цена/печалба показва колко години на печалби са нужни, за да се изплати цената на дадена компания. При компания със съотношение цена/печалба 14, означава, че ще отнеме 14 години на печалба, за да се изплати цената. Не забравяйте, че печалбите са равни на сумата, която компанията печели за една година. Колкото по-високо е P/E, толкова по-надценена е една акция, а по време на рецесия съотношението цена/печалба може да падне под 10.

Според CNN Money, ако средното съотношение цена/печалба на индекса DAX 30 e 22,9, то ще отнеме 22,9 години (ако се приеме, че текущите печалби на компанията остават постоянни), за да се изплати първоначалната покупна цена на акциите. Според исторически данни това предполага, че пазарът в момента демонстрира висока оценка, тъй като повечето западни пазари обикновено се търгуват със „среден диапазон на P/E съотношение около 14-16".

Потоците от евтини кредити и програмите за стимули на ЕЦБ (и други основни централни банки като ФЕД) доведоха до ръст в цените на акциите в глобален мащаб, през последните години. Но големият въпрос е дали тези високи цени ще се запазят стабилни, след като централните банки нормализират монетарните си политики и намалят своите програми за стимули като свият балансите по сметките си?

CFD на DAX30

Замисляли ли сте някога защо търговците на финансовите пазари предпочитат термина акции пред индекси? Това е така, защото основният актив в индекса е цената на кошница от акции на публично търгувани компании. Накратко, акциите представляват дялово участие в определена компания (независимо дали компанията е публична или частна). Трябва да имате предвид, че Форекс пазарът е силно свързан с акциите и че акциите и Форекс могат да бъдат корелирани по различни начини.

Икономиките със силен производствен сектор, които са експортно насочени, например Япония и Германия могат да претърпят поскъпване или поевтиняване на валутата. Първо, инвестиционните преференции до голяма степен са свързани с дългосрочната позиционна търговия, която обикновено се провежда в продължение на най-малко една година. Това в повечето страни води до по-ниски данъци върху капиталовите печалби в рамките на стратегията „купи и задръж".

Що се отнася до краткосрочната търговия, независимо дали е в рамките на деня или в рамките на седмицата, най-търгуваните индекси ще бъдат Hang Seng, Nikkei, FTSE, DAX, Dow Jones, Nasdaq и SP500. Това до голяма степен се дължи на сравнително висока волатилност, големи обеми, ниски спредове и широко медийно отразяване на тези пазари, което позволява вземането на информирани търговски решения.

DAX30 със сигурност е един от най-популярните борсови индекси и някои трейдъри предпочитат да използват стратегии за скалиране. Имайте в предвид обаче, че условията на брокерите, които предлагат търговия със CFD DAX30 не са еднакви и трябва много внимателно да ги подбирате, през кой брокер ще търгувате с индекса.

Тествайте търговията с DAX30 CFD и още 18 CFD върху най-популярните световни борсови индекси без да рискувате собствен капитал с демо сметка от Admiral Markets. Вземете Вашата безплатна демо сметка от Admiral Markets просто като кликнете на банера отдолу.

Демо търговия без риск с Admiral Markets

Защо да търгуваме DAX30 CFD?

Когато говорим за търговия и инвестиране, един от най-добрите начини за потенциален дългосрочен успех е закупуването на борсово търгуван индексен фонд или акции. Трейдърите също така наричат индексите „акции", защото основният актив на индекса са акции.

Индексният фонд е фонд, който притежава всички акции от някои основен индекс (например S&P 500 в САЩ, японския Nikkei 225 или немския DAX30). Търговията с индекси е чудесна поради 2 причини.

Първо, не трябва да отделяте време и усилия, за да разберете точно кои акции да изберете да закупите.В случая с DAX, вместо да вземе решение между Daimler или BMW AG, вие просто ще получите акциите и на двата автомобилни гиганта, заедно с 28-те други DAX 30 компании.

Друго предимство е, че индексните фондове имат по-ниски разходи. Всеки път, когато решите да закупите акция Вие ще трябва да платите такси. Фондовете, които се управляват активно, обикновено имат фонд-мениджър, който се опитват да изберат най-добрите акции, които обикновено са и с най-високи такси.

От друга страна, така наречените "пасивно управлявани фондове" - като индексните фондове не се нуждаят от фантастични високоплатени анализатори на акции, така че е възможно таксите да се поддържат много по-ниски.

Скалпирането на DAX30 CFD може да се извърши по различни начини. Имайте предвид, че има много стратегии и системи за скалпиране на DAX. По-късно в тази статия ще споменем една ефективна стратегия, която можете да опитате на демо сметка, но първо я тествайте, преди да я опитате на реалния пазар.

Ползите от търговия с DAX30 CFD

Търговската сметка на всеки трейдър трябва да е готова да поеме големи спадове преди да настъпят проблемите с изискванията за маржин. Следователно трейдърите са по-малко ограничени по отношение на броя на сделките. Това може да бъде особено полезно, когато пазарът ускори ценовото си движение и внезапно предлага повече възможности за търговия.Промените в спреда също може да зависят от пазарната ситуация в момента, а именно ликвидността. Ликвиден пазар означава, че много сделки се извършват ежедневно и че пазарът се състои от много активни трейдъри. Форекс пазарът е изключително ликвиден, защото стотици банки и милиони физически лица търгуват на него валути всеки ден.

След това спредът се разделя на средния дневен диапазон на валутната двойка. Това ни дава процент, който показва по-точно как се разпределят разходите. Колкото по-ниско е числото, толкова по-добре.

За щастие, Admiral Markets предлага много ниски и конкурентни спредове за търговия с DAX30 на платформата на Admiral Markets - предимство, което трябва да използвате в най-голяма степен. Също така, Admiral Markets има много ниски маржин изисквания за DAX30 в сравнение с някои други брокери, които могат да имат по-високи такива.

Тествайте стратегията си за търговия на платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5 при конкурентни условия. Получете MetaTrader 5 напълно безплатно от Admiral Markets като кликнете на банера отдолу.

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Как да търгуваме CFD на DAX30?

Често DAX30 CFD се търгува като част от стратегия за скалпинг. Скалпирането на DAX30 също зависи от пазарните условия. В някой случаи трейдърите може да търгуват DAX30 в рамките на деня като този стил някои трейдъри намират за много подходящ поради сериозната волатилност, особено скалпърите и краткосрочните трейдъри.

По-долу ще намерите стратегия за търговия с DAX30 CFD, която е добър компромис между скалпирането и дневната търговия, тъй като се използва за 30-минутен период и е много подходяща за начинаещи.

Времева рамка: 30 минути

Индикатори:

  • 10 периодна експоненциална пълзяща средна по цена на затваряне(синьо), 25 EMA по цена на затваряне (червена)
  • Admiral Pivot (част от MT4/MT5 Supreme Edition).

Време за търговия: Първите 3 часа от търговската сесия в Лондон или Ню Йорк (можете също да използвате Admiral Day Session ако е по-лесно за Вас да определите коя сесия да търгувате).

Вход в дълга позиция: Синята ЕМА (10) трябва да пресече червената ЕМА (25) във възходяща посока близо до Admiral Pivot Support или Pivot Point.

Вход в къса позиция: Синята ЕМА (10) трябва да пресече червената ЕМА (25) в нозходяща посока близо до Admiral Pivot Support или Pivot Point.

Всъщност, ако 10-периодната се изкачи на 25-периодната, вие бихте искали да влезете в дълга позиция, и ако 10-периодната спадне под 25, бихте се стремили да влезете в къса продажба. Ето и пример за къса позиция:

Синята ЕМА пресича червената ЕМА близо до R1 съпротива. Целите са централния пивот (PP) и S1 подкрепата. Можете да видите всички тези точки на графиката по-долу:

MetaTrader 4 - DAX30 CFD

Източник: Admiral Markets MetaTrader 4, DAX30, 30-минутна графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

На графиката по-долу е изложен пример за вход в дълга позиция. Синята ЕМА пресича червената отдолу нагоре, близо до подкрепата S1. След това цената продължава към централния пивот (PP) и в последствие към нивата на съпротива. В някои случаи (какво можем да видим на графиката) инерцията на цената е много силна и може да достигне съпротивите R2 или R3.

MetaTrader 4 - DAX30 CFD

Източник: Admiral Markets MetaTrader 4, DAX30, 30-минутна графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Индекс DAX 30 - заключение

DAX30 може да бъде много волатилен борсов индекс, но търговията с него предлага добра възвръщаемост. Поради естеството си и между-пазарните връзки, много често ще видите най-добрите движения на DAX30 CFD по време на сесиите в Ню Йорк. Най-вече, когато работят фондовите пазари в Европа и Северна Америка едновременно.

Налице е "проследяване на лидера", тъй като Dow обикновено следва DAX, който от своя страна проследява FTSE, докато американските пазари се отворят напълно след обяд. Това следване се дължи на високата корелация между глобалните фондови пазари.

За Admiral Markets

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Още по темата:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.