Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Как да търгуваме DAX30 CFD през 2019?

Тази статия ще предостави на трейдърите подробна разбивка за това как да търгуват DAX30 CFD, с аргументация защо трябва да обмислите търговия със CFD на DAX30 и ще обсъди предимствата на търговията със CFD-та върху борсови индекси, и стратегия за търговия на DAX 30, с която можете да започнете.

Как да търгуваме DAX30 CFD през 2019?

Какво е DAX 30?

DAX30 е борсов индекс, който проследява ценовото представяне на 30-те най-големи германски компании по отношение на обема на поръчките и пазарната капитализация, търгувани на Франкфуртската фондова борса през Xetra. Той е еквивалент на Dow Jones Industrial Average, Който е търгуван като негов контрагент, но на Нюйоркската фондова борса.

Тези индекси са малка селекция от цялостната пазарна икономика на всички компании, регистрирани на национално ниво. DAX30 покрива разнообразна група от компании, вариращи от производство, банково дело, застраховане, облекло, медицина, фармацевтични продукти, логистика, химическа промишленост и потребителски стоки.

Базовата дата за DAX30 е 30 декември 1987 година, когато започва съществуването си със стойност от 1000 пункта.

Как да следите отчетите на всички DAX 30 компании?

За да следите отчетите на всички DAX 30 компании и да получите по-задълбочен поглед върху пазарната капитализация на всяка компания от DAX, има един основен сайт, който е добре да следите: Пазарната капитализация на всяка компания от DAX може да бъде намерена на Finanzen, а съотношението цена/печалба (P/E ratio) за всички DAX 30 компании („KGV" на немски) също може да бъде намерено на този уебсайт.

Какво е съотношение цена/печалба?

В основата си съотношението цена/печалба показва колко години на печалби са нужни, за да се изплати цената. При компания със съотношение цена/печалба 14, означава, че ще отнеме 14 години на печалба, за да се изплати цената. Не забравяйте, че печалбите са равни на сумата, която компанията печели за една година. Колкото по-високо е P/E, толкова по-надценена е една акция, а по време на рецесия съотношението цена/печалба може да падне под 10.

Според CNN Money, ако средното съотношение цена/печалба на индекс DAX 30 e 22,9, то ще отнеме 22,9 години (ако се приеме, че текущите печалби на компанията остават постоянни), за да се изплати първоначалната покупна цена на акциите. Според исторически данни това предполага, че пазарът в момента демонстрира висока оценка, тъй като повечето западни пазари обикновено се търгуват със „среден диапазон на P/E съотношението" (т.е. около 14-16).

Потоците от евтини кредити и програмите за стимули на ЕЦБ доведоха до ръст в цените на акциите в глобален мащаб, през последните години. Но големият въпрос е дали тези високи цени ще се запазят стабилни, след като централните банки нормализират монетарните си политики и намалят своите програми за стимули като свият балансите по сметките си.

CFD на DAX30

Замисляли ли сте някога защо трейдърите предпочитат термина акции пред индекси? Това е така, защото основният актив в индекса е цената на кошница от акции на публично търгувани компании. Накратко, акциите представляват дялово участие в определена компания (независимо дали компанията е публична или частна). Трябва да имате предвид, че Форекс пазарът е силно свързан с акциите и че акциите и Форекс могат да бъдат корелирани по различни начини.

Икономиките със силен производствен сектор, които са експортно насочени, например Япония и Германия могат да претърпят поскъпване или поевтиняване на валутата. Първо, инвестиционните преференции до голяма степен са свързани с дългосрочната позиционна търговия, която обикновено се провежда в продължение на най-малко една година. Това в повечето страни води до по-ниски данъци върху капиталовите печалби в рамките на стратегията „купи и задръж".

Що се отнася до краткосрочната търговия, независимо дали е в рамките на деня или в рамките на седмицата, най-търгуваните индекси ще бъдат Hang Seng, Nikkei, FTSE, DAX, Dow Jones, Nasdaq и SP500. Това до голяма степен се дължи на добра волатилност, големи обеми, ниски спредове и широко медийно отразяване на тези пазари, което позволява вземането на информирани търговски решения.

DAX30 със сигурност е един от най-популярните борсови индекси и някои трейдъри предпочитат да използват стратегии за скалпиране. Имайте в предвид обаче, че условията на брокерите, които предлагат търговия със CFD DAX30 не са еднакви и трябва много внимателно да ги подбирате, през кой брокер ще търгувате с индекса.

Търгувайте DAX30 CFD при най-конкурентните условия с брокер номер 1 в Германия за 2019 година Admiral Markets.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Защо да търгуваме CFD върху индекс DAX30?

Когато говорим за търговия и инвестиране, един от най-добрите начини за търговия с потенциален дългосрочен успех е закупуването на индексен фонд или акции. Трейдърите също така наричат индексите „акции", защото основният актив на индекса са акции.

Индексният фонд е фонд, който притежава всички акции от някои основен индекс (например S&P 500 в САЩ, японския Nikkei 225 или немския DAX30). Търговията с индекси е чудесна поради 2 причини. Първо, не се притеснявате точно кои акции да изберете да закупите.

В случая с DAX, вместо да вземе решение между Daimler или BMW AG, вие просто ще получите акциите и на двата автомобилни производителя, заедно с 28-те други DAX 30 компании.

Друго предимство е, че индексните фондове имат по-ниски разходи. Всеки път, когато решите да закупите акция Вие ще трябва да платите такси. Фондовете, които се управляват активно, обикновено имат фонд-мениджър, който се опитват да изберат най-добрите акции, които обикновено са и с най-високи такси.

От друга страна, така наречените "пасивно управлявани фондове" - като индексните фондове не се нуждаят от фантастични високоплатени анализатори на акции, така че е възможно таксите да се поддържат много по-ниски.

Скалпирането на CFD DAX30 може да се извърши по различни начини. Имайте предвид, че има много стратегии и системи за скалпиране на DAX. По-късно в тази статия ще споменем една ефективна стратегия, която можете да опитате на демо сметка, но първо я тествайте, преди да я опитате на реалния пазар.

Тази стратегия използва приставката MetaTrader 4 (MT4) или MetaTrader 5 Supreme Edition (MT5), така че не забравяйте да я изтеглите за една от тези платформи.

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

Ползите от търговия с DAX30 CFD

Търговската сметка на всеки трейдър трябва да е готова да поеме големи спадове преди да настъпят проблемите с маржин. Следователно трейдърите са по-малко ограничени по отношение на броя на сделките. Това може да бъде особено полезно, когато пазарът ускори ценовото си движение и внезапно предлага повече възможности за търговия.

Промените в спреда също може да зависят от пазарната ситуация в момента, а именно ликвидността. Ликвиден пазар означава, че много сделки се извършват ежедневно и че пазарът се състои от много активни трейдъри. Форекс пазарът е изключително ликвиден, защото стотици банки и милиони физически лица търгуват на него валути всеки ден.

След това спредът се разделя на средния дневен диапазон на валутната двойка. Това ни дава процент, който показва по-точно как се разпределят разходите. Колкото по-ниско е числото, толкова по-добре.

За щастие, DAX30 има много ниски и конкурентни спредове на платформата на Admiral Markets - предимство, което трябва да използвате в най-голяма степен. Също така, Admiral Markets има много нисък марж за DAX30 в сравнение с някои други брокери, които могат да имат по-високи изисквания за маржин.

Как да търгуваме CFD на DAX30?

Често CFD-та върху индекс DAX30 се търгуват като част от стратегията за скалпинг. Скалпирането на DAX30 също зависи от пазарните условия. В някой случаи трейдърите може да търгуват DAX30 в рамките на деня, но поради сериозната волатилност, скалпърите и краткосрочните трейдъри го намират за много подходящ.

По-долу ще намерите търговска стратегия за DAX30, която е добър компромис между скалпирането и дневната търговия, тъй като се използва за 30-минутен период и е много подходяща за начинаещи.

Времева рамка: 30 минути

Индикатори:

  • 10 периодна експоненциална пълзяща средна по цена на затваряне(синьо), 25 EMA по цена на затваряне (червена)
  • Admiral Pivot (част от MT4/MT5 Supreme Edition).

Време за търговия: Първите 3 часа от търговската сесия в Лондон или Ню Йорк (можете също да използвате Admiral Day Session ако е по-лесно за Вас да определите коя сесия да търгувате).

Вход в дълга позиция: Синята ЕМА (10) трябва да пресече червената ЕМА (25) във възходяща посока близо до Admiral Pivot Support или Pivot Point.

Вход в къса позиция: Синята ЕМА (10) трябва да пресече червената ЕМА (25) в нозходяща посока близо до Admiral Pivot Support или Pivot Point.

Всъщност, ако 10-периодната се изкачи на 25-периодната, вие бихте искали да влезете в дълга позиция, и ако 10-периодната спадне под 25, бихте се стремили да влезете в къса продажба. Ето и пример за къса позиция:

Синята ЕМА пресича червената ЕМА близо до R1 съпротива. Целите са централния пивот (PP) и S1 подкрепата. Можете да видите всички тези точки на графиката по-долу:

MetaTrader 4 - DAX30 CFD

Източник: Admiral Markets MetaTrader 4, DAX30, 30-минутна графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

На графиката по-долу е изложен пример за вход в дълга позиция. Синята ЕМА пресича червената отдолу нагоре, близо до подкрепата S1. След това цената продължава към централния пивот (PP) и в последствие към нивата на съпротива. В някои случаи (какво можем да видим на графиката) инерцията на цената е много силна и може да достигне съпротивите R2 или R3.

MetaTrader 4 - DAX30 CFD

Източник: Admiral Markets MetaTrader 4, DAX30, 30-минутна графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Индекс DAX30 - заключение

DAX30 може да бъде много волатилен индекс, но търговията с него предлага добра възвръщаемост. Поради естеството си и между-пазарните връзки, много често ще видите най-добрите движения на DAX30 по време на сесиите в Ню Йорк.

Налице е "проследяване на лидера", тъй като Dow обикновено следва DAX, който от своя страна проследява FTSE, докато американските пазари се отворят напълно след обяд.

За Admiral Markets

Ние сме брокер с глобално присъствие и сме регулирани от най-стриктните финансови институции. Ние предоставяме достъп до над 8000 финансови инструмента за търговия като Форекс & CFD-та върху акции, индекси, облигации, суровини, ETF-и и криптовалути, както и възможности за инвестиции в реални акции и ETF-и. С Admiral Markets можете да използвате безплатно най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5, както и изключителната приставка MetaTrader Supreme Edition.

Изтеглете безплатно платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5, предоставена от Admiral Markets.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Още по темата:

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.