76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Напрежението САЩ-Китай изстреля златото до нов 6-годишен връх! Може ли ралито да продължи?

Август 07, 2019 12:51

Знаете ли, че централните банки тихомълком купуват рекордни количества злато през тази година? Като цяло глобалните централни банки са закупили злато за рекордните 15,7 милиарда долара през 2019 г. Опасенията от ескалиращата търговска война между САЩ и Китай е само една от причините централните банки да диверсифицират резервите си. И тъй като Китай обезценява своята валута в отговор на изненадващото добавяне на търговски тарифи от страна Доналд Тръмп, цената на златото се покачи до шестгодишен максимум, създавайки някои много интересни възможности за търговия.

Напрежението САЩ-Китай изстреля златото до нов 6-годишен връх! Може ли още?

В тази статия ще дискутираме сегашната ситуация между САЩ и Китай, как тя влияе на цените на златото и какво следва на пазара на златото в този уникален, исторически период. Да започваме!

Търговската война между САЩ и Китай ескалира

В понеделник, 5 август, за първи път от 25 години насам Министерството на финансите на САЩ нарече Китай валутен манипулатор. Действията на американския президент Доналд Тръмп предизвикаха Китай да позволи на валутата си - китайския юан да отслабне спрямо щатския долар. Много анализатори смятат, че това е било в знак на отмъщение на Тръмп, който обяви нов кръг от нови тарифи, започващи от 1 септември.

Според Дейвид Чуй, ръководител на стратегията за търговия с китайски акции в Bank of America Merrill Lynch, това развитие добавя към признаците на "продължителен конфликт между двете страни". Това, наред с несигурността около Брекзит и по-нататъшното евентуално намаляване на лихвите от Федералния резерв на САЩ, накара инвеститорите и централните банки да търсят диверсификация на своите активи на пазари-убежища като този на златото.

Златото се смята за актив-убежище, тъй като може да се разтопи и превърне във форма на пари, наред с други причини. Като цяло фундаменталният фон доведе до повишаване на цената на златото до шестгодишен максимум. Този ход може да бъде началото на исторически тласък към най-високите си максимуми от $ 1920, достигнати през септември 2011 г. Нека да разгледаме графиката на цената на златото.

Как да търгувате злато (XAU/USD)

Един от най-популярните начини за спекулация с цената на златото е с търговия срещу щатския долар чрез двойката XAU/USD. Отдолу е дългосрочната графика на XAU/USD.

Admiral Markets MetaTrader 4, XAU/USD, Месечна графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 4, XAU/USD, Месечна графика. Диапазон на данните: От 1 декември 1999 до 6 август 2019, взета на 6 август в 12:36. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

На горната графика на XAU/USD ясно се вижда историческата възходяща тенденция от 1999 до 2011 година. След период на спад, цената на XAU/USD се задържа в консолидация от 2015 до 2019, както показва графичния модел "клин", изобразен на графиката по-долу.

Admiral Markets MetaTrader 4, XAU/USD, Месечна графика.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 4, XAU/USD, Месечна графика. Диапазон на данните: От 1 декември 1999 до 6 август 2019, взета на 6 август в 12:39. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Графичния модел по-горе, обозначен със сини линии, е известен също като симетричен триъгълник. Сега, когато цената проби извън модела нагоре, много трейдъри ще търсят възможности да инициират дълги позиции и да използват по-малките времеви рамки, за да намерят възможни точки за влизане. Например, нека да разгледаме дневната диаграма на XAU/USD:

Admiral Markets MetaTrader 4, XAU/USD, Дневна графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 4, XAU/USD, Дневна графика. Диапазон на данните: От 25 януари1999 до 6 август 2019, взета на 6 август в 12:43. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Синята линия на графиката по-горе е 20-дневната експоненциална пълзяща средна на цената на XAU/USD. Пълзящите средни са полезни при пазари в тренд, тъй като те не само помагат да се определи дали пазарът е във възходяща или низходяща тенденция, но и се използват като зони около, които се откриват нови позиции.

Например, ясно може да се види, че при неотдавнашното възходящо движение на XAU/USD, цената често отскочи от 20-дневната пълзяща средна, за да нарасне още по-високо. След това трейдърите могат да го направят една стъпка по-нататък и да използват модели за търговия базирани на ценовото движение, за да идентифицират възможни повратни точки на пазара, които могат да помогнат при идентифицирането на възможни нива на влизане и нива на стоп-лос.

За целевите нива трейдърите могат да увеличат мащаба, за да погледнат по-голямата картина:

Admiral Markets MetaTrader 4, XAU/USD, Месечна графика.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 4, XAU/USD, Месечна графика. Диапазон на данните: От 25 януари 1999 до 6 август 2019, взета на 6 август в 12:53. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Ако цените могат да останат над пробива на симетричния триъгълник, купувачите ще наблюдават най-високото ниво на цените на златото за всички времена, което от цените на отваряне през август означава възможност за 35% ръст. Как ще търгувате?

Възможността за тестване на Вашите трейдинг стратегии и теории може да бъде от сериозна полза в развиването на дългосрочни умения в търговията и инвестициите на финансовите пазари. Кликнете върху банера отдолу и си отворете безплатна демо сметка и да усетите финансовите пазари без да рискувате собствен капитал.

Демо търговия без риск с Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.