76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Защо трейдърите трябва да използват дългосрочни пълзящи средни?

Юни 18, 2018 15:43

Дългосрочни пълзящи средни

Източник: Shutterstock

Защо дългосрочните пълзящи средни (Moving average) са толкова важни за определянето на тренда?

Уважаеми трейдъри, ако анализирате графиките без сте сложили дългосрочни пълзящи средни на тях, може би сте пропуснали да събирате полезна информация по-много прост и достъпен начин.

Дългосрочните пълзящи средни (Moving average) предоставят многобройни възможности за анализ като ключови отскоци и пробиви, както и определянето на по-големите тенденции. Тази статия обяснява основните предимства от прилагането на дългосрочните средни стойности и защо те са от ключово значение за търговските цели.

Отворете реална сметка

Започнете да търгувате на финансовите пазари с регулиран брокер.


Идентифициране на дългосрочния тренд

Ценовите графики в някои случаи могат да бъдат объркващи за трейдърите, а големите корекции може да ги накарат да загубят представа за дългосрочния тренд и цялостната картина. Трейдърите се разсейват от многото възходи и падения, които ценовото действие може да създаде ...

Дългосрочните пълзящи средни (МА)помагат на трейдърите да останат фокусирани, тъй като чрез тях бързо и лесно може да се установи дали има тенденция и каква е посоката и. Ето основното обобщение на използването на пълзящи средни за определяне на тренда:

  • Налице е тенденция - ценовото движение се задържа далеч от дългосрочните пълзящи средни. Ако то има мечи наклон, то тренда и низходящ, но ако е с бичи наклон, тогава е възходящ
  • Тенденцията отслабва - цената се връща обратно към дългосрочната пълзяща средна
  • Няма тенденция - ценовото движение се колебае около дългосрочните средни стойности.

Дългосрочните пълзящи средни оставят трейдърите от правилната страна на финансовите анализи и им помага да избягват рискови модели и да влизат в сделка, когато са в съответствие с тренда.

тренд

Източник: MetaTrader Supreme Edition EUR/USD 1H графика от 18май до 7 юни 2018

Зона за ключово решение: отскок или пробив

Трендът не е единственото предимство от използването на дългосрочни пълзящи средни. Цената има да навика да уважава и да спира около нивата на средните. Нивата на MA са ключови и критични зони за вземане на решение за продължаване на тенденцията или за по-голямо обръщане:

  • Ако цената пробие дългосрочна пълзяща средна значи е възможно обръщане
  • Ако цената леко отскочи от нивата около дългосрочна пълзяща средна може да се насочи и в двете посоки
  • Ако цената отскочи силно от дългосрочната пълзящ средна, вероятно тренда ще продължи.

Реакцията на цената около дългосрочните средните стойности със сигурност е ценна информация, която трябва да се има предвид. Разбира се, най-добре е да се вземат под внимание и други фактори, като например върховете и дъната, нивата на Фибоначи и други показатели, за да се намери стабилна зона на подкрепа или съпротива.

Колкото повече нива са събрани в близост една до друга, толкова по-важно ще е решението, което ще трябва да се вземе. Това на свой ред означава, че пробивът или отскокът ще имат по-голяма стойност и могат да се считат за по-значими.

Трейдърите ще имат възможност да търгуват тези пробиви и отскоци, изчаквайки например конфигурации от японски свещи, за да потвърдят пробива или отскока.

пробив на тренд

Източник: MetaTrader Supreme Edition GBP/USD 4H графика от 3 април до 13 юни 2018

Кои са най-добрите настройки на пълзящите средни?

Повечето трейдъри за склонни да използват 100 или 200 периодни пълзящи средни за определяне на дългосрочната тенденция като те могат да бъдат прости, средно-претеглени или експоненциални. Някои търговци също използват нивата на Фибоначи за пълзящи средни, като 89, 144 или 233 период.

Разбира се краткосрочните и средносрочните пълзящи средни остават важни, но за различни цели. Кратките средни се използват най-добре за определяне на инерцията и зони на подкрепа и съпротива. Средносрочните са полезни при определянето връщанията и целите на корекциите.

За краткосрочни пълзящи средни се приемат всички с периоди от 0 до 20, докато средносрочните обикновено са между 20 и 100. Тези настройки разбира се могат да варират при различните трейдъри, но това са общоприетите правила.

Много трейдъри всъщност добавят три типа пълзящи средни към техните графики:

  • Една пълзяща средна между 5 и 20 периода
  • Една пълзяща средна между 20 и 100 периода
  • Една пълзяща средна, която 100+ периода


Предимството на прилагането на всичките три движещи се средни стойности към графиката е, че търговците могат да получат пълен 360-градусов изглед на пазарната картина от много ъгли. Тази статия обаче цели да подчертае преди всичко значението на дългосрочните пълзящи средни стойности за анализиране на диаграмите.

Разбира се не забравяйте да използвате тези идеи за финансовите пазари само след собствен анализ. Това е подкрепящ метод за анализ на графиките. Освен това, винаги тествайте тези идеи първо на демо сметка, преди да ги приложите на реален акаунт. Друг ключов инструмент е Metatrader Supreme Edition, който предлага 60+ допълнителни функции.

безплатно обучение

Повишете своите знания и се научете как да прилагате най-важните форекс индикатори на практика, с безплатния обучителен пакет на Admiral Markets.

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещи резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.

Още по темата:

Най-важните форекс индикатори, с които всеки трейдър трябва да е запознат

Най-добрите технически индикатори за CFD търговия с биткойн и други криптовалути

RSI – един от най-ползваните технически индикатори

Какво е MACD индикатор?