Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Защо да търгувате криптовалути с Admiral Markets?

Август 03, 2017 10:27

криптовалути, биткойн, етериум, лайткойн

Криптовалутите, са може би един от най-горещите инструменти, във финансовия свят в момента. И докато, като нов инструмент, търговията с тях, може да е свързана с извънредни събития и обстоятелства, като например „трудната вилица", която бе актуална тема при биткойна през изминалата годинаа, определено пред инвеститорите може да има много възможности, свързани с този род инструменти…

Не можем да изключим възможността, някои криптовалути, да предоставят на трейдърите инвестиционни възможности, подобни на тези, като да сте си купили акции на Microsoft при цени от първичното публично предлагане на Microsoft.

Ако сте имали късмета да си купите 100 акции на Microsoft по време на първичното й публично предлагане, проведено на 13-ти март 1986-та година, при цена на затваряне, от 28 долара, то към днешна дата, бихте притежавали 28 800 акции, след деветте сплита на компанията през годините.

На база на последната цена на затваряне на акциите на компанията, от 87 долара, то вашата инвестиция, би се превърнала в 2.5 милиона долара.

търгувайте CFD-та на криптовалути

Търгувайте с криптовалути при конкурентни условия с Admiral Markets.

Или повишение от над 750 пъти!

Никой не може да каже какво е бъдещето на криптовалутите? Дали ще продължат да носят радост за инвеститорите, или популярността им ще приключи по подобие на „технологичния балон". Коя ще е най-горещата криптовалута на следващите години, кои нови криптовалути ще изчезнат завинаги…

Вече можете да търгувате с четирите основни криптовалути, както с реални, така и с демо сметки с Admiral Markets!

Това, което може да се каже обаче е, че в момента криптовалутите са гореща тема „номер едно" сред инвеститорите. Този род инвестиционни инструменти, са базират на технология, интересът към който расте с всеки изминал ден, не само от страна на индивидуалните инвеститори, но и от институционалните.

Научете всичко, което трябва да знаете за най-големите криптовалути - биткойн, етериум, лайткойн, рипъл и биткойн кеш.

Какво е блокчейн технология?

Блокчейнът е децентрализиран публичен регистър за всички биткойн-транзакции, които някога са били извършени. Определен брой транзакции формират единица за база данни, наречена „блок". Всеки блок съдържа информация за предходния блок, както и всяка транзакция – информация за предшестващата транзакция. По този начин веригата (блокчейна) позволява пълна прозрачност на плащанията.

Блокчейнът от биткойни представи революционна инфраструктура за съхранение на финансови данни, които са достъпни за всеки, напълно прозрачни и разработени с използването на отворен код, който не принадлежи на никоя организация или личност. Вместо блокчейн-технологията и нейната поддръжка се извършват от милиони компютри, които верифицират транзакциите и ги добавят в „блокове".

Колективно верифицираните транзакции не могат да бъдат променяни или изтривани, така че биткойн-плащанията са финални и неоспорими.

биткойн, криптовалути

Какви са предимствата да търгувате със CFD-та на криптовалути в Admiral Markets?

И докато сега, няма да се опитваме да предсказваме бъдещето, или посоката на търговия на тези инструменти, което ще оставим в ръцете на всеки инвеститор, на пазарните наблюдатели и времето, ще посочим към няколко причини, защо да изберете да търгувате с инструмент „номер едно" по популярност, с доверен търговски партньор като Admiral Markets.

Преди да започнете да търгувате с криптовалути, трябва си отговорите на следните пет въпроса – регулиран ли е брокерът и до колко надеждна е избраната борса, какви са таксите и комисионите, какви са гаранциите за вашите средства, предлага ли се ливъридж, има ли допълнителни защити за вашия капитал?

тествайте търговията с криптовалути с безплатна демо сметка

Тествай търговията с криптовалути, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

1. Регулацията

Admiral Markets е регулирана финансова институция, от британската надзорна комисия (FCA). Компанията попада и под регулацията на европейската директива за пазарите на финансови инструменти (MiFID), влязла в сила на 1 ноември 2007 г. Тя регулира пазарите на финансови инструменти за предоставяне на инвестиционни услуги и дейности в рамките на Европейското икономическо пространство (ЕИП). ЕИП включва 28 държави-членки на ЕС, както и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Да търгувате с регулиран финансов посредник, не бива да се подценява, като фактор. Това дава гаранция за средствата ви от най-високо ниво.

Благодарение на регулацията на Admiral Markets, индивидуално лице или малка фирма, имат правото да бъдат компенсирани от FSCS. Компенсаторната сума е до 50 000 паунда.

Ако банката, която се използва за държането на отделените клиентски пари бъде обявена в ликвидация, всякакви загуби ще бъдат споделени от клиентите, пропорционално на техния дял от общата сума, държана във фалиралата банка. Всички средства, загубени в резултат на това биха били обхванати от FSCS до ограничение от 75 000 паунда за всеки клиент.

2. Възможност за търговия с криптовалути, като биткойн с ливъридж

Повечето от трейдърите търсят волатилност на пазарния инструмент, с който търгуват. В случая с криптовалутите, наличието на волатилността е изцяло налице. Дори, може да идва малко повече за някои по-консервативни трейдъри. Затова, преди да започнете да търгувате с този род инструменти, бъдете сигурни, че те са подходящи за вас.

Имайте в предвид, че пазарни изменения от 10 и дори 20% в цените на виртуалните валути и то в рамките на деня, не са нетипични.

Още по-добра новина, за спекулативно настроените трейдъри е, че търгувайки с криптовалути, със сметка в Admiral Markets, ще могат да ползват ливъридж (финансово рамо). Традиционният ливъридж при търговията с криптовалути е 1:5.

Или можете да се възползвате от това, да откривате позиция в желана от вас криптовалута, с капитал (превишаващ този, разполагаем като гаранция по сметката ви) пет пъти по-голям отналичния.

Не забравяйте обаче, че търговията на ливъридж, повишава размера не само на вашите печалби, но и на загуби. Затова, добре е ливъриджът да се използва много разумно от всички.

Сигурно ще се попитате защо ви е ливъридж, за да търгувате с инструмент, който и без това е много волатилен?

Отговорът е прост. На първо място, вие сами преценявате дали и какъв по размер ливъридж да ползвате (в рамките на допустимия от Admiral Markets).

На второ място, ливъриджът ви освобождава капитал, който може да ползвате за търговия с други инструменти (валути, акции, индекси, суровини и др.). Дали свободния капитал, ще ползвате с цел да спекулирате, или да се застраховате от потенциално негативно изменение в нивата на криптовалути (посредством инструменти с традиционна обратна корелация с криптовалутите), зависи единствено и само от вас. Все пак, такава възможност ще е налице пред вас, като вие сами ще можете да избирате, да се възползвате от нея, или не.

заявете участие за безплатната конкуренция в Бургас

Научете повече за криптовалутите и това как се търгува с тях, като се запишете за конференцията за Криптовалути София 2017 "Как да търгуваме Bitcoin и Ethereum", организирана от Admiral Markets, която ще се проведе на 28 Септември в София в Sofia Event Centre. Заявете своето присъствие още сега - местата са ограничени.

3. Такси и комисиони при търговията с криптовалути, като биткойн и етериум

Преди да започнете да търгувате с един инструмент, добре е да се запознаете с транзакционните разходи, свързани с него. Това може да е сериозен „подводен камък", особено при търговията с криптовалути, който да яде сериозна част от вашата бъдеща доходност.

Предимството да търгувате в Admiral Markets с криптовалути е, че не плащате такси и комисиони при търговия с тях, отвъд спреда. Нямате такси и комисиони при превалутиране на средствата ви, както и такси свързани с превод на средства към и от сметката ви (ако търгувате активно).

Вижте пълните условия за търговия с криптовалути в Admiral Markets от тук.

Имайте в предвид, че повечето от биткойн-борсите, налагат сериозни такси и комисиони, на трейдърите, които ги избират. Сега ще разгледаме някои от тях, като спреда, е само едната страна на уравнението. Вижте нашите такси и комисиони, които ще Ви спестят сериозна по размер сума...

Пет са традиционните такси, които биткойн-борсите налагат. Първата и най-обща такса е свързана с това, че ползвате услугите на съответната борса. Тази такса може да варира в голяма степен, между различните борси, като стартира от 0.2% и може да достигне до близо 3%. Да се открие какъв е размерът на тази такса, е относително лесна задача, като всяка борса я е публикувала на своя сайт.

Следва втората традиционна такса – за депозиране и теглене на средства. В зависимост от начина, който сте избрали, за депозиране, или теглене на средства, таксата варира отново в широки граници.

вижте как търгуват професионалистите

Може да откриете борси, които имат 0% за депозиране на средства с банков превод и до 4% депозитна такса, при депозиране на средства с дебитна карта. Сега вече таксите могат да достигате един сериозен процент, когато се вземе в предвид и първата такса.

Таксите обаче не свършват до тук. Някои борси, ще ви таксуват за това, че искате да изтеглите вашите „собствени биткойни". И макар, не толкова често срещана, като депозитната такса, подобна все пак съществува и варира отново в сериозни граници. Често тези такси, могат да бъдат открити само в графити за депозиране и теглене на борсите. Или могат да ви дойдат малко изненадващи.

Има още два типа комисиони, които е добре да имате в предвид. Първата е свързана с процеса на депозиране. И тя идва по направление на институцията с която осъществявате своя превод. Например ако превеждате средства с банков превод, вашата банка, ще ви начисли такса. Таксите за банкови преводи варира от банка до банка, като до голяма степен зависи и от сумата, която депозирате. Те могат да са сериозен процент от вашите средства, особено ако сте решили да инвестирате относително по-малка сума.

И последната такса, която може да ви се наложи, е свързана с превалутиране на вашите средства. Ако например разполагате с евро, то за да можете да търгувате криптовалутите, котирани традиционно в долари, на крипто-борсите, ще трябва да платите такса, за превръщане на вашите евра в долари.

4. Постоянна ликвидност и котировки в търговията с биткойн и други криптовалути

Друго предимство да търгувате със CFD-та на криптовалути в Admiral Markets е свързан с ликвидността. За разлика от това да търгувате с виртуалните валути на конкретна борса, която може да преживее временна ликвидна криза и дори срив свързан с хакерски атаки, или кибер-кражби, търговията със CFD-та на криптовалути в Admiral Markets, Ви подсигурява постоянна ликвидност. Тази ликвидност, се гарантира от няколко от най-големите борси на криптовалути в света.

Това до голяма степен Ви предпазва от описаните по-горе негативни събития, ако търгувате на конкретна крипто-борса, които могат да ви донесат съществени финансови загуби.

Няма как да не посочим и факта, че ако търгувате с някоя друга криптовалута, различна от биткойна, тя ще се превалутира в биткойни, когато купувате и продавате съответната валута. Това се свързва с допълнителни такси и комисиони и допълнителен ликвиден риск, ако търгувате на някоя от криптоборсите.

Admiral Markets, Ви предоставя възможност да търгувате с четирите най-големи, по пазарна капитализация, криптовалути в света, различни от биткойна, без нуждата от това, те да бъдат превалутирани в биткойни, когато ги купувате и продавате и без допълнителни такси и комисиони и единственото, което това ще Ви струва е спреда между офертите купува и продава.

5. Защита от Волатилност и политика за защита от Негативен Баланс при търговията с биткойн и криптовалути

Както вече споменахме, криптовалутите, са относително нов финансов инструмент, в тази насока, те не са застраховани от „моментни кризи" с цената, подобна на тази, която видяхме при етериума. Нерядко, виждаме и изключителна волатилност в търговията с тези виртуални валути.

Благодарение на възможностите обаче, на специалното приложение на Admiral Markets - MT4 Supreme Edition, за защита от волатилност, трейдърите могат да се възползват от възможностите за застраховане, срещу моментни „нетипични" сривове в офертите при криптовалутите.

търгувайте биткойн с регулиран брокер

Започнете реaлна търговия със CFD-та на биткойн с брокер номер едно в Германия за 2018-та година.

В допълнение Admiral Markets, предлага на своите клиенти политика за Защита от Негативен Баланс, която, дава спокойствие, че загубата ви (при определени условия, описани в Общите Условия за търговия в Admiral Markets), няма да превиши размера на депозираните от вас средства.

Още по темата:

Какво е етериум?

Какво е Биткойн?

Какво е лайткойн?

Какво е рипъл?

BTC/USD vs. ETH/USD: Кой инструмент е по-добър за търговия?

Как да търгувате CFD-та на Биткойн Кеш?

Как да търгувате CFD-та на Рипъл?

Как да търгувате CFD-та на Етера

Как да търгувате със CFD-та върху Биткойн

Как да търгувате със CFD-та върху Лайткойн?

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.