Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Защо да търгуваме CFD-та върху портокалов сок с Admiral Markets?

Септември 13, 2018 17:00

Admiral Markets ви предлага нов първокласен инструмент за търговия – CFD-та върху портокалов сок.

Портокаловият сок е напитка, приготвена от изстискване на месестите плодове от портокаловото дърво. В много страни, особено в западното полукълбо, това е основна част от закуската. Историците не знаят точния произход на портокалите, но китайските ръкописи от 2200 г.пр.Хр. се позовават на плодовете. През 15-и век испанските изследователи въвеждат портокали в Новия свят, а през 19-ти век портокалови дървета започват да растат и във Флорида.

През 40-те години на миналия век, Седрик Доналд Аткинс изобретил процес за производство на концентриран сок, който може да бъде замразен. В съчетание с разширяването на модерното домашно охлаждане, замразеният концентриран портокалов сок (FCOJ) донесе портокалов сок на милиони потребители. Днес FCOJ е популярна световна суровина, търгувана на фючърсни борси и част от индустрията за портокалов сок в размер на няколко милиарда долара.

Къде растат портокалите?

Портокаловите дървета се отглеждат в тропически и субтропически климат с топло или горещо лято и мека зима. Въпреки че те са много различни сортове, двете основни категории са сладкият оранжев и горчивият оранжев портокал.

Сладките портокали се използват за направата на портокалов сок и се разделят на 4 класа, от които Валенсия е най-популярният за направа на портокалов сок.

Портокаловите дървета са много чувствителни към климата и се нуждаят от специфични температури и нива на влага, за да виреят. Трейдърите на договори за разлика (CFD-та) върху портокалов сок трябва внимателно да следят климатичните условия в ключови райони на отглеждане; леките промени в температурите или валежите могат да създадат огромна волатилност в цената на портокаловия сок.

Дърветата са чувствителни към студ и навлизат в зона на опасност, ако температурите останат под 25 градуса за продължителни периоди.

Кои са най-големите производители на портокалов сок?

Най-големите производители на портокалов сок са разпръснати из почти цeлия свят. Топ 10 от тях са Бразилия, САЩ, Мексико, Европейски съюз, Китай, Южна Африка, Турция, Австралия, Южна Корея и Израел.

Трябва да се отбележи, че 90% от портокалите израснали във Флорида отиват за производство на портокалов сок.

Кои фактори влияят на цената на петрола?

Цените на портокалов сок реагират най-много на посочените пет фактора: климат, потребителско търсене, прогнозите на USDA за продукцията, загриженост за безопасността на храните и заболявания.

Климатът играе огромна роля за движението на цените на портокаловия сок. Флорида е епицентърът на производството на портокалов сок в САЩ и щатът имат доста волатилни климатични условия. Трейдърите на портокалов сок отделят сериозно внимание на прогнозите за времето, особено в този регион.

Понякога очакванията за лошо време, като приближаващ ураган, могат да причинят голям скок в цената на портокалов сок. Ако вредите от лошото време се окажат по-малки от очакваното, цените могат да се върнат обратно към предишните си нива.

Потребителското търсене на портокалов сок е изненадващо по-волатилно от другите селскостопански суровини. През последните години търсенето намалява, особено в САЩ. По-голямата част от понижението на потреблението обаче се наблюдава в САЩ и Германия, докато в развиващите се страни като Китай, Бразилия и Русия се вижда ръст в търсенето на портокалов сок.

Всеки октомври Министерството на земеделието на Съединените щати (USDA) публикува прогнози, като прогнозира какво ще е производството на портокалов сок през следващата година.

Загрижеността за безопасността на храните може да доведе до прекъсване на доставките и по-високи цени на портокаловия сок Земеделските производители често използват химикали и пестициди, за да защитят реколтата си от увреждания от насекоми. В миналото използването на такива продукти доведе до забрана на вноса на портокали и по-високи цени на портокалов сок.

В миналото Бразилия и САЩ са били изправени пред болести, които убиват портокаловите дървета. Дали учените са успели да изкоренят тези болести не се знае, но е сигурно, че те болестите могат да имат големи влияние върху цените на портокаловия сок.

Научете повече за търговията със CFD-та върху кафе и много други финансови инструменти с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets

Защо да търгуваме портокалов сок?

Едни от основните причини, които могат да накарат инвеститорите да вземат решение да търгуват с портокалов сок са залог за глобално затопляне; залог върху търсенето на развиващите се пазари и хеджиране срещу инфлация.

Необичайните метеорологични условия са имали опустошителен ефект върху портокаловите култури в близкото минало. Много учени приписват увеличената активност на ураганите във Флорида на глобалното затопляне. Също така някои отдават сухите условия в Бразилия на повишаването на температурите. Тези метеорологични условия в миналото са предизвиквали шок при предлагането на портокалов сок и могат да направят това отново и в бъдеще.

Инвестирането в портокалов сок е начин да се защитите срещу загуба на покупателна способност поради инфлацията. Ниските лихвени проценти на много централни банки предизвикаха спекулативни балони в много класове активи. Въпреки че храната остава най-основната и фундаментална необходимост, селскостопанските стоки все още не нямат значителни повишения на цените. Инфлацията обаче има потенциала да промени това. Тъй като портокаловият сок има основни хранителни вещества, включително витамин С и калий, той може да бъде хранителна суровина, която да събере голямо търсене.

Развиващи се пазари като Китай и Русия никога не са консумирали портокалов сок, колкото западните страни. Тези страни са изненадващи ярки петна в иначе мрачната картина за търсенето на портокалов сок. Тъй като страните с развиващи се пазари развиват икономиките си, търсенето на портокалов сок може да се увеличи. Покупката на договори за разлика (CFD-та) върху портокалов сок може да бъде начин да участвате в това търсене.

Как да търгуваме портокалов сок?

Най-популярният и лесно достъпен начин за търговия на портокалов сок е чрез договори за разлика (CFD-та). Те се търгуват на всички големи борси в света. С Admiral Markets вече можете да търгувате уникален инструмент като CFD-та върху портокалов при първокласни условия.

Насладете се на следните предимства при търгуването на новите инструменти:

  • Изтичане: Никога. Участвайте в дългосрочни стратегии и дръжте отворени позиции толкова дълго, колкото имате нужда.
  • Комисионна: Нула. Наслаждавайте се на по-ниски разходи за търговия, включващи само спредовете и дневните разходи за финансиране, които трябва да платите.
  • Ливъридж: Умерен. Admiral Markets Pro клиентите могат да увеличат ливъриджа си до 1:50 за CFD-та върху земеделски стоки и до 1:100 за CFD-та върху мед и фиксирано съотношение 1:10 за непрофесионални клиенти.
  • Минимален размер на договора: Мини. Разделяне на стандартният търговски договор, за да се постигне максимална прецизност на стратегиите за управление на риска.
  • Волатилност:Екстремна. Тези инструменти могат да бъдат наистина вълнуващи за търговия, но моля, помислете дали да използвате нашата услуга за защита на волатилност, когато ги търгувате.


Проверете другите съществени търговски условия, свързани с новите инструменти в раздела "Суровини" на Технически спецификации на договора на нашия уебсайт.

Тествайте търговията със CFD-та върху портокалов сок и още над 7000 финансови инструменти без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.