Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Защо да търгуваме CFD-та върху захар с Admiral Markets?

Септември 11, 2018 16:21

Търговия със суровини с Admiral Markets

Admiral Markets ви предлага нов първокласен инструмент за търговия – CFD-та върху захар

Захарта е въглехидрат, който се използва като съставка в храната в продължение на хиляди години. Доказателствата показват, че хората в Нова Гвинея са опитомили растението захарна тръстика 8000 г. пр. Хр и че цивилизациите в Азия са започнали да извличат захар от културата малко след това.

Днес потребителите използват захар, за да ароматизират храни като шоколадови бонбони, за да запазят влагата в печени продукти като кексове и да запазят други храни, включително желета и конфитюри. Захарта също може да се използва за производството на етанолово гориво. Тези разнообразни приложения правят захарта важна суровина на световните финансови пазари.

Как се произвежда захар?

Глобалното производство на захар надхвърля повече от 170 милиона тона годишно и се осъществява в 121 държави. Въпреки че в тъканите на повечето растения живеят захари, растенията за захарна тръстика и захарно цвекло осигуряват по-голямата част от захарта, отглеждана за производство.

Плантациите за захарна тръстика, която е висока трева с дебели стъбла, съставлява около 70% от годишното световно предлагане на суровината, докато плантациите за захарно цвекло доставят останалите 30%. Исторически погледнато, само растението захарна тръстика произвежда захар и дава реколта в много малки количества. Съвременната технология обаче е увеличила сериозно добива.

Кои са най-големите производители и потребители на кафе?

Въпреки малките добиви захарта се произвежда почти навсякъде по света като 10-те най-големи производители са отговорни за 75% от продукцията. Две страни – Бразилия и Индия произвеждат приблизително половината от световните доставки. Тази концентрация на производството прави захарта изключително волатилна суровина.

10те най-големи производители са: Бразилия, Индия, Европейски съюз, Тайланд, Китай, САЩ, Пакистан, Мексико, Русия и Австралия.

Между 70% и 80% от произведената захар се консумира в страната, която е произведена. Основната причина за това явление е, че много страни силно субсидират захарните производители и поставят тарифи върху вноса на захар.

В същото време най-големите потребители са Индия, Европейски съюз, Китай, САЩ и Бразилия.

Тествайте търговията със CFD-та върху захар без да рискувате собствен капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Търговия без риск с Admiral Markets

Кои фактори влияят на цената на захарта?

Както при всички останали суровини търсенето и предлагането са сред основните фактори, които движат цената на захарта. Освен тях сериозно влияние върху цената имат правителствените субсидии, бразилския реал, климата, здравните проблеми, търсенето на етанол и щатския долар.

Ключовият двигател на цената на захарта е глобалното производство на суровината. Когато търсенето превишава или е по-малко от предлагането, цените реагират по съответния начин.

Важен елемент от глобалното търсене е връзката между богатството и потреблението на захар. Тъй като захарта се разглежда повече като лукс, отколкото потребност, по-богатите икономики обикновено имат по-голямо потребление. Развиващите се икономики в Азия и Южна Америка са най-бързо растящите потребители на захар.

Трябва да имаме предвид, че Бразилия произвежда и изнася толкова голям процент от годишната захарна реколта, че колебанията в нейната валута (бразилския реал) могат да окажат голямо влияние върху цените на захарта. Когато реалът е слаб, бразилските фермери имат стимул да произвеждат повече захар за износ в страни със силни валути и по-голяма покупателна способност. Слабият реал означава по-голямо предлагане на световните пазари и по-ниски цени. Обратното също е вярно.

Освен това, захарта като всички останали суровини се търгува в долари и силен щатски долар притиска цените на захарта, докато по-слабия и повишава.

Захарната индустрия има дълга история на държавни субсидии и мита, които се използват за защита на местните производители. Субсидиите и митата изкривяват пазара, като създават изкуствено големи доставки и понижаващи се цени. Ако най-големите страни производителки на захар спрат да субсидират производителите, тогава производството може да падне и цените да се повишат.

Както всички останали земеделски суровини и реколтата на захарта зависи от климатичните условия. Липсата на прекалено студени периоди и достатъчно дъжд спомагат за по-добър добив. Тъй като производството на захар е силно концентрирано в малка част от държавите, лошите метеорологични условия в една или повече от тези страни могат да имат много разрушителен ефект върху предлагането.

Защо да търгуваме захар?

Цените на захарта са много волатилни и инвеститорите виждат в нея прекрасна възможност за спекулиране в краткосрочен план.

Повечето инвестиции в суровини, включително захар, се оценяват в щатски долари и следователно са начин да заложите на слаб американски долар. Увеличаването на дълговете и дефицитите в САЩ може да окаже натиск върху долара и да увеличи цените на захарта и другите суровини.

Освен това, инвестицията в захар може да се използва като залог за по-бърз растеж на развиващите се пазари. Когато те стават по-богати, вътрешното търсене на захарни изделия в развиващите се страни нараства.

Не на последно място, суровини като захар имат исторически ниски корелации с акции, облигации и други финансови активи. Инвестирането в захар осигурява начин за диверсифициране на портфолио и за изглаждане на възвръщаемостта на инвестициите.

Как да търгуваме захар?

Има няколко възможности за инвестиране в захар и договорите за разлика (CFD) върху захар, които се търгуват на световните фондови борси. Важно е да се спомене, че има два видя CFD-та върху захар. Едните контракти предлагат възможност да се търгува сурова захар и при тях доставката е разпределена между като купувача плаща само разходите за разтоварване.

Другият вид контракти чрез ,които се търгува рафинирана бяла захар и те могат да бъдат търгувани в САЩ, но се търгуват активно на международните пазари, особено от рафинериите и крайните потребители.

С Admiral Markets вече можете да търгувате уникални инструменти като CFD-та върху захар (сурова и бяла) при първокласни условия.

Насладете се на следните предимства при търгуването на новите инструменти:

  • Изтичане: Никога. Участвайте в дългосрочни стратегии и дръжте отворени позиции толкова дълго, колкото имате нужда.
  • Комисионна: Нула. Наслаждавайте се на по-ниски разходи за търговия, включващи само спредовете и дневните разходи за финансиране, които трябва да платите.
  • Ливъридж: Умерен. Admiral Markets Pro клиентите могат да увеличат ливъриджа си до 1:50 за CFD-та върху земеделски стоки и до 1:100 за CFD-та върху мед и фиксирано съотношение 1:10 за непрофесионални клиенти.
  • Минимален размер на договора: Мини. Разделяне на стандартният търговски договор, за да се постигне максимална прецизност на стратегиите за управление на риска.
  • Волатилност:Екстремна. Тези инструменти могат да бъдат наистина вълнуващи за търговия, но моля, помислете дали да използвате нашата услуга за защита на волатилност, когато ги търгувате.


Проверете другите съществени търговски условия, свързани с новите инструменти в раздела "Суровини" на Технически спецификации на договора на нашия уебсайт.

Повишете вашите знания и умения относно търговията със CFD-та върху захар и много други финансови инструменти с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.