Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Защо да търгуваме CFD-та върху памук с Admiral Markets?

Септември 13, 2018 16:26

Търговия със суровини - Admiral Markets


Admiral Markets ви предлага нов първокласен инструмент за търговия – CFD-та върху памук.

Памукът е естествено влакно, което расте на храсти в тропически и субтропически райони по целия свят. Суровината е основен елемент в текстилната промишленост. Историците не знаят точния произход на памука, но тъкан, намерена в пещерите в Мексико, доказва, че културата е на повече от 7000 години. От епохата на античността цивилизациите по света са превърнали памучните влакна в дрехи.

Две събития в историята: Индустриалната революция в Англия и изобретяването на памучния стан в Съединените щати са променили дълбоко ролята на памука на световните пазари. Тези събития са довели до широкото производство на памучни облекла и са превърнали памука в глобална индустрия с размер на милиарди долари.

Къде расте памука?

Памучните растения виреят в топлите райони на света, където има достатъчно слънчева светлина и малко слана. Производителите на памук засаждат реколтата си през пролетта и я прибират през есента. Преди засаждането земеделските стопани подготвят земята като използват специално оборудване за нанасяне на семената върху повърхността на почвата или оросяват земята в редове, които образуват лехи за засаждане.

Около два месеца след обработката на храстите, които растат от земята, се виждат мънички цветни пъпки. След още три седмици те започват да цъфтят. Цветните листенца ще започнат да променят цвета си - от бяло до жълто до розово и най-накрая червено. След това ще паднат от храстите. Това, което остава, са малки зелени шушулки, които след като узреят развиват влакна в тях. Тъй като тези влакна се разширяват от слънчевото греене, те се разтварят от подложката под формата на пухкав памук. Машините след това събират напълно узрелия памук в транспортни системи, които обработват културата за консумация.

Над 80 страни култивират един или повече от четирите вида на културата, но основната производствена култура е сортът Upland.

Кои са най-големите производители и потребители на памук?

Най-големият производител на памук е Китай. Китай има 100 000 памучни ферми, 7500 текстилни компании и 73 милиарда долара годишно производство на памучни тъкани. Останалите най-големи производители на памук в света са Индия, САЩ, Пакистан. Бразилия, Австралия, Турция, Узбекистан, Мексико и Буркина Фасо.

Китай също е най-големият вносител на памук. Страната внася годишно памук за над 7,5 милиарда долара (около 17% от световното производство). Други големи вносители на стоката са Бангладеш, Виетнам, Турция и Индонезия. Памукът е известен като универсално влакно, което е удобно за носене. Въпреки това приложенията му се простират извън употребата му в облеклото.

Тествайте търговията със CFD-та върху памук и още над 7000 финансови инструменти без риск за вашия капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Кои фактори влияят на цената на памука?

Цената е памука се влияе сериозно от фактори като глобални запаси, правителствени политики, глобално търсене, климат, цена на заместителите, цена на петрола и американски долар.

В близкото минало Китай се ангажира с огромни запаси на памук, за да гарантира, че има достатъчно количество суровината. Тези действия често са водели до по-високи цени на памука в Китай в сравнение с останалата част на света. Ако Китай продаде всичките си запаси поради слабо вътрешно търсене, тогава цените на памука вероятно ще се понижат.

Много правителства, включително Съединените щати, субсидират силно памукопроизводителите. Последиците от тези субсидии са запазване на изкуствено високото предлагане на памук и изкуствено ниските цени.

Световното търсене на памук е преди всичко функция на цялостното здраве на икономиката. Памукът е до голяма степен незадължителен елемент и потребителите могат да избират други по-евтини синтетични тъкани, като полиестер, ако икономиката е слаба. Китай играе такава ключова роля на пазара на памук, че неговата икономика задължава да бъде наблюдавана.

Памукът се нуждае от топло време, достатъчно дъждове и малко или никаква слана, за да расте както трябва. Лошите метеорологични условия в ключови райони за отглеждане като Индия и Китай, биха могли да доведат до недостиг на предлагането и скок в цените на памука. Възможен е и обратния ефект.

Производството и цената на заместващи тъкани като полиестер могат да играят ключова роля при определянето на цената на памука. Китай е основен производител на пречистена терефталова киселина (РТА), която е суровина използвана за производство на полиестер. Търговците на памук трябва да обръщат сериозно внимание на пазарната динамика на PTA.

Памукът е скъп за производство. Машините и моторните превозни средства, необходими за експлоатация на стопанствата, представляват значителен елемент от общите разходи. Машините и оборудването изискват гориво, така че цени на петрола могат значително да повлияят на производството на памук. В допълнение, PTA се произвежда от нефт, така че покачването на цените на суровия петрол може да направи полиестера по-скъп и да повиши търсенето на памук.

Цената на повечето суровини, включително памук се определя в щатски долари. Когато стойността на долара падне спрямо други валути, ще трябват повече долари за покупка на памук, отколкото когато цената е висока. Купувачите, които купуват памук в други валути ще усетят увеличение на покупателната си способност, когато доларът е слаб и намалява, когато доларът е силен.

Защо да търгуваме памук?

Инвеститорите имат не малко причини да обмислят инвестиции в памук като залог за глобалните запаси, залог за силата на глобалната икономика, залог за инфлацията и залог за по-високи цени на петрола.

Китай показа огромен апетит за памук и готовност да изгради огромни запаси. Страната предприе тези мерки с цел подпомагане и субсидиране на китайските фермери. Китайският растеж се задъхва през последните години, което създава слабост в много цени на суровините. Страната продава своите запаси, с което компенсира търсенето от страна на китайските потребители. В допълнение, много други държави имат намаляващи запаси. Ако глобалният растеж се ускори, някои от тези страни могат да възобновят складирането.

Суровини като като памука се справят добре, когато световните икономики нарастват стабилно. По-специално развиващите се пазари с по-високи темпове на растеж вероятно ще изпитат голямо нарастване на търсенето на памучни облекла и памучни продукти, тъй като стават по-богати.

Инвестирането в памук и други суровини е начин за хеджиране срещу загубата на покупателна способност, причинена от инфлация. Тъй като централните банки печатат повече пари, покупателната способност на фиатните валути (т.е. доларът, еврото, паунда и др.) намалява. Има обаче ограничен брой природни ресурси, така че селскостопанските суровини като памука има по-голяма вероятност да запазят стойността си.

Високата корелация на цените на памука със суровия петрол прави инвестирането в памук интересен начин да се спечели от покачването на цените на петрола. Тъй като суровият петрол е важна съставка в производството на полиестер, както и сериозна част от цената на памукопроизводството, памукът може да се спечели от по-високите цени на суровия петрол.

Как да търгуваме памук?

Най-популярният и достъпен начин за търговия на памука е чрез договори за разлика (CFD-та) върху памук. С Admiral Markets вече можете да търгувате уникален инструмент като CFD-та върху памук при първокласни условия.

Насладете се на следните предимства при търгуването на новите инструменти:

  • Изтичане: Никога. Участвайте в дългосрочни стратегии и дръжте отворени позиции толкова дълго, колкото имате нужда.
  • Комисионна: Нула. Наслаждавайте се на по-ниски разходи за търговия, включващи само спредовете и дневните разходи за финансиране, които трябва да платите.
  • Ливъридж: Умерен. Admiral Markets Pro клиентите могат да увеличат ливъриджа си до 1:50 за CFD-та върху земеделски стоки и до 1:100 за CFD-та върху мед и фиксирано съотношение 1:10 за непрофесионални клиенти.
  • Минимален размер на договора: Мини. Разделяне на стандартният търговски договор, за да се постигне максимална прецизност на стратегиите за управление на риска.
  • Волатилност:Екстремна. Тези инструменти могат да бъдат наистина вълнуващи за търговия, но моля, помислете дали да използвате нашата услуга за защита на волатилност, когато ги търгувате.


Проверете другите съществени търговски условия, свързани с новите инструменти в раздела "Суровини" на Технически спецификации на договора на нашия уебсайт.

Научете повече за търговията с CFD-та върху памук и много други финансови инструменти с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.