Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Icon / Close / Rounded Created with Sketch.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Icon / Close / Rounded Created with Sketch.
Регулация fca

Защо да търгуваме CFD-та върху мед с Admiral Markets?

Септември 11, 2018 12:33

Търговия с мед - Admiral Markets

Admiral Markets ви предлага нов първокласен инструмент за търговия – CFD-та върху мед.

Медта е един от най-широко използваните метали на планетата Земя. Блестящият, червеникаво-оранжев елемент се смята за първият метал, използван от хората преди хиляди години. В съвременното общество медта играе жизненоважна роля в ежедневието. Физическите му свойства, които са подобни на златото и среброто, го правят идеален за различни индустриални приложения, включително електрически инсталации, водопровод, покривни и промишлени машини.

Медта е мека, гъвкава и ковка и прповежда много добре топлината и електричеството. Въпреки това, за разлика от златото и среброто, медта не е широко разглеждана като валута. Следователно, цената на медта е много по-ниска от тази на благородните метали.

Глобалното снабдяване с мед идва главно от подземните мини и от рециклирането на медни продукти. Годишният добив на мед обикновено надхвърля 19 милиона тона.

Кои са най-големите производители и потребители на мед в света?

Южна Америка има най-много медни мини, а Китай е източникът на най-голямото производство на рафинирана мед. Мед се добива в страни от цял свят, като на следните държави се дължи по-голямата част от добива: Австралия, Канада, Чили, Китай, Конго, Мексико, Перу, Русия и Замбия.

Превръщането на стария метален скрап в рафинирана мед представлява почти 10% от годишното глобално предлагане на мед и повече от 30% от годишното предлагане в САЩ.

Търсенето на мед непрекъснато се увеличава през годините, когато глобалната икономика се разраства. Развиващите се страни са увеличили търсенето на мед, тъй като техните нужди от инфраструктура са се разширили.

Основните потребители на мед са Китай, Русия, Европейският съюз, Съединените щати и Япония. В същото време, Китай, Русия и Източна Европа са имали най-голямото увеличение на търсенето на мед и вероятно ще бъдат сериозни фактори при търсенето на мед в бъдеще.

Най-голямото търсене на мед идва от индустрии като строителство, транспортно оборудване, електрически и електронни продукти, потребителско и общи продукти и промишлени машини и оборудване.

Кои фактори влияят на цената на медта?

Медта има много различни приложения в индустрията. Следователно цената на медта е добър барометър за силата на световната икономика. Четирите фактора, които имат най-големи влияние върху цената на медта са развиващите се пазари, щатския жилищен пазар, проблеми при доставките и замяната и с други по-евтини метали.

Тъй като инфраструктурата представлява важна част от търсенето, развиващите се пазари са основен двигател за цените на медта. Те имат нарастваща нужда от жилищна и транспортна инфраструктура и други видове строителство. Цената на медта може да зависи до голяма степен от способността на страните от Азия, както и на други развиващи се икономики като Бразилия, да продължат да растат. Забавянето на развиващите се икономики със сигурност ще има негативен ефект върху цените на медта.

Американската строителна индустрия използва мед в електрически кабели, покривни, водопроводни инсталации и изолация. Строителната индустрия обхваща почти половината от употребата на мед в Съединените щати. Инвеститорите трябва да обърнат сериозно внимание на тенденциите на този пазар за бъдещи насоки относно цените на медта.

Политическите, екологични и трудови въпроси могат да окажат голямо влияние върху цените на медта. Южна Америка произвежда значителна част от общото предлагане на мед, особено Чили и Перу. В исторически план, правителствата на страните от региона са национализирали минната индустрия, като например в Боливия през 2007 г. Събития като земетресения и свлачища могат да забавят добива на мините. Инвеститорите в мед трябва да обърнат внимание на геополитическите новини и природните бедствия, които засягат минната индустрия.

Икономическият принцип на заместване представлява риск за инвестициите във всяка суровина и медта не е изключение. По-евтини метали като алуминий сега заменят медта в кабели, електрическо оборудване и хладилно оборудване. Никел, олово и желязо също конкурират медта като заместители в някои отрасли.

Тествайте търговията със CFD-та на фючърси върху мед и още над 7000 финансови инструмента без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Търговия на финансовите пазари без риск с Admiral Markets

Защо да търгуваме мед?

Търговците на суровини често наричат медта като д-р Мед. Те казват, че металът има докторска степен по икономика, защото цената му е надежден барометър за цялостното здраве на световната икономика. Всъщност, инвестирането в мед е начин да се изрази бичи поглед върху световния БВП.

Медта има толкова много промишлени приложения, че би било практически невъзможно да се изгради инфраструктурата на дадена страна без нея. Тъй като развиващи се региони като Африка, Източна Европа и Азия модернизират икономиките си и разширяват инфраструктурата, търсенето на мед ще се увеличи. Всеки трейдър, оптимистично настроен за глобалния растеж, трябва да обмисли инвестициите в мед.

Глобалният жилищен пазар прегря и се срина по време на Голямата рецесия през 2008 година. Инвеститорите, които вярват, че най-лошото е зад нас, може да искат да имат мед в своите портфейли. Освен това, с нарастването на развиващите се пазари, търсенето на жилища трябва да се увеличи и в тези региони. Цената на медта се възползва от силните жилищни пазари.

Добиването и рециклирането на мед често не отговарят на търсенето на мед. Разширенията на мините и новите мини могат да помогнат за задоволяване на това прекомерно търсене, но мнозина се притесняват, че опасенията за околната среда и ограниченията върху използването на земята ще запазят дисбаланса в сила за много години напред. Инвестирането в мед е начин да се заложи на дългосрочен дисбаланс между предлагането и търсенето.

Как да търгуваме мед?

Има няколко начина за търговия на суровината. Единият е да се закупят медни кюлчета и монети от дилърите на метали по същия начин, по който могат да закупят злато или сребърни кюлчета. Но този начин има няколко недостатъка като големи такси по сделката, съхранение и трябва да си купите определен размер - този на кюлчето или на монетата.

Най-често предлагания начин е този чрез договори за разлика върху мед. С Admiral Markets вече можете да търгувате уникален инструмент като CFD-та на фючърси върху мед при първокласни условия.

Насладете се на следните предимства при търгуването на новите инструменти:

  • Изтичане: Никога. Участвайте в дългосрочни стратегии и дръжте отворени позиции толкова дълго, колкото имате нужда.
  • Комисионна: Нула. Наслаждавайте се на по-ниски разходи за търговия, включващи само спредовете и дневните разходи за финансиране, които трябва да платите.
  • Ливъридж: Умерен. Admiral Markets Pro клиентите могат да увеличат ливъриджа си до 1:50 за CFD-та върху земеделски стоки и до 1:100 за CFD-та върху мед и фиксирано съотношение 1:10 за непрофесионални клиенти.
  • Минимален размер на договора: Мини. Разделяне на стандартният търговски договор, за да се постигне максимална прецизност на стратегиите за управление на риска.
  • Волатилност:Екстремна. Тези инструменти могат да бъдат наистина вълнуващи за търговия, но моля, помислете дали да използвате нашата услуга за защита на волатилност, когато ги търгувате.


Проверете другите съществени търговски условия, свързани с новите инструменти в раздела "Суровини" на Технически спецификации на договора на нашия уебсайт.

Повишете вашите знания и умения в търговията със суровини и много други финансови инструменти с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets


Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.