Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Защо да търгуваме CFD-та върху какао с Admiral Markets?

Септември 12, 2018 18:36

Търговия със суровини - Admiral Markets

Admiral Markets ви предлага нов първокласен инструмент за търговия – CFD-та върху какао

Какаото е храна, получена от изсушените и ферментирали семена на растението Theobroma Cacao, което означава "храна на боговете" на гръцки език. Какаото се използва предимно за производство на шоколад.

Маите първи са култивирали какаови дървета преди повече от 5000 години и са направили ритуална напитка от семената. През 15-ти век Испания започва да придобива какао, а от 17-ти век популярността на какао се разпространява в цяла Европа.

Днес цивилизации по целия свят се радват на какао по хиляди различни начини. С годишното потребление на какаови зърна, достигащо 4,5 милиона тона, какаото е важна суровина на световните пазари.

Къде расте какаото?

Какаовите дървета растат в тропически райони. Те изискват влажност, добър дренаж на почвата и постоянни валежи, за да се развиват правилно. Има три широко известни вида на растението Theobroma Cacao: Criollo - предимно отглеждани в Централна Америка; Forastero - предимно отглеждани в Западна Африка и Южна Америка и Trinitario - отглеждани във всички райони, в които се отглежда на какао.

Растението, което ражда какао на зърна - Theobroma Какао расте до 10 метра височина и ражда цветни цветя и бели плодове. На какаовото дърво му отнема пет години, за да произвежда какаови шушулки, което е името, дадено на плодовете му. Какаовите шушулки имат червеникаво-оранжев или жълт цвят и много твърди черупки.

След като какаовите шушулки израстат, трябват четири до пет месеца, за да се развият, а няколко седмици след това узряват. Всяка шушулка съдържа около 40 до 50 зърна.

Кои са най-големите производители и потребители на какао

Повечето от най-големите производители на какао се намират в Африка и Латинска Америка. Десетте най-големи са: Кот д'Ивоар, Гана, Индонезия, Нигерия, Камерун, Бразилия, Еквадор, Мексико, Перу и Доминиканска Република.

В същото време най-големите вносители на какао са в Северна Америка и Европа като десетте най-големи от тях са: САЩ, Германия, Холандия, Франция, Белгия, Великобритания, Канада, Италия, Испания и Полша.

Научете повече за търговията с CFD-та върху какао и много други финансови инструменти с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets

Кои фактори влияят на цената на какаото?

Цената на какао се влияе най-вече от тези шест фактора: предлагане, климат, производствен цикъл, инфраструктура и транспорт, потребителски предпочитания и британски паунд.

Доставката на какао е силно концентрирана географски. Над 60% от световното производство идва от няколко страни в Западна Африка, като Кот д'Ивоар е най-големият производител. Цените на какаото могат да се променят в резултат на новините от този регион, който е доста нестабилен политически. Ръст на политическото напрежение може да навреди на доставките на какао и да повиши цената на какаото.

Какаовите шушулки изискват микс от влажно време и слънчево греене, за да узреят. Всеки етап от петгодишния процес от засаждане до производство на плодове изисква идеални метеорологични условия. Епизодите на продължителни суши или силни дъждове могат да причинят изсъхване или гниене на шушулките. Тъй като времето определя добива от реколтата, то може да има голямо влияние върху цената на какаото.

Производственият цикъл от насаждането на какао до събирането на реколтата е многогодишно начинание. Земеделските стопани трябва да вземат решения за производството много преди да видят печалби от инвестициите си. Факторите, включително бъдещата перспектива за цените, влияят върху количеството продукция. Това може да доведе до недостиг на какао и скокове в цената на какаото. Проблемът е, че какаото е нетрайно и не може да се съхранява за неопределено време.

Какаото се отглежда в най-бедните части на света с ограничена инфраструктура. Лошите пътища и транспортно оборудване правят региона податлив на смущения в доставките.

Промените във вкусовете на потребителите могат да повлияят на търсенето и цените на какаото. В западните страни потреблението на черен шоколад, който изисква повече какао нараства. В същото време в развиващите се страни, които стават по-богати потреблението на какао също нараства.

Какаото е една от последните останали суровини, които се търгуват в британски паунд. Когато паундът отслабва, цената на какаото нараства на фючърсния пазар в Лондон. Въпреки това американските фючърси върху какао са в долари, така че тяхната цена е засегната от американския долар.

Защо да търгуваме какао?

Инвеститорите закупуват селскостопански суровини като какао поради редица причини и една от тях е спекулация. Тъй като какаото се произвежда в страни, където политиката може да играе голяма роля в производството и доставките, цените на какаото могат да бъдат доста волатилни. А волатилността предлага добри възможности за печалби.

Освен това, суровини като какаото осигуряват диверсификация на портфейла на търговците. Те обикновено имат ниска корелация с други финансови активи и предлагат защита по време на инфлационни периоди.

Кошница от суровини, включващо какао, други меки суровини, метали и енергийни суровини, би могла да смекчи общия риск на портфейла и да осигури защита по време на инфлацията.

Как да търгуваме какао?

Договoрите за разлика (CFD-та) върху какао са най-известния и достъпен начин за търговия с какао. Те се търгуват на най-големите фондови борси в света. С Admiral Markets вече можете да търгувате уникален инструмент като CFD-та върху какао при първокласни условия.

Насладете се на следните предимства при търгуването на новите инструменти:

  • Изтичане: Никога. Участвайте в дългосрочни стратегии и дръжте отворени позиции толкова дълго, колкото имате нужда.
  • Комисионна: Нула. Наслаждавайте се на по-ниски разходи за търговия, включващи само спредовете и дневните разходи за финансиране, които трябва да платите.
  • Ливъридж: Умерен. Admiral Markets Pro клиентите могат да увеличат ливъриджа си до 1:50 за CFD-та върху земеделски стоки и до 1:100 за CFD-та върху мед и фиксирано съотношение 1:10 за непрофесионални клиенти.
  • Минимален размер на договора: Мини. Разделяне на стандартният търговски договор, за да се постигне максимална прецизност на стратегиите за управление на риска.
  • Волатилност:Екстремна. Тези инструменти могат да бъдат наистина вълнуващи за търговия, но моля, помислете дали да използвате нашата услуга за защита на волатилност, когато ги търгувате.


Проверете другите съществени търговски условия, свързани с новите инструменти в раздела "Суровини" на Технически спецификации на договора на нашия уебсайт.

Тествайте търговията със CFD-та върху кафе и още над 7000 финансови инструменти без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.