Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Защо да търгуваме CFD-та върху кафе с Admiral Markets?

Септември 11, 2018 12:59

Admiral Markets ви предлага нов първокласен инструмент за търговия – CFD-та върху кафе.

Кафето е суровина, произведена от растение, което расте предимно в субтропичен и тропичен климат. Напитката, произведена от плодовете на тези растения, е основен източник на кофеин в диетите както в развиващите се, така и в развитите страни.

Кафето е толкова важно хранително вещество в целия свят, че то е създало зашеметяващо голяма икономика. Печащите кафе, отглеждащите кафе, пакетиращите кафе, търговците и производителите на кафе зависят от суровината, както и производителите на мляко и операторите в ресторанти. Поради това цените на кафето играят съществена роля в глобалната икономика.

Къде расте кафето?

Растенията на кафето растат в две разновидности – Арабика и Робуста. Плодът на растението съдържа семена, които се пекат, за да се направи кафе. Растенията Aрабика растат в субтропичен и тропичен климат и на по-ниски и на по-високи височини.

Когато растат на по-ниска височина растенията на кафето изискват добре определени сух и дъждовен сезон на височина межди 600 и 1300. Мексико, Ямайка и някои райони на Бразилия и Зимбабве отговарят на тези изисквания.

Когато растат на по-висока височина тези култури са в близост до Екватора на между 1300 и 2100 метра надморска величина. Растенията на кафето тук изискват чести валежи и дават две реколти. Колумбия, Кения и Етиопия имат такъв климат и географки условия.

Робуста обикновено расте на по-ниско от Арабика. Производителите на кафе Робуста са в региони 10 градуса северно или южно от екватора на височини, вариращи от морското равнище до 1000 метра. Робуста растенията могат да понасят по-топло време от растенията на арабика. Глобалното производство на кафе се измерва в чували от юта, които могат да съдържат 60 кг кафе. Арабиката представлява около 60% от общото производство, а 50 страни в света произвеждат кафе, но голямото мнозинство е концентрирано в 10 от тях.

Кои са най-големите производители и потребители на кафе?

Общата продукция на всички страни износителки на кафе надхвърля 150 милиона торби от юта. Ето и десетте най-големи производители на кафе: Бразилия, Виетнам, Колумбия, Индонезия, Етиопия, Хондурас, Индия, Уганда, Мексико и Гватемала.

В същото време страните, които внасят най-много кафе са Еропйеския съюз, САЩ, Япония и Русия. Експортните страни консумират едва 30% от общите около 150 милиона торби юта като Бразилия е най-големия потребител от износителите.

Само в Съединените щати икономическото въздействие на кафето надвишава 225 милиарда долара и представлява повече от 1,6% от БВП на страната. Кафе-индустрията произвежда около 1,7 милиона работни места в САЩ.

Научете повече за търговията със CFD-та върху кафе и много други финансови инструменти с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets

Кои фактори влияят на цената на кафето?

Цената на кафето се влияе от доста разнообразни фактори, най-важните, от които са геополитика, климат, доходи, транспорт и цени на петрол, както и проблеми със здравето и курса на долара.

Първите път най-големи производители на кафе в вета представляват около две трети от световното производство, а двата най-големи производители - Бразилия и Виетнам - често съставляват около половината от годишното производство. Всички тези страни имат истории на политическа нестабилност. Политическите кризи или скандали за корупция могат да завземат пазарите и да създадат опасения за смущения в доставките.

Реколтата на кафето е много чувствителна към климатичните условия. Кафето се нужда от точната комбинация между валежи и слънце, за да даде максимална продукция. Настоящите климатични промени изострят този проблем. Проблемите с глобалното затопляне създават потенциал за дългосрочна суша в страните производителки на кафе. Ако тези модели се запазят, те могат да повишат цените на кафето.

Макар че голяма част от света редовно консумира кафе, напитката не е необходима по същия начин, както зърнените храни, пшеницата и ориза. Следователно, моделите на дискреционни доходи и разходи могат да играят значителна роля при преместването на цените.

В развитите региони като ЕС и Съединените щати тенденциите в безработицата и средните почасови доходи могат да послужат като важни барометри за промените в консумацията на кафе.

Производителите на кафе трябва да транспортират своите зърна на потребители и фирми в целия свят, а всички видове транспорт изискват гориво. Цената на петрола може да окаже голямо влияние върху цената на кафето. Смущения в операциите на рафинериите може да доведе до покачване на цената на бензина. Купувачите на кафе трябва да очакват цените на суровината да имат положителна корелция с цените на енергията.

Степента, в която обществеността приема положителното или отрицателното послание за кафето, може да повлияе на търсенето и цените на суровината.

Суровините като кафето са деноминирани в щатски долари и продавачите може да получат по-малко пари, когато американската валута е силна. Силният американски долар може да понижи цените на кафето, а слабият долар обикновено е добър за цените.

Защо да търгуваме кафе?

Има няколко изумителни причини, които трейдърите могат да обмислят да инвестират в кафе: искате да заложите на недостига в предлагането или на глобалния растеж, или пък заложете на подобряването на здравето или диверсификацията на портфолиото.

Цените на кафето могат да бъдат много волатилни, така че трейдърите трябва да вземат това предвид, когато решават дали да инвестират или не. Инвестирането в кафе може да има смисъл като част от цялостен план за разпределяне на някои активи в суровини.

Суровините предоставят на търговците защита срещу инфлацията и поевтиняващ долар. Те също така предоставят на търговците диверсификация на активите.

Как да търгуваме кафе?

Има няколко начина, по които може да тъгуваме кафе като най-известният е договори за разлика (CFD-та) върху кафето. Някои от най-големите борси в света предлагат търговия с фючърси върху кафе като често се предлагат фючърси и върху Арабика и върху Робуста.

С Admiral Markets вече можете да търгувате уникални инструменти като CFD-та върху двата вида кафе при първокласни условия.

Насладете се на следните предимства при търгуването на новите инструменти:

  • Изтичане: Никога. Участвайте в дългосрочни стратегии и дръжте отворени позиции толкова дълго, колкото имате нужда.
  • Комисионна: Нула. Наслаждавайте се на по-ниски разходи за търговия, включващи само спредовете и дневните разходи за финансиране, които трябва да платите.
  • Ливъридж: Умерен. Admiral Markets Pro клиентите могат да увеличат ливъриджа си до 1:50 за CFD-та върху земеделски стоки и до 1:100 за CFD-та върху мед и фиксирано съотношение 1:10 за непрофесионални клиенти.
  • Минимален размер на договора: Мини. Разделяне на стандартният търговски договор, за да се постигне максимална прецизност на стратегиите за управление на риска.
  • Волатилност:Екстремна. Тези инструменти могат да бъдат наистина вълнуващи за търговия, но моля, помислете дали да използвате нашата услуга за защита на волатилност, когато ги търгувате.


Проверете другите съществени търговски условия, свързани с новите инструменти в раздела "Суровини" на Технически спецификации на договора на нашия уебсайт.

Тествайте търговията със CFD-та върху кафе и още над 7000 финансови инструменти без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.