Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Всичко, което трябва да знаете за очаквания Биткойн Голд?

Октомври 04, 2017 12:58

биткойн голд

Само два месеца, след „трудната вилица" при биткойна, довела до създаването на новата криптовалута – биткойн кеш, търгуващите с криптовалути и IT-общността, са изправени пред предстояща нова „трудна вилица". Тя ще доведе до появята на нов биткойн – Биткойн Голд.

Какво е биткойн?

Сега ще разгледаме всичко известно, за новия биткойн, който се очаква да се „роди" на 25-ти октомври, както и новата блокчейн мрежа, да заработи с пълна сила от началото на следващия месец.

Първо малко информация какво е трудна вилица?

Този термин е свързан с промяна на протокола на криптовалута, който не е съпоставим с по-старите версии на криптовалутата. Например, всички добиващи биткойни, трябва да ъпгрейднат софтуера си, за създаване на нови блокове, ако това са променени изискванията за „копаене на криптовалути".

биткойн голд

В тази ситуация, ако например поради разединение, сред добиващите криптовалутата, половината от „копачите" използват новия софтуер за създаване на блокове, а другата половина – старата, то налице са две различни блокчейн вериги – и се появява „вилица".

Какво трябва да знаете за Биткойн Голд?

Това е поредното планирано разделяне на биткойна. Биткойн Голд (BTG), се очаква да е поредният продукт, който да се „роди" от трудна вилица при биткойна. Проектът, за пръв път бе публично оповестен през юли, създаден от Джак Лиао, основател на Lightning ASIC, добиваща биткойни компания от Хонконг.

Трудната вилица ще включва, адаптирането на нов протокол, който ще промени част от механизмите свързани с добиването на биткойн. Резултатът от промените, ще са свързани с това, че добиващите я, ще получават токъни по нов начин.

Според сайтът bitcoin.com, новият биткойн ще използва „Equihash" алгоритам вместо традиционния за биткойна SHA256 алгоритъм.

Този алгоритъм на база „доказана работа", разработен от Алекс Бюриков и Дмитри Кховратович. Той се отличава с изключително ефективна верификация, на обработената информация, ориентирана на база памет. Казано по друг начин, количеството на добивания биткойн Голд, ще зависи от обема RAM памет, налична при „копаещите валутата".

Избор на размера на блока при Биткойн Голд

Според сайтът BTG, добиващите новата криптовалута, ще могат да избират размер на блоковете, които обработват, които по подразбиране ще са от 1 МВ.

За съжаление, голяма част от крипто-ентусиастите, все още не са напълно запознати с всички детайли свързани с „трудната вилица" и подробности относно новия протокол, зад Биткойн Голда.

Наличния код зад Биткойн Голд, бе пуснат за преглед от IT-общността и набира сериозна популярност напоследък в социалните медии. Пускането на новата мрежа се очаква да започне от 1 ноември, или няколко дни след официалното представяне на новата криптовалута.

Какво е бъдещето и какви са предизвикателствата пред Биткойн Голд?

Цената на новата криптовалута е изключително трудно да се прогнозира. Липсват тестови протоколи, за да се види трудността за добиването на криптовалутата. Това води до сериозни съмнения сред общността, за готовността на новия протокол и колко бързо добиващите криптовалути, ще могат да се адаптират към новия протокол.

Трябва да се отчете факта, че биткойн кешът, бе създаден именно с цел да се подобри протокола на биткойн, което доведе до по-малък размер на обработваните блокове и това в създава въпроси сред общността относно целесъобразността на новата криптавалута.

Няколко се перспективните опасности, свързани с новата криптовалута. На първо място, е рискът от това, доколко тя ще е подкрепена от „добиващите криптовалути". В направени коментари, основателят на BTC.Top – Джианг Жуер и изпълнителният директор на ViaBTC CEO – Хайпо Янг, двама от първите хора подкрепили биткойн кешът, определиха появата на Биткойн Кеш като „незначително събитие".

Второто предизвикателство, най-вероятно ще е свързано с цената на новата криптовалута. Биткойн-кешът например, бе оценен на 12% от стойността на биткойна, при своята поява. При все, че ставаше въпрос за първата „трудна вилица", осъществена при биткойна. Сега за биткойн голд, може да е дори още по-предизвикателна ситуацията свързана с цената му, предвид на поскъпването на биткойна и това което се случи с кеша.

регистрирай безплатно демо сметка

Тествайте търговията с криптовалути, без риск от реална загуба на капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Можем да припомним, че след първоначалното си „изригване" в първия ден на търговия и последвалото още едно такова, малко по-късно, биткойнът се търгува при цена от под 400 долара, или под 10% от стойността на биткойна в момента.

Биткойн кешът - от 370 на 900 долара за два дни

И накрая, но не на последно място, трябва да посочим факта, че много инвеститори, се опасяват и от повторение на сценария „пъмп енд дъмп" (надуй и зарежи), при новия биткойн, който бе налице при биткойн кешът.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.