Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
 • Ливъридж до:
  1:500 за непрофесионални клиенти
 • Защита от волатилност
 • Политика за Негативен Баланс по Сметка
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
 • Ливъридж до:
  1:30 за непрофесионални клиенти,
  1:500 за професионални клиенти
 • FSCS защита
 • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
 • Ливъридж до:
  1:30 за непрофесионални клиенти,
  1:500 за професионални клиенти
 • ICF защита
 • Защита от негативен баланс
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Време е за арбитраж между златото и среброто?

Март 27, 2018 15:19

злато и среброто арбитраж

Инвеститорите, все по-често поглеждат към благородните метали и са напълно прави. Доларът поевтинява, въпреки, че САЩ се очаква да повиши нивата на лихвите най-вероятно четири пъти през тази и още четири пъти, през следващата година, докато повечето от търговските банки по света, все още поддържат политика на нулеви, или дори отрицателни лихви.

В допълнение, волатилността на финансовите пазари се върна с пълна сила, като вече видяхме сериозно понижение на щатските и европейските индекси, от техните рекордни стойности от началото на годината... Или, за инвеститорите, да насочват средства към благородните метали, им се вижда логично решение.

Златото, във все по-голяма степен започва да играе своята традиционна функция на „спасителен остров", в моменти на страх на пазарите.

Криптовалутите се сриват, което пораждан нови опасения и кара голяма част от инвестиращите в този род дигитални валути, да поглеждат все повече към инвестиции в метали. Биткойнът, вече не се спряга в такава степен за "заместител на златото".

търгувайте с биткойн

Търгувайте със злато и сребро при най-конкурентни условия с Admiral Markets.

Няма да разглеждам причините за спада на индексите, защото те са комплексни. От една страна, стоят очакванията за по-нататъшна политика на повишение на лихвите от страна на Фед, а от друга - свръхзавишените очаквания на инвеститорите, по отношение на печалбите за първото тримесечие, които могат и да не отговорят на завишените очаквания на анализаторите.

Или казано по друг начин - инвеститорите наистина имат много причини да харесват златото.

Та на въпроса за арбитраж между златото и среброто

При цена от 1 317 долара за златото и 16.38 долара за среброто, съотношението между двата метала е 80.4!!!

Последните три пъти, когато съотношението в което се е търгувало златото, спрямо среброто е достигало или приминавало границата от 80 и се е връщало впоследствие под нея, тази стратегия е работила много добре.

Впоследствие съотношението е продължавало да се понижава, както се вижда от графиката по-долу, предоставена от финансовото издание Bloomberg.

злато сребро съотношение

Източник: Bloomberg

Интересен до голяма степен е фактът, че според някои анализатори, степента в която златото е по-скъпо от среброто, може да предрича посоката на фондовите пазари.Лари Макдоналд, автор на бюлетина „Bear Traps Report" посочва, че съотношението между златото и среброто се понижи през 2011-та година, точно преди лятната корекция на индексите.

„Това съотношение наистина е обект на истински спекулации и едно от тези, които наблюдаваме за наличието на системен риск и предупреждение за пазарите", коментира Макдоналд.

Факти свързани със съотношението злато-сребро

Ето някои интересни факти, свързани с това съотношение, което, по своята същност ,посочва колко унции сребро се купуват с парите, необходими за една унция злато.

Съотношението е било при 12.5 – 323 години преди новата ера.

По време на Римската империя това съотношение е било 12.

През 1980 година, при последния сериозен цикъл на поскъпване на златото и среброто, това съотношение е било едва 17.

През 1991 година, когато среброто достига своето дъно, съотношението намира своя пик при 100.

През 2007 година съотношението е средно 51.

През април 2011 година съотношението се понижава до около 30, откогато започва трайно да се повишава, за да достигне стойности от над 76 към днешна дата.

Среброто с добри перспективи?

Среброто е един от активите, който се определя като изключително перспективен за 2018-та година, от много специалисти. До този извод стигнаха и експертите Радослав Вълов, професионален трейдъри и Явор Спасов, портфолио-мениджър в крипто-фонд, в първото издание на финансовото токшоу „Парите никога не спят", което се проведе на 31-ви януари.

финансово токшоу "парите никога не спят"

Вижте какво мислят експертите, в специалната новина, посветена на финансовото токшоу.

„На големи времеви рамки, има вероятност среброто да е направило доста дългосрочно дъно. Което означава, че такива ниски стойности на метала, можем повече никога да не видим. По-бичо настроен съм за среброто, отколкото за златото. Но благородните метали вървят в корелация", коментира по време на форума Радослав Вълов. Тезата му за среброто, бе подкрепена и от други участник в панела – Явор Спасов.

Ако приемем, че сте решили да си купите CFD-та върху сребро, то може би въпроса, който ще възникне пред Вас е – „Как да изберете най-подходящия момент за това?".

Сега ще се опитаме, да дадем една гледна точка, която да Ви подпомогне, при вземане на инвестиционно решение.

И гледната точка е… на база на историческото представяне на цената на златото и японските свещи, на седмична база.

покупка на сребро, цена сребро, злато

Графика: MT 4 Supreme Edition, Admiral Markets, седмична, Сребро

Забелязвате ли нещо общо между кръгчетата отбелязани на графиката. Освен, че предхождат седмични свещи с повишения, и всеки път се случват след периоди на спад (корекция), най-ниската стойност на свещта, с която стартира повишението, е по-висока от най-ниската стойност на предходната свещ, когато все още е бил налице спад.

Всичко за японските свещи и най-важните формации свързани с тях, можете да научите от безплатния уебинар с "бащата на японските свещи" - Стив Нисън, направен специално за Admiral Markets.

гледай уебинара със Стив Нисън

И това може да залегне във вашата стратегия за избор на най-подходящ момент за заемане на дълга позиция. Или това е моментът в който след запълнена японска свещ (със седмично понижение в цената на среброто), следва положителна свещ, чиято най-ниска стойност не съумява да пробие най-ниската стойност от предходната седмица.

Задължителните условия са две – първо дъното от предходната седмица да остане в сила и второ, през следващата седмица да е налице известно стабилизиране и дори повишение в цената на среброто. При наличието на такава конфигурация може да потърсите и други сигнали за заемане на дълга позиция.

Още причини да предпочетете среброто?

Среброто, освен като средство за предпазване от инфлация и политически сътресения и производство на бижута (подобно на златото), се използва широко и в промишлеността. В тази насока, очакванията за възстановяване и ускоряване на ръста на световната икономика през следващите години могат в много по-голяма степен да окажат положителен ефект върху цената на метала.

За разлика от запасите на злато в световен мащаб, тези на среброто намаляват, което може да допринесе за недостиг в даден момент и поскъпване вследствие на спекулации. За сравнение, при златото тенденцията е противоположна. Към момента златото е около пет пъти по-разпространено от среброто въз основа на световните запаси на двата метала.

Може би най-сериозният недостатък при среброто е възможността цената му да се манипулира. Отдавна на пазарите съществуват съмнения, че няколко от големите играчи оказват съществено въздействие върху цената на метала.

Волатилността в цената на среброто е друг недостатък, особено за по-консервативните инвеститори. Освен недостатък обаче, волатилността може да се сочи и като предимство. Например за да достигне върха си от 2011 година, цената на среброто трябва да се увеличи близо 3 пъти.

За да направи същото, златото трябва да поскъпне „едва" с около 60%.

Според редица изследвания, най-добрият момент от годината за покупки на сребро, са първата седмица на януари и юни. Тогава цената на метала има склонност да регистрира дъна, което го прави идеален за покупки…

златно пресичане при среброто

Графика: MT 4 Supreme Edition, Admiral Markets, седмична, Сребро

От друга страна, среброто е изключително близо до ключови нива на съпротива и подкрепи. Спадът в цената на метала, не би следвало да се простре отвъд 15.5 долара, ниво, което вече ограничи поевтиняването на метала през ноември.

По-важното обаче е, че сме на крачка от „златно пресичане" при среброто, при това на седмична графика, както и на около половин долар от пробив на горната граница на очертания стесняващ се триъгълник. Какво е златно пресичане? Това е моментът, в който 50-дневната пълзяща средна, се повиши над 200-дневната такава. Това се приема, като сигнал за промяна на дългосрочния тренд, като възходящ.

* Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на активи.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.