Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Турската лира удари рекордно дъно: Какво означава това за глобалните пазари?

Август 14, 2018 20:02

Турска Лира Admiral Markets

В момента Турция е най-горещата тема на пазарите и когато погледнем графиката на USD/TRY може направим паралели с развитието на Биткойн в края на миналата година. Независимо от това, има една голяма разлика, която трябва да се има предвид: параболичното покачване на USD/TRY означава, че турската лира понастоящем рухва, преживявайки най-големия си валутен шок от 2001 година насам, оставяйки седемнадесетата по големина икономика в света (въз основа на БВП) в колапс.

От Goldman Sachs изчислиха, че "линията в пясъка" за USD/TRY се намира около 7,10. Това е нивото, около което се твърди, че турските банки ще останат без USD, както и EUR и няма да могат да изпълняват задълженията си. В този контекст не е голяма изненада, че 2-годишната доходност в Турция впоследствие скочи над 25%, а 10-годишната доходност достигна над 21% за първи път в историята. В същото време, капитализацията на турския фондов пазар падна до 115 милиарда долара, най-ниското ниво от 2009 година насам.

Доходност в Турция

Източник: Reuters, понеделник 13 август 2008 4:30pm CEST - Доходност по турските 2-годишни облигации

Какво означава това за европейските банки, EUR и DAX?

Испанската BBVA, френската BNP Paribas и италианската UniCredit заявиха, че имат над 130 милиарда долара експозиция в Турция. В случая на BBVA, Турция възлиза на 373 милиона евро от нетната печалба за първото полугодие, което представлява 14% от общата печалба на групата.

Ето защо не е изненадващо, че еврото понастоящем пада, като ускорява темпото си в посока надолу, след като ЕЦБ обяви, че е все по-загрижена за експозицията на банките от еврозоната в Турция. Докато капиталите изтича от Турция, те се връщат предимно в САЩ, страната, в която ФЕД първи стартира количествени улеснения след световната финансова криза през 2008 година. Естествено, след като скептицизмът около европейските банки се увеличава, което прави еврото уязвимо, USD усеща завръщането на капиталите. EUR/USD падна под критичната подкрепа 1,15 евро за долар и се се насочва към 1,12.

Възможността да се извлече изгода от този и потенциален бъдещ низходящ импулс изглежда по следния начин: не е необичайно след пробив на значима зона на ликвидни пазари, да има по-вероятно рано, отколкото късно повторен тест на нивото на пробива, в този случай около 1,1530. При стоп лос близо до 1,1640 (риск: 110 пипса) и цел около 1,1200 (награда: 330 пипса), за тази търговска идея получаваме съотношение риск-награда от 1:3.

EUR/USD Admiral Markets

Източник: Понеделник 13 август 2018 11:30 am CEST - Admiral Markets MT5 with MT5SE Add-on

Искате ли да изпробвате тази идея и да се присъедините към стотиците хиляди трейдъри, които вече търгуват с Admiral Markets - вашият награден регулиран брокер, предлагащ най-конкурентните условия за CFD-та върху EUR/USD? След това се възползвайте от ежедневните движения, отворете сметка и започнете да търгувате сега!

Но не само испанските, френските или италианските банки имат голяма експозиция в Турция. Оказа се, че най-голямата европейска икономика - Германия е инвестирала сериозно в Турция. От немските банки заявиха, че имат около 17 милиарда експозиция в Турция. Освен това има рискове и за други страни като Бразилия и Южна Африка, също да бъдат засегнати от подобни обстоятелства, каквито понастоящем среща Турция.

Защо е това?

Не само Турция, но и Бразилия или Южна Африка напомпваха икономиките си с евтини долари и евро, предоставени от ФЕД и ЕЦБ чрез техните програми за икономически стимули след голямата финансова криза през 2008.

Въз основа на това немските търговски отношения с Южна Африка, освен тези с Турция, също могат да бъдат считани за значителни. Германия е сред първите южноафрикански търговски партньори след Китай, САЩ и Япония. Същото важи и за Бразилия: с обем на търговията над 20 милиарда доолара, Германия е четвъртият по големина търговски партньор в Бразилия.

Това означава, че се очаква да бъдат засегнати големи индекси като DJI30, HSI50 и JP225. Когато разглеждаме DAX, това може потенциално да е изложен на сериозен риск да тества най-малко района от юни/юли около 12 100/130 пункта през следващите дни. За да направят картината по-светла, бикоивете трябва да тласнат DAX над 200-дневната проста пълзяща средна (в лилаво) и над 12 870/12 900 пункта. Но към този момент с продължаващото напрежение в Турция и останалите развиващи се пазари, и отминалия сезон на отчетите е много трудно да открием бичия импулс, който ще изгради сериозна инерция.

DAX30 Admiral Markets

Източник: Понеделник 13 август 2018 11:30 am CEST - Admiral Markets MT5 with MT5SE Add-on

Проверете най-конкурентните условия на Admiral Markets за CFD-та върху DAX30 и Dow Jones и започнете да търгувате DAX30 CFD-та с минимален спред от 0.8 пункта в рамките на основните часове на търговия Xetra!

Тествайте търговията със CFD-та върху индекси и още над 7500 финансови инструмента без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets


Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.