Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Тръмп срещу Китай. Как да търгуваме по време на търговска война?

Септември 14, 2018 12:14

Търговска война - Admiral Markets

Китайският юан загуби около 8% спрямо щатския долар от края на март 2018. Спадът се дължи главно на разгорящата се търговска война на Доналд Тръмп с Китай. Как могат трейдърите да се възползват и най-важното, да се защитят от очаквания скок във волатилността? Нека да разгледаме ситуацията.

3 причини, поради които напрежението в търговията нараства точно сега

На 22 март Доналд Тръмп подписа списък с мита за внос на китайски стоки на стойност 60 милиарда долара. Всеки очакваше Китай да отговори, което се случи. Анализаторите обаче очакваха, че някой в крайна сметка ще се предаде. Ето сега, няколко месеца по-късно, Тръмп е наложил на Китай мита на стоки за над 250 милиарда долара и смята да увеличи още тази сума.

Защо напрежението нараства сега? Да разгледаме фактите:

  • Apple публично заяви, че търговските тарифи на Доналд Тръмп ще навредят на компанията. Може ли президентът на САЩ наистина да си позволи борба с корпоративната Америка и Уолстрийт?
  • Китай поиска разрешение от СТО да наложи санкции на Съединените щати - ход, който още повече ще ескалира търговската война.
  • Слуховете, които се разпространяват са, че Китай девалвира валутата си, за да компенсира всички тарифи наложени от администрацията на Тръмп. Това е само една от причините, поради които китайският юан поевтиня толкова много през последните няколко месеца.

Със сигурност изглежда, че наближава период на висока волатилност. Преди да разгледаме възможните начини да се възползваме от него, първо трябва да погледнем как можем да осъществим достъп до този пазар.

Тествайте търговията на финансовите пазари без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Избор на точния пазар за търговия: USDCNY срещу USDCNH

Докато всеки пазар е засегнат по някакъв начин от търговската война на Тръмп с Китай, валутната двойка американския долар срещу китайския юан е мястото, където повечето трейдъри ще търсят възможност. Важно е обаче да знаете, че има два вида китайски юан: Юан за вътрешно ползване (CNY) и офшорен юан (CNH), който е известен като офшорен Ренминби.

Ренминби (CNH) бе създаден, тъй като Китай иска да интернационализира валутата си, без да отваря напълно своя пазар. Ето защо в момента Китай има юан за вътрешно ползване, който е фиксиран и контролиран от правителството и не може да се търгува. Следователно, за да се възползвате от волатилността във валутната двойка щатски долар китайски юан - USDCNH е инструментът, който може да използвате.

Търговия търговската война на Тръмп срещу Китай използвайки графиката на USDCNH

Trump and China Trade War chart 1

Източник: Admiral Markets MT4 USDCNH. Диапазон на данните: 2 март - 12 септември 2018.

Графиката по-горе показва дневните свещи на валутната двойка USDCNH. Тъй като валутният курс се покачва, американският долар поскъпва срещу офшорния юан или ренминби. След значителнният ръст между април и август 2018 година, последното ценово действие показва, че в момента пазарът се колебае между многомесечния връх от 6.9582 и многоседмичното дъно от 6.7847. Има много начини да се търгува в такава ситуация. Но нека да се съсредоточим върху това как да се търгува с текущия сценарий: пазар в диапазон.

Търговия в диапазон: Използвайте обръщащи "пин" барове в ценовия диапазон

Trump and China Trade War chart 2

Източник: Admiral Markets MT4 USDCNH. Диапазон на данните: 11 юни - 13 септември 2018.

Търговията в диапазон е подходяща за по-краткосрочните трейдъри, тъй като нито купувачите, нито продавачите успяват да установят контрол на пазара. В този сценарий търгуващите в диапазон биха могли да използват поведенчески пазарни модели като обръщащ пин бар, който се формира на графиката USDCNH на 28 август 2018 г. Например, ако трейдърът навлезе на пазара на 6.8141, със стоп лос поръчка на 6.7846, той ще спечели, когато цената се намира на нивото му на вход плюс спреда (разликата между цена купува и цена продава).

Така сделката, при търговия с един стандартен лот, може да доведе до загуба на 430 долара. Ако трейдърът реши да излезе от сделката по време на първата дневна свещ, позицията ще бъде затворена на нива от 6,8660 и ще донесе печалба от приблизително 747 долара.

Управление на риска при търговия на търговската война на Тръмп срещу Китай

Важно е да запомните, че това са безпрецедентни времена. Никой не знае колко ще се задълбочи тази търговска война или дори какъв ще бъде дългосрочния ефект от нея. Следователно пазарът вероятно ще бъде чувствителен към различните новини от Доналд Тръмп и съответно от Китай. Как могат трейдърите да се защитят от тези неочаквани събития?

Е, един от начините е винаги да търгувате със стоп лос, така че знаете колко може да загубите, ако вашата сделка тръгне срещу вас. По този начин можете да имате ефективно управление на риска по сметката за дългосрочна търговия, вместо да бъдете изхвърлени от пазара след само една или две сделки.

Започнете да търгувате USDCNH и още над 7000 финансови инструмента с брокер номер 1 в Германия за 2018 година.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.