Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Топ съвети как да търгувате по Коледа

Ноември 22, 2017 19:20

С наближаването на коледните и новогодишни празници, мислите на трейдърите, най-вероятно започват да се насочват встрани от пазара; дали ще е свързано с участие на коледни и новогодишни тържества; покупка на подаръци за семейството; или равносметка за годината, е без значение. Е, това е нормално. Годината бе дълга и наситена на различни събитие. И най-вероятно имате повод за празнуване…

Може обаче и да сте от онези трейдъри, които просто не могат да се въздържат от пазарите и се опитват да се възползват от всяка една минута и всеки момент, в който пазарите са отворени. За тези трейдъри, най-важно е да знаят, че търговията по време на празници може да бъде много волатилна.

Как да се справите с пред-празничната волатилност

Търговската активност в периода преди Коледа, може да бъде доста по-слаба и да се отличава с намалени обеми. Това обаче, може да е съпътствано и предпоставка за по-голяма волатилност, което да е търсено от трейдърите.

Волатилността, няма посока. Тя може да се повишава, както когато една валутна двойка е във възходящ тренд, така и когато е в низходящ. Тенденциите и повишението на волатилността, на практика дават важна информация на трейдърите.

Поради тази причина, ние трябва да имаме възможност да избираме между стратегии, следващи ниска и висока волатилност, в зависимост от условията на пазара.

Ноември и декември, могат да предоставят добри инвестиционни възможности за трейдърите, поради следните няколко причини:

  • Прибиране на печалбите в края на годината
  • Трендове
  • Пазарни корелации

Сериозното прибиране на печалбите към края на годината, обикновено води след себе си до по-висока волатилност. И тя се създава от по-големите пазарни участници (така наречените умни пари). Поради този прост факт, насочване към сделка, която се предоставя от „умните пари", може да е много печелившо начинание. Пробивът на дневни/седмични/месечни нива на съпротива и подкрепа, може да инициира по-сериозни движения в съответната посока, които да експлоатирате във ваша полза.

За дейтрейдърите, трендовете обикновено се оформят през първите три часа на всяка търговска сесия – Лондон, Ню Йорк и Токио. Ако сте на правилното място, в правилния момент, можете да завършите деня само с една сделка. В съчетание с прибиране на печалбите, формирането на тренд през ноември и декември, би могло да направи коледните Ви празници дори още по-щастливи.

Пазарната корелация е много силна между кросовете на йената и индексите, като

Например Nikkei, DAX и SP500. Йената е свързана с настроенията за включване и изключване на риска към акциите и суровините. Следствие на това, йената свързаните с нея валутни двойки, се отличават с относително високо ниво на волатилност, което ги прави подходящи за търговия. Често, трейдърите ползват свързаните с йената валутни двойки за така наречения „кери трейдинг", заради ниските лихви в Япония. Това допълнително прибавя волатилност към японската валута.

Коледа идва по-рано с Admiral Markets!

Страхотни новини! Между 21 ноември и 22 декември 2017 година - Admiral Markets предлага възстановяване на спреда по 3 от 15-те най-търгувани инструменти! Всичко, което трябва да направите, за да се включите в кампанията е да посетите нашата специално посветена на промоцията уеб-страница и:

  1. Да изберете до 3 инструмента за търговия и да кандидатствате;
  2. Да изчакате, да се свържем с Вас, за да потвърдим участието Ви в промоцията и след това да започнете да търгувате;
  3. Ако посрещнете всички изисквания, описани в нашите Правила и Условия на промоцията, ще можете да получите възстановяване на платения спред!

До 100% отстъпка от спреда

За да видите пълните условия за участие и всичко друго, което трябва да знаете, или ви интересува, моля посетете нашата страница.

Какви стратегии можете да използвате на Коледа?

Когато търгувате по Коледа, може би ще искате да погледнете към следните две търговски стратегии, които биха били подходящи по време на празничните дни.

Първата стратегия е ниско волатилна стратегия, а втората – високоволатилна. И двете са подходящи за търговия по време на коледните празници. И двете стратегии е много удобно да се ползват с платформите за търговия MetaTrader 4 и MetaTrader 5.

И двете стратегии са подходящи за търговия с всички валутни двойки, индекси, и суровини, включени в списъка за избора на инструменти, участващи в промоцията за Отстъпка от Спреда.

Валутни Двойки

CFD-та върху Индекси

CFD-та суровини

AUD/USD - Australian Dollar vs. US Dollar


[DAX30] - DAX30 Index CFD, cash (EUR)

GOLD - Gold Spot (100 oz) vs US Dollar CFD

EUR/GBP - Euro vs. Great British Pound


[DJI30] - Dow Jones Index CFD, cash (USD)

BRENT - BRENT Crude Oil Spot (100 barrels) CFD, USD

EUR/JPY - Euro vs. Japanese YenWTI - WTI Crude Oil Spot (100 barrels) CFD, USD

EUR/USD - Euro vs. US DollarGBP/AUD - Great British Pound vs. Australian DollarGBP/JPY - Great British Pound vs. Japanese YenGBP/USD - Great British Pound vs. US DollarNZD/USD - New Zealand Dollar vs. US DollarUSD/CAD - US Dollar vs. Canadian DollarUSD/JPY - US Dollar vs. Japanese Yen  1. Стратегия за Ниска Волатилност

Стратегията за ниска волатилност се използва само ако измененията във валутните котировки са ниски по време на Коледния период.

Графика: Барова графика

Индикатори: ADX (14) и Admiral Pivot (нагласен на H1 пивоти)

Основният принцип при тази стратегия е да се купува ниско и да се продава високо. Така че първото нещо, което трябва да направите е да определите дали инструмента е с ниска, или висока цена.

Кога цената е ниска: 3 последователни затваряния надолу ( 3 по-ниски дъна)

Кога цената е висока: 3 последователни затваряния нагоре ( 3 по-високи върха).

Времева рамка: M15

ADX трябва да е под 25 и по-малко, отколкото е бил преди три бара.

Дълги позиции: ADX под 25 и по-малко, отколкото преди 3 бара. Цената трябва да е направила 3 последователни по-ниски дъна. Купувате на 3-то по-ниско дъно близо до подкрепа Admiral Pivot.

Къси позиции: ADX да е под 25 и по-малко отколкото преди 3 бара. Цената трябва да е регистрирала 3 последователни по-високи върха. Продавате на третия по-висок връх, при нива около нивото на съпротива Admiral Pivot.

Цел: На затварянето на третия бар, след входа или на следващата Admiral H1 Pivot.

Стоп за ограничаване на загубата: 3-4 пипса над/под последното суинг дъно/връх.

Максимален стоп за ограничаване на загубата: Не повече от 12 пипса + спреда.

Източник: EUR/USD M15, Ноември 2017, Admiral Markets MT4SE

2. Стратегия на висока волатилност

Коледа не винаги се отличава с ниска волатилност на пазарите и често са налице изненади. Поради тази причина, професионалният трейдър Ненад Керкез (тарантулата), представя стратегията си за търговия при висока волатилност.

Графика: Японски свещи

Индикатори: Само цената

Трейдърите трябва да гледат за свещи Marubozu.

marubozo

Източник: Ненад Керкез T

мечи marubozo

Източник: Ненад Керкез T

Времева рамка: H1 и H4

Свещта с името Marubozu, може да е бича, или меча. Бичата Marubozu свещ, маркира силни покупки при пробиви на съпротиви, или подкрепи. Мечата Marubozu свещ, обикновено маркира силни продажби при пробив на нивата на подкрепи, или съпротиви.

Дълги позиции: Когато е налице бича Marubozu свещ, трейдърите трябва да начертаят фибоначи корекцията от дъното до върха на свещта, с включване и на следващата свещ, ако тя премине върха на разглежданата свещ. Входът се прави с отделни сделки, разположени при фибоначи корекциите - 61.8, 78.6 и 88.6.

Къси позиции: Когато е налице меча Marubozu свещ, трейдърите чертаят линия на фибоначи корекции от върха до дъното на свещта, или на следващата свещта, ако тя е с по-ниско дъно. Входът в къси позиции е разположен при фибоначи нивата 61.8, 78.6 и 88.6.

Източник: USD/JPY H1, Ноември 2017, Admiral Markets MT4SE

Източник: EUR/USD H4, Юни-Юли 2017, Admiral Markets MT4SE

Опитните трейдъри, търсят най-добрата търговска платформа, която да удовлетворява всичките им нужди и изисквания. Не търсете повече! Ексклузивната за Admiral Markets платформа за търговия MetaTrader Supreme Editions – оптимизирана за платформите за търговия MetaTrader 4 и 5, ще ви даде на разположение над 60 допълнителни възможности за търговия.

Изтеглете МТ4 безплатно


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.