Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Може ли DAX30 да се срине с 30% ако Тръмп наложи автомобилни мита?

Април 02, 2019 16:05

Само преди няколко седмици американският президент Доналд Тръмп получи класифициран доклад за националната сигурност Секция 232, подаден от търговския министър Уилбър Рос. Създаването на доклада отне 270 дни и съдържанието му все още не е оповестено публично, което прави американските партньори и бизнеса изключително разтревожени.

Може ли DAX30 да се срине с 30% ако Тръмп наложи автомобилни мита?

Въпреки че Доналд Тръмп има 90 дни да реши дали да предприеме действия по препоръките, има опасения, че докладът съдържа тарифи до 25% за милиони внесени автомобили и авточасти. Тези страхове се почувстваха най-силно в Германия и с право. Миналата година Съединените щати купиха огромно количество немски автомобили и части за автомобили на стойност 31 милиарда долара.

Авто тарифите биха могли да унищожат голяма част от икономическия растеж на Германия. Въпреки че те все още предстои да бъдат въведени, то вече имат ефект върху борсовия индекс DAX30. В тази статия ще разгледаме фундаменталната и техническа картина на DAX 30 и дали индексът може да се срине с 30% през тази година.

Негативният ефект върху DAX30

Тъй като германската икономика разчита в голяма степен на експортното производство, нейният фондов пазар е силно повлиян от световната икономика. И тъй като понастоящем светът е изправен пред някои от най-трудните икономически събития след финансовата рецесия от 2008, тази година имаше някои важни въздействия върху индекса DAX 30:

 • По-рано този месец немските икономически експерти намалиха прогнозата си за растеж за 2019 г. от 1,5% на 0,8%, потвърждавайки значително забавяне в най-голямата икономика в Европа. Пазарите реагираха подобаващо и започнаха да продават още в дена на изявлението
 • Китай е третият най-голям клиент на Германия, но поръчките за износ към този пазар са паднали повече, отколкото за всеки друг през последните 6 години. Докато азиатският гигант се радва на години на агресивен растеж и разширяване, през последната година имаше намеци за проблеми. Това до голяма степен се дължи на забавянето на вътрешните разходи, както и на настоящата търговска война със САЩ.
 • Брекзит продължава да тежи на Европа. Докато Обединеното кралство понася тежестта на решението си да напусне ЕС, инвеститорите останаха предпазливи по отношение на Европа като цяло. Несигурността около оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС и въздействието, което ще има това, остава твърде много несигурност, особено на фона на европейските избори по-късно тази година.
 • Търговската война на Доналд Тръмп. САЩ са най-големият търговски партньор на Германия, въпреки това Тръмп обяви, че може да наложи 25% мита за немските автомобили и авточасти. Това ще бъде огромен удар за германската икономика и много инвеститори започнаха да бързат да излязат от немските активи. Въпреки това, тъй като Германия също поставя тарифи за вноса на автомобили в САЩ, съществува възможност за постигане на "средна стойност" между тях.

Анализът на графиката на цената на DAX30 е може би най-важния анализ, който можем да направим, тъй като той ни казва какво мислят трейдърите и инвеститорите за фундаменталните новини и най-важното - как действат по тях. Нека разгледаме.

Може ли индексът DAX30 да се срине с 30%?

По-долу можете да видите седмичната графика на DAX30 CFD, която проследява представянето на основния борсов индекс DAX30.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, DAX30, седмична графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Ясно е, че скорошната разпродажба на индекса през 2018 година се дължи на някои от вече споменатите страхове. Оттогава DAX 30 възстанови част от спада си, но сега се търгува на важно ниво. Червената хоризонтална линия показва ниво на съпротива, което трейдърите обикновено използват, за да инициират къси позиции или да излизат от дълги.

Освен това, червената хоризонтална линия е близо до 50-седмичната пълзяща средна. И двете нива вече са действали като съпротива и са активизирали продавачите, които са понижили цената на долу. Ако продавачите продължават да държат контрола и свалят цената до историческите дъна от 2013 година, това ще бъде спад от приблизително 30%, както е отбелязано в жълто на месечната графика по-долу.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, DAX30, месечна графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Това, което е най-полезно, когато се търгуват около нива на подкрепа и съпротива, е фактът, че те предлагат стойности, на които купувачите и продавачите да се осланят. В този случай продавачите са се оттеглили от нивото на съпротива. Ако Тръмп наистина постави мита на германските автопроизводители или световната икономика продължава да се забавя, вероятно цените на индекса DAX 30 ще се понижат.

Въпреки това, търговията и инвестирането не е просто покупка или продажба. Става дума и за разбиране на възможните препятствия, които ни предстоят. Например, ако Тръмп реши да ne се ангажира с тарифите, или ако световният икономически растеж отново започне да набира скорост, тогава по-вероятни биха били по-високите цени на DAX30.

Ако купувачите могат да пробият над червената хоризонтална линия на съпротива на графиката по-горе, тогава те са преодолели първото препятствие и повече купувачи могат да решат да влязат на пазара. Ето защо текущото ценово ниво на DAX 30 е широко наблюдавано от трейдъри от цял свят.

Започнете да търгувате DAX30 и още над 8000 финансови инструмента като акции, валути, суровини, борсови индекси и криптовалути с платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5, предоставена от Admiral Markets.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Предоставените данни осигуряват допълнителна информация относно всички анализи, прогнози, оценки, предвиждания или други подобни преценки или информация (наричани по-нататък "Анализ"), публикувани на уеб сайта на Admiral Markets. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, обърнете внимание на следното:

 1. Анализът се публикува само за информационни цели и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка.
 2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки отделен клиент и Admiral Markets не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали се основава или не на анализа.
 3. Всеки от анализите се изготвя от независим анализатор (наричан по-долу "Автор") въз основа на личните оценки на автора.
 4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде uвредена, Admiral Markets е установил подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.
 5. Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация се представя, доколкото е възможно, по разбираем, своевременен, точен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се позовават на това, че никой от предишните резултати не е надежден показател за бъдещите резултати.
 6. Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или скрито обещание, гаранция или намерение на Admiral Markets, че клиентът ще се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с него могат да бъдат или ]e бъдат ограничени.
 7. Всяко предишно или оформено представяне на финансовите инструменти, посочени в публикацията, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намерение на Admiral Markets за бъдещо представяне. Стойността на финансовия инструмент може да се увеличи и намали и запазването на стойността на активите не е гарантирано.
 8. Прогнозите, включени в анализа, могат да бъдат предмет на допълнителни такси, данъци или други такси в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е обществено достъпна на уеб сайта на Admiral Markets.
 9. Продуктите с ливъридж (включително договори за разлика) имат спекулативен характер и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да сте сигурни, че разбирате всички рискове.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.