76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

USD след слабите данни за заетостта. Може ли да видим ново дъно за 2019?

Юни 14, 2019 17:19

След шокиращият доклад за пазара на труда в САЩ за май, който показа само 75 хиляди нови работни места извън селското стопанство, на фона на очакваните 177 хиляди, USD се срина. Това добави тежест на предупреждението на JP Morgan за предстояща експлозия на валутата.

В тази статия ще обясним потенциалния натиск, пред които е изправен щатския долар, какво мислят някои анализатори и възможностите за търговия около шокиращия доклад за пазара на труда. Да започваме!

Основното напрежение върху USD в момента

Може би най-голямото напрежение върху щатски долар в момента идва от позицията на ФЕД относно монетарната политика в САЩ. В началото на годината от Федералния резерв изненада пазарите, след като изостави плановете си за повишаване на лихвените нива през 2019 година. Преди това, централните банкери на САЩ бяха изключително бичи относно бъдещите лихвени нива, което помагаше на поскъпването на USD.

Все пак, продължаващата търговска война между САЩ и Китай, екстремно дългото позициониране в щатски долар, колебанията на централната банка и слабия доклад за пазара на труда накараха някои USD бикове да излязат от пазара. Трябва да се отбележи и предупредителният знак за предстояща експлозия на щатския долар от JP Morgan Global FX Volatility Index.

През последните години, когато индексът достигне сегашните си нива USD експлодира с 10%. В някой случаи това е нагоре, в други надолу, тъй като този показател е по-скоро измерител на волатилност, а не на посока. Техническата картина показва, че купувачите се не успяха да установят щатския долар на нови най-високи стойности за 2019, което отваря възможността американския долар да потъне до ново дъно за годината. Но нека погледнем графиките.

Как да търгуваме доларов индекс?

Графиката по-долу е на цената на фючърсите върху доларовия индекс, който измерва силата на "зелените пари" срещу кошница от 6 от най-големите конкуренти. С Admiral Market Вие можете да спекулирате с посоката на цената на доларовия индекс като използвате CFD (Договори за разлика). Едно от най-големите предимства на този продукт е, че можете да отваряте и къси, и дълги позиции на пазар.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, USD.X, седмична графика. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

Много трейдъри използват CFD върху доларов индекс, за да идентифицират посоката на USD и след това да търгуват валутна двойка с участието на щатския долар като например EUR/USD; GBP/USD; USD/JPY; AUD/USD и тн. На горната графика лесно можем отличим покачването на щатския долар през 2018 година, докато ФЕД увеличаваше лихвените проценти.

Въпреки това, през 2019 цената имаше затруднения да остане над най-високата стойност от 2018 година от 97,72, както показва хоризонталната синя линия.

Всъщност, купувачите на няколко пъти имаха затруднения да задържат цената над най-високите стойности за 2018, както се вижда от жълтото поле на графиката по-долу:

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, USD.X, седмична графика. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

Трейдърите често наричат тези модели "провал при линия на съпротива", тъй като купувачите са опитали и не са успели да пробият съпротивата, това отваря възможност пазарът да падне надолу, преди купувачите да опитат отново. Тези нива, от които купувачите се активират отново се наричат линии на подкрепа .

В случая на CFD върху доларовия индекс най-очевидното ниво на подкрепа е най-ниската точка за 2019 година от 95,04, което бе достигнато през първата търговска седмица за годината. Синята линия на графиката по-долу е линия на подкрепа.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, USD.X, седмична графика. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

Ако низходящата инерция продължи валутни двойки като EUR/USD могат да се възползват и да нараснат. Това означава, че трейдърите може да се фокусират върху най-високата стойност на EUR/USD за 2019 от 1,1569, която е показана на графиката отдолу:

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, EUR/USD, седмична графика. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

Заключение

Заплахата за доминацията на щатския долар през 2019 изглежда нараства. Ако можем да имаме доверие на JP Morgan's Global FX Volatility Index, то USD е изправен пред потенциално значително повишение или понижение. Как ще го изтъргувате?

Ако се чувствате вдъхновени да започнете да търгувате, или тази статия е предоставила допълнителна информация за съществуващите Ви познания за търговия, може да сте доволни да знаете, че Admiral Markets предоставя безплатно възможност за търговия с Forex и CFD върху до 80+ валути, както и най-новите пазарни актуализации и технически анализ! Кликнете върху банера по-долу, за да отворите Вашата реална сметка днес!

Отворете реална сметка с Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.