Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Ще видим ли отново цена на Рипъл над 3 долара през 2018?

Септември 21, 2018 18:11

Цена на Рипъл - Admiral Markets

От блокчейн стартъпа Рипъл биха могли да пуснат търговско приложение на техния насочен към криптовалутите продукт "през следващия месец". Това сподели изпълнителният директор на компанията пред CNBC. Сагар Сарбхай, ръководител на регулаторните отношения за Азиатско-тихоокеанския регион и Близкия изток на Рипъл, заяви в понеделник, че фирмата е постигала значителен напредък със своя продукт xRapid, който има за цел да помага на банките да ускорят транзакциите като използват създадената от Рипъл криптовалута - XRP.

"Много съм уверен, че през следващия месец ще видите някои добри новини, които ще дойдат, когато пуснем реално продукта", каза Сарбхай за xRapid.

От Рипъл смятат, че техният продукт xRapid използва криптовалутата XRP като "мост", който ще позволи на банките и доставчиците на платежни услуги да обработват трансгранични преводи. Например банка може да иска да обработи транзакция от щатски долари в индийски рупии. Според Ripple, за да се извърши този процес се изисква предварително финансирани сметки в двете валути.

С xRapid, от Рипъл твърдят, че процесът ще се ускори, като се преобразуват щатските долари в XRP монети, за да се преместят парите в чужбина и да се превърнат обратно в индийски рупии в другия край.

Повишете Вашите знания и умения за търговия с криптовалути и още над 7000 финансови инструмента с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets

Кой ще използва проектът на Рипъл xRapid?

Компанията е сключила сделки с различни финансови институции като Banco Santander и American Express. Но тези партньорства на Рипъл досега са фокусирани основно върху друг продукт, наречен xCurrent.

От Рипъл досега не са обявили каквито и да било банки, които тестват или да използват xRapid, а по-рано казаха, че банките няма да бъдат първите, които ще пробват продукта, фокусиран върху криптовалутите. Фирмите, които са изпробвали xRapid, включват гиганти в паричните трансфери като Western Union и MoneyGram, както и стартъпите MercuryFX, Viamericas и Cuallix.

Сарбхай каза, че повече от 120 банки и финансови институции понастоящем са си партнирали с Рипъл, използвайки неговия базиран на блокчейн продукт xCurrent. Технологията блокчейн често е описвана като децентрализирана база данни за записване на транзакции, подобно на счетоводна книга, споделена само с няколко местоположения и няма централен орган, който да я контролира.

XCurrent на Ripple се използва от банките за уреждане на международни транзакции. Компанията казва, че блокчейн-базираната платформа се използва от банките, за да изпращат съобщения помежду си. По този начин банките потвърждават всеки етап от трансграничното плащане в реално време.

По-рано тази година изпълнителният директор на Рипъл Брад Гарлингхаус заяви, че стартъпът ще привлече "дузини от банки", които ще използват xRapid до края на 2019 година.

Съвесем наскоро Bloomberg информира, че Рипъл добави и PNC Financial Services Group към своята мрежа от потребители. След това от блокчейн компанията заявиха, че имат над 100 клиенти в повече от 40 страни по целия свят.

Мнението на властите за Рипъл и криптовалутите?

Досега властите са предприели предпазлив подход спрямо криптовалутите. Така е поради опасенията, че дигиталните валути биха могли да бъдат използвани за незаконни практики като пране на пари или да измамят инвеститорите. Друго притеснение е волатилността, свързана с криптовалутите, която, без да се изключва и XRP, се покачи до безпрецедентни нива в края на миналата година, само за да се оттегли значително през тази година.

Сарбхай каза, че регулаторната среда за блокчейн технологията и криптовалутите се подобрява, като финансовият сектор все повече започва да вижда ползите от дигиталните валути.

"Преди няколко години описанието бе:" Блокчейн е добър, но криптовалутите са лоши", каза той пред CNBC. "Това, което виждаме сега е, че все повече регулатори и политици вземат цялото пространство като едно". "Така че, мисля, че разказът сега се променя, защото политиците и регулаторните органи виждат, че има голяма полза от въвеждането на цифрови активи, криптовалути", добави той.

Какво се случва с нарастващата цена на Рипъл?

XRP/USD - Admiral Markets

Източник: Admiral Markets MetaTader 5 XRP/USD

През изминалата година цената на Рипъл нарасна до над 3 долара. Това бе огромен скок, тъй като в началото на 2017 година търговията на Рипъл бе на нива от $0,006. В последствие обаче криптовалутата падна до около 0,25$ в началото на септември 2018 г. Дори при тази цена символът все още има пазарна капитализация (изчислена чрез умножаване на цената на брой монети в обръщение по цената) от 11,2 милиарда долара, което го прави третата най-голяма криптовалута по този показател, след Биткойн и Етериум.

Последните новини изстреляха цената на Рипъл рязко нагоре. Само за три дни XRP удвои стойността си, след като нарасна от малко под $0,26 до над $0,52.

Големите печалби дойдоха с необичайно висок обем на търговията между борсите, като Binance регистрира най-високия обем на търговия на XRP/BTC след екстремния скок на цените през декември миналата година. За миг по време на ралито на XRP/USD, общата пазарна капитализация на Рипъл достигна 19 милиарда долара, малко под 22 милиарда долара на Етериум, втората по големина криптовалута. Последният път, когато Рипъл бе оценен на 19 милиарда долара бе през юни тази година.

Какви са новите прогнози за Рипъл?

Въпреки че през тази година настанаха тежки времена за пазара на криптовалути и настроенията са далеч от най-добрите, напоследък се наблюдава леко оживление, което в последните дни е свързано с ралито на Рипъл. След като почти удвои стойността си, третата по големина криптовалута се търгува на нива от около $0,46.

Установяване над психологическите $0,50 и тримесечния максимум $0,52 може да даде нов импулс на биковете, които да погледнат към пика от началото на месец юни около $0,70, а защо не към 6-месечния връх $0,95 и ключовия $1. От друга страна, доста положителни новини вече са включени в цената на Рипъл, а настроенията на криптопазара не са от най-добрите и спад под $0.42 може да охлади ентусиазма на купувачите и да доведе до връщане към максимумите от последния месец около $0,35.

Колкото и позитивно да погледнем на ситуацията около Рипъл, връщането на цената му обратно към върха от началото на тази година - $3 изглежда по-скоро като доста оптимистична дългосрочна прогноза, отколкото като плод на реален анализ. Но не трябва да забравяме, че криптопазара ни е показвал многократно, че е способен на сериозни изненади.

Тествайте търговията с Рипъл и други криптовалути без риск за Вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Търговия на финансовите пазари без риск - Admiral Markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.