Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Щатските акции поевтиняват в среда на рекордни разпродажби

Февруари 06, 2018 16:50

Източник: Shutterstock

Уважаеми Трейдъри,

Вчера, щатските акции преживяха най-големите си разпродажби през последните шест години, следствие на опасения за повишение на лихвите. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 1 175 пункта, регистрирайки най-голямото си дневно понижение в пунктове, за един ден, в историята си.

За сравнение, най-големият спад на индекса Dow Jones, бе регистрирано по време на черния понеделник, на 19-ти октомври 1987-ма година. Тогава индексът загуби 22.6% от стойността си.

безплатна демо сметка

Тествайте търговията в среда на изключителна волатилност, но без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Спад на световните борсови индекси

По отношение на корелацията между световните фондови пазари, не бе изненада, че от щатските индекси, бяха засегнати и всички останали водещи борсови индекси по света.

Източник: DJI30 CFD H4 графика, Admiral Markets MT5, Ноем. 2017 – Февр. 2018

Разпродажбите бяха изключително силни и при останалите основни индекси, като засегнаха почти всички сектори от широкия щатски индекс S&P 500. Секторите с най-малки загуби – съответно от 1.7 и 3.3%, бяха енергийните компании и потребителските циклични компании.

Акциите на големите щатски банки, бяха по-слабо засегнати, от разпродажбите, като тези на Citigroup, Goldman Sachs и Bank of America загубиха по около 2.5% всяка.

С най-много, поевтиняха акциите на Wells Fargo - 9.2%. Това се случи, след като от Фед принудиха институцията да сменят четири от членовете на борда на директорите на компанията.

Източник: SP500 H4 графика, Admiral Markets MT5, Dec 2017 - Feb 2018

Търговията с щатските държавни облигации, залагат повишение на лихвите с 33 базисни пункта през тази година, или около две повишения на лихвите с по 25 базисни пункта. Както сме ставали свидетели и в миналото обаче, инфлационните очаквания, могат да доведат до бърза промяна в инвеститорските очаквания.

В момента щатската инфлация е в диапазона около 2.1%.

Средното съотношение цена-печалба на компаниите от Dow Jones е около 24, така че е надценено в исторически план. Или съотношението „оправдава" до голяма степен корекцията на щатските индекси, особено в среда на предстоящо повишение на лихвите.

Ако погледнем към съотношението РЕ на Шилер, за широкия индекс SP500, то е при ниво от 24.74, което отново е над средното в исторически план, но не сочи задължително балонизиране на акциите и индексите.

Съотношението РЕ, традиционно е основния индикатор за оценка на акциите. То, на практика сочи, колко годишни печалби са необходими, за да се изплати цената платена за акциите на една компания.

Традиционно това съотношение гравитира между 14 и 16. Колкото по-високо е съотношението РЕ на една компания, толкова по-волатилни обикновено, са акциите на една компания. По време на рецесии, това съотношение може лесно да се понижи под 10.

отворете реална сметка за търговия на финансовите пазари

DJI30 Технически Анализ

В момента, цената се връща, като се опитва да ретества нивото от 24 209 пункта, което е L5 пивот точката, за последните 14 седмици. Ако не видим преодоляване на подкрепата, то напълно е възможно връщане към зоната РОС от 25 121-25 351 пункта, където отново може да има отхвърляне. Понижение на индекса под 23 100 пункта, може да инициира насочване към 22 177.58 пункта, което е суинг-връх.

Източник: DJI30 H1 графика, Admiral Markets MT5, Ян. Февр. 2018

Акциите не са вашия инструмент? Няма проблеми! Admiral Markets предлага също така търговия с Forex & CFD-та на суровини, криптовалути и облигации. Вижте нашият пълен списък от инструменти за търговия инструменти за търговия и търговски условия още днес!

За последните новини и ежедневни търговски идеи от нашите професионални трейдъри, посетете нашите безплатни уебирани. Регистрирайте се за „Търговските идеи в реално време" още днес!

безплатни търговски идеи от професионални трейдъри

Референции:

  1. ABC
  2. CNBC
  3. USinflationcalculator.com
  4. Wall Street Journal
  5. Multpl

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.